Şimdi Ara

Cayman performans figürleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kartı test eden birinden direk aldığım son bilgilere göre 6970 gtx580in performans olarka hemen altında (-%5 vs.) yer alacak ancak
    fiyatı çok agresif olacak (muhtemelen gtx570e yakın) ve çok tercih edilecek bir kart olacak diyor kendisi..
    Amd'nin cift gpu ile en hızlı olmastratejisi degişmedi diye ekliyor kendisi ancak tek gpuda'da aradaki farkı cok ciddi kapattığını ilave ediyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 10 Aralık 2010; 15:49:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestvrai

Kartı test eden birinden direk aldığım son bilgilere göre 6970 gtx580in performans olarka hemen altında (-%5/10) yer alacak ancak
    fiyatı çok agresif olacak (muhtemelen gtx570e yakın) ve çok tercih edilecek bir kart olacak diyor kendisi..
    Amd'nin cift gpu ile en hızlı olmastratejisi degişmedi diye ekliyor kendisi ancak tek gpuda'da aradaki farkı cok ciddi kapattığını ekliyor..

Dediğim gibi 5870 480 olayı aynı şekilde 580 6970 dede devam edicek.
    Bu sefet aradaki fark biraz daha kapalı.Sonuç olarak yine 6990 gelicek ve liderliği alınıcak(performans liderliği)

Şimdi tek bişey kaldı.Fiyatl eğer 750-800 liraya gelirse çok hoş olucaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 10 Aralık 2010; 15:51:57 >
  • quote:

Kartı test eden birinden direk aldığım son bilgilere göre 6970 gtx580in performans olarka hemen altında (-%5/10) yer alacak ancak
    Amd'nin cift gpu ile en hızlı olmastratejisi degişmedi diye ekliyor kendisi ancak tek gpuda'da aradaki farkı cok ciddi kapattığını ekliyor..

Klasik Amd davranışı, yine performans olarak geride kaldı bu nedenle düşük fiyat politikasını kullanıcak bakalım inşallah bu doğrudur da belki gtx 580 ve 570 fiyatları da bir nebze geriler. Gerçi ısı ve güç tüketimin denk olacağını varsayarsak bence hiç bir albenisi olmaz 690xx serisinin Nvidia da fiyat kırmaz olan gene bize olur.

Bu duyumunda doğru çıkmassa senin duyumlarının tümü "epic fail" olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 10 Aralık 2010; 15:53:56 >

• eskiden tek gpuda fark ne kadardı amd ile nvidia arasında ? yüzde 15 20 idi değil mi ? şimdi durum nasıl yüzde 5 aradaki ilerlemeyi anladın mı ? buna küçük zar boyutu ve daha düşük güç tüketiminide ekle einstein şimdi analdın mı ne kadar ilerleme olduğunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eric13 -- 10 Aralık 2010; 16:02:10 >
  • Cayman 390mm2, GF110 520mm2...

Performansları eşit olsa dahi AMD'nin muazzam bir fiyatlandırma avantajı olacak, kullanır kullanmaz ona kalmış. Ama bir Cayman GPU'nun, bir GF110 GPU'sundan en az %30 ucuza üretildiği de bir gerçek.
  • quote:

Bu duyumunda doğru çıkmassa senin duyumlarının tümü "epic fail" olacak

hepsinin epic fail olması diye birşey yok.. o duyumlar arasında

%30-40 fark oldugunu iddia edenler , aynı civarda performans olacagını iddia edenler ve simdide
    azıcık altında perf verecegini iddia edenler var.. elbetter biri tutacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: eric13

eskiden tek gpuda fark ne kadardı amd ile nvidia arasında ? yüzde 15 20 idi değil mi ? şimdi durum nasıl yüzde 5 aradaki ilerlemeyi anladın mı ? buna küçük zar boyutu ve daha düşük güç tüketiminide ekle einstein şimdi analdın mı ne kadar ilerleme olduğunu ?

Ne kadar gerilmişin? Sakin ol henüz daha her şey belli değil belki son anda çıkıcak bir sürücü güncellemesi ile aradaki farkı kapatacak bir başarım kazandırılabilir 69xx serisine, neden olmasın?

Seni anlıyorum umutların daha yüksek başarım sağlayan bir 690xx serisinin gelmesindeydi. Şahsen benimde öyle Ama aradaki farkın %5 olduğunu kesin bir ifade ile nasıl belirttiğini anlyamadım? Neyse vardır bir bildiğin!

