arkadaşlar lg cd writer ve nec dvd writer var onları berbaber bağladığımda bi kere bilg açıldı ve hiçbir sürücü gözükmedi bi daha kapatıp açtığımda bilgisayardan bip sesi gelip açılmıyo ve tekrar tekrar bip sesi geliyo ne yapmam gerekir. dvd yide aynı kablonun uzantısı ile bağladım bu bi problem olabilir mi? yarın aldığım yere gideceğim eğere çözebileceğim bi problemse yardımlarınızı bekliyorum
dvd writer ı master yap cd yi slave yap. ok.
Selam Kardeş birkez cd rwmi yoksa dvd rw mı birincil olarak kullanacaksın tespit et büyük ihtimal jumper ayarların yanlış.Bunların hdd den ayrı ide kablosuyla bağlanmış olmasına dikkat et ve dvd rw yi birincil yapacaksan onun jumper ayarı master da olmalı cd rw nin slave da olmalı. Eğer cd rw yi birincil olarak kullanacaksan cd rw jumper ayarı masteda olmalı dvd rw jumper ayarı slave de olmalı. Anca öyle ikisini birlikte çalıştırırsın
bu master ayarlarını nasıl yaparım ya da slave bu konu hakkında pek bilgim yok yardım edebilirmisin? msnden konuşabiliriz sermetgs@hotmail.com
evet kullanabilirsin .. birini master digerini slave bagla..
quote:
Orjinalden alıntı: serromacher
bu master ayarlarını nasıl yaparım ya da slave bu konu hakkında pek bilgim yok yardım edebilirmisin? msnden konuşabiliriz sermetgs@hotmail.com
ide kablosunun üzerine bakarsan birinde master diğerinde slave yazar bunlardan birini cd-roma diğerini dvd -writer a bağla.
kablonun ortasindaki giris masterdir en sonundakide slave icindir simdi ordadaki girisi takicagin cd surucunun jumperini orta bölümü tak slave icin her hangi bir jumper ayari gerektirmez diger kablonun sonundakiveri yerini tak elektirik girislerini tak olur böylelikle
peki aynı kablo üzerinden olur mu
zaten aynı kablo üzerinde hepsi
bide hd i bağlayan kabloda boş bi yer var ondan sordum
hd ile alakası yok bunların
ayarları yaptım bilg başlamadı yine ama hd in kablosundaki boşyere taktım bilg başladı ve şu an ikiside var ama kablo dvd yi koyduğum yere yetmiyo sorun kabloda mı yani
bak şekil şu
hd kablosunun ortasın takıyorum oluyo ama hd i ortaya almamın bir mahsuru var mı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme