Şimdi Ara

Cata Healer mana sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yukarda arkadaş demiş tanktan aggroo almaya çalışan casterlar die inanamazsınız tankım bnde lanet ettim taunt atan dps warrior a bile denk geldim :D bide bu tarz haraketlerle neyapsın healerın manası :D
  • Shaman healer oynuorm bc den beri. Mana ciddden sorun ama bu cata da gelen bi mantalite değişikliği + bir de itemlarımızn iyi olmaması var. Healerın manası fightta diğerlerinin işini ne kadar iyi yaptıgına bakıyor. Mesela dün Deadmines HC girdim. 2 tane caster elit çekiyorlar, her biri holy fire vuruyor.kimse de interrupt etmiyor. Tank bi yiyor 80k. Zaten canı 130k adamın. Sonra yandım healer yetiş.

Olay şu, healer cast etmeyi bırakmayacak. Sürekli low mana cost spell cast edeceksiniz. Mana kazandıracak skillinizi fight basında (mananız 15k flm düşünce) hemen kullanın. Bende bu mana tide totem.

Hızlı heallerinizi ancak çok gerekli oldugunda kullanın. Tank yatacak diye düşünürseniz. Mesela tank büyük 2 hit aldı ve canı %50 nin altına düştü. Muhtemelen 3. de gelecek ve tank yatacak.....gibi. DPS lere ise canları %40 - 30 un altına düşmedikçe direct heal atmayın. HOT ile geçiştirmeye çalışın. Baktınz herkes dmg aldı ve canları %50 nin altında , o zaman büyük manalı AOE healing basın. DPS ise ölmek üzreyse ve bir dps kaybını fight kaldıramazsa (boss un canı çoktur mesela) hızlı heal atabilirsiniz. Bazen 10 - 12k hp ile o dps fight sonunu görebilir.

Ama dediğim gibi grup zaten saçmalıyorsa yapacak bişey yok. bu aşamada guild run bakın. Ben dün vortex pinnacle da dragon boss un son 1.5 dkk fightını 10k mana ile heallemek zorunda kaldım. yapacak birşey yok. blizze de bişe söylemeye gelmez. Neden mi?

WORKING AS INTENDED......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 13 Aralık 2010; 8:54:16 >

• bende offspec resto denedim, nourish 4k healliyor, reju dünyanın manasını harcıyor. healer druidlere bazı tavsiyelerim olacak. lifebloomu tankın ustunde stacklayın. tanka lifebloom ve healingtocuh atın. ama lifebloomun patlamasını saglayın. cok iyi healliyor. obur türlü tankın canı dolmaz. 3stack lifebloomu patlatın, gerekirse healingtocuh atın. rejuyu swift i atmak icin, tank acil heal geektiginde tanka atıp ardından swift yapın, tabi glyhps i ona gore ayarlayın hot kalkmasın.

mana cok büyük bir problem ewt. ama clearcastingleri kacırmamak gerek. lifeblooma extra clearcasting eklenmiş. zaten clearcastin geldiginde ekran parlıyor. healing toch ı clear castinglere getirmeye calışın. suan icin 1500üstü spiritiniz olsun. minimum deger bu. tüm item ve gemleriniz spiritli int li olsun.

eskiden milletin canı 20k manası 40k olurdu. mana herzaman yüksek idi. simdi hp 100k mana 60 civarı. item aldıkca mana 80k ya rahat cıkıyor. wildgrowthu dogru kişiye atın. eger tank uzakta ise ve wildgrothu ona atarsanız digerleri etkilenmez. aksiyonun ortasındaki kişiye wildgrowth atın.

agac formu cok sık kullanın. bakın lifeblooma clearcasting eklenmiş dedim. agac forma girdignizde herkeze lifebloom atıyorsunuz. clearcastin cok acılıyor. gaza gelip instant regroth atmayın. herkezi lifebloomlayın. gerekirse tanka regrowth atıp swiftleyin.

itemlerinide int spirit mastery olsun. crit cok az etkili. haste ise düsük level itemlerde cok etkilemeyecek ama ilerde %30 a yakın haste sahip olabilcegimiz zamanlarda haste cok cok etkili olacak. suan haste az olacagından 10 tick atan reju 11 tick atar sadece. başta int-spirit-mastery itemleri takın sonra heroicleri farmlarken haste yavas yavas abanın.

