|
IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor
-
-
Bi kulağımızın arkası kaldı
Şaka bir yana sen zenginlerin vergisini kuruşu kuruşuna al da sonra sıra küçük esnafa gelsin , fedakarlığı hep garibandan bekliyorlar üstüne fakir çalmasını bilmediği için fakir dersen teşvik edersin vergi kaçırmaya ülkede memurlar ve asgarü ücretliler dışında vergisini veren yok.
-
Arçelik yetkili servisine fırın camı değiştirttim geçen. 1800₺ bi cam ve tutamaç. Kendim alıp taksam 800₺ miydi ne. 1000₺ hava parası gitti. Neyse. İbana gönderdim ödemeyi. Pos cihazı yoktu. Bende de nakit yoktu. Ne fiş ne fatura hiçbir şey almadım.
Taksilerde de böyle ibana gönderiyorum bazen. Pos cihazına da ek ödeme çıkartıyorlar haksız yere. Taksimetre de yazanı pos cihazına yazmıyorlar üstüne fazladan para alıyorlar. Bu haksızlığı da çözün önce.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıradaki şarkı Erkin Koray'dan gelsin: İBAAAAAAN Kİİİİİİ
(Of çok kötü oldu ama engel olamadım, affedin)
-
Iban kiralama kısmına şok oldum ya 40 yıl düşünsem aklıma gelmez millet çok uyanık ya her şeyin bi yolunu buluyorlar ibanla ödeme sıkıntı bence elinde fiş yok her hangi bi durumda malı aldığını nasil kanitlicaksin
-
Öpeyim öyle küçük esnafı, garibanı.
-
cüzdanda nakit taşırım yine eski günlerdeki gibi, zaten bankada para tutmuyorum, aylık harcamamı evde tutuyorum, para geldiği gibi doğru atm ye yürümeye bahane olur. kalanı faize..
reelde canlıyı masaya vurunca istediğin gibi pazarlık gücü elde edebiliyorsun, kdv, komisyon %25 leri buluyor, esnafın da işine geliyor böylece. satın alım gücünün yerlerde olduğu, paranın bütün dünya paraları karşısında değersizleştiği bu zamanda yapılacak en iyi şey sistemden çıkmaktır. altın mı alıyorsun, dolar mı alıyorsun, fiziksel alacak elde tutacaksın. fiziksel candır bu saatten sonra bankalar düşünsün, iban eft yapmayıverin.
-
Vergi kaçakçılığıyla mücadele adına olumlu, ancak eksik gelişme.
%20 KDV'li ürüne başka isim altında %1 KDV'li fiş keserek yasal biçimde vergi kaçıran şark kurnazı esnafa da ağır vergi cezaları kesilmeli.
-
Cidden çok kötü.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gayet olumlu karar, hatta vergi kaçırmayı bazı nedenler ortaya atarak normalleştirmeye izin verilmemeli. Örnek olarak devlet bütçesinin nereye, ne kadar ve ne zaman harcandığı şeffaf şekilde açıklanıp ulaşılabilir olursa karşı argümanları kalmaz.
-
Denetim olmadığı için sistem işliyor gibi gözüküyordu. Ben maliyeden kaçabileceğini pek düşünmüyorum. Bakalım ne gibi yaptırımlar uygulacaklar.
-
Vergi verme konusunda esnafın büyüğü küçüğü olmaz... Herkes seve seve vergisini verecek...
Herkesten adil biçimde vergi alın malı, çalışanlardan alındığı gibi...
-
Adam derse çocuğuma harçlık gönderiyorum ondanda mı vergi isteyecek?
tam bir saçmalık..
-
"IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor"
Başlığa bakarak : INANLA ödeme aldın diye kimseye ceza gelmez. Fatura önemli.
Başlık konuyu tam yansıtmıyor.
-
-
illa nakit yani. o da yok ki
-
o başka işletmeler için bu. işletme hesabına giren para zaten kayıt dışı olamaz ki bunlara fatura kesmeyen ahmaktır.
