|
IBAN'la ödeme alanlara KDV ve vergi cezası geliyor (6. sayfa)
-
-
Doğup büyüdüğümüz mahalle bakkalarını hatırlayın, hangisinden bugüne dek fiş aldınız? Hiçbir şeyin vergisini vermeyen namussuz bu tarz esnafları görmezden gelip, iban’lara çöken hükümete hakkımı helal etmiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kolayı var doğrulanmış Iban sistemi gelsin maliyenin kontrolünde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vergi kaçakçılığı adına olumlu gelişme olsa da o vergiler tabandan önce tavandan alınmadıkça hiçbir önemi yok. Önce vergi adaleti sağlanmalı.
-
Sende ibanla ticaret yapıyorsun demek ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bosuna iş cıkartıp piyasayı tedirgin ediyorlar...
oysa yapacakları iş daha basit
odeme sistemlerini yaygınlastıırp bedava hale getirdikten sonra
kapatancan dovız burolarını kağıt para dolasımını da yasaklayacan herkes cebinde ki kartla işi gorecek bak bakim daha kimse calabiliyormu...
O daha cok calısyor niye bana karısıyordun denmez zira kotu ornek ornek olmadıgı gibi iki yanlış bir dogru da etmez..ha o calana da dal denir...inşallah oylede olur..
-
Dükkan açıp iyi bir esnaf olmak iyi bir şey değil %20 KDV sonra bir de 1. deftere giriyorsun %15 gelir vergisi haydii. Ürününü platformlara koysan onlar da %10 komisyon. %5 de kargo olsa? Ne oluyor sattığın ürünün %45 i kar. Bi de aldığın fiyatı maliyetten düş, %30 a kadar düşer kar. Esnaflık pişmanlıktır.
-
Aklıma şu fıkra geldi
vezirler huzura çıkmışlar:
- padişahım, hazinede para kalmadı. yeni vergilere ihtiyacımız var
padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- eeee! ne vergisi koyalım?, demiş..
- köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! padişah, tamam, demiş. aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- tepki var mı?
- hiçbir tepki yok!
- iyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! aradan bir süre geçmiş, padişah:
- var mı şikayet?
- yok! halkının tepkisizliğine kızan padişah, gürlemiş:
- köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen padişah, çağırmış vezirlerini,
-halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, padişah sormuş:
- var mı şikayet? ses yok. padişah tekrar :
-var mı şikayet ? şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
-padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- eeee!, demiş padişah bir umutla...
- aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz, bir adam daha koysanız...
-
İnstagram üzerinden online fal bakmalara bile IBAN dan para istiyorlar bi fal bakma 200 300tl belki daha fazla şuanda. Toplasan 10dk anca bakıyor bir kişiye. Ne güzel kılçıksız para ohh. Bu tarz tonla sosyal medyadan para kazanan var ki bir çoğu zaten güzellik salonları diyetisyeni avukatı vs onları devlet tespit etmiş Allahtan. Bunun yanı sıra küçük bakkalar da IBAN dan ödeme alıyor ne fiş var ortada ne fatura. Sