Şimdi Ara

CASUS(SPYWARE) TEMİZLİĞİ(ADIM ADIM RESİMLİ ANLATIM) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: acemi11111

çok sağol şimdi siliyorum hepsini bi sorum daha olcak,bu cookiesin içindeki index dat dosyasını ben normalde silmiyorumda ,silsem bi zararı olurmu?

ben tamamen temziliyorum bir zararını görmedim
  • teşkürler metal.diğer yerlere yazdım benim gibi acemilere yardımı olması çin burayada yapıştırıyorum.

selamlar,mutlaka bilgisayarında olması gerekmiyor scan yapmak için,online siteler var,mesela panda software free scanhttp://www.pandasoftware.com/products/ActiveScan.htm,
    sonra hijack var onu internetten indirmeni şiddetle tavsiye ederim,çünkü bütün sistemi tarıyor,ama çıkan sonucu belirli forumlar varoraya gonderebilirsin,veyahttp://www.hijackthis.de/en buraya çıkan logu pasteliyosun,orda çıkan zararlıları siliyorsun,artı olarak sadece pandanın online taraması yok,evido nun da var,online ücretsiz olarak scan yapabilirsin,http://www.ewido.net/en/onlinescan/ ,bitdefenderinde var,http://www.bitdefender.com/scan8/ie.html ,kaspersky in online scanı ise,http://www.kaspersky.com/virusscanner ,sysmantecinkihttp://security.symantec.com/sscv6/d...d=ie&venid=sym yani illaki download etmek zorunda değilsin scanyapmak için online scanda işe yarıyor.ama sana tavsiyem mutlaka hijacki download et,süper bişi o.ben kullanıyorum.ve online scanlardan pandanınkini mutlaka yapmanı tavsiye ederim.bir de bilgisayarıma tıkla sonra menuden araçlar çubugundan klasor seçeneklerini seç,orda gorunume gel,gizli dosya ve klasorleri gosteri tıkla,bilinen dosya türleri için uzantıları gizle eğer o tıklıysa onu tıksız hale getir,tamamı tıkla.virüs taramyı yaptırırken bütün giliz dosyaları gosterttir.sonra documents and settings de recentin içini sil,cookiesin içini sil,local settingse tıkla historyinin içini sil,tempin içini sil,temporrary internet filesin içini sil.bunlar bilgisayarın rahatlamasını da sağlıyor.artı olarak,bütün uzaktan yardım KISAYOLLARINI sil,sonra denetim masasını tıkla,performans bakımı tıkla,sistemi tıkla,orda uzağı tıkla,bu bilgisyardan uzaktan yardım isteklerinin gonderilmesine izin ver tıklıysa onun tıkını kaldır,ha onu ilkönce tıkla sonra gelişmişi tıkla bu bilgisayarın uzaktan erişimine izin ver tıklıysa onun tıkını kaldır,tamamı tıkla,sonra diğerinin tıkını kaldır.bide 445 portu var onu kapatmak gerekiyo,trojanlar falan bu port açıklarından oluyomuş,http://www.tcpsecurity.com/doc/windo...tguvenlik.html bunu okuyup burdakileri uygulamanı tavsiye ederim.http://www.tcpsecurity.com/doc/windo...sguvenlik.html burayıda okuyup uygularsanız iyi olur.artı olarak,firewallin açık olup olmadıgına bakın,kapalıysa açın,zonaalarm kurulabilir firewall için.saygılar.

• @acemi11111 elinize sağlık yalnız hijackthis ile ilgili kısmı çıkarsanız çok iyi olur çünkü tecrübesiz arkadaşlar orda çıkan herşeyi silebilir bu da hiç hoş sonuçlar doğurmaz @serji bu işi gayet başarılı olarak yapıyor en azından ordan tecrübe kazanıp daha sonra online rapor bakmaya girişseler daha iyi olur
  • yarın deneyecem şimdi geç oldu umarım çalısır sorunsuz
  • aslında başka virüs proğramları öneren arkadaşlar da resimli anlatsalar çok iyi olurdu ben pek anlamıyorum bunlardan da o yüzden @metal arkadasım anladığım kadarı ile yapacağım sağolasın
  • @TRajikomik rica ederim
  • Saol
  • Güzel yapmışın sağol
  • rica ederim arkadaşlar aslında konu hep yukarıda olsa daha iyi olacak; ama mesaj atılmayınca altlara düşüyor haliyle gören sayısı da az oluyor
  • METAL kardeş..başlıkla pek alakası olmasada benim pc duman odu dün gece...güvenli kipte falan da açılmadı..şifre ekranına kadar geliyor ve kitleniyor meret..sonra diğer partition a başka xp kurup ordan verilerimi kurtardıktan sonra hasarlı bölüme format attım ve windows u yeniden kurdum..ben spy dan şüpheleniyorum bu olay için senin görüşlerini almak istedim..bide yeni kurduğum windows ta da bazen browser "forbidden" hatası veriyor 5 dk sonra düzeliyor ama bu sorun sürekli tekrar ediyor..acaba diyorum yüklediğim programlardan birinde trojan veya spy mı var ama sadece firewall ve antivirüs yükledim bide imaj almak için norton ghost..bunlardan birinde sanırım bişey var ki bu sorun başıma geldi.."0 km" windows durduk yerde bu tip bir sorun vermezdi....spy mı trojan mı çıkaramadım..taramalar temiz görünüyor..bu programı da denedim..background tada çalışan extra bir programda göremedim..bi fikrin varsa dile getirirsen sevinirim..
    biraz karışık oldu gibi ama anlamışsındır sen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesh_fosil -- 14 Aralık 2006; 18:18:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kesh_fosil

METAL kardeş..başlıkla pek alakası olmasada benim pc duman odu dün gece...güvenli kipte falan da açılmadı..şifre ekranına kadar geliyor ve kitleniyor meret..sonra diğer partition a başka xp kurup ordan verilerimi kurtardıktan sonra hasarlı bölüme format attım ve windows u yeniden kurdum..ben spy dan şüpheleniyorum bu olay için senin görüşlerini almak istedim..bide yeni kurduğum windows ta da bazen browser "forbidden" hatası veriyor 5 dk sonra düzeliyor ama bu sorun sürekli tekrar ediyor..acaba diyorum yüklediğim programlardan birinde trojan veya spy mı var ama sadece firewall ve antivirüs yükledim bide imaj almak için norton ghost..bunlardan birinde sanırım bişey var ki bu sorun başıma geldi.."0 km" windows durduk yerde bu tip bir sorun vermezdi....spy mı trojan mı çıkaramadım..taramalar temiz görünüyor..bu programı da denedim..background tada çalışan extra bir programda göremedim..bi fikrin varsa dile getirirsen sevinirim..
    biraz karışık oldu gibi ama anlamışsındır sen..

bu açılmama sorunu bir kere benimde başıma gelmişti windows sitesini takıp partion bölümüne geldim daha sonra kapattım bilgisayarı açtım düzelmişti. Neden olduğunu hala daha anlamış değilim, sizin sorununuz belki bir zararlıdan kaynaklı olabilir; ama emin olmak zor. Explorer hatasına gelince bu hatalar genelde güncel olmayan windowslarda oluyor ya da kullandığınız firewall dan kaynaklanıyor olabilir

• sağol kardeş..artık 1 format daha atabilirim belkii..işin ilginç yanı emule a hiçbişey olmuyor..ama sadece browser da sorun var..80 portu ile ilgili sürekli sorun veriyor..1-2 gün daha bu şekil devam ederse basıcam yine formatı başka çare yok..emule dan trend micro indirmiştim belki onun içinden bişey bulaşmıştır.bakcam artık..yardımın için sağol
  • quote:

sağol kardeş..artık 1 format daha atabilirim belkii..işin ilginç yanı emule a hiçbişey olmuyor..ama sadece browser da sorun var..80 portu ile ilgili sürekli sorun veriyor..1-2 gün daha bu şekil devam ederse basıcam yine formatı başka çare yok..emule dan trend micro indirmiştim belki onun içinden bişey bulaşmıştır.bakcam artık..yardımın için sağol

rica ederim formattan önce bir kere şu kullandığınız firewall u kalıdırarak deneseniz daha iyi olur aslında
  • evet gerçi firewall u kapatıp denedim ama background da çalışmaya devam ediyor (feedback) bütün izinleri verdim ama neyse..tamamen kaldırıp denemk lazım..tekrar teşekkürler..
  • Superantispyware den ben de çok memnunum gerçekten, hem hızlı hem de işini iyi yapıyor. Hem de ücretsiz versiyonu da var
  • quote:

evet gerçi firewall u kapatıp denedim ama background da çalışmaya devam ediyor (feedback) bütün izinleri verdim ama neyse..tamamen kaldırıp denemk lazım..tekrar teşekkürler..

evet geri planda çalışması bile sorun yapabilir tamamen kaldırıp deneyince belki sorun çözülür
  • Abi Bir Şey Sorucam Benm PCde 2 Adet Trojan Tespit Etti Bunları Silicem Fakat Senin Verdiğin Sitede Bilgisayar adı Falan yazıormusuz ya hani onun dışında bir cözüm yolu war mı PC'm Tehlikede Lütfen Bana Yardım Edin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heko

Abi Bir Şey Sorucam Benm PCde 2 Adet Trojan Tespit Etti Bunları Silicem Fakat Senin Verdiğin Sitede Bilgisayar adı Falan yazıormusuz ya hani onun dışında bir cözüm yolu war mı PC'm Tehlikede Lütfen Bana Yardım Edin

afdersiniz hangi siteden bahsediyorsunuz?

• @metal kardeş bu superantispyware spyware doctor ya da spybot daha mı iyi ya da güçlü?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadrazzam

@metal kardeş bu superantispyware spyware doctor ya da spybot daha mı iyi ya da güçlü?

superantispyware sahte antispywareları temizleme konusunda çok başarılı genel olarakta çok iyi spyware doctorda spy bottan daha iyi durumda aslında 3 ü de gayet başarılı programlar. Tabiki birinin göremediğini diğeri görecektir mükemmellik hiç bir yazılım için söz konusu olamaz en iyisi katmanlı korunma yöntemi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.