Şimdi Ara

Castlevania: Lords of Shadow İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi yapmış olduğum bir açılış resimi ile başlamak istiyorum ;

Hikaye ; (@Neco ksk arkadaşımız'ın yazmış olduğu oyun hakkındaki hikayeyi ekledim)

Orta Çağ Avrupası'nda geçen Castlevania: Lords of Shadow 50 bölüm ve 20 saatten uzun bir oyun deneyimi sunuyor. Castlevania serisinin vazgeçilmez vampir avcısı Gabriel Belmont'un bu defaki görevi eşini ölümden döndürmek için Lord'ları öldürerek sihirli Tanrı Maskesi'nin parçalarını bir araya getirmek.

Oynanabilirlik ve Kontrol ;

Oyuna ilk başlarken her oyunda olduğu gibi 3 kadaemeli zorluk seviyesini seçerek başlıyoruz ve oyuna giriyoruz. Oyun'a girdikten sonra joypad kontrolünün alışkanlığı için tutorial tarzında bir battle yapıyoruz ve burda hangi düğmelerin ne olduğunu öğrenmek görsel olarak sunulduğu için kullanıcının alışması uzun sürmüyor. Oyunda ilerlerken ekstra yapılacak hareketleri yine görsel olarak kranda gösteriyor o yüzden kotroller hem çok rahat hemde akılda kalıcı bir şekilde kolay..

: Direct Attack
    : Area Attack
    : 2. Silah kullanımı ( Bıçak atma )
    : Zıplama
    : Light Magic Açma / Kapama
    : Shadow Magic Açma / Kapama
    : Gard alma ve Yuvarlanma
    : Tutma ve Nesne Kullanma
    L3 : Light Magic Çekme
    R3 : Shadow Magic Çekme

Karakterler

Main Characters : Oyun içnde tanıştığımız karakterleri gösteren yer
    Monsters : Öldürdüğümüz yaratıkları gösteren yer

İtemler

Burdan Magic ve Health barımıza kaç tane daha alıp yükselteceğimizi görebiliyoruz
    Travel Book : Ölü askerlerin üztünden aldıklarımıza bakabiliyoruz buradan
    Secondary Weapon : Üstümüze alıp kullanacağımız extra silahımızı seçme yada değiştirme

Kombolar ve Hareketler satın alma

Basic Actions : Gard alma - Yuvarlanma-Tutma gibi özellikler
    Advanced Movies : Havadan ve Yerden yaptığımız kombolar
    Secondary Weapon : İkinci silahımızın özelliğini geliştirme yeri
    Mounts : Bineklerimiz
    Relic Powers

Grafik ;

Grafik olarak kesinlikle kıyaslanma yapılmaz fakat son dönemde çıkan oyunların grafiklerine nazaran gerçekten çok başarılı. Mesala mekan karlı olsun çamurlu olsun yada yağmur yağsın karakterimiz yürüken yada koşarken sanki 3D havası varmış gibi ekrana yansıtılmış bu özellik gerçekten çok iyi düşünülmüş. Diğer bir görsellik açısından hayran kalacağınız yönü ise ışıklandırmalar şimşek çakan bir mekanda şimşek çaktığında kendinizin veya mekanının suya yansıdığını görebilirsiniz yada ormanlık bir alanda ağaçların arasından yansıyan güneş ışığı ile birlikte kendinizin ve mekana katan ayrıntıyı görebilirsiniz..Ama eksik yok mu var mekanlardaki su grafiklerine dikkat ederseniz sanki fazla uğraşılmamış ve üzerinden geçilmiş gibi duruyor. Şunu söylemeliyim ki gölgelendirmeler ve ışıklandırmalar gerçekten kusursuz olmuş...

