Şimdi Ara

cd'siz format atmak & image oluşturmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
9.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dizüstü kullanıyorum ve cdrom arızalı olduğundan format atmak ve xp yüklemek için usb cdrom aramak zorunda kalıyorum. Her zamanda bulamıyorum bana cdrom olmadan format atmam ve xp yüklemem için gerekenler konusunda yardımcı olurmusunuz???

bana bir kaç seçenek söylediler;

1- flash bellek ile format atmak ve xp yüklemek (aradım nette ama her siteye aynı şeyler yazılmış noktasına virgülüne kadar)
    2-image recory yaparak format ve xp kurulumu (rekori mi öyle bişey oluşturularak) bunu zaten anlamadım.
    3-başlat> tüm programlar> donatılar> sistem araçları > sistem yedekleme ' bende sistem geri yükleme var ama SİSTEM YEDEKLEME' yok....
    4- birde image oluşturulup yedek sürücü D: YADA E: yada C nin içerisine atılıraktan format atıp xp işletim sistemi kuruluyormuş.

seçenek çok ama ayrıntılı ve sağlıklık bilgi verecek yok.
    windowsxp home edition yeni kurdum, bu haliyle kalmasını ve ileride bir sıkıntı (virüs,trojen, xp nin çökmesi v.s v.s ) çıktığında bügünkü windowsa dönmeyi sağlayacak bir yol.

ŞİMDİDEN TEŞEKÜR EDİYORUM......

NOT: dizüstü acer 5100 serisi.
    işttim sistemi: windows xp home edition
    hard disk: c:20 gb d: 25 gb e:15 gb
    cd rom: yok

• hocam acronis diye bi programdan bahsediyolardı, yazılım bölümünde olabilir galiba.
    bi bakın isterseniz.
  • Acronis True İmage programını incele..forumda izahları var işine yarar...
  • 1. sorunun cevabi: USB den XP kurmak icin genel kultur bilgisi icin buraya bakarsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_24434540/mpage_1/key_/tm.htm

2. - 4. sorunun cevabi: Hazirladigim Ghost11 cd sinin icinde anlatimlar bolumunde usb yi bootable yapip ghost ekleme ile ilgili anlatim var (bir imaj alip sonra aldigin imaj yedegi sayesinde xp yi virus vs den kurtarmak icin)
    http://forum.donanimhaber.com/m_23995938/tm.htm

Herseyden once bootable usb bellek yapabilmen gerekir, USB Bellekleri bootable yapma ile ilgili su yaziya bakarsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_27098049/tm.htm

Ayrica, yedekleme islerinde ne usb bellek ne flash sart degil, sunu kullanabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_24789780/tm.htm
    Ama tabi mbr virusu gibi tehlikeli durumlar icin elinde bir bootable media (flash/cd) bulunmasi gerekir.

Senin sisteminle xp nin yedegini almak icin benim en hizli yapacagim:
    1) bootable usb flash diske dos kurarim Yada C: ye grub kurarim
    2) "usb flash dan"/ "C: grubdan" bilgisayari acip C: deki windows u D: yada E: ye ghost ile yedeklerim

Senin sisteminle xp yi yeniden kurmak icin:
    ilk verdigim linke bakarsin

not: yazilarimizi baska yerde bulamazsin, bulursan da buradan çalınmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 29 Ekim 2008; 10:05:11 >

• ilginize teşekürler arkadaşlar, tüm yazılanları tek tek inceleyeceğim. yine kafama takılanlar olursa buraya yazarım.
  • blue_life & Lancelot_Real sizlere çok ama çok teşekürler özellikle blue_life hocama pm den başını ağrıttığım için

dizüstü bilgisayarımın cd sürücüsü arızalandığından dolayı ve piyasada (acer 5100) 130-300 ytl arası hesap çıkartıklarından windows xp yi ne zaman kurmak istesem birilerinden usb den çalışan cdrom istiyordum ama bu 1-2 her zaman da istemek olmuyordu tabi.

benim gibi acemi kullanıcılar için biraz karışıkda gözükse grup4dos yükledikten sonra, resimlerde anlatılanları birazda pm den yüklenerek
    windows xp nin imag'ını D: ye yedekledim.... sonrasında bir sürü gereksiz program kurdum,oyun yükledim pcyi kasabildiğim kadar şişirdim .

reset / grup4dos/... v.s /v.s/.... d: ye attığım imag'ın geri yükledim BİNGO karşıma tekrardan windows çıktı, sonradan yüklenen programlar oyunlar uçmuş oldu....

Yazımın uzun olmasına bakmayın gerçekten paylşaşılan bilginin gücünü göstermekte.

unutmadan blue_life ve Lancelot_Real yazılarınızın bire bir kopyası nette bir sürü yerde mevcut ama sorulan sorular karşılıksız kalmak şartıyla

• USB'den format atılabiliyor. Format dosyalarını yükleyin. BIOS'tan "ilk sürücü"ye USB deyin. Sonrası kolay.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    format yerine imaj atma
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.