Şimdi Ara

cat 5 kablosu ile nasıl modemi internete bağlarım? lütfen yardım edin :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bulunduğum apartmanda ttnet fibar kutusu bulunmaktadır.evimde yıllardır internet kullanırım.yeni evlendim ve evlenirken aynı evde yaşayacağımdan dolayı bazı tadilatlara giriştim.bunlara prizlerde dahil oldu.prizleri takan elektrikçi rj11 prizini takmış ama modemi bağlayınca sürekli dsl ışığı yanıp sönüyor ve internet ışığı yanmıyor.yani internet yok.sökme gereksinimi duyunca şaşırdım çünkü duvarın içinden gelen kablo "CAT 5" yani bildiğimiz ethernet kablosu.bu kabloyu splitter yardımı ile hem telefon hem modemi bağlamıştık.gelelim soruma

elimde
    -rj11 jack
    -duvardan gelen CAT 5 kablosu var.

modemi nasıl internete bağlayabilirim?

aklıma gelenler
    cat 5'i rj11 jackine bağlamak için hangi renkleri kullanmam gerekir
    cat 5'i rj45 prizi satın alıp bağlarsam bu şekilde internet alabilrmiyim?

yardımcı olursanız çok sevinirim

• Hocam prize fiberde durum nasıl oluyor bir bilgim yok ama telefon girişi ile mi çalışıyor sizin modem? Fşimdi gelelim prizdeki olaya prize hangi renk takıcağjnın pek önemi yok genelde mavi beyaz takıyorlar önemli olan telefon kutusunda adam oraya kablo çekmiş mi -ki çekmiştir- bence dsl ışığı yanıp sönüyorsa sen bir modem arayüzüne girio modemi kur genelde ondan oluyor kurduktan sonra dsl ışığı sabit olup internet ışığısa gelmesi lazım. Prizin fotoğrafını çekersen daha iyi yardımcı olabilirim

Edit: Yada sen o prize bir telefon bağla hat geliyorsa yani telefonda çevir sesi varsa rj11 prizine karışma bence orda bir sorun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzcndyr -- 20 Ekim 2015; 20:15:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Hocam prize fiberde durum nasıl oluyor bir bilgim yok ama telefon girişi ile mi çalışıyor sizin modem? Fşimdi gelelim prizdeki olaya prize hangi renk takıcağjnın pek önemi yok genelde mavi beyaz takıyorlar önemli olan telefon kutusunda adam oraya kablo çekmiş mi -ki çekmiştir- bence dsl ışığı yanıp sönüyorsa sen bir modem arayüzüne girio modemi kur genelde ondan oluyor kurduktan sonra dsl ışığı sabit olup internet ışığısa gelmesi lazım. Prizin fotoğrafını çekersen daha iyi yardımcı olabilirim

Edit: Yada sen o prize bir telefon bağla hat geliyorsa yani telefonda çevir sesi varsa rj11 prizine karışma bence orda bir sorun yoktur.

cat 5 üzerinden hangi iki kabloyu kullanmış bilmiyorum ama telefon hattı bu 8 kablonun 2 sini kullanarak rj11 e monte ediliydi ama ben ne kadar uğraşsamda gene de düzgün sinyal alamadım.resimi ekledim.ucundaki rj11 prizinin jack'ıdır.ben bu kablonun ucuna ethernet fişini takıp direk modeme taksam telefon kablosu olmasa da internet gelmezmi? şartmıdır telefon kablosu ?

modem marka modeli: TP-LİNK TDW9970 ttnetin verdiği vdsl destekli modemdir kendileri.

elimde yeni aldığım bir adet TP-LİNK TL-WA801ND access point var.sözde menzil güçlendiriyor.aldığı düşük sinyali öyle iğrenç bir şekilde veriyorki herşey maşallah gecikmeli hareket ediyor.access pointi kapattığımda sinyal menzili kısalıyor ama en azından düzgün çalışıyor (telefon tablet pc tv)

kısacası bu salonun duvarı buraya güçlü bir modem almam lazım.acces pointi iptal edicem.

cat 5 kablosu ile nasıl modemi internete bağlarım? lütfen yardım edin :(

• Ethernet kablosu taksan da olmaz bence cunku ethernet 8 kablolu telefon 2 kabloludur. Dikkat ettim de orda 4 tane kablo var galiba 2 tane olması lazım siz bence bir tane telefon takın rj11 e telefonda çevir sesi varsa sıkıntı yoktur yenibosnada oturuyorsanız akşam yardımcı olabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.