Şimdi Ara

Casper Via a3316 mı General Mobile Discovery mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle şunu belirteyim, 1 ayı aşkın süredir GMD telefonu takip ediyorum bütün konuları okudum artılarınıda eksilerinide çok iyi biliyorum. Bu sabah almaya karar verdim Konya'da gitmediğim teknoloji mağazası kalmadı hiçbirinde bulamadım. 4GB olan versiyonu var fakat 16GB kalmamış stoklarda. Mağazanın birinde Casper Via a3316 modelini önerdi görevli ve özellik olarak daha iyi dedi. Ben tabi casperin ilk telefonlarını bildiğim için direk hayır olmaz dedim. Eve geldim görevlinin dediği telefonu araştırdım ve özellikleri gerçekten şaşırttı beni. Tekrar mağazaya gittim telefonu uzun uzun kurcaladım çok hoşuma gitti. 2100mah batarya yoğun kullanımda 1.5 günü çıkartıyormuş inceleme videosundaki adamın dediğine göre. Ekran çözünürlüğü GMD den düşük ama benim için o çok önemli değil hatta yanlış bilmiyorsam bataryası daha uzun gidiyor çözünürlük düşük oldumu. İnternette 2 tane test resmi buldum bu testlerde casper GMD yi geçmiş, o yüzden aklım şuan çok karıştı çünkü gmd 700 TL, casper 770 TL. (normal fiyatı 850 fakat şuan bimekste kampanya var) Casper via a3316 kullananlar varsa telefonun artılarını eksilerini yazarlarsa, ayrıca işlemciden falan anlayan arkadaşlar da hangi telefonun daha iyi olduğunu yazarlarsa çok sevinirim. Yorumları "tabiki GMD" ya da "tabiki casper" şeklinde yapmazsanız nedeni ile açıklarsanız çok makbule geçer. Test resimleri aşağıda yardımlarınızı bekliyorum.

Casper Via A3316
    İşlemci: 1.2GHz Qualcomm MSM8230 (Snapdragon 400 platformu)
    Grafik İşlemci: Adreno 305

GMD
    İşlemci: 1.2GHz MediaTek MTK6589 ARM
    Grafik İşlemci: PowerVR SGX544 MP

Casper Via a3316 mı General Mobile Discovery mi Casper Via a3316 mı General Mobile Discovery mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kararsızçaresizelmahkum -- 30 Kasım 2013; 0:06:20 >

• http://www.donanimhaber.com/mesut-cevik-ile-canli/haberleri/Yilin-en-iyi-akilli-telefonlarini-Canli-Yayinda-degerlendiriyoruz-Bu-Aksam-2030da-Donanim-Haberde.htm

Bunu izlemenizi öneririm,direk 2 telefonu da kullanmis Mesut Çevik ve Erdi Özdağ dan dinleyebilirsiniz 2 telefonu da.Anlatılan ilk 2 telefon discovery ve casper a3316

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzledim ama hangisinin daha iyi olduğu yönünde bir yorumda bulunmuyorlar. İkisine de güzel diyorlar casperı fiyat olarak eleştirmişler sadece. Şuan 770TL kampanyada o zaman casper almak daha mantıklı sanırım testlerde de geçmiş. Birde forumda yazı okudum 4 çekirdekli ve 2 çekirdekli telefonlar aynı puanı alıyorsa 2 çekirdekliler daha iyi oluyormuş bu doğrumu?
  • Bugün çıkmazsa bile ileride bir sorun çıkarsa başınız çok ağrır,yerinizde olsam kurumsal olarak güçlü bir firmayı tercih ederdim.Bu firmalar Çinde üretilen telefonlara kendi markalarını basıp satıyorlar.İleride olası bir sorunda servis başınızı ağrıtabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kararsızçaresizelmahkum

İzledim ama hangisinin daha iyi olduğu yönünde bir yorumda bulunmuyorlar. İkisine de güzel diyorlar casperı fiyat olarak eleştirmişler sadece. Şuan 770TL kampanyada o zaman casper almak daha mantıklı sanırım testlerde de geçmiş. Birde forumda yazı okudum 4 çekirdekli ve 2 çekirdekli telefonlar aynı puanı alıyorsa 2 çekirdekliler daha iyi oluyormuş bu doğrumu?

