Şimdi Ara

Cat Kablo Karmaşası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet siyah bir kablo ile eve geliyor ve oradan 20 metrelik cat5e kabloya geçiyor ardından en son modeme geldiğinde sıradan bir telefon kablosu ile ek yapılıp bağlantı sağlanıyor. Bu durum hat sinyallerime ve indirme kapasiteme etki ediyor mudur ? Bilginize ihtiyacım var Teşekkürler :)

Cat Kablo Karmaşası

TURKNET'E GEÇMEYİ DÜŞÜNENLER İÇİN DAVET KODU. [ VWN25VQ97IWD ]

Cat Kablo Karmaşası

• Birleştirme işlemi yeni yapıldığında etkileri çok gözükmez ama ileride birleştirme için açılan bakır kısım oksitlenerek kaliteyi düşürebilir. Kablo eki yapacaksanız nalbur/elektrikçi veya internetten yak konnkttör alıp ek yapın.

Nasıl yapıldığını şuradan öğrenebilirsiniz.
    Hasari KAŞKANyoutube
    Kopan İnternet Kablosunun Tamir Edilmesi (Uy Connector)
    https://www.youtube.com/watch?v=AYAVf08nFr0&feature=youtu.be

• güzel yöntemmiş bunu kullanıcam ama hala sorunuma net bir cevap alamadım. Dışarıdan gelen siyah kablo güvenilir midir? yani cat3 falan mı o ne anlam veremedim :)
  • race5515 kullanıcısına yanıt
    Dışarıdan gelen siyah kablo dediğiniz şey telekomun altın kablo veya turkuaz kabloya ürettirdiği kdpa cinsi kablodur.
    Sabitleme çeliği ihtivalı bir kablo çeşidi olmakla birlikte, perler dışından kaplanmıştır. Aynı zamanda sert yapısı olduğundan dolayı kolayca ezilip bükülmez.
    Uzun yıllar ömrünü korur ve çoğu durumda dışarıdan alınan kablolardan daha verimlidir.

Ben kdpa cinsi kablo çok uzun yıllar kullandım ama şu an cat6 cinsi bir kablo var. Bu da gayet iyi. Ek yok, kutudan itibaren yaptım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zaten maksimum 100Mbps verilebilirken nasıl bir etki söz konusu olabilir?
  • Ek yapıldıkça ping artar ya da gürültü vs olur diye biliyorum üstüne kablolar farklı yapıda yani cat5e den tekrar cat5e ye ek yapılmamış farkettiyseniz farkli bir kablo türü hiç mi etkisi olmuyor bunun merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün ek sorun yapmaz ama telefon kabloları burgu olması lazım cat5 yeterli kısa kablo çok sorun 9

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kopan Fiber Optik Kablolar Hk.
    2 yıl önce açıldı
    cat 5 kablo ucuna rj11 jakı?
    8 yıl önce açıldı
    Cat 6 kablo önerisi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk kattaki komşum 102mb download 50mb upload alıyor benimki ise gördüğünüz gibi. Bu siyah kablonun kalitesini bilen yok mu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.