Şimdi Ara

Çay tavsiyesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
210
Cevap
6
Favori
20.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gerçekten çok açıklayıcı bir anlatım olmuş, elinize sağlık.

Son bir kaç sorum daha olacak. Yanıtlarsanız çok sevinirim. Yıllardır anlatılıyor, gerçekten kaliteli olan çaylar yurtdışına satılıyor diye, doğru mu?
    Çaykur'un hangi paketini bizlere tavsiye edebilirsiniz? Bir de çay demlerken daha leziz olması için öneriniz var mı?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B

Gerçekten çok açıklayıcı bir anlatım olmuş, elinize sağlık.

Son bir kaç sorum daha olacak. Yanıtlarsanız çok sevinirim. Yıllardır anlatılıyor, gerçekten kaliteli olan çaylar yurtdışına satılıyor diye, doğru mu?
    Çaykur'un hangi paketini bizlere tavsiye edebilirsiniz? Bir de çay demlerken daha leziz olması için öneriniz var mı?

Teşekkürler
    Kaliteli çaylar yurt dışına satılıyor doğru. Çünkü Türk çayı üzerine kar yağan dünyadaki en nadir çaylardan biri. Yurt dışına pazarlanması için kaliteli olanlarının gönderilmesi gerekiyor. Rusyaya satılan domatesler gibi düşünün, Rusya kalitesiz domatesi alır mı. Bir de Maalesef caykur dışındaki firmaların çaya katkı maddeleri hatta yurt dışından aldıkları kalitesiz çaylarla karıştırdiklarini biliyoruz. Ben o konulara çok girmek istemiyorum bir üretici olarak tarlada dalından koparılan yeşil çay yapraklarının en kaliteli olanları caykura satılır, caykurun günlük belli bir kotası vardır onun üstünde almaz, yine caykur herkesten çay almaz, sadece caykura kayıtlı olan üreticiden çay alır, onlardan da günlük kontenjan uygulayarak atıyorum günde 300 kg yaş çay alır. Üretici caykura satabildigi kadarını satar satamadığı kalan çay yapraklarını doğuş, lipton, karali, ofcay gibi özel firmalara götürüp satar. Caykur devlet kurumu olduğundan daha teferruatlı yaş çay yaprağı alımı yapar, çay experi mesleğini icra eden iki yıllık fakülte mezunları tarafından yaş çay yaprakları incelenerek, belli kalite şartlarını taşıması şartıyla üreticiden alınır. Diğer özel firmalar yaş çay diye ot da götürseniz alırlar. O yüzden taze çay yapraklarının en kaliteli olanları caykura gider, geriye kalanlar özel firmalara gider bu ezelden beri böyle olmuştur.

Çay demleme konusunda bişey söylememe çay üreticiliği yaptım ama çayla çok aram yoktur kahvaltıda bir bardak içerim o kadar :)

Çaykurun hangi paketi demişsiniz, aslına bakarsanız marka Caykur olduktan sonra gerisi damak tadı. Yalnız şuna dikkat edin aldığınız çayın üretim tarihine bakın en az 6 ay önce üretilmiş olsun. Çay fabrikadan paketlenip çıktıktan sonra üzerinden 6 ay geçerse asıl aromasını verir. Özellikle dandik özel firmalar(isim vermeyecegim) merdiven altı ürettikleri çay bile değil artık çay çöplerini paketleyip yarı fiyatına piyasaya veya zincir marketlere sürüyor halkımız da alıyor ona üzülüyorum.

Kısacası eski çay tadını kimse aramasın, tarladan çay hasadı yapan eski insanlarımız kalmadığı için, Gürcistandan gelen işçilerle çay üretimi devam ettiği için çayın tadı da büyük ölçüde bozuldu. Ama yine de bir nebze kaliteli çay içeyim diyorsanız Çaykurdan şaşmayın en azından devlet kurumu olması nedeniyle belli bir kalitede yaş çay almak zorunda ve üretiminde de diğer firmalara göre sahtekarlık yapma oranı en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 28 Nisan 2020; 12:47:48 >

• cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
  • cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Çaykur'un sahtelik oranı nedir. Yani piyasada taklit ürün olarak marketlere kadar gelebilir mi ? Bazen migrostan bile aldığım çaykur paketinin baskısı çok dandik duruyor.

