Şimdi Ara

IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
3
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aldığımız her şeyin vergisinin vergisini ödediğimiz yetmedi. Vatandaş olarak bunlara bir türlü yetemedik 25 yıldır. Hiçbir şekilde almadığım hizmet GSS için bile zorla borçlandırılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 17 Nisan 2024; 1:15:27 >
  • Sigaraya ekstra komisyon koyan marketlere sorun yok zam haberi alınca büyük marketler dahil sigara satmayınca sorun yok ahlak sadece halka çalışıyor iş verenler her zaman korunup kollanıyor ülkede.

• Paramız artık degersizlestigi için artık nakit iş yapmak zor oluyor. İnsanlar 10000 bin TL nakiti yanında nasıl taşıyacak. Bir an evvel 500 TL ve 1000 TL lik banknotlarin çıkması lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dijital paranın çıkması lazım artık. İbana gönderimde bile vergi kaçaklarını nasıl anlamışlar. Peşim ödenen paralardan da vergi kaçağı var.

• YAPARSA YİNE REİSİM VE TAYFASI YAPAR! VURUN KIRPAÇI REİSİM ÜLKEMİZE ZARAR OLAN HERKES YARGILANMALI!

• vergi veren küçük esnaf yok ki hepsi zarar gösteriyor devletin buna müdahale etmesi lazım her ay zarar gösteriyorsun neden bu dükkan açık o zaman neden kapatmıyorsun diyen yok

• Tayyip erdoğanda İBAN vermişti devlet yardım toplamıştı Tayyip Ulu hakanımızda ceza alacak mı.Zeki mürende bunları görecekmi.

• Az daha dişinizi sıkın hükümeti değiştiricez

• Godomanlar milyonları kaçırıyor sıkıntı yok ama insanlar paralarını bankalara kaptırmamak için kullandıkları yönteme ceza geliyor, zaten vergi ödemelerinde özel bankaları kaldırıp sadece kredi kartı ile ödenir hale getirdiği an reis öpmeye başlamıştı bizi, kredi kart kullanmak için itelemeye ve tabi ki borçlanmaya, zaten kimse nakit para taşımıyor artık herkes borçlu tam istediği gibi bir ülke olduk, zaten üreten ülke olmaktan da çıktık, hadi bakalım koyunlar ne zaman gözlerini açacaklar..

• Müteaahhitler evleri ucuz gösterip vergiden kaçıyorlar. 10 milyonluk sıfır eve 1 milyon tl kredi çıkıyor mesela. Evi ucuz gösterip elden para talep ediyorlar. Vergiden kaçmak alıcının da işine geliyor. El birliğiyle vergi kaçakçılığı yapılmış oluyor.

Özel doktorların neredeyse hiçbiri kart kabul etmiyor, fatura kesmiyor. Hatta iban'a gönderim bile kabul etmiyorlar. Direkt nakit talep ediyorlar. Düzenli hastasıysanız elimahkum buna uyum sağlıyorsunuz.

"Ne vergisi vermiyorlar" soruna dönecek olursak gelirleri kayıtsız olduğu için başta gelir vergisi ödemiyorlar. Zaten "fiş almasam kaça olur" diye bir söylemin olması da vergi kaçırmanın toplumda normalleşmesinin bir sonucu.

Aslında olması gereken şu. Adam gelirini beyan etmediyse, para harcarken devlet bunun kaynağını sormalı. Sen araba alıyosun da bu para nereden, sen bina dikiyorsun da bu para nereden... Yapılmayan şey tam olarak bu denetimler. Ondan dünyaca ünlü suç çeteleri, interpol kırmızı listesindeki kaçakçılar ne ararsan Türkiye'de. Para gelsin yeterki kaynağını soran yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Nisan 2024; 10:12:40 >

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt

adam şahsi hesabina toplar hic kimse birseyde diyemez. sonucta ibanda yazmiyor şirket mi degil mi

• nForcer N kullanıcısına yanıt

Yüzde 1 8 falan kalkacak rahat ol yüzde 20 ye sabitlerler herşeyi :D:D

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Çok doğru hocam, ağzınıza sağlık.