instant cast icin bir macro yapın. healingtocuh a onu koyun ve healin touch ı onunla kullanın. doldukca instant atsın. cok cabuk doluyor. acil durumlarda ilac gibi geliyor.

ayrıca tankın canını fullemeye calsımayın. yüksek tutun ama fullemeyin. overheali engelleyin yani. aynı sey partydekiler icinde gecerli. party damage almıyorsa bırakın yarım canlı kalsınlar. bi sonraki wildgrowth ta biraz canları dolar. (5-6 k kadar doluyor) herclass kendini healleyebiliyor. azda onlar hayatta kalmaya calsıssınlar

bu sistem heale hayat vermiş (cok sıkıcı oluyordu) ama sorun şuki paladinlerin hala manası bitmiyor. tank olarak girdigimde partyde pala healer varsa "ohh" diyorum, pri ve druid varsa "eyvah eyvah".. shaman varsa "ya nasip" diyorum :D yani paladinlere cifte standart resmen..

manaya abanın.. spirit int abanın.. mana yetse heal yeter zaten..

birde cc ye cok önem verin. mümkün oldugunca 1 yaratık dahi olsa cc yapın. instant root glyphs i kullanın. 1 melee add i siz tutun bari. dragonkin leri uyutun. 5 yaratıgın oldugu bir grupta 2 casterı sheepledik daldık 3ünü kestik. 2 cc de acıldı 2 caster tüm grubu kesti. ccleri bozanları hemen kikleyin :D tank veya healersanız salakca oynayanları hemen kikleyin. cogu sizin neler cektiginiz bilmiyorlar. tank iken dahi 1-2 yaratıkta tüm cdleri actıgım cok oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 13 Aralık 2010; 9:33:32 >

• Heroic dungeonlara paladin Tank olarak giriyorum 130k hp var item lvlim ortalama 342 lvl de genelde guildce girmeye çalışıyoruz hc lere bosslar eskisi gibi kolay degil addlerde bile cc gerekiyor.Çok mecbur karlırsam random giriyorum sağlam bir heal gelmesse ( addlerde manasi biten her pull da mb diyen) boss fightlara bile girmeden çıkıyorum. Bırakın tankı diğer party dekiler bile çok dmg yiyor. Genelde biriken 3 holy poweri world of glory olarak kendimi healliyorum critlerse 30k hp veriyor veya proclarsa 2kez atıyorum.
  • Mana bitme sorunu gözlemlediğim kadarıyla aslında healerdan daha fazla grup elemanlarından kaynaklanıyor. Adamlar alışmışlar 2 saniye ateşte durayım bir şey olmaz nasıl olsa healer heal atar mantalitesine, değiştirmekte zorlanıyorlar. Healerlar da grubu fullemeye çalışmaktan vazgeçip daha çok tanka konsantre olmak zorunda ayrıca reforge ile spirite vermeyi deneyin.
  • benim asıl anlamadığım tamam dungeonlar güzel.zor olmus.ama zorluğu skill bazında zorlaştırsaydınız.yani benim attığım heal hala wotlk daki gibi ama tankın yediği dmg ve total health i çok fazla.Rakam ve matematiği pek tuttuturamamış blizz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kevin_romeo

benim asıl anlamadığım tamam dungeonlar güzel.zor olmus.ama zorluğu skill bazında zorlaştırsaydınız.yani benim attığım heal hala wotlk daki gibi ama tankın yediği dmg ve total health i çok fazla.Rakam ve matematiği pek tuttuturamamış blizz.

bence cok güzel olmus. klasik healer mantalitesi degişmiş. simdi hakkatten tank hayatta tutmaya calsıyoruz ama tankda harbi tanklık yapıyor. o da zorlanıyor. eskiden resto giriyordum oyuna , bi range classa follw veriyordum,arada tanka reju atıyordum , altta video izliyordum. 1 wildgrowa herkesin canı doluyordu. restoyu bu yüzden bırakmıstım. cooook sıkıcıydı. eskiden anca hc festergut filan yapılcakta anca oyle zorlancak healerlar... yeni mantık cok hosuma gitti benim. hah işte sıkıysa simdi skillini konustursun player olanlar. oyuncuyla oduncu belli olsun bakem...

• işte şimdi de spam heal atıyorsun bu da bir mantık mı ? bunun yerine skill gerektiren daha cok ability kullanacağım moblar yada boss lar yapmaları daha güzel olur bence.millet eski tbc hc lerine benzetmiş ama orda böle spam heal değil bilakis herkesin kendini kollaması ve cc yapması ,kite laması gerekiyordu mobları.Hele ki vanilya naxxramas a hiç gelmiyorum.bence bu şekilde olursa daha güzel olur herşey.
  • Ben healerların şu anda mana sıkıntısı çekmesini normal karşılıyorum. Level 80den 85e geçtik ve base mana consumption bayağı arttırıldı. Bu artış da ilk gearlara değil oyunun orta seviyesindeki gearlara göre yapıldı. 1 yıl sonra mana pool çok artıcak haliyle healladığınız miktar da SP ile scale olacak ve herkesin HPsi de artacak. Ama bu base consumpion değişmeyecek, böylelikle sıkıntılar da hafifleyecek. Sadece biraz zaman geçmesi gerekli.

Şu anda bütün casterlarda aynı problem mevcut, merak etmeyin.
  • Postlari okudum,

Priest oynuyorum.
    Beta da oynayan ( end game yapmis usta priest ) bi arkadasimiz zamaninda soyle demisdi
    Catada WOLTK gibi tank'i full tutmaya calismayacagiz
    surekli heal atip ayakda tutmaya calisagiz, demisdi.

birde buna hale WOLTK mentalitesindeki dpsler girince, onlara heal atmak ile zaman kaybetip tanklari yatiriyordum.
    postlari okuyunca daha iyi anladim simdi.

Aksam eve gidince ilk isim macro yapmak olacak

/p DPS damage alirsan olursun
    /p size heal atmayacam
    /p Cata oynuyoruz, Tank tutmak zor

tabi bunu ing yazacam :)
  • arkadaşlar,

bir kaç epic ve 346 itemdan sonra mana sorunu kalmıyor, gemlerinizi spirit vs yapın çok kötüyse, ench, gem, yeni itemlar derken eskisine dönüyor mana, priest olarak 4k combatta mp5 var şu anda, eğer o seviyeye ulaşırsanız sizde de sıkıntı kalmaz.
  • restoda talent var. neredeyse %10 mana tasarrufu sağlıyor ama sorun bence karakteri kullanımında. lifebloom catada özellikli. zaten drunun cast sureleri uzadı. hot yapacaksın artık. herkeze regrowt basarsan 10. turda mana sıfırlanır tabi. lvl85te gear dizmeye bak. 2-3 dung. yaptım.şimdiden 100k ya yakın mana var. az sabretmek lazım... :)
  • normal zindanlarda ilk başlarda aşırı bir mana problemi ve her boss ta wipe yiyordum ama suan tüm zindan boyunca 1 2 sefer mb yapıyorum ve sıfır wipe

hero zindanlarda ise 2 3 wipe ve 8 10mb ile bitiyor,şimdiye kadar 4 hero zindan tamamladım

sorun manada degil takımdaki diger oyuncularda,her zindan raid seviyesinde takım oyunu ve taktik bilmeyi gerektiriyor
    yerde eşşek kadar buraya girersen geberirsin var ama adam gidip ortasına sıplıyor ve direk 50k damage alıyor
    gelde mana yetiştir

dps olarak girdigimde takımda enson ölen ve nerdeyse healerin unuttugu karakter oluyorum
    bütün boss lar herzaman size kaçacak,damage yemeyeceginiz biryer,açıklık,fırsat veriyor
    takımdakiler düzgün hareket ederse biryandan çayınızı yudumlarken diger yandan tank ı heallersiniz

şuan oyuncular wolk un artık geride kaldıgını henüz kavrayamadılar,biraz zaman geçsin boss lara alışsınlar hiçbir problem kalmayacak

• quote:

Orijinalden alıntı: DrSpoil

restoda talent var. neredeyse %10 mana tasarrufu sağlıyor ama sorun bence karakteri kullanımında. lifebloom catada özellikli. zaten drunun cast sureleri uzadı. hot yapacaksın artık. herkeze regrowt basarsan 10. turda mana sıfırlanır tabi. lvl85te gear dizmeye bak. 2-3 dung. yaptım.şimdiden 100k ya yakın mana var. az sabretmek lazım... :)

bu arada dikkat ettinizmi druidlere yine ciddi bir kıyak söz konusu shammyde mana int artıran talent yokken druda 2 tane var.. biri %15 mana, diğeri %6 int artırıyor.. mana shield shammyde epey işe yarıyor ama bu kadar barizde fark olmamalı..