Bir de parti parti çok değişiyor çay. Rahmetli babam ben küçükken çayı kendisi harmanlardı. Çok güzel çay içerdik, şimdi harmanlasam da o tat yok Sürekli çay arıyorum ve bir markaya bağlı kalamıyorum. Karali almıştım 3 sene önce aa çok güzel dedim hakikaten tam kahvaltıda keyifle içilecek tattaydı. 1 kg bitirdik sonra tekrar aldım, arkadaş resmen ot sanki bir önceki aldığımla aynı marka değil. Sonra of çay denedim, pahalı bir ürünü vardı ondan almıştım. Ama her yerde bulunmuyor bir daha bulamadım, sonradan onun tadı da kötü geldi.

Çaykurdan da böyle soğumuştum. Klasik sarı çaykur rize paketi alıyordum ve tadını beğenmez olduğum için çay arayışına girmiştim. Fakat yok içine tomurcuk katsam da tat alamıyorum Hele ucuz tomurcuklarda kimyasal aroma var artık. Eskiden gerçek bergomot aroması olurdu, çayın içinde bu meyve bekletilirdi. Şimdi basıyorlar kimyasalı, limon kolonyası gibi oluyor çay

Çay bitmeye başlamıştı evde. Bir dahaki paketi yine çaykur alacağım tavsiyen üzerine. Hatta bir süre çaykur altınbaş almıştım çaykurun en kaliteli ürünü o deniyordu.

• Konu Çaykur satış temsilciliğine donmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Çaykur'un sahtelik oranı nedir. Yani piyasada taklit ürün olarak marketlere kadar gelebilir mi ? Bazen migrostan bile aldığım çaykur paketinin baskısı çok dandik duruyor.

Bir de parti parti çok değişiyor çay. Rahmetli babam ben küçükken çayı kendisi harmanlardı. Çok güzel çay içerdik, şimdi harmanlasam da o tat yok Sürekli çay arıyorum ve bir markaya bağlı kalamıyorum. Karali almıştım 3 sene önce aa çok güzel dedim hakikaten tam kahvaltıda keyifle içilecek tattaydı. 1 kg bitirdik sonra tekrar aldım, arkadaş resmen ot sanki bir önceki aldığımla aynı marka değil. Sonra of çay denedim, pahalı bir ürünü vardı ondan almıştım. Ama her yerde bulunmuyor bir daha bulamadım, sonradan onun tadı da kötü geldi.

Çaykurdan da böyle soğumuştum. Klasik sarı çaykur rize paketi alıyordum ve tadını beğenmez olduğum için çay arayışına girmiştim. Fakat yok içine tomurcuk katsam da tat alamıyorum Hele ucuz tomurcuklarda kimyasal aroma var artık. Eskiden gerçek bergomot aroması olurdu, çayın içinde bu meyve bekletilirdi. Şimdi basıyorlar kimyasalı, limon kolonyası gibi oluyor çay

Çay bitmeye başlamıştı evde. Bir dahaki paketi yine çaykur alacağım tavsiyen üzerine. Hatta bir süre çaykur altınbaş almıştım çaykurun en kaliteli ürünü o deniyordu.
    Çaykurda sahtelik yapabileceklerini sanmıyorum, ama direkt fabrikasında da çalışmadığım için bilmiyorum. Çoğu firmalar firmalar renklendirici kullanıyor veya çöpleri tozları içine karıştırıyor onu biliyorum.

Şok markette satılan 42 nolu Tirebolu çayını geçen hafta aldım. Eski 42 nolu Tirebolu çayıyla alakası yok, yanından bile geçemez. Yine bim markette satılan Berk çayın fabrika ortamını biliyorum, nasıl ve ne şekilde üretildiğini biliyorum evime sokmam. Ben çay üreticiliği yaptım ama çok çay içen birisi değilim damak tadıma uygun bulmuyorum o yüzden şu markanın şu paketini alın diyemem tek söyleyebileceğim hile hurda olmayan veya az olan devlet kurumu çaykurdan şaşmayın :)

• Bir zamanlar ben de evime Çaykur'dan başka çay sokmaz, ne alırsam onu fazla kurcalamadan içerdim. Sarı paketli Turist ve kırmızı paketli Tiryaki çayları güzeldir, kalitelidir. Ancak son 4-5 yıldır favorim Filiz tipi çaylar, Çaykur, Doğuş ve Doğadan bu işi iyi yapıyor, şahsi favorim de Doğuş Filiz.

Beğenip sevdiğim ve fazla bilinmeyen çayları sıralayayım:
    Doğadan altın filiz (mükemmel bir çay)
    Beta tea yüksek tepeler (Yoğun çay tadı sevenler için mükemmel)
    Ofçaysan çamlıca filizi (Aroması dengeli diğerleriyle karıştırmadan içebileceğim mükemmel bir çay)
    Ofçay Efsane Siyah Filiz (Adı filiz olmasına karşın diğer filizlerden farklı ama seviyorum)

Ancak çayları karıştırınca çok daha iyi bir tat ve aroma alıyorum.Karıştırın birkaç çeşidi ve öyle deneyin. Ben çayı şekersiz içtiğim ve tadını almak istediğim için yoğun tatlı severim. O yüzden son dönemdeki favorim, doğadan altın filiz+lipton yl veya çaykur turist+lipton extra dem'i karıştırmak.

Not: Karadem'i herkes çok önerince a101'den karadem gurme isimli çayı aldım, içi sap dolu ve tadını hiç beğenmedim. Nesini sevdiniz bu çayın?

• Lipton doğu karadeniz çay + erikli su + porselen demlik.
  • Bizim Toptanda satılan Ülkerin çayları Nasıl? Kullanan varmı?
  • Çaykur altınbaş'tan daha iyisi yok desem de zevk meselesi tabi
  • Merhaba. Siyah çaydan başka türde çayları seven yok mu burada? Yeşil çay, Seylan ve daha neler var. Ben bunlara sardım bu aralar. Seylan ve yeşil çay hariç diğerleri genelde çok pahalı fiyatlara geliyor ama bazen bambaşka tatlar yakalıyorsunuz. Mesela ben bu çaya bayıldım. Topraksı, harika bir aroması var ama fiyatı cep yakıyor:
    www.betateashop.com
    Beta B.104 Nuwera Eliya Bop (Seylan Çayı - Ceylon Tea)-50 GR - BetaTEAShop
    https://www.betateashop.com/urun/nuwera-eliya-bop-seylan-cayi-ceylon-tea

Bunun gibi ama pahalı olmayan her türde -FARKLI- çay tavsiyelerinizi dinlerim.

• rizecaysepeti.com
    Içim Çay Gold 1000 gr
    https://rizecaysepeti.com/icim-cay/icim-gold-cay

Bu iyiliği başkası yapmaz. Ben şu çayı içtikten sonra çaya alıştım. Resmen çaykolik oldum. Akşam eve gitsemde çay içsem diye düşünür oldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Jack Martin

3 Ay önce 10,95 TL fiyata görünce denemek istedim ve çayın tadına hayran kaldım diyebilirim.

Bana göre fiyat/performans oranında gayet makul..

Çay tavsiyesi
    hacım bergomat aroması içilemeyecek kadar yoğun mu
    misal lipton bergomat çok yoğun içilemiyor
  • lipton yelov leybıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoqartık

Aga bu nasıl bir meret, bunla hangi çayı yaparsan yap lezzetli oluyor.

Alıntıları Göster
    Çay tavsiyesi

129tl ye sipariş geçtim bugün teslim edildi
    tirebolu42 ile lezzetli oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

hacım bergomat aroması içilemeyecek kadar yoğun mu
    misal lipton bergomat çok yoğun içilemiyor

Alıntıları Göster
    Hocam ne yoğun ne az tam kıvamında emin olabilirsiniz. Hem aroma bazında hemde çayın tadı ve içilebilirliği fiyat/performans oranını göz ününe alırsak çok güzel..

Daha önce şok market üretimlisini alıyordum ama 3 ay sonra bozdular resmen toz gibi birşey satıyorlardı.

Bimde bulunan versiyonuda maalesef çok acıydı, sanki kaçak çay içiyoruz gibi hissi vardı.

Daha sonra migrosa gittiğimde denemek için aldım ve şu anda vazgeçemiyorum desem yeridir.

Eskisi gibi çay içmiyen ben kahvaltıda en az 2 bardak ve gün içerisinde 4 bardak daha içiyorum.

Fiyatıda gayet uygun bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 3 Mayıs 2020; 11:55:6 >

• Kimse önermemis sanirim ama Ahmad Tea, gercekten bergamot kokusu mükemmel cayin.
  • Kamelya tadı bozuldu doğadan sarı paket tat olarak yakın geldi bana
  • SUNTAT Alice Ceylon Tee siyah paket. bundan iyisini bulamadim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.