Şimdi Ara

Çay tavsiyesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
6
Favori
20.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doğru yer hocam rize paketlemede tadı iyi değilse çayı değiştirmeniz kaçınılmaz.
  • Doğru yer hocam rize paketlemede tadı iyi değilse çayı değiştirmeniz kaçınılmaz. 
  • zlatan_1903 kullanıcısına yanıt
    Belki uzun süredir aynı çayı içtiğim için tadı alamıyorumdur. Sanırım kısa bir değişiklik yaptıktan sonra sarı pakete geri dönsem iyi olacak :)

İlginiz için teşekkür ederim
  • kardeş sende kendine bir aktarcı edinmelisin ben mesala artık kırmızı biber isot salça falan gidip aktardan alıyorum yani şöyle bir örnek vereyim nerden alırsan al paketlerin içindeki ürünler 2. 3. sınıf esnafa git market murket bunlar boş işler iyi çay kahve satan aktar bul sonra bana burdan bildir denemeden boş keseden atıp tutuyorlar bu işleri hep deneyimledik bahsi geçen salçayı yemeğe karıştırmadan bile yedik şaka tabiki :)
  • @Chalrie Keley: Valla son çare Rize'deki arkadaşlarımın birinden çayları alıp bana kargolamasını isteyeceğim :)

@internetmagduru: Dediğiniz mantıklı ama İstanbul'da güven sorunu oluyor maalesef. İyi olanlarda Eminönü tarzı yerlerde oluyor o da işte hep yol, mesafe... Gaziantep taraflarında arkadaşlarım var onlar dediğiniz gibi aktarlar aracılığıyla alıyorlar bu tarz şeyleri
  • bizim yiğenin validesi rizeli kendi çay tarlası var bize onlar hediye bir kaç paket verdiler sonrada sordular ayıp olmasın diye çok iyi dedik lakin hiç iyi değildi bir kaç deniyim gerekiyor tabiki hepsi süper değil çaykurun çayı eskisi gibi değil o kesin en son aldığımda başka bir çay ile karıştırmıştım
  • Caykur tumorcuk seylan ve turk cayi harmani en ideal en lezzetli caydir nokta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mantarın Başı

Çay tavsiyesi
    Aga bu nasıl bir meret, bunla hangi çayı yaparsan yap lezzetli oluyor.
  • Bir yemek kaşığı Mevlana 1 yemek kaşığı Ahmed çay birde caykurun sarı klasik poseylisi var ikili. Ondan 1 adet atıp 5-6 bardaklık çay eklersen güzel olur. Demliğe önce suyu sonra bu bileşenleri koyacaksın unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: ressi1

Katılıyorum kesinlikle seylon çayından gerisi yalan ama ne yazıkki ülkemizde çok pahalı, 90-100 Tl bandında seyrediyor. Yurtdışından gelen akrabalara 5-10 kg getirtiyorum, 10$ falan paketi. Bir kaç kilo çaykur turist çaylada karıştırınca senelik idare ediyor.

Bence bu çayı içmeden çay içtim demeyin, yılların çaycısı arkadaşlara içirdim; ""bele bir şey yok" dediler

Çay tavsiyesi

Alıntıları Göster
    hocam bu çayı nerden buluruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dehencan

hocam bu çayı nerden buluruz?

Alıntıları Göster
    trendyol da vs satışta, 90-100 lira civarı fiyatı.
    www.trendyol.com/ceylon/tanay-seylan-cayi---cay-1000-gr--p-38264700?boutiqueId=316825AC&merchantId=136032&gclid=Cj0KCQjwhZr1BRCLARIsALjRVQMSLdl0ls4EK4KALM4fqUpEhbIWQUWgRfRDlv1BJgP9TJ_9EBE5JisaAuUcEALw_wcB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 27 Nisan 2020; 23:10:47 >

• Çaykur'un en iyi çayı altınbaşak kokusu ve tadı daha iyi olsun istersen üzerine biraz da tomurcuk ekle
  • Çaykur tirebolu 42 bunu dene çaykurda çalışan arkadaşlarım var onlar bile bunu tavsiye ediyor ben yarım kilo alıp kırmızı paketle karıştırıyorum içimi harika
  • -Columbia- kullanıcısına yanıt
    Karışımı hangi oranlarda yapıyorsunuz, yarı yarıya mı?
  • 1 kg kırmızıya yarım kilo tirebolu 42 koyuyorum tirebolu zaten 500gramlık paketlerde
  • -Columbia- kullanıcısına yanıt
    Makul gibi, bunu deneyeceğim. Teşekkürler
  • steven_stiffler kullanıcısına yanıt
  • 15 yıl kadar çay üreticiliği yapmış birisi olarak şunu net söyleyebilirim ki;tarlada toplanan en kaliteli yeşil çay yaprakları her zaman çaykura satılır. Ondan sonra da liptona. Özellikle doğuş gibi firmalara satılan yaş çay yaprakları, çaykurun beğenip almadığı veya bir şekilde çaykura satılamayan yaş çaydır. Bazıları Berk çay demiş. Arkadaşlar Berk markası Of Çay fabrikasında fason üretilen ikinci üçüncü hatta en son kalite çaydır ki çaydan anlayan ve bu işin üretimini yapan hiçbir Allahın kulu evine sokmaz. Kısacası çay alacaksanız her zaman çaykuru tercih edin. Bu arada en iyi marka ile en kötü markanın bile değişik tipte ve değişik kalitede ürünleri olur. Doğuş çayın üç kalitede ürünü vardı en son mesela. Biz doğuşa yaş çay sattığımız için direkt fabrikadan 1.kalite paketlerinden alıyorduk bundan on yıl önce doğuş da kaliteliydi ama çok bozuldu. Çaykur'dan şaşmayın. Ha şunu da söyliyim eskiye nazaran çayım tadı niye değişti, eski tadı niye yok diyenlere. Çünkü arkadaşlar eskiden rizeli hemşehrilerimiz bahçedeki çaylarını kendileri toplayıp kendileri fabrikaya satıp işçiliğini kendileri yapıyordu. Özellikle son on yıldır neredeyse hiç kimse bahçeye girip kendi çayını toplamıyor, angarya geliyor herkese. Gürcistandan gelen işçiler üç kuruşa yevmiye ile ucuz işçilik yapınca bizim millet rahatına düşkün tabi evde yatıyor işçiye iş yaptırıyor. Haliyle elin gürcüsü de adam gibi işçilik yapmıyor yeşil çay yapraklarının arasına yabani otlar mi dersin kuru yapraklar mi dersin ne varsa toplayıp dolduruyor. Bu böyle devam ettiği müddetçe Türk çayının kalitesi iyice yerlerde olacak.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.