Yapılan testlerde 4 çekirdekli telefonun 4 çekirdeği de calistirilabiliyor mu orası var.
    Ama ikisi de aynı şey ise tabi ki de çift çekirdek olan tercih edilmelidir.
    Casper VIA'a gelirsek. Discovery den tek iyi yanı telefonun dışı ve arkasında bulunan firması. Sıkıntı olduğun da casper'e gidersin. Kasası vesaire de oldukça sağlam ve kaliteli. Islemci performansı ayniya yakın. Fakat GPUda kesinlikle Discovery üst basar. HSDPA+ kalitesi casper de 7.42, Discovery de 42mbit/s
    Yani internet hakkı falan yaptırırsan Discovery bayagi ileride bu konuda.
    Casper i pek kullanan olmadığı için, Discovery varken pekte tercih edilmiyor açıkçası.
    Kalite için casper, performans için Discovery der geçerim. İkiside güzel aralarında çok büyük fark yok.
    Ama en küçük fark bile ileri de sıkıntı yapabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• casperı aldım biraz önce. ayrıca gmd 16 gb arayanlar vatan bilgisayara gelmiş şuan. vatanda gmd ye bakıyordum 3 kişi geldi şarj soketi bozulmuş birindede ekran ortasında beyazlama olmuş onları görünce sar casperi dedim aldım geldim. şuan uygulama yüklüyorum dead trigger 2 rr3 yükledim hiç kasma yok sorularınız varsa yanıtlarım girdikçe. kolay gele.
  • quote:

İzledim ama hangisinin daha iyi olduğu yönünde bir yorumda bulunmuyorlar. İkisine de güzel diyorlar casperı fiyat olarak eleştirmişler sadece. Şuan 770TL kampanyada o zaman casper almak daha mantıklı sanırım testlerde de geçmiş. Birde forumda yazı okudum 4 çekirdekli ve 2 çekirdekli telefonlar aynı puanı alıyorsa 2 çekirdekliler daha iyi oluyormuş bu doğrumu?

evet doğru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çökmüş General Mobile E-tab4
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

casperı aldım biraz önce. ayrıca gmd 16 gb arayanlar vatan bilgisayara gelmiş şuan. vatanda gmd ye bakıyordum 3 kişi geldi şarj soketi bozulmuş birindede ekran ortasında beyazlama olmuş onları görünce sar casperi dedim aldım geldim. şuan uygulama yüklüyorum dead trigger 2 rr3 yükledim hiç kasma yok sorularınız varsa yanıtlarım girdikçe. kolay gele.

dönermi alıyon anlamadım ki
  • quote:

casperı aldım biraz önce. ayrıca gmd 16 gb arayanlar vatan bilgisayara gelmiş şuan. vatanda gmd ye bakıyordum 3 kişi geldi şarj soketi bozulmuş birindede ekran ortasında beyazlama olmuş onları görünce sar casperi dedim aldım geldim. şuan uygulama yüklüyorum dead trigger 2 rr3 yükledim hiç kasma yok sorularınız varsa yanıtlarım girdikçe. kolay gele.

