Şimdi Ara

CD ROM Motoru dönmüyor ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
12.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LG Marka CD Sürücüm bozuldu, içini açıp incelediğimde lens'i hareket ettiren sistemin çalıştığını fakat CD'yi döndüren motorun problemli olduğunu fark ettim. CD'yi srücüye yerleştirdiğimde Lens sistemi hareket ediyor fakat CD dönmüyor. Elimde CD'ye bir ön ivmelendirme ( hareket ) verdiğimde bir anda çalışmaya başlıyor yaklaşık 5 saniye yuksek hızda döndükten sonra tekrar duruyor. Bazende bu ön ivmelendirmeye rağmen çalışmıyor. Görünür de hiç bir hatası yok. Bu tip motorlar hakkında bilgim olmadığından acaba motor bitebilirmi ? veya Motor sürücüsü entegre yanmış olabilirmi ? Ben her duruma binaen yükleme olabilir şüpesi ile statik enerjiyi aldım fakat yinede sorun çözülmedi. Başına böyle bir durum gelmiş veya bu konuda bilgisi olan üyelerinin yardımını bekliyorum.

Saygılar Sunarım

• Cd'leri okumuyor o zaman doğrumu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: samray

Cd'leri okumuyor o zaman doğrumu?

adam motor donmuyo demıs sende cdleri okumuyormu demıssın helal sana muhahahaha
  • Motorun görevi nedir orada?
    CD'leri okuyan motor mudur?
  • Open-Eject mekanizmasını da Cd-rom içindeki motor sağlıyor. O halde motor çalışıyor. Lenste sorun var kanımca.
  • samray. Gözümsün
  • Burayı Konu Dışına veya Gereksiz Mesajlara çevirmeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • genelde motor bozulmaz.motoru kontrol eden entegre war o bozulmuştur.
  • Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
    CD rom sürücüde 3 adet motor bulunmakta bunlardan birincisi lens'i hareket ettiren motordur ki bu motor çalışmakta yani cd sürücüye cd yi verdiğimde bu motor ile hareket başlıyor ve lens mekanizmasıda hareket ediyor. İkinci olarak kapağı açan motor bulunmakta ki bu motorda çalışmakta bundan da problem yok 3. motor da cd yi döndüren motor bu dönmemektedir. Bu motorun bozuk olabileceği gibi lens'in okumamasından dolayıda motor harekete geçmiyor olabilir. Motor üzerindeki sürücü entegreyi değiştirmek gerçekten zor malum yüzey montaj bende tüm kartı değiştireceğim malum LG cd romlar piyasada çok var ve bozuklarıda bulunmakta bir değişim yapacam olur sa olur omassa zaten cok para değil 10 dolar ama neden olduğunu anlayacağım umarım.

Saygılar
  • Bir arkadaşımın başına gelmişti dediğin içini açıp bakmış.motorun sargısında bir karartı tespit etmiş.orayı biraz kazıyıp tekrar deneyince çalıştığını söylemişti hala kullanıyor.belki aynı problemdir o da lg kullanıyordu.
  • motorun bozulduğuna eminsen cdrom motorları ucuza satılıyor değiştirirsin olur biter
  • slm dostum eğer elinde teknik çalışma aletlerin varsa motora voltaj gelip gelmediğini kontrolet eğer voltaj gelmiyorsa voltajı sağlıyan devrede bir arızan vardır, voltajın geliyorsa eğer motor içindeki konvektörler(kömüre benzer olur) bitmiştir ozaman motoru değiştirirsen cdrom unu kurtarırsın.
    ama anlattığına göre motora voltaj geliyor ve motorun arızalı...
  • LG lerin ortak sorunudur bu. sorun ne motorda ne de gözde. sorunun esas kaynağı, LG nin mekanik malzemelerinin dandik hammadde den yapılmış olması. yüksek devirde çalışan motorlara bağlı plastik dişliler ısıyla genleşip ideal şeklini yitiriyor. içini biraz temizleyip, makine yağıyla yağlarsan sorunun geçici olarak çözülebilir. (makine yağından başka bir yağı katiyen kullanmamalısın. çünkü yüksek basınçta diğer yağlara nazaran daha dayanıklıdır. aksi halde yine bozuldu diye açtığında içerisinde margarin ile karşılaşabilirsin.) ancak yakın bir zamanda yenisini alman gerekecektir. sana tavsiyem:
    ASUS tan şaşama
    LG ye hiç yanaşma

• sonunda lg nin ne olduğunu bilen birini gördüm ...arkadaşa aynen katılıyorum.... samsung yada asus
  • Aynı sorun benim de başıma gelmişti. O da LG marka idi. CD-Rom u salladığımda sesler geliyodu. İçini açıp baktım, CD yi döndüren bozuk para büyüklüğündeki disk ses çıkartıyormuş. Tahminimce diskin içindeki bilyalar dağıldığından motor sabit moment üretemiyor. Değişik değerlerde moment üretiyor, bu yüzden de motor bir süre çalışıp, sonra duruyor. Senin anlattığın gibi aynen. Eğer seninkinde de böyle birşey varsa yapabiliyosan o diski çıkar, yerine yenisini tak. Ben yapacaktım ama o diskten bulamadım piyasada. Benimkinde disk çıkarılabiliyordu, ama seninkinde olur mu bilmem, bakman lazım.
  • Bu işin marka ile bir alakası yok. Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın. En kaliteli ürün bile zaman zaman tekleyebiliyor.

Cd'yi çeviren motor ile Lens birbiri ile entegre olarak çalışıyor. Şöyleki : Cd-Rom içindeki entegreye bilgisayardan yollanan bir komut anında entegre tarafından yorumlarınıyor ve ona göre çevre birimlere komut gönderiliyor. Örneğin Cdden Pc'ye bir dosya kopyala komutu geldiği anda mümkün olan en son hız ile okunup hdd'ye yazması istenir. Lens-motor uyumuna dikkat edin. Yani okunması zor olan veya daha çok hız gerektiren kopyalama işlemlerinde bu entegrasyonu anlamamız daha rahatlaşıyor.

Amaç sorunu çözerken birşeyler öğrenebilmekse biraz masraf edip olasıklar denenir. Yok değilse, zaten bir teknik servise gönderilir.
  • samray katılmıyorum. çünkü bizim yorumlarımız LG ismine değil. örneğin burada luciferi yanlış birşeyler yazıyorsa bil ki o bilgisizliğinden okumamışlığındandır. yani sorun benim luciferi ismi koymamda değil. heralde burada anlaşmışızdır. yani biz markaya değil, işçiliğe, malzeme kullanımına eleştiri yapıyoruz.

istersen bir konuyu baştan sona oku ondan sonra eleştirilerini iletirsin.
  • Forumda çokça eleştirildiğim konulardandır. Hakkınız yok değil. Lg'nin propagandasını yapmıyorum. Hatta Asus kullanıyorum. Ama şunu al sorun yaşamazsın...-Neden : Çünkü : Ben kullanıyorum, ve sorun yaşamıyorum. -(Mantığına çok kızıyorum, gayri ihtiyari.)

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samray -- 14 Aralık 2008; 3:42:56 >
  • motorun bozulma ihtimali çok az. muhtemelen senin kartın bozulmştur. bence sen hiç uğraşma lg52X 30 ytl kdv dahil al kurtul
  • slm o sorun motorla ilgisi yok lens görmuyordur lensin hareketıne bakma hareket etmesı çalışıyo anlamanı gelmez.hiç zahmete girme hemen hemen aynı fıyatlar yeni al birtana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.