Bildirim
Cat 5 ve Cat 6 fark olur mu??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
a.s dostum cat6 daha iyidir veri konuunda avantajlıdır hızı etkilemez ama verinin yükünü kaldırır.Görsel açıdan cat6 biraz daha kalındır cat5 göre
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carso -- 20 Ekim 2016; 22:13:38 > -
Biz bide Balkondan yukarı çıkarıp üst katın penceresinden eve giriş yapıcaz yani kablonun 10 metrelik bölümü dışarıda kalıcak ve soğuk sıcak yağmur kar bunlara maruz kalacak. Bunlarıda göz onünde bulundurursak cat 6 alınması mutlak lazım gibi görünüyor. -
arkadaşım önüne gelen fikir beyan etmese olmazmı.
cat 5 100 mt ye kadar kullanılır.100mt den sonra cat6 kullanılır.
ayrıca ethernet kablosu dijital bir bağlantı olduğu için iyi yada kötü olmaz.
dış ortam ve iç ortam olarak ayrılabilir ki cat 5 ve cat 6 arasında içindeki tel kalınlığından başka bir fark yok gibi bir şeydir.
dış ortam için siyah olanları var tek fark o. -
Hocam sizde demişsiniz daha kalın teller var diye. 10 metre kadarı ev dışında olacağı için uzun ömürlü olması için daha iyi olmaz mı cat 6? -
ama demişimki 100 mt den sonra gerekli oluyor.
ikisininde içinde tek telli kablo var kablo sallanıyorsa her türlü içindeki tel kırılır.cat 5-6 olması önemli değil.
siyah dış ortam bulursan al ama yoksa 20 30 mt için cat 5-6 aynı çalışır aynı şekilde eskir. -
Anladım hocam. Yok sallanmicak sabitlenip takilacak. Ozaman fazladan para vermeye gerek yok. Teşekürler yorumlarınız için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önüne gelen saygısızlığını etmeden önce saygılı olursanız daha saygı duyulursunuz... fikir beyan etmeden önce içesinde bulunuyorum zaten.Kalın kablodan bahsettiğin UTP kabloya gerek yok adam kurumsal çalışmıyor , son kullanıcı zaten dıştan geçeceği kablo en fazla olsun 2-5 metre siz fikir beyan etmeden önce egonuzu kırarsanız daha verimli olursunuz en sevmediğim insan tipisiniz!!!!. Önemli değil siz daha iyi bilin ve böyle devam edin..
Selametle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carso -- 21 Ekim 2016; 8:56:41 > -
al işte aksine üste çıkmaya çalışan insan tipi.
bilmiyorsan illede yorum yapmaya gerek yok demişim.
cat 6 diye dalmadan önce cat 6 ne işe yarar nerde kullanılır.
cat 6 ya kullanma sebepleri nelerdir bakmadan cat 6 iyidir veri konusunda avantajlıdır yaz.
sonrada biliyoruzda konuşuyoruz havasında trip yap.
cat6 veri konusunda altın uçlu hdmi kablo kadar verimlidir.
açıklama yaptım dijital bir veri aktarım olduğu için cat5 -cat6 aynı çalışır.
kendi açıklamanı açıklamadan gidip teknosa tezgahtarlığı yapmanın lüzumu yok.
bu forumda adama bir lazımsa ille beş al diyen klasik işgüzarların hepsine gıcığım aynı şekilde yazarım.
basit bilmiyorsan konuşma fikir beyan etmezsen ölmezsin. -
Bence hiçbir fark yok
Dostum üste falan çıkmaya çalıştığımı tek kişi söylesin ? Terbiyesizliğin luzumu yok.
1 lazımsa 5 al diyen mantıkta olan sen değilmisin bu nasıl mantık adama UDP(Dış mekan kablo ) kabloyu al diyen sensin ve egolu bey siz daha iyi biliyorsunuz ben bilmiyorum ok buyrun saygısızlığınızla devam edin seviyene inmeyeceğim bundan sonra.
Mesele ne yapıp yapmadığın değil edepli olup olmamak ile alakalı
Tavsiyemi insan olarak yaptım konuyu açana sen edebini bozarak konuya giripte hayırdır haddini bil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carso -- 21 Ekim 2016; 17:15:55 > -
yok ben cat5 gayet yeterli demişim.
ama kablonun 10mt dışarıdan geçiyor illede cat6 alacağım diyorsan onun yerine dış mekan kablo al dedim gayette yazıyor yukarıda.
bilmeden yorum yazmak değil bilmediğini söylemekse egolu olmak.eh bilenle bilmeyenin farkı olsun tabiki.
asıl sorun ise bunu kendi yanlışın üzerine değilde benim doğruyu söyleme şeklimle ilintilendirmen ilginç. -
Arkadaşlar çok ufak bir konu için tartışmaya gerek yok gerçekten. İkinizede ayrı ayrı teşekür ediyorum görüşlerinizi bildirdiniz. -
Rica ederim bir fayda sağlamak için buradayız çatışmak için değil hocam. Fayda sağlayabildiysem mutlu olurum:) Karar vermek senindir. Hayırlı akşamlar -
yahu kaç paralik şey yüzünden burada tartismalara girmeye ne gerek var yapmayın etmeyin. cat6 al gitsin az daha sağlam bir kablodur arasında cok bir fiyat farkı yok . kablonun c5 c6 olmasindan cok kalitesi önemli zaten.
www.cnc-marketi.com
Cat5 Kablosu Yerine Cat6 Kablosu Bağlanır mı ? - Mermak Cnc Marketihttps://www.cnc-marketi.com/sayfa/cat5-kablosu-yerine-cat6-kablosu-baglanir-misiteden alıntıdır. Evet, bir Cat6 kablosu genellikle Cat5 ya da Cat5e kablonun yapabileceği her şeyi yapabilir. Ancak, bu iki kablo türü arasında bazı farklar vardır:
- Performans: Cat6, 250 MHz'e kadar frekansta çalışabilirken, Cat5e genellikle 100 MHz'de çalışır. Bu, Cat6'nın daha yüksek veri transfer hızlarına ulaşabileceği anlamına gelir.
- Maksimum Hız: Teorik olarak, Cat6 kablosu 10 Gbps'e kadar hızlarda çalışabilirken, Cat5e kablosu genellikle 1 Gbps hızında çalışır.
- Girişim Direnci: Cat6, Cat5e'ye göre daha iyi girişim direncine sahiptir. Bu, özellikle uzun mesafelerde daha az veri kaybı ve girişimi garantiler.
- Fiyat: Cat6 kablolar genellikle Cat5e kablolarından biraz daha pahalıdır.
Sonuç olarak, eğer bir Cat5e kablosunun yerine bir Cat6 kablosu kullanırsanız, genellikle hiçbir problem yaşamazsınız. Ancak, maksimum performansı elde etmek için cihazlarınızın ve ağ ekipmanınızın da Cat6 destekli olması gerektiğini unutmayın.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- uyku modunda indirme devam eder mi
- bilgisayar mouse algılamıyor
- whatsapp başkası kullanıyor mu nasıl öğrenirim
- şekilli harfler
- american megatrends nedir
- bilgisayar wifi görüyor ama bağlanmiyor
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- komut istemi
- zyxel modem kurulumu
- secure boot nasıl açılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X