Şimdi Ara

Cat 7 rj11 jak uyumlu değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet altyapımı ileriye dönük olarak yenilemedik istiyorum bunun için telefon ankastresinden modeme kadar cat 7 kablo çekmeyi düşündüm ama cat7 uyumlu rj11 jak bulamadım. Cat 7 telefon kablosu olarak kullanıma uygun değil mi ?

• adsl vdsl için cat7 gereksiz cat6 çekin
  • HakanG22 H kullanıcısına yanıt
    Gerekli olup olmadığını sormadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omersa90

Gerekli olup olmadığını sormadım

Cat8 çek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cat7 8 damardır rj11 ise 2 damar girişlidir. Ankastreden eve çektiğiniz cat7 nin sadece 2 damarını rj11 e çakacaksınız diğer 6 damar boş kalacak.

*not cat7 nın damarlarının kalınlığı kaç mm bilmiyorum rj11 e girer mi emin değilim. Cat6 nin 0,4mm olması lazım ve rj11 e giriyor rj11 ile aynı uygulamayı bende yaptım
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    HES kablo satış ofisine gitsem orada bakabilir miyim acaba
  • Omersa90 O kullanıcısına yanıt
    gereksiz bir masraf olacağını düşünmekteyim kaliteli bir cat6 işinizi görecektir. ben xpcable marka (superonline nın kullandığı marka) cat6 ile çektim.

Yanınıza rj11 jack alın gidin telefon tesisatı için kullanacağım diyin dış izolasyonu sıyırıp turuncu beyaz - turuncu ikilisini rj11 in içine sokmayı deneyebilirsiniz. Ben sanki biraz daha kalın diye hatırlıyorum çünkü cat6 kadar rahat bükülmüyorlardı bizim okulda ki montaj yapılanlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CAT 5 vs. CAT 6 Kablo?
    8 yıl önce açıldı
    5+1 jak girişleri
    14 yıl önce açıldı
    Cat 6 kablo önerisi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kütahyalı_ramazan

gereksiz bir masraf olacağını düşünmekteyim kaliteli bir cat6 işinizi görecektir. ben xpcable marka (superonline nın kullandığı marka) cat6 ile çektim.

Yanınıza rj11 jack alın gidin telefon tesisatı için kullanacağım diyin dış izolasyonu sıyırıp turuncu beyaz - turuncu ikilisini rj11 in içine sokmayı deneyebilirsiniz. Ben sanki biraz daha kalın diye hatırlıyorum çünkü cat6 kadar rahat bükülmüyorlardı bizim okulda ki montaj yapılanlar

Şuan ankastreden prize standart telefon kablosu geliyor 5 senelik. Prizden modeme cat 6 kablo geliyor. Amacım modem arayüzündeki değerleri iyileştirip 100 mbps paketinde geçmek.

Cat 7 rj11 jak uyumlu değil mi ?

modemi geçici olarak ankastreye bağlayın o şekilde değerlere bakın. Hat değerleriniz fena değil 75 deneyebilirsiniz
    denemek istiyorsan çok masraf yapmadan en azından bir metrelik bir cat7 kablo alıp ankastrenin dibinden denemek mantıklı olur arkadaşın dediği gibi.

çünkü genelde pek değerler değişmiyor.

ama bulunduğun saha dolabı ve modemin 30a profilini destekliyorsa eğer bu işten anlayan bir telekom saha elemanı bulup 30a profiline geçersen hattın 200 mbps hızı destekler sanırım.

daha önce 30a profiline geçen oldu mu bilmiyorum ama yeni konulan tip7 kabinleri 30a yı destekliyor sanırım
  • cat 7 yaptın mı hocam ?
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    ben cat 7 kablo çektim hat değerleri cat5 e göre ahım şahım artmadı. . Cat6 iyidir. cat7 gereksiz masraf oldu.Bu hafta 100mbps bağlattıyorum bakalım ne fark olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.