-
Maliye geçen yıl kontrollerinde bana 7bin tl ve üzeri ödemeleri nakit alamazsınız demişti. Bankaya havale almamız gerekiyormuş.
kaymak: 4.1.1
www.resmigazete.gov.trBa�bakanl�k Mevzuat� Geli�tirme ve Yay�n Genel M�d�rl���https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/12/20151224-6.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 16 Nisan 2024; 22:21:26 > -
Peki esnafların ödemediği gelir vergileri ne olacak?
Bi kulağımızın arkası kaldı Şaka bir yana sen zenginlerin vergisini kuruşu kuruşuna al da sonra sıra küçük esnafa gelsin , fedakarlığı hep garibandan bekliyorlar üstüne fakir çalmasını bilmediği için fakir dersen teşvik edersin vergi kaçırmaya ülkede memurlar ve asgarü ücretliler dışında vergisini veren yok. |
Vergi kaçakçılığıyla mücadele adına olumlu, ancak eksik gelişme. %20 KDV'li ürüne başka isim altında %1 KDV'li fiş keserek yasal biçimde vergi kaçıran şark kurnazı esnafa da ağır vergi cezaları kesilmeli. |
Arçelik yetkili servisine fırın camı değiştirttim geçen. 1800₺ bi cam ve tutamaç. Kendim alıp taksam 800₺ miydi ne. 1000₺ hava parası gitti. Neyse. İbana gönderdim ödemeyi. Pos cihazı yoktu. Bende de nakit yoktu. Ne fiş ne fatura hiçbir şey almadım.
Taksilerde de böyle ibana gönderiyorum bazen. Pos cihazına da ek ödeme çıkartıyorlar haksız yere. Taksimetre de yazanı pos cihazına yazmıyorlar üstüne fazladan para alıyorlar. Bu haksızlığı da çözün önce. |
Esnaf, emlakçı, kuaför, müteahhit, doktor... al birini vur ötekine. Bu herifler vergi vermediği için tüm yük maaşlı çalışana biniyor. Böyle düzen mi olur?
Düşünsenize aynı apartmanda yaşıyorsunuz, adamlar 20 birim aidatın sadece 1 birimini ödüyor, o ödemedikleri de sizin cebinizden çıkıyor. Ama aynı hizmeti almaya da devam ediyorlar. İki muhabbet etsen ne olacak Türkiye'nin hali, hep yiyorlar derler; kendi yedikleri haltları hiç düşünmüyorlar. Sorsan ülkenin %90 küsürü müslüman, başını açmak caiz değil kul hakkı yemek caiz ama. |
Aldığımız her şeyin vergisinin vergisini ödediğimiz yetmedi. Vatandaş olarak bunlara bir türlü yetemedik 25 yıldır. Hiçbir şekilde almadığım hizmet GSS için bile zorla borçlandırılıyorum.
|
Vergi verme konusunda esnafın büyüğü küçüğü olmaz... Herkes seve seve vergisini verecek...
Herkesten adil biçimde vergi alın malı, çalışanlardan alındığı gibi... |
Esnaf vergi mi veriyormuş. Bim tarzi yerler kurudu kuruşuna fatura kesiyor. Bizim kan ağlayan esnafımız resmiyette 0 gelir gosteriyor. Halbuki aylik 100-200 bin kazanci oluyor. |
ben daha güzel bir soru sorayım; büyük şirketlerin vergi borçları neden siliniyor? asgari ücret ile köle gibi çalışmayıp kendi küçük esnaf işinde sigortasını ödeyemeden, GSS denilen bir sisteme her ay borç çıkarmayı bana açıklayın? |
Gayet olumlu karar, hatta vergi kaçırmayı bazı nedenler ortaya atarak normalleştirmeye izin verilmemeli. Örnek olarak devlet bütçesinin nereye, ne kadar ve ne zaman harcandığı şeffaf şekilde açıklanıp ulaşılabilir olursa karşı argümanları kalmaz.
|
Benzer içerikler
- youtube video indir -- mp4
- opera video indirme eklentisi
- biyografi sözleri
- bina yıkım kararı sorgulama
- whatsapp sohbet balonu rengi değiştirme iphone
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X