Şimdi Ara

CD YAZMA (Donanım+Program)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde LG32X cd yazıcı var. Aleti ilk aldığımda CD'den CD'ye kopyalama işlemi (CDROM LG 52X) yaklaşık 4-5 dakika tutuyordu. (Yazılım olarak da NERO ve CLONECD (son sürüm) kullanıyordum) Daha sonraları bu süre 7-8 dakikaya kadar çıkmaya başladı. Bu olaylar olduğunda CD-ROM ve CD-RW aynı kablo üzerinden anakarta bağlıydılar ve CDRW master, CDROM ise slave pozisyonunda idi. Anakartımda toplam 5 giriş var. bunlardan bir tanesi disket sürücüye ait.

CDROM ve CDRW'ın bağlı olduğu giriş ise yanında ULTRA66-1 yazan bir girişti. Harddisk ise IDE-1 yazılı olan girişe 80lik ide kablosu ile bağlıydı.

Yavaşlamalar olunca buradan okuduğum bir çözümü uyguladım ve CD'den CD'ye kopyalama işlemi daha fazla yaptığım için CDRW'ı anakarta tek olarak bağladım (ULTRA66-1 girişine). CDROM'u ise harddiskten anakarta giden kablodaki boş girişe taktım (yani hdd+cdrom IDE-1 girişine)

Bu işlemleri yapmadan önce CD'den CD'ye olsun veya hdd'deki bir dosyayı cdye yazmak olsun yaklaşık 7-8 dak. sürüyordu. Fakat CDRW'ı tek başına bırakınca işlem 4-5 dak. düştü fakat bazen (hatta çoğu zaman) CD'den CD'ye kopyalama yaparken sanki ana cd çizik veya bozukmuş gibi kopyalama bazen donup kalabiliyor, boş cd yanıyor yani. Fakat aynı cd ikinci bir yazma girişiminde kopyalanabiliyor...Ya da üçüncü de..

Ayrıca cdden divx film izlerken de takılmalar (kısa süreli) yaşadım. Şu anda format attım bilgisayara ve yazma programı kurmadım. Şu anda CDROM+HDD IDE-1 girişinde, CDRW ise ULTRA66-1 girişinde. Bilgisayarımda IDE-2 ve ULTRA66-2 girişleri şu an boş. Sizce sorun taktığım girişte mi yoksa hdd'ye ait 80lik bir ide kablosu kullanmamda mı? Boş girişlere CDROM'u tek bağlamam bir şeyi değiştirir mi, sorun hallolur mu?

Ayrıca BIOS'tan baktığımda ULTRADMA seçeneklerinin tümünün DISABLED olduğunu gördüm. Bunları açtım fakat dediğim gibi deneme yapmadım, sorun olsun istemiyorum.

Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz?

Ayrıca cd yazma konusunda önerdiğiniz program ve sürümleri hangileri acaba?

Yardımcı olursanız sevinirim</font id='Tahoma'></font id='blue'>

• Cd yazma programında nerodan şaşma bence
    Ultra-dma yı açma meselesi olaylarla direk alakalı ayrıca sen cd-romunu hd nin yanına taktığın için cd kopyalaması esnasında hd den veri oknuma hadisesi gerçekleşirse (sistemine bağlı) cd den vari iletimi aksar ve de cd yanar. Çünkü aynı veri iletişim kablosunu hdisk ve cd beraber kullanıyor.
    Ayrıca hd yi ve cd-rom u aynı kanala bağlaman pek mantıklı değil hd nin hızını büyük oranda etkiler(tabi dma açıkken sen de kapalı olduğu için bunu farkedememişsindir)
    Tavsiyem
    -hd yi yalnız bırak
    -tüm dmaları auto konumuna getir
    -on-fly olayuından elinden geldiğince uzak dur.

divx atlama olayı cd nin kalitesi ve de kullandığın yazma programıyla ilgili olabilir.
  • Eyvallah sağolasın. Hdd ve cdrom'u ayır demişsin de belirttiğim girişlerden hangisini kullanayım cdrom için?

HDD'yi IDE1'e takıyorum. Cdrom nerede olsun? ide2-udma1 veya 2?
    hangisini kullanmalıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.