Şimdi Ara

IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
3
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Esnaf, emlakçı, kuaför, müteahhit, doktor... al birini vur ötekine. Bu herifler vergi vermediği için tüm yük maaşlı çalışana biniyor. Böyle düzen mi olur?

Düşünsenize aynı apartmanda yaşıyorsunuz, adamlar 20 birim aidatın sadece 1 birimini ödüyor, o ödemedikleri de sizin cebinizden çıkıyor. Ama aynı hizmeti almaya da devam ediyorlar. İki muhabbet etsen ne olacak Türkiye'nin hali, hep yiyorlar derler; kendi yedikleri haltları hiç düşünmüyorlar.

Sorsan ülkenin %90 küsürü müslüman, başını açmak caiz değil kul hakkı yemek caiz ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 16 Nisan 2024; 22:30:42 >
  • Tamam herkes vergisini versin de vergi konusunda en saçma ülke türkiye. ayrıca o verilen vergiler doları düşürmek için kullanılıyor ve zenginin cebine giriyor. Bakınız kkm.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Balık baştan kokar hocam. Vergi adaletsizliği kadar vergilerin yönetimi de tam bir soru işareti. Deprem vergilerini depremde gördük işte. Hepsi buhar...

• Zenginler bir şekilde kılıfını örüyor kaçırdığı verginin. Olan yine küçük bireysel garibana olacak.

• Ben yurtdışında yaşarken maaşımın üstünde bankaya para yatırdıgımda hemen bu paranın kaynağını sormuşlardı bana. Türkiyenin daha çok yolu var buralara gelebilmek için.

• Deníz kullanıcısına yanıt

ben daha güzel bir soru sorayım; büyük şirketlerin vergi borçları neden siliniyor? asgari ücret ile köle gibi çalışmayıp kendi küçük esnaf işinde sigortasını ödeyemeden, GSS denilen bir sisteme her ay borç çıkarmayı bana açıklayın?

• Deníz kullanıcısına yanıt

Eğer iban atmak yerine pos cihazı kullanırsanız kdv beyanıında beyan etmek zorunda kalıcak dolayısıyla yıl sonunda kdv beyannamesinde gösterdiği satışı gelir vergisindede göstermek zorunda kalıcak.

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

Büyük şirketlerin vergisi asla silinmiyor. Vergi siliniyor muhabetti tamamen uydurma birşey.

Vergi Usul Kanununa göre uzlaşma ve indirim müesseselerinden yararlanılııyor. Bu müesseseler vergide değil sadece verginin cezasında indirim sağlıyor.

GSS bir vergi değildir. Vergiyi Gelir İdaresi Başkanlığı tahsil eder bahsettiğiniz GSS SGK nın prim geliridir.

• Servet vergisinin gelmesi gerekiyor artık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saçma bir karar.
    Ha iban ha nakit ne farkı var.
    Millet cebinde para taşımakta zorlandığı için iban kullanıyor. Bunu yasaklarsan olacak olan şey yeni para çantası olmak olur

Bu memoyu çok sürmez kapıya koyarlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akbaba89 kullanıcısına yanıt

Server üzerinden alınan vergiler var ülkemizde emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, veraset ve intikal vergisi gibi ancak ülkenin meselesi aslında bakarsanız Vergi Bilinci.

Eğer vergi bilinci artarsa ne ötv ne kdv öderiz hiç kimse vergisini doğru beyan etmiyor beyanı bırakın işyeri açııyor vergi dairesinde açılış bile yapmıyor.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Bu saydıkların ne vergisi vermiyor.

100 liraya sattığı malı yada hizmeti 150 lira yaparlar yine vergi yükü tüketiciye biner.

Sonra bu vergi avı 1 2 ay sonra bitince o 150 lira vergisiz olarak yine devam eder hep aynı hikaye. Bunun sonu enflasyona destek olmak.

• Sorun şu nakit ve ibana atılan paralara ait kdv ve gelir vergisini o şahış ödemiyor.

Sana kdv dahil satıyor fakat o kdv yi beyan etmeyip cebe indiriyor.

• gemres kullanıcısına yanıt

Tamam bunu engellemenin yolu ne olacak. Hadi gerçek hayata dönelim.

