Şimdi Ara

Cat5 kablo yerine telefon kablosu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, evdeki interneti bina hattından cat5 kablo ile alıyorum fakat ev telefonunu kullanamıyorum.tanıdık bir bilgisayarcı abimizde cat5 kullanacağına kaliteli bir telefon kablosu alsan daha fazla verim alırsın dedi.bende cat5 aldığımdan beri sürekli hat değerleri değişmeye başladı, bu konuda kafamı kurcaladı.bu konuda öneriniz nedir, cat5 yerine normal telefon kablosu kullanmalı mıyım ne önerirsiniz bana?

• Yalan söylemiş, olmaz öyle şey, cat5 kabloda sadece kablodur, cat5 splitter'dan çıkan ucun bir ucuna RJ45 çaktırın olur biter. Cat5 jakın bütün kısmını kullanmaz telefon hattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Anonymous

Yalan söylemiş, olmaz öyle şey, cat5 kabloda sadece kablodur, cat5 splitter'dan çıkan ucun bir ucuna RJ45 çaktırın olur biter. Cat5 jakın bütün kısmını kullanmaz telefon hattı.

cat5'i jaklı kullanıyorum onuda splittera bağlayıp çıkışlarından birini modeme diğerine telefona takıyorum internet geliyor fakat telefonda tık yok.hani telefonun ahizesini açtığında dııııt diye bir ses çıkarya o ses çıkmıyor, ayrıca ev telefonunu arayınca sürekli meşgul çalıyor.
    bu arada yorum için çok teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: redhk

quote:

Yalan söylemiş, olmaz öyle şey, cat5 kabloda sadece kablodur, cat5 splitter'dan çıkan ucun bir ucuna RJ45 çaktırın olur biter. Cat5 jakın bütün kısmını kullanmaz telefon hattı.

cat5'i jaklı kullanıyorum onuda splittera bağlayıp çıkışlarından birini modeme diğerine telefona takıyorum internet geliyor fakat telefonda tık yok.hani telefonun ahizesini açtığında dııııt diye bir ses çıkarya o ses çıkmıyor, ayrıca ev telefonunu arayınca sürekli meşgul çalıyor.

Hocam sormayın, foruma bir şeyler olmuş, bir konuma 10 günde 5 tane zor cevap geliyor. Hocam ben de splitter kullanırken hep yaşadığım bir sorun, bilmem denediniz mi ama, splitterın çıkışları bazen yanlış yazılmış veya başlı başına yanlış üretilmiş olabiliyor. Örneğin hat kablosunu line'a bağlayıp diğerlerini başka yere vs. farklı kombinasyonlarla deneyin benim hep işime yaradı.

• quote:

quote:

quote:

Hocam sormayın, foruma bir şeyler olmuş, bir konuma 10 günde 5 tane zor cevap geliyor. Hocam ben de splitter kullanırken hep yaşadığım bir sorun, bilmem denediniz mi ama, splitterın çıkışları bazen yanlış yazılmış veya başlı başına yanlış üretilmiş olabiliyor. Örneğin hat kablosunu line'a bağlayıp diğerlerini başka yere vs. farklı kombinasyonlarla deneyin benim hep işime yaradı.

splitterla ilgili olacağını zannetmem tam 4 splitter denedim sonuç aynı.bir keresinde turktelekomu arayıp arıza kaydı bırakmıştım gelip internetide telefonuda düzeltmişlerdi 2 gün sonra telefon gitti ama internette bir şey olmadı.bu gidişle tekrar arıza kaydı bırakıcam gibi gözüküyo.ayrıca forum konusunda haklısın önceki gibi konulara ilgi yok.
    bu arada iyi akşmlar :)

• Kullandığınız cat5 kablo kaliteli olmayabilir, bilindik markalara yönelin.http://www.youtube.com/watch?v=YqErxRQtiSo
  • quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Kullandığınız cat5 kablo kaliteli olmayabilir, bilindik markalara yönelin.http://www.youtube.com/watch?v=YqErxRQtiSo

iyi o zaman kaliteli bir markadan alıp öyle deniyeyim, bu arada yorum için çok teşekkür ederim :)
    iyi akşamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: law1979

Kullandığınız cat5 kablo kaliteli olmayabilir, bilindik markalara yönelin.http://www.youtube.com/watch?v=YqErxRQtiSo

iyi o zaman kaliteli bir markadan alıp öyle deniyeyim, bu arada yorum için çok teşekkür ederim :)
    iyi akşamlar.

Bence kablo kalitesinden ziyade sizin kablolamanızda bir sıkıntı vardır ben şu şekilde sorunsuz kullanıyorum.
    Evdeki telefon prizinin 2 ucuna cat5 kablonun içinden seçtiğim 4 teli 2 li olarak bagladım daha sonra kablonun ucunda o 2 çiftin ucuna 2 adet jak çaktım.Jak'ın birini splittersız direk modeme diger ucunu splitter a takıyorum.splitterdan da telefona kablo çektim.
    burada neden modeme splittersız taktın diye sorarsan modemlerin adsl sinyalini almalari icin hattin filtre edilmesine gerek yoktur.splitter takmayarak en az 2 baglanti noktası azaltarak hattın biraz daha stabil olmasi saglaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.