Şimdi Ara

IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
3
Favori
4.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

lafta yabancı ülke vergi sistemlerini vergi usul kanunlarını, avrupa ve amerika hukukunu benimsiyorlar ama "LAFTA".... işi icraata gelince istedikleri gibi at koşturuyorlar...

• Birebir hizmet veren işletmelerin hiçbiri vergi ödemiyor. Bildiğim özel muayenesi olan doktorlardan tut, berber ya da kuaföre kadar akla gelen ne kadar işletme varsa hepsi böyle. Kapıya damaca su getirenden tut taksiye hatta dolmuşa kadar yüzlerce iş kolunda vergi falan yok.

• Vergi kaçırmak farzdır. Benim tanrım bana öle emretti. İnanç hürriyeti diye bişi var lan.

• KuvvetMira27 kullanıcısına yanıt

Esnaf vergi mi veriyormuş. Bim tarzi yerler kurudu kuruşuna fatura kesiyor. Bizim kan ağlayan esnafımız resmiyette 0 gelir gosteriyor. Halbuki aylik 100-200 bin kazanci oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi almasına alınsın da vergide adaletli olunsun. Zenginlerden yandaşlardan vergi almayıp orta kesime saplamak hoş olmuyor. Bir kalemde yandaşın vergi boruncsn yüzlerce milyon TL vergileri silersen vatandaş da ben eşşek miyim ben niye ödüyorum der.

• Şuan piyasa IBAN üzerinden dönüyor ve iyi bir karar alınmış sonuç itibariyle vergilendirilmiş kazanç helal kazançtır.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Adaletin olması için gelir vergisinin kalkması gerekiyor yada 10-15 sene ile sınırlanmalı... 15-20yılda emekli olan kalan yıllarda emekli vergi ödemiyor, memur ödemiyor ,asgari ücret alan ödemiyor geri kalanın (küçük esnaf hariç) 40 sene vergi ödemesi isteniyor. Bunun yerine yıllık 250bin lira altı kazanca %0 vergi üstüne %10-15 olabilir ... Kurumlar vergisi %15-20 kdv tek oran %20 olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Nisan 2024; 7:55:14 >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt

para transferinde %2 vergi olursa para transferi olmaz ve başka sorunlar olur.. Sorunu küçük esnaftan alıp gelir vergisini sadece kurumlara yıkmakla olur ve kdv'yi %20ye çıkarmakla .Zaten piyasadaki tüm ürünleri büyük işletmeler yapıyor .vatandaş küçük esnaf vs vergi ödesin diyor zaten bunlar ne kazanıyordu yazarkasa muhasebe ücretleri ile kazancı asgari ücretin altına düşürtür

• Esnaf sanayi de dükkan kartla ödersen yüzde 20 de kdv ödersin diye tehdit ediyor milleti.

Ulan zaten o verdiğin fiyat vergili fiyat değil miydi? Daha ne vergi ekliyorsun fiyata tekrardan. Yesinler böyle yapanın dükkanını.

• Sigortasız işçi çalıştıran yerler var onları denetleyin.

• quote:

Herhangi bir işletmeyle bağı olmayan bu kişiler üzerinden yapılan para transferleri Maliye tarafından takip edilmiyor. Milyonlarca liralık vergi kaybı yaşanıyor.

Turkcell'in Cengiz'in vergi borcunu iptal ederken sorun yok yani?

• Şirket milyarlarca lira kaçırır dövlet: -_-

Küçük esnaf 1 lira kaçırır devlet: GEL BAKAYIM ŞÖYLE VATAN HAYİNİ

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    Uygulamanın 1 Ocak 1999’dan itibaren yürürlüğe girmesi kabul edildi.Ortaya çıkan siyasi tartışmalar ve panik havasıyla Türkiye’den 7 milyar dolar para çıktı( ki bu gsmh nin %3 ü, 25 sene öncesinin durumunu düşünelim) yasanın ertelenmesine karar verildi.Bunun üzerine dönemin hükümeti yasanın uygulanmasını 1 Ocak 2003 tarihine kadar erteledi. Akp de uygulamadan 2013 te kaldırıldı. Yani asla uygulanamamış kadük yasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzer01 -- 18 Nisan 2024; 09:11:51 >
  • Elefue kullanıcısına yanıt
    Burada amaç zaten kredi kartı kullandırmak, iban ile ödeme yaptığın zaman senden çok az para kesiliyor ama kredi kartı ile ödeme yapınca satıcıdan daha fazla kesilip bankalara para akıyor ve vergiden de reise para akıyor, bunu adil tarafını nasıl bulacaklar dersen vergi oranları düşmeli..

• iban atan devlete bak şimdi ibana karşılar 🤦

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 18 Nisan 2024; 10:44:25 >
  • Evet bizde vergi adaletsizliği var ama bir yerden de başlamak lazım.

Bizde en küçük esnaf bile vergi kaçırma peşinde.

Birçok işletme benim maaşımdan, telefonumdan, benzinimden kesilen vergilerden çok çok çok daha az vergi veriyor. O yüzden müstehak.

Taksici şucu bucu, köşe başı bakkalı, günlük 2 paket sigara parası kadar vergi veriyor.

Özellikle market vb toptan veya perakende mal satan yerlerin takibi aslında çok daha kolay, artık e-fatura falan var, aldığın mal belli, stok yapmıyorsan bu mallar bir yerlere satılacak, satılanın üzerinden vergisi zaten belli. Mal belli, kardeşim sen şu kadar mal almışsın, bu kadar satmışsın, geri kalanı stok olması lazım, nerede desen zaten bitti.

Ya da başka bir sürü yöntem de geliştirilebilir.

Geçende bir arkadaşım işletmesine kredi alacak, banka tanıdık, demiş ki biraz kâr göster çok zarar görünüyor, notun yükselsin sonrasında verelim. Tamam demiş birkaç ay kâr göstermişler, çat, Ticaret Odası bunlara ettikleri kâr üzerinden aidat çıkarmış. Sövüyor odaya... Kardeşim dedim bunca zamandır gösterdiğin zarara say, ne yapalım, gülüyor  

Adamlar artık prof olmuş zaten, geçende biri diyor ki şirket şu kadar kâr etti görünüyor, vergi için ne yapalım, mali müşaviri anlatmış, filo şeklinde şu kadar araba al, gider göster...

Peki ben ne yapacağım, daha maaş gelmeden gelir vergisi kesiliyor, yediğim içtiğim aldığımdan da çatır çatır vergi giriyor, neresinden nasıl kaçırayım?

O yüzden nereden başlansa, nereden nasıl alınsa kâr.

Zaten adam gibi vergi toplanabilse bu kadar saçma sapan vergilere de gerek kalmayacak. Bir yere %20 diye yüklenmek yerine her tarafa %5-5 yüklensen zaten daha fazlası çıkacak.

Devlet de bunu anlayamıyor.

Zamanında, içinde bulunduğumuz bir otomotiv grubu devlete teklif sundu raporlarla birlikte. Biliyorsunuz bir dönem oto alım satımlarında "devir" işi saçma sapan bi paraydı ve örneğin araba 10 defa el değiştirmiş, ruhsatı ilk sahibi üzerinde, her ceza, suç vb bu adama gidiyordu, saçma sapan işler oluyordu, kimse devir yapmıyordu.

Bu grup bi araştırma ve maliyet hesabı yaptı, kardeşim siz bu işlem başına atıyorum 1000 TL alıyorsunuz, kimse devir işlemi yapmıyor, devlet de gelir kaybı yaşıyor, şu kadar araba satılmış istatistiklerde, devir sayısı ise bunun 10'da 1'i bile değil. Yapın bunu makul bi rakam, hem geliriniz artsın hem bilmemne olsun... Örneğin 70 TL yapın, şu kadar araba mı satılmış, çarp böl, eski rakamdan çok daha fazla gelir elde edilecek.

Sunmuşlar bir yerlere, adamlar çok mantıklı bulmuş, o devir ücreti işi ondan sonra çözüldü.

Devlete bazı şeyleri de böyle "göstermek", raporlamak da gerekiyor bazen, bak böyle yapsanız daha iyi olur diye. İkna edecek bir şeyler lazım oluyor. Tabi bunu biz değil, sektörel derneklerin falan yapması gerekiyor ama bizde çoğu şey hikaye tabi.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

hocam ülkede ticaret nasıl yapılırdan çok uzak bir yorum olmuş . fabrika x ürününden bayiye 100 gönderir ama 50 fatura keser, bayi x ürününden esnafa 20 gönderir 5 fatura keser . bu ürünleri satarken faturalı alanlardan kdv alır , faturasız alanlardan kdv'nin bir kısmını düşer. 100 tl ürün kdv dahil 120 tl ama fabrika bu ürünü yolarken faturasız aldı diye 100 tl'ye vermez . bu ülkede en büyük rantı her zaman en tepedeki fabrikalar yapar. fabrika ben bu ürünü faturasız satmıyorum derse , o ürünü esnaf mecbur faturalı alır ve satarken fatura kesmeye mecbur kalır . 1milyon ürün al 100bin tl faturalı sat , kalan 900 bin tl ürünün faturasını ne yapacaksın ?seve seve kesmek zorunda kalacak. en tepedekiler vergiden kaçmazsa esnafta , nihai tüketicide kaçamaz.

esnafı savunduğum yok yanlış anlaşılmasın ama banka pos komisyonu %4 , esnafın asıl derdi pos komisyonu ödememek . Faizler bu kadar arttığı için iban'a yollamaya çalışıyorlar. devlet kdv'yi indirsin -pos komisyonunu indirsin emin olun toplanan vergi artar. bankalar müthiş kar ederken merkez bankası zarar etti. ülkenin özeti bu , yukarıdakiler halka geçirdi ama devlet onlara geçirmedi

• Umarım bir de cihazlara guzel bi uygulama gelir anında şikayet oluşturabiliriz bununla ilgili. Böyle girdiğin markette dükkanda bunu söyleyen bi esnafa tak şikayet oluşturacaksın.

• nakit ile iban arasındaki farkı birisi anlatsın ya neden yabancılara yüzde 5 komisyon ödenmesi diretiliyor anlamadım pos cihazı esnafa zarar veriyor akaryakıt istasyonları komisyon alıyosa marketlerde alsın o zaman adam sigaraya karından fazla komisyon ödemek zorunda değilki

• fabrikalar normalde 8 saat olan mesaiyi 12-13 saat yapıp vergi kaçırmıyormu hak yemiyomu adalet herkese uygulanırsa adalet olur

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.