Şimdi Ara

Cat 6 Vs Cat 3 Farkı Detaylar İçeride

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Arkadaşlar Sizler için kabloları inceledim ve en stabil bağlantıyı elde etmeyi başardım inceleme sonucunda Nexans marka kablo daha iyidir. İki ayrı Test (24MBİT HİPERNET İLE 50 MBİT HİPERNET ) İLE Testler Yapılmıştır.

Kablo Şemaları :

24 Mbit İle Cat 3 Test :

24 Mbit ile Cat 6 Test :

50 Mbit İle Cat3 Test :

50 Mbit İle Cat6 Test :

Cat6 yı döşerken muhakkak Kahve rengi ile turuncuyu bağlamanızı öneririm ve bu işlemde rj11 prizden direkt tek kablo halinde testleri yaptım.

Speedtest Sonuçları :

Cat 3 Testleri :

24 Mbit :

50 Mbit:

Cat6 Testleri :

24Mbit :

50Mbit : Kullanım olduğu için biraz düşüş oldu.

İyi forumlar Dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 14 Şubat 2016; 16:15:57 >

• eline sağlık. burada şunu da ekleyeyim. kablo ve çeşitleri hat üzerinde hayati bir fark yaratmıyor. bu ttnet in kendi aksaklıklarını örtmek için kullanılan bir bahane. zamanında bende çok denedim test yaptım sadce senin gibi konu açmadım.
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    İnsanlar Her zaman cevap arıyordu bende çözüm olsun diye bir konu açayim dedim
  • Desteklenen hat değerlerinde bir farkılık yok, yaptığın bu testlerde kablo türü asla ping ve veri hızını etkilemez. Modeme gelen iki tel kablonun kalitesi önemli ancak desteklenen hızda bir farklılık yoksa bu hız değişimleri sadece hız testi yaptığın sunucuların anlık değişimleri.
  • Fark ettiyseniz Kablo kalitesinden dolayı SNR Değerleri değişti yalnız dikkatli bakarsanız. (Kabloların kalitelerini şema halinde üst kısımda belirtmiştim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 14 Şubat 2016; 17:01:59 >
  • imate kullanıcısına yanıt
    Bende onu demiştim zaten cat 3, cat 5 veya cat6 olması pek mühim değil, kalitesi önemli. Kullanacağınız kablonun mesafesi fazla uzun olmayacağından çok fazla değişim olmayacaktır. Sarmalların sıklığı daha çok uzun mesafelerde etkili. Eğer interneti lokal kablo ile alıyorsanız (hat değerlerinden öyle görünüyor) size gelene kadar zaten sarmal şekilde gelmiyor. CAT 3 yazdığınız kablo çok dandik görünüyor bu yüzden fark olabilir, içerisindeki bakır bile olmayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 14 Şubat 2016; 17:19:26 >
  • Kahverengi turuncu felan farketmez mavi kırmızıda olur yeşil siyahta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Şubat 2016; 21:06:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.