Daha küçük zar boyutu daha az güç çekme konusunda yanıldığını düşünüyorum artı güç tüketimi farkıda bahsedildiği üzere sadece 4watt!!!! . Bu durumda 69xx seriside tıpkı fermi gibi soba modunda olabilir? Bilemeyiz bekleyip görücez

Zaten bu kadar da olsa farkı kapatma sebebi gpu sunu büyütmesi ve daha fazla güç çeker hale gelmesinden kaynaklı olabilir , sen ne dersin?

Fiyat olayına gelince , bakacaz neler olacak?

Yazdıklarımı sakin ve sindirerek okursan, bu kadar gerilmessin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 10 Aralık 2010; 16:14:42 >

• Link vermiş OCUK 6900serisi kartlar için. Adam 1 haftadır bağrıyordu stockum var stocukum...

http://www.overclockers.co.uk/productlist.php?groupid=701&catid=56&subid=1752

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 10 Aralık 2010; 16:22:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CESAJANS

quote:

Orijinalden alıntı: eric13

eskiden tek gpuda fark ne kadardı amd ile nvidia arasında ? yüzde 15 20 idi değil mi ? şimdi durum nasıl yüzde 5 aradaki ilerlemeyi anladın mı ? buna küçük zar boyutu ve daha düşük güç tüketiminide ekle einstein şimdi analdın mı ne kadar ilerleme olduğunu ?

Ne kadar gerilmişin? Sakin ol henüz daha her şey belli değil belki son anda çıkıcak bir sürücü güncellemesi ile aradaki farkı kapatacak bir başarım kazandırılabilir 69xx serisine, neden olmasın?

Seni anlıyorum umutların daha yüksek başarım sağlayan bir 690xx serisinin gelmesindeydi. Şahsen benimde öyle Ama aradaki farkın %5 olduğunu kesin bir ifade ile nasıl belirttiğini anlyamadım? Neyse vardır bir bildiğin!

Daha küçük zar boyutu daha az güç çekme konusunda yanıldığını düşünüyorum artı güç tüketimi farkıda bahsedildiği üzere sadece 4watt!!!! . Bu durumda 69xx seriside tıpkı fermi gibi soba modunda olabilir? Bilemeyiz bekleyip görücez

Zaten bu kadar da olsa farkı kapatma sebebi gpu sunu büyütmesi ve daha fazla güç çeker hale gelmesinden kaynaklı olabilir , sen ne dersin?

Fiyat olayına gelince , bakacaz neler olacak?

Yazdıklarımı sakin ve sindirerek okursan, bu kadar gerilmessin

gerilmedim sadece artık düşünmeden yorum yapmana gıcık oldum yoksa ne 69xx umrumda ne de başka kart ister başarılı olsun ister olmasın .... ne sürücüsü ne aradaki farkın kapanması arada ne kadar fark var ? dah aküçük zar boyutuna sahip büyük ihtimalede daha düşük güç tüketecek yani kafanda bir şey yaraqtmışsın ona göre herşeye epic fail diyorsun anlamdım gitti

• yeni imajlar

Cayman performans figürleri

• Ya şu epic fail diyen arkadaşları halen daha anlamış değilim. Ya dededen kalma hanları hamamları var, ya da piyangodan milyonlar kazandılar. Ya nedir bu illa en hızlı olmayan kartın epic fail durumuna düşme öyküsü. Varsayalım 6970 Nvidia'nın amiralini %10 farkla geçip tepe koltuğuna oturdu ama fiyatı %50 daha fazla! Bu mudur başarı? Adamlar neredeyse (söylentilere göre) 580 performansı verecek bir GPU'yu %30 daha az zar boyutuna sığdırmışlar. Bu fark maliyet anlamında daha da fazla olacak. Yani söylentiler doğruysa en büyük koz, yani fiyat avantajı AMD'nin elinde ki, bir firma açısından rakibiyle neredeyse aynı ürünü çok daha ucuza üretmek kadar güzel bir şey olmaz. AMD istediği an fiyat kırarak rakibini köşeye sıkıştırabilir. Çünkü kar marjı çok daha yüksek.
  • Grafikler aslında birbiri ile çelişir gibi. Zira ilk slayta göre 6970 570'in rakbi olarak gösterilirken performans slaytında 580'i bile geride bırakacak bir performans göstermiş. Ben bugüne kadar çıkan neredeyse tüm slaytların "fake" çıkmasından yola çıkarak bunlara da güvenmiyorum açıkçası. Ancak 6970'in SP sayısının 1920 olmayacağı ile ilgili haberlerin birbirinden çok farklı kaynaklardan gelmeye başlaması da bu haberi doğrular nitelikte. SP sayısındaki düşüşten yola çıkarak ilk slayttaki gibi bir performans tablosu bekliyorum. Bu nedenle 6900'ün başarılı bir seri olup olmadığını performansından ziyade fiyatı belirleyecek gibi görünüyor.