Hocam benim merak ettiğim bir kaç şey var bu telefonu almayı düşünüyorum ama önclikle kran gorilla glass mı onu hiç bir yerde bulamadım? Birde interenet deneyimi nasıl? Fotoğraf kalitesini beğendiniz mi? Yoğun kullanım senaryosunda telefonun bataryası ne durumda ?
  • batarya 2 gün rahat gidiyor. saf android arayüzü kullandığı için kasma falan yok. resim kalitesi çok başarılı diyafram 2.2 ısınma sorunu yok her oyunu oynadım. kılıf derdide yok kılıfsız kullanıyorum ben. discovery ile bu tel arasında kalanlar kesinlikle casper almalı. gidin iki telefonuda alın elinize inceleyin.
  • quote:

batarya 2 gün rahat gidiyor. saf android arayüzü kullandığı için kasma falan yok. resim kalitesi çok başarılı diyafram 2.2 ısınma sorunu yok her oyunu oynadım. kılıf derdide yok kılıfsız kullanıyorum ben. discovery ile bu tel arasında kalanlar kesinlikle casper almalı. gidin iki telefonuda alın elinize inceleyin.

Peki internet deneyimi nasıl ? Birde diyaframı 2.2 demişsiniz nereden bu bilgiyi öğrendiniz acaba? Özellikle ben net performansına çok önem veriyorum. Whatsapp full açık sms yok knuşma 1 saat 2 saat web 10 fptoğraf çeksem şarzım kaça düşer sizce?
  • çektiğim resimin özelliklerinde yazıyor 2.2 diye. ss koydum incelersiniz. internet hızı gayet iyi evde 10 mb fiber netimden test ettim test ederken 2 pc ve 2 telefon bağıydı nete birde modemden biraz uzaktım 1 diş eksik çekiyor resme bakarsanız ona rağmen 10mb görüyorum. tabi neti daha yüksek yerlerde deneyip max hızını ölçmek gerekiyor ama max hızın bir önemi yok zaten çoğu evde ve avmlerde 10 mb geçmiyor hız geçse bile internet deneyimini etkilemiyor ha torrentten falan film çekerseniz o zaman önemli olabilir o hız. dediğim gibi kamerası discovery ile kıyaslanamaz süper bi kamera. birde kasası çok sağlam kılıfsız kullanıyorum. diğer özelliklerden fazla anlamam krait işlemci varmış mesela telefonda herkes krait çok iyi yazmış ama ne işe yaradığını yazan olmamış en azından ben bulamadım. eğer biliyorsan kraitin ne olduğunu krait işlemci var telefonda :) şarjının uzun gitmesininde 2 nedeni var 1. neden batarya mah kapasitesi yüksek. 2. neden bu telefonda akıllı bağlantı var inceleme videosunda bahsettikleri bağlantı yani. ekranı kapattınmı telefon uykuya geçiyor bununda 2 ayarı var ben agresif ayarı seçtim çok daha fazla gidiyor bataryası. tabiki kullanıma göre değişir ama atıyorum aynı işlemleri casper ve discovery de yaparsak gün sonunda discovery %15 kaldıysa casper %60 kalır. arkadaslar doğru dürüst oyun bile oynayamıyorlar derste akşamı etsin tel diye ben çatr çatır real racing 3 oynuyorum. alıma gelmişken arkadasların söylediğine göre onların telefonu ısınıyormuş ben ders boyunca oyun oynuyorum ellerine alıp bakıyorlar sıfır ısınma şaşırıyorlar. şarjının uzun gitmesi en büyük nimet bunu unutmayın. şarj bitecek diye telle oynayamıyorsanız ne anlamı kaldı akıllı telefonun. asıl dışarda oynayacan vakit geçirecen evde zaten pc var :) aklınıza takılan sorular varsa cevaplarım ben fazla anlamıyorum telefonlardan ama discovery ile bu tel arasında kalanlar kesin iki telefonuda ellerine alıp incelesin.
     Casper Via a3316 mı General Mobile Discovery mi Casper Via a3316 mı General Mobile Discovery mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kararsızçaresizelmahkum -- 20 Aralık 2013; 15:10:52 >

• Mesut çevik demişti discovery daha oturmuş cihaz diye. Performans olarak benchmarklara pek bakmayın derim pek anlamı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.