Şimdi Ara

Çay tavsiyesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
210
Cevap
6
Favori
20.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çaykur'dan şaşmam ama şans eseri denediğim Hayat Gold çay'da çok hoşuma gitti, Çaykur haricinde tek beğendiğim çay oldu.

Çay tavsiyesi
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Hocam çayın bir yıl da 3 ana sürgünü olur 4. ve 5.cisi ise isteğe bağlı. En taze çayı içmek istiyorsanız 3. sürüm alacaksınız.
  • altınbaş dışında hepsi hikaye.
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Denedim zaten ondan demiştim :D O zaman zevk meselesi.
    Ama çelik demlikte güzel olmuyor. en iyisi bakır o yoksa porselen demlik.
  • çaykur altınbaş efsanedir. Ancak bazen ağır gelebiliyor.

Bu aralar doğuş karadeniz de hoşuma gidiyor. Güzel demi çıkıyor lezzeti yerinde.

Soft çay sevenler doğuşun kırmızı paketi vardı bir onu denesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Bahçem gold ilk sürgünlerdenmiş. Daha iyi değil midir hocam?
    Doğru ilk sürgün en iyisidir. Arkadai 3. sürgün en iyi demişte yanlış. Biz köyüm gold kullanıyoruz diğerini hiç kullanmadım.
  • Çaykur altınbaş tavsiye edilir.
  • Lipton extra dem. Hem renk olarak hem de tat olarak yoğun. Çaykur ürünlerinde, hasata göre tat değişiyor gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4RT4L -- 27 Nisan 2020; 17:36:14 >
  • beta taç yaprak.. Altınbaş iyide hem pahalı hemde bazen ağır geliyor..
  • çaykur altınbaş ve beta tea kızıldem harika. Lipton earl grey de bir klasik.
  • Çaykur Altınbaş, Çaykur Tirebolu 42. Çok beğenirsiniz
  • Eski bayat çayları paketleyip satmışlar bende aynı dertten çok muzdaribim.
  • Biraz pahalıdır ama efsanedir.

Çay tavsiyesi

Çay tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impact_24 -- 27 Nisan 2020; 18:44:13 >

• Lipton extra dem.
  • Tavsiye olarak değilde Tirebolu 42 ünlenince oradan çıkmayanlara bile Çaykur 42 nurmara deyip satmaya başladı ona dikkat edin Harbi güzel çaydır bu arada 42 Numara yolunuz düşerse Çaykurun fabrikasının oralardan 3-5 paket almanızı tavsiye ederim
  • Mevlana çay ama almanyada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

Karadem
    Bu çayı severek içiyordum (Bardak poşet çay). Taki bakanlık bağşiş listesini açıklayana kadar. Listede yok ama o vakitten sonra tadı acımsı gelmeye başladı. Artık içemiyorum.

Bu arada bugün Fiskobirlik Tirebolu çalı aldık bakalım nasıl çıkacak.
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

Yorumlarınızın hepsini tek tek okudum. Yanıt veren herkese teşekkür ederim.

Konuyu açmadan önce hb'den cumayı cumartesiye bağlayan gece ailemin yoğun isteğiyle sipariş vermiştim :) , az önce geldi. Ailem ısrarla sarı paket istediği için 3 paket aldım + olarak bir de çaykurun altınbaş poşet çayını aldım(deneme amaçlı). Sitede şu an indirim var, 3 tane alınca piyasa fiyatına göre 15 liraya yakın bir karım oldu. Çayları şu an tedbir kapsamında balkonda havalandırıyorum, yarın içeri alacağım Tavsiyelerinize istinaden yeni çay siparişlerimi en yakın zamanda vereceğim (yalan yok min. 1 ayı bulur)

Çay tavsiyesi

Yorumlarda belirtilen lipton ve doğuş çaylarını daha önce içmiştim ama damak zevkime hitap etmemişti(belki model farklılığı vardır, tam emin değilim). Çaykur kırmızı paket tiryaki çayını ara ara alıyorum zaten, ilerleyen zamanlarda yine alacağım. Yorumlarınızdan sonra daha önce içmediğim Çaykur 42 tirebolu çayını ve @xhann28 arkadaşımızın önerisiyle destan çayını denemeye karar verdim. Bir de @Schi20phrene arkadaşımızın elek altı çayı tavsiyesi var ama onu içmeye henüz hazır değilim Bunların dışında bazı karışımlar ve çay demleme tavsiyesi olan arkadaşlar olmuştu. Bunları da fırsat buldukça deneyeceğim. İyi çayın formülü elbet bulacağım sevgili dostlar

Arkadaşlar anneme sordum, çayı nasıl demlediğini anlattı
    Alt demlikte su kaynıyor. Üst demliğe 3 kişi için 1,5 kaşık çayı koyuyoruz. Ondan sonra soğuk su ile çayı yıkayıp, ardından suyu süzüyoruz. Ardında üst demliği alt demliğin üzerine kaynaması için koyuyoruz. Su iyice kaynadıktan sonra alttaki suyu üste aktarıyoruz. Biraz dinlendikten sonra servise hazır (çaydanlık normal metal - alüminyum çaydanlık, su çeşme suyu-İstanbul)

Aklımda kalanları yazdım. Farklı bir çay demleme taktiğiniz varsa dinliyorum beyler

• zlatan_1903 kullanıcısına yanıt
    Çay tavsiyesi

Doğru yeri mi çektim hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FABA16B0B -- 27 Nisan 2020; 20:5:51 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.