birde durum pala ve priestte nasıl? yorumlar?
  • Ben pala oynuyorum ama holy pala değilim.Yinede DG lerde, BG lerde hp si çok düşenlere heal atıyorum.
    Palaların seri heal skilleri ve exorcismleri kullanmadan önce iki kez düşünülmesi gereken skillerden olmuş.Holy Light ise mana açısından gayet kullanışlı ama cast süresi uzun olduğu için her zaman kullanılamıyor.
    Tabi paladinlerin BoM skilleri sayesinde biraz rahat edebiliyoruz mana açısından.
    Bence bu patch de alchemy mesleği yükselişe geçecek
  • Cata gelmeden evvel blizz healing i çok daha eğlenceli bir hale getiricez demişlerdi
    görülen o ki adamların eğlence anlayışında bir problem var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolvérine

Cata gelmeden evvel blizz healing i çok daha eğlenceli bir hale getiricez demişlerdi
    görülen o ki adamların eğlence anlayışında bir problem var

Haklısın ama en azından artık hadi bitsede çıksam yerine ha gayret oluyor şimdi yırtçaza döndü :) Dün oyun tarzımı biraz değiştirimce druid ile pvp de hiç sorun yaşamadım hoşuma gidince çıkmadım belki pve bile düzelmiştir mantık basit canı %60-70 inmiyen adama bişey atmıyorum artık adamlarda alıştı tankın yanına toplanıyolar eskisi gibi ben kenarda buna dalayım alta ateş varmış yok zehir yesemde olur çokta biyerimeydi havası gitti dikkatli oynuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Bende resto druid kullanıyordum 2. talent olarak vaz geçtim ciddi bir mana sorunu var bide gurupta tanktan adam almaya çalışan caster lar olunca her adımda mana bitiyor.

Evet özellikle druid lerin hali vahim heal spelleri feci mana tüketiyor.
  • her model healerla shadow olarak dancınlara girdim
    adamların hiç biri mana yetiştiremiyor
    bence şimdilik bnm gibi heal da atabilen sınıflar olaya destek olmalı
    bazen bi mending bile healerın kendine gelmesine yardımcı oluyor
    ama tekrar söylüyorum tank full olucak diye bi olay yok
    veya tank skillerini kullanamıosa bu da healerın suçu değil
  • mana sikintisi suan normal.. gear kalitesi arttikca mana pool da yukselicek dolayisiyla mana regen da articaktir. unutmayin mana pool ne kadar yuksekse yani ne kadar cok intellectiniz olursa spiritten okadar cok yararlanirsiniz ayrica spiritiniz ne kadar yuksek olursa mana regen iniz okadar yuksek olur. kisacasi guclu intellect guclu spirit, guclu spirit guclu intellect demektir. tabi bu yinede siz sadece flash heal spamliyosaniz sizi kurtarmaz. wrath heal i unutun. artik dusunerek heal atmak OVERHEAL atmak yok. wrath taki sistemin aksine overheal atmak artik ciddi bir kayip oldugu icin 'crit heal' da ciddi bi onem kazandi. heal i atarken ne kadar heala ihtiyac oldugunu ve aciliyetini goz onunde bulundurup dusunerek heal atin. party deki herkesi yuzde 100 de tutmak icin acele edip herkese en pahali ama en hizli olan buyulerinizi spamlamamaya calisin. herkes i assgi yukari yuzde 80 - 90 larda tutun boylece hem crit heal in faydasini gormus hemde over heal atmamis olursunuz. ben bu tur taktikleri kullanarak pek sorun yasamiyorum ama tabiiki random dungeon dan girdiginizde illaki sinirlerinizi hoplatacak paso agro ceken bir dps yada isini dogru duzgun yapmayan bir tank cikacaktir. oylelerini trash yada boss fight i sirasinda agir agir olume terk edip sonlara dogru olmesine izin veriyorum ve daha sonra ustune basa basa yaptigi yanlisi anlatiyorum ve bi daha yaparsa bi daha olcegini soluyorum. bazisi dinler bazisi dinlemez yine olur, kufur eder, kicklenir vs. vs... neyse mana niz bol regen iniz yuksek olsun

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.