Şimdi Ara

Cayman performans figürleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))
    6990 250w güç tüketimi ile gelmesi imkansız gibi bişey

Aslında 6990 da ilk olarak 580'de kullanılmaya başlanan güç tüketim kontrolü sistemi kullanacak. Bu sayede tüketimin yaklaşık 250w'ta kalacağı söyleniyor, yoksa güç korumasını kapattığında zaten kart 300w'ı bile aşacak potansiyelde.
  • bu çözüm aslında bu nesil GPU'ların güç tasarımında hala ciddi bir ilerleme olmadığını gösteriyor.
    iki üretici de bu çözüme yöneldiğine göre demek ki şu an 40nm'de GPU'ları çüç verimliliği açısından sınıra dayanmış durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 10 Aralık 2010; 17:32:46 >
  • Evet milyon dolarlık şirket boş oturuyor bende gelişme göremiyoruz zayıflar
  • Yalnız hiçbir kart lansmanı öncesi böylesi "fake" resim bolluğu hatırlamıyorum. Saat başı "fake" resim yayınlanır oldu. İşin garibi arada gerçekten çok önemli bir resim yayınlanacak, ylancı çoban misali "bu da fake'dir" diye atlanacak, ona yanarım.
  • Resmi yayınlayan adamlarda fake yurtdışı sitelerde. Bazı resimler hele paint ten çıkma gibi altına bakıyorum ciddi ciddi tartışılıyo sayfalar boyu , kart kasaya girmeden her an herşey olabilir
  • ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 10 Aralık 2010; 21:08:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

Cayman performans figürleri

kasanınızı fazla sıcak tutmamaya bakın alev alabilir

hotlink vermek yasak
  • Merhaba,

Su saatten sonra onemli olan tek sey fiyat, eger AMD maliyet avantajini bizlere karsi degil de nVidia'ya karsi kullanirsa ne ala, yoksa "kullanici dostu" sifatini kaybettiginin kanitidir. Ayni seyi 5850 ve 5870'de yapti... 5870'leri sacma sapan bir fiyattan satip nVidia'nin yuksek fiyat uygulamasini kabul edilir hale getirdi. Onlarin da ustune kalkti bir x2 kart koydu, piyasanin kaymagini da topladi... x2 karti cikartmayip, 5850 ve 5870'in fiyatlarini maliyetine uygun konumlandirsaydi (kartlarin hak ettikleri fiyatlari 2.el piyasasinda ortaya cikar) belki biraz daha az kar ederdi ama ortada ne GTX 2xx serisi kalirdi, ne de GTX 4xx... (GTX 2xx dememin sebebi nVidia'nin pazar payini olusturan seri olmasidir.)

Simdi de ayni senaryo olacak gibi gorunuyor... Haydi bakalim "kullanici dostu" gorelim doslugun gercek mi yalan mi?

Tesekkurler,

Hicks

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

Su saatten sonra onemli olan tek sey fiyat, eger AMD maliyet avantajini bizlere karsi degil de nVidia'ya karsi kullanirsa ne ala, yoksa "kullanici dostu" sifatini kaybettiginin kanitidir. Ayni seyi 5850 ve 5870'de yapti... 5870'leri sacma sapan bir fiyattan satip nVidia'nin yuksek fiyat uygulamasini kabul edilir hale getirdi. Onlarin da ustune kalkti bir x2 kart koydu, piyasanin kaymagini da topladi... x2 karti cikartmayip, 5850 ve 5870'in fiyatlarini maliyetine uygun konumlandirsaydi (kartlarin hak ettikleri fiyatlari 2.el piyasasinda ortaya cikar) belki biraz daha az kar ederdi ama ortada ne GTX 2xx serisi kalirdi, ne de GTX 4xx... (GTX 2xx dememin sebebi nVidia'nin pazar payini olusturan seri olmasidir.)

Simdi de ayni senaryo olacak gibi gorunuyor... Haydi bakalim "kullanici dostu" gorelim doslugun gercek mi yalan mi?

Tesekkurler,

Hicks

amd şimdiye kadar hiç "ben kulanıcı dostuyum" diye bi açıklama yaptımı?

• @Hicks, 5800 serisi aslında tam tersi koşullarda piyasaya girdi. Aslında yüksek fiyattan girip NVidia'nın fiyatlarını yükseltmekten ziyade o anda satışta olan ve performans olarak denk seviyedeki NVidia kartlara oranla çok daha uygun fiyatlarla giriş yaptılar. Örnek vermek gerekirse 5850 giriş yaptığında 285'ten hızlı olmasına rağmen daha ucuzdu, aynı şekilde 5870 de 295'i tek GPU ile yakalamasına karşın daha uygun fiyatlıydı. Ancak bu koşullara rağmen NVidia 285 ve 295'in fiyatlarını neredeyse EOL olduğu ana kadar rekabetçi fiyat seviyelerine indirmedi. Tabi bu durumu gören AMD de boş durmadı ve gerek "ram fiyatları artıyor" gerekse "TMSC verimlilik sorunu var" gibi nedenlerle bir de (az da olsa) fiyatlarını yükseltti. O zamanlar NVidia neden 5800 serisi karşısında hiç şansı bulunmayan 200 serisi kartların fiyatını indirmiyor diye düşünüyordum. Meğer 200 serisini mevcut fiyatlarıyla feda ederek 400 serisine uygun fiyat zeminini koruyorlarmış. Bugün bile başka mantıklı açıklama bulamıyorum.