Mal var 100 lira adam satıyor. Sende nakit var bana fiş ver diyorsun. Fiş olursa 120 lira olur diyor yüzde 20 KDV. Ne olacak şimdi. Vergiyi kim ödedi.

• Kdv nin asıl yükümlüsü aldığı mal veya hizmeti tüketen tüketicidir. Bu durumda kdv yi sen ödemiş oluyorsun fakat o vatandaş 20 tl yi fiş kestiği için beyan ediyor ve yıl sonunda gelir vergisi çıkıyor.

Ayrıca sattığı mal için ayrıca kdv istenmesi kanuna aykıırı. Fiyata kdv dahildir. Böyle durumlarda şikayet edin denetim mekanizmasını çalıştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gemres -- 16 Nisan 2024; 23:49:46 >

KDV nin tüketiciye bindirilmesi asıl sorun değil mi. KDV olmadan tüketici fiş talep etse daha iyi olmaz mı. Mesela KDV yüzde 1 olsun her üründe ama fiş isteme fatura isteme bilinci arttirilsin. Böylece satıcının satışı kayıt altına alınır.

Su halde ben keriz miyim ki 100 liralık mala, illa ısrar ederek 120 lira ödeyeyim.

• Yukarıdada yazdım ülkedeki sorun vergiler değil vergi bilinci.

Bu bilinçle haraket edip kayıtlıı ekonomiye geçersek inanıın vergiler azalıır.

Ben buna hem katılıyorum hem katılmıyorum.

Vergi bilinci derken şu önemli ödediğimiz vergiler nereye gidiyor. Bunu sorgulama hakkımız var mı daha doğrusu cesaretimiz var mı. Araba alırken 3 araba parası telefon alırken 3 telefon parası ödüyoruz akaryakıt sigara alkol üzerinde misli kadar vergiler var. Üzerine mtv de var. Bunlar vergi kacirmanin imkansız olduğu net kalemler. Peki bu kadar devasa para nereye gidiyor.

Şimdi ben bilinçli tüketici olayım ve KDV dahil her vergimi ödeyeyim peki sonuç ne olacak. Çok basit olarak seçim öncesi tüm vergiler ve cezalar silinecegi için keriz durumuna düşmüş olacağım. Neymiş ben bilinçli bir tüketici olarak dolaylı vergilerimi bile öderken kurnaz olanlar doğrudan vergilerini hatta cezalarını ödemiyor (anaparayi çok az faizle ödüyor aslında ödemiyor gibi oluyor).

Devlet yada hükumet hiç bir şekilde güven vermiyor. Şu vergi avcılığı bile laf olsun diye ortaya atılıyor hatırlarsanız 1 2 ay sonra bu söylemlerin hepsinin rafa kaldırıldıgina şahit olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 17 Nisan 2024; 0:0:6 >

• Vergiler nereye gidiyor sorusunun cevabı 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanunu. Kesin hesap cetvelleri her yıl yayınlanıyor. Gelecek yılın tahminleride gösteriliyor. Dolaylı vergilerin bu kadar fazla olmasının sebebide vergi kaçırma sebebiyle gelir ve kurumlar vergilerinin olduğundan az bir gelir kalemi olması.
    Onun haricinde haklı olduğunuz birçok konu var yapılandırma kanunları bunlardan birisi. Kimse vergi ödemek istemiyor yapılandırma çıkarsa taksitlendirme yapıp öderim diyor böylece vergi kaybı oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Elbette vergi gelirleri nereye gidiyor bütçeden nereye pay ayrılmış hepsi var ancak bunların kılıfına uydurulmasindan bahsediyorum. Yoksa yasadışı bir şey yok.

Türkiye gibi mültecilerle neredeyse 100 milyonu aşmış görece genç bir ülkenin bu fakir vatandaşı varsa bunun sorumlusu KDV nin odenmemesi, ibandan ödeme almak değildir. Sorun daha büyük böyle sakızları milletin ağzına veriyorlar asıl sorun, asıl sorumlu gözden kaçsın diye. Yine diyorum en fazla 1 2 ay sonra bu sakızın şekeri biter çöpe atılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F6E4D667 -- 17 Nisan 2024; 0:15:37 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.