Şimdi Ara

Cebe Havale Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, forum üzerinden Y.B adlı şahıs tarafından dolandırılanlar arasındaydım. Diğer mağdur olan arkadaşlarla kurduğumuz grupta yaptığımız çalışma üzerine şahsın kimlik bilgilerini öğrendik ve şikayetçi olduk. Bu esnada fark ettik ki şahıs benim TC kimlik numaram ve adımı kendisininmiş gibi tanıtarak para almış başka bir arkadaştan. Cebe havale denen aptal sistem buna müsaade ediyor zaten. Herhangi bir TC ve ad soyad ile KENDİ cep numarasını veriyor şahıs ve cebe havale yapan kişi bu bilgilerle parayı gönderiyor. Şahıs da cep telefonuna gelen kod ve benim TC numaramı bankamatiğe girerek parasını çekiyor ve ortadan kayboluyor. Dekontta dolayısıyla benim TC numaram ve adım var. Cebe havale sistemi TC numarası ve cep telefonu numarası eşleşmesi GEREKTİRMİYOR.

Bütün bu olan biteni iki ifademde belirttim mağdur sıfatıyla. O süreçte şahıstan geri aldık paramızı. Aradan iki ay geçti. Samsun'da diğer mağdur olan arkadaş benden şikayetçi olmadığı ve benim de mağdur olduğumu ifadesinde belirtmesine rağmen savcılık Ziraat Bankası'na danışıyor ve banka da evet işlem o TC numarasına yapılmış diyor. Ama hangi cep telefonuna kod gönderildi ondan bahsetme ihtiyacı duymuyor. Sonuç olarak dosya bulunduğum ile geliyor ve bu kez şüpheli sıfatıyla ifade veriyorum.

Deli olmamak elde değil. Sayfalarca yazışma kaydı, dolandırıcı şahsın kendisini benim bilgilerimle tanıttığı mesajların çıktıları ve tüm diğer deliller ekte olmasına rağmen artık okumuyorlar mı yoksa okuduklarını mı anlamıyorlar ben şüpheli oldum şimdi de. Dolandırıcı elini kolunu sallaya sallaya geziyor.

Bu konuyla ilgili bankaya dava açılabilir mi? Bu kadar güvenlik açığı bulunan ve ben de dahil yüzlerce insanın mağdur olmasına sebep veren bir işleme müsade ettikleri için? Teşekkür ederim cevaplar için.

http://utkuorer.com.tr/cebe-havale/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.