Castlevania: Lords of Shadow İnceleme Castlevania: Lords of Shadow İnceleme

Ses ;

Öncelikle baş karakterimizin seslendirmesi böyle ir oyuna uymamış diyebilirim çünkü karakterimiz sanki hayattan bezmiş yada sanki yakını ölmüş birine teselli veriyormuş gibi sakinleştirici ile konuşuyor gibi ama bu detaya fazla kapılmamak lazım çünkü oyundaki sesler ve diğer seslendirmeler gerçekten çok iyi olmuş. Oyunda Dolby Digital ve DTS 5+1 kullanılmış buda ses sistemi olanlar için gerçekten oynarken oyunun içinde hissetmenizi sağlar...

Kamera ;

Kamera açılarına alışmak biraz zaman alacak gibi görünsede bazı hataların olduğu göze çarpıyor ama yine kamera açısında ki en güzel ve göze çarpan özelliği sanki koşarken kamerayı birinin sallaması hissi yani kamera sabit bir ekran görüntüsünde kalmıyor sürekli sağa ve sola hareket ediyor. Koşarken ise sanki buğlanıyormuş gibi blur efekti oluşmasıda ayrı bir güzellik diyebilirim..

Genel ;

Bu tarz mistik havası olan bir oyunun 20 saat ve oyuncuya göre değişen oynanabilirlik zmanı gerçekten çok iyi düşüülerek yapılmış. Oyunda öldürdüğümüz düşmanlardan ve bosslardan kazandığımız puanlar sayesinde karakterimiz her daim yeni combolarla ve hareketlerle donatarak tek bir harekete bağımsız olarak ilerleyişimiz kombo bakımından çeşitliliği göze çarpıyor. Bir diğer unsur ise mekanlarda bulduğumuz ölü askerlerin üzerinden aldığımız health'lerle enerjimizi magiclerle ise magic barımızı yükseltebiliyoruz. Askerlerin üzerinden aldığımız bir diğer item ise travel book. Travel bookları okuyarak ya mekan hakkında bilgi ediniyoruz yada karşımıza çıkan mini-games'lerde ne yapmamız gerktiğini okuyabiliyoruz.

Mesala bitirdiğiniz bir bölüme tekrar girerseniz eğer sol üst köşede yapmanız gereken bir quest çıkıyor ve yaparsanız extra şeyler kazanbiliyorsunuz. Bu özellik gerçekten iyi düşünülmüş çünkü oyunun herhangi bir bölümünün yüzde seviyesine bakarak tekrar yükseltmek için giren oyunculara sanki extra bir seçenek sunar gibi düşünülmüş..Oyunda bazı mekanlarda binek hayvanlara binerek yolumuzu açmaya çalışıyoruz yada kapalı olan bir kapıyı kırmaya çalışıoruz.

Oyundaki bir diğer özellik ise L1 buttonuna bastığınız zaman sol tarafta topladığınız magic kadar şeytani bir kişiliğe dönüşerek daha fazla can alabilirsiniz.(örnek DMC'de Dante'nin dönüşmesi gibi)

Not : Umarım beğenirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 10 Ekim 2010; 0:37:57 >

• güzel inceleme olmuş,teşekkürler oyunu henüz deneme fırsatım olmadı fakat gerçekten çok sağlam bir oyun,en yakın zamanda alıp tadını çıkara çıkara oynayacağım,böylesi başyapıtlar hergün çıkmıyor malesef
  • Inceleme için teşekkür ederiz, Castlevania efsanedir.
  • Oyunu bitirdin mi ? bitirmeden inceleme yapmadın umarım,ayrıca incelemeden ziyade oyun piyasa çıkmadan önceki ön inceleme gibi olmuş kısa yani

Yine de emek vermişsin teşekkürler
  • Eline sağlık çok güzel olmuş.Bu oyun pek ilgimi çekmiyor açıkçası ama resimlerden gördüğüm kadarıyla ortam ve mekanlar harika.
  • Yok daha bitirmedim zaten bu yazdığım almayanlara karşı oyunun nasıl olduğunu anlamaları için kısa bir inceleme
  • Güzel olmuş. Bilgilendik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eline saglik dostum. Bugun uzunca bir sure oynayacagim umarim sarar bu sefer. Oynayacagimi dusunurken heyecanlaniyorum ama maalesef oynarken sarmadi pek :/
  • zack06 dostum gerçekten çok güzel ve açıklayıcı bir inceleme olmuş ellerine sağlık. Oyunu dün oynama şansım oldu ve şunları belirtmek istedim.

-Oyun gerçekten çok heyecanlı başlıyor, sağnak yağmur altında muhteşem müzikler eşliğinde savaşmaya başlıyorsunuz. Çok güzel bir Dünya oluşturulmuş bu oyunda ve başarılı bir şekilde sizi içine çekmeyi başarıyor.

Kamera açıları bu türe alışık olmayanlar için biraz garip geliyor. Bazen can sıkıcı olabiliyor hatta belli yerlerde karekterinizi görmekte bile zorlanabilirsiniz . Ayrıca gerçekten çok başarısız ve kötü mimik,yüz efektleri kullanılmış karekterler bu yüzden çok donuk geliyor size. Oyunun en öneli ve tek eksiği de bu bence.

Sonuç olarak oyun benden 10 üzerinden 8.5 aldı. Müzikler , atmosfer, düşmanlar ve kombo sistemi 10 numara olmuş. Bu oyunu kesinlikle herkes oynamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loukas -- 9 Ekim 2010; 23:55:40 >

• Eyvallah dostum

Bende 5. leveldeyim
    ya oyun ilerledikçe dediğin gibi içine çekiyor kesinlikle oynanmalı diye düşünüyorum
    boss savaşları inanılmaz güzellikte hazırlanmış
    kesinlikle oynayın pişman olmazsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 10 Ekim 2010; 0:24:51 >
  • İnceleme için teşekkürler... Seslerin DTS olmasına ayrıca sevindim...
  • İnceleme için teşekkürlerOyunun bütün bilinmesi gereken genel bilgilerini yazmışsın.Ben aldım ama daha başlayamadım oyunu bekletiyorum şu an az kaldı.
  • demosunu bugün oynadım hoşuma gitti başarılı bir oyun..
  • Hazırladığın resim buram buram powerpoint kokuyor

İnceleme iyi olmuş, ellerine sağlık... Ben daha bitiremedim, kaldı öyle oyun iş yüzünden, tabii bir de PES 2011 var, kısmetse ilk fırsatta bitireceğim...
  • Yaratıklar ile savaştığımız bölümlerde kamera açısı yüzünden birçok yaratık gözükmüyor ve bu olay oldukça sinir edici bir hal alabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1299

Yaratıklar ile savaştığımız bölümlerde kamera açısı yüzünden birçok yaratık gözükmüyor ve bu olay oldukça sinir edici bir hal alabiliyor.

haklısın sonra allaalla kim vuruyor bana oluyor insan

@Evet Power Point Teşekkürler Solid Baba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 10 Ekim 2010; 14:09:25 >
  • Bilgiler için teşekkürler, bu oyunu türkçe alt yazılı olmayayı isterdim. Oyun okadar güzelki bukadar uzun oynama süresine sahip olmasına rağmen hiç bitmesin istiyor insan,
    Oynamayan herkese Tavsiye ederim.
  • Eyvallah dostm 10 numara paylasım
  • oyu çok nefis gerçekten ama bazen acaip takılıyorum sinirleniyorum ölye olunca da

mesela şimdi chapter 5 : wygol villiaga deyim ve şu vampirlerin çıkıp durduğu deliği heykel ile kapatamıyorum, kancayı atıp zobeki yardıma çağırmama rağmen, zobek itmeye başlayınca heykeli kancam kopuveriyo kendiliğinden ..
  • Eline sağlık dostum

Ben demosunu oynadım ve kamera açıları hariç eksiğini görmedim.Sabit kamera en büyük eksisi oyunun.En çok puan da bundan kırıldı zaten incelemelerde.Yoksa oynanış ve grafikler gayet güzel.

Özellikle 20 saat civarı olan oyun süresi için,orjinal oynayanlar mutlaka almalı diyorum.Fiyatı da düştü zaten,kargo dahil 60-70 TL civarına bulunabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.