Bu arada 6970 ile 580'in gerisinde kalması beklenen AMD'nin asıl sonuca yine eskisi gibi çift GPU ile gitmeye çalışacağı ortada. Gelen haberlere göre 6990'da Pro saat hızlarına düşürülmüş iki adet Cayman XT GPU'sunun kullanılacağı söyleniyor. 6990'ın beklenenin aksine sadece 250W güç tüketimi ile gelmesi bekleniyor. (http://news.ati-forum.de/index.php/news/34-amdati-grafikkarten/1636-spezifikationen-der-radeon-hd-6970-komplettiert)

• CESAJANS arkadaşıma genel olarak katılıyorum. olay aynen böledir 20 yıldır izliyoruz bu ekran kartı piyasasını amd gtx 580 ni çok iyi bekliyordu sonra baktıki kendi kartından az iyi

şu anda ilk düşündüğü gpu hızından 50 mhz hızı yüksek ayarlamaya çalışıyor 6970 leri bence 6950 oc kapisitesi daha iyi olacak gibi geliyor.

6970 yüzde 5 gtx 580 den yavaş olsa bile günlük kullanım rahatlığı sessizlik varsa yüzde 5 in hiçbir önemi yok
  • 6970'in bomba etkisi yaratıp 399usd'den satılacağını tahmin ediyorum
  • Bu grafiklerinn hepsi Epic Fail ! , biri ortalıgı karıştırıyor yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Grafikler aslında birbiri ile çelişir gibi. Zira ilk slayta göre 6970 570'in rakbi olarak gösterilirken performans slaytında 580'i bile geride bırakacak bir performans göstermiş. Ben bugüne kadar çıkan neredeyse tüm slaytların "fake" çıkmasından yola çıkarak bunlara da güvenmiyorum açıkçası. Ancak 6970'in SP sayısının 1920 olmayacağı ile ilgili haberlerin birbirinden çok farklı kaynaklardan gelmeye başlaması da bu haberi doğrular nitelikte. SP sayısındaki düşüşten yola çıkarak ilk slayttaki gibi bir performans tablosu bekliyorum. Bu nedenle 6900'ün başarılı bir seri olup olmadığını performansından ziyade fiyatı belirleyecek gibi görünüyor.

Bu arada 6970 ile 580'in gerisinde kalması beklenen AMD'nin asıl sonuca yine eskisi gibi çift GPU ile gitmeye çalışacağı ortada. Gelen haberlere göre 6990'da Pro saat hızlarına düşürülmüş iki adet Cayman XT GPU'sunun kullanılacağı söyleniyor. 6990'ın beklenenin aksine sadece 250W güç tüketimi ile gelmesi bekleniyor. (http://news.ati-forum.de/index.php/news/34-amdati-grafikkarten/1636-spezifikationen-der-radeon-hd-6970-komplettiert)

6990 250w güç tüketimi ile gelmesi imkansız gibi bişey

• quote:

6970'in bomba etkisi yaratıp 399usd'den satılacağını tahmin ediyorum

Keşke öyle bir şey olsa Helede %5 geride olup daha az güç çekip bunları başarırsa
  • bu slayt'ta fake cıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 10 Aralık 2010; 17:13:19 >

• Bu konu Fake zaten Şimdi dogruya dogru açık olalım kızdırmak için yapmıyorum , yalan mı ?
  • Slidein fake olduğu tabiki belliydi amd gidip 6970 i 570 yerinemi yaptı yani.

6970 5970 in dibindedir.En kötü ihtimalde 580 den %5-7 arasında daha yavaştır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.