Diş teli taktırmıştım ben mesela, 15 ay taksit şeklinde ödeme ayarlamıştık, her ay elden nakit götürüp veriyordum parayı. Pos yoktu, kart geçmiyordu. Sadece nakit.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    O değil de bazen yeni inşaat yerlerinin yanından geçiyorum, bildiğin kağıttan duvara sahipler ve kolonlar da incecik. Bunu ben bile görüyorum da bu inşaatlara izin verenler görmüyor mu anlayamıyorum. Sonra vay efendim deprem oldu da insanlar öldü deniyor , bunun olmaması imkansız zaten. Ha bu arada eskortları unutmuşsunuz ülke vergi vermeyen or.s.. kaynıyor, kapattılar kerhaneleri her yerdeler artık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 17 Nisan 2024; 10:55:26 >
  • EKONOMİST DİYE YAZILIR TAYYİPCAN DİYE OKUNUR. BEN GÜVENİYORUM REİSİMİZE. BİZE DON GİYMEYECEKSİNİZ DİYORSA VARDIR BİR BİLDİĞİ.

• Turknetli T kullanıcısına yanıt

Açık açık "vergi kaçırıyorum ve herkese tavsiye ediyorum" diyorsun yani. Bravo!

• Esnafın, ustanın, müteahhitin vs. bir çoğu kazandığı parayı beyan etmiyor, ya da az gösteriyor buna da çözüm bulunacak mı? Kimse ne fiş kesiyor, ne gelirini düzgün beyan ediyor. Neden hep sadece belirli kesimi ezmeye yönelik bu girişimler, herkesin adil vergi ödemesi gerekmez mi?

• çok uzun zaman önce NERDEN BULDUN kanunu vardı. işler yani ekonominin düzelmesi ve yakinlere el altı para veya malum şahıslar gibi para aklaması için bu kanun yürürlükten kaldırıldı

şimdi ise eline 3-5 kuruş gelir elde edenlerin birbirine verdiği paraya mı göz diktiler?

evet farkındayım, özellikle çalınan veya kiralanan iban lar ile yasal olmayan para tahsilatları mevcut. yurt içinde sayısız dolandırıcılık şekli türedi ve kredi çekmemiş bir adama mesajı onaylarsan kredi masrafın iade edilecek gibi olmadık salakça oyunlara gelenlerin bakiyeleri GSM firmaları üzerinden bile yasal aracılar ile tahsil edilmesinde halkın sadece aç gözlülüğü değil;

ticari kanunlar ve ceza sisteminde boşluklarda var.

20 yaşına gelmeden 140 tane hırsızlık gasb dosyası olanlar halen elini kolunu sallayarak karakoldan çıkarken, ülke içinde pasaportunu bırak geldiği ülkenin kimlik kartı bile olmayan sayısız ne idüğü belirsizler dolaşırken, 10-15 sene önce bankalarda sabit döviz kuru ile alnmış borçların 1 usd si bile ödenmemişken, ülke içinde sürekli kira artış oranlarına ile zorunlu ihtiyaçların satın alması yarışırken gelmiş banka hesapları ile uğraşan beyinsizlere ne demek lazım

• nexus can N kullanıcısına yanıt

şahsi hesap da olsa belirli bir limiti var. öyle ayda binler ce lira hele milyonlarca lira giriş oluyorsa takılırsın süzgece. hapishaneler ağa takılanlarla dolu.

• Bu olay acayip kurnazlık olmuş. POS çalışmıyor bahanesi her yerde. Geçen bir restoranda pos cihazını kurye ile gönderdik nakit ödeyin diye ısrar ettiler, iyi o zaman kurye gelene kadar bekliyorum dedim 5 dakika sonra tezgah altından POS cihazı çıktı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.