• +1 Father Torque

AMD Nvidia ya göre daha uygun fiyatlı high en ürünler piyasaya sürdü
    tabi bunda die-size'ların kücük olmasının etkisi de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: atyay

quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

Tesekkurler,

Hicks

amd şimdiye kadar hiç "ben kulanıcı dostuyum" diye bi açıklama yaptımı?

Nvidia'nın aksine "Tüm PC oyuncuları en iyi performans ve kaliteyi hakediyor. Biz de bunu sağlamak için çalışıyoruz. Kullanıcıların ihtiyaçlarını önemsiyor ve ihtiyaçlarını en ideal şekilde karşılamaya çalışıyoruz" gibisinden açıklamaları olmuştu. Nvidia ise yalnızca Nvidia kullanıcıları için bunları söylüyordu.

Gerçi AMD de teknolojik üstünlüğü eline geçirdiğinden beri hiç de dostça davranmıyor. Verilen sözler unutuldu yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

@Hicks, 5800 serisi aslında tam tersi koşullarda piyasaya girdi. Aslında yüksek fiyattan girip NVidia'nın fiyatlarını yükseltmekten ziyade o anda satışta olan ve performans olarak denk seviyedeki NVidia kartlara oranla çok daha uygun fiyatlarla giriş yaptılar. Örnek vermek gerekirse 5850 giriş yaptığında 285'ten hızlı olmasına rağmen daha ucuzdu, aynı şekilde 5870 de 295'i tek GPU ile yakalamasına karşın daha uygun fiyatlıydı. Ancak bu koşullara rağmen NVidia 285 ve 295'in fiyatlarını neredeyse EOL olduğu ana kadar rekabetçi fiyat seviyelerine indirmedi. Tabi bu durumu gören AMD de boş durmadı ve gerek "ram fiyatları artıyor" gerekse "TMSC verimlilik sorunu var" gibi nedenlerle bir de (az da olsa) fiyatlarını yükseltti. O zamanlar NVidia neden 5800 serisi karşısında hiç şansı bulunmayan 200 serisi kartların fiyatını indirmiyor diye düşünüyordum. Meğer 200 serisini mevcut fiyatlarıyla feda ederek 400 serisine uygun fiyat zeminini koruyorlarmış. Bugün bile başka mantıklı açıklama bulamıyorum.

Merhaba,

Kacirdiginiz bir nokta var, ben piyasa kosullarina gore fiyatini belirlemedi demedim, maliyetine gore fiyatini belirlemedi dedim... nVidia fiyatini kiramadi cunku chipleri cok maliyetliydi, AMD biraz daha fiyat kirsaydi o kartlara yasama hakki tanimazdi ama 5870 gibi bir kart ulkemizde 600$'dan satildi, satiliyor... O kartin degeri su anki fiyati olan 300$'dir... Ben bundan bahsediyorum...

Tesekkurler,

Hicks

• sevgili hicks,

5870 msrp 379 usd olmalıydı yanlış hatırlamıyorsam ABD'de
    o dönem verdigi performansa göre oldukca iyiydi
    gtx285 400usd civarı satılıyordu %20 yavaş oldugu halde
  • 6970 tl fiyatı 750-800 tl olacak ve yer yerinden oynayacak..

tahminim budur..
  • güzel tahmin dostum hemde gtx580 le kafa kafaya olursa kart
  • ati'nin 6970'i bekletme sebebleri gtx580'nin gücü olması hasebiyle.. 6970 saat hızlarının maksimize edilmesi için uğraşıldığını düşünüyorum sonuç olarak; gtx580'ni yer yer geçecek yer yer geçilecek ve haliyle ondan ucuz olacak bir 6970 bekliyorum fakat overclock kapasitesi çok düşük olacaktır diye düşünüyorum ve fiyatı da en az 50-99 dolar ucuz olacaktır gtx580'e göre.. (abd fiyatı..)

ama devrimsel birşey ortaya sunabileceklerini sanmıyorum amd'nin yapabileceği budur.. "Adım Hıdır Elimden Gelen Budur" Stratejisiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 10 Aralık 2010; 20:10:07 >
  •  Cayman performans figürleri
  • 580 in rakibi 6990 değil miydi?
    o yüzden 6970 in üstüne gitmeyin derim :D
  • 6970 580den %40 hızlı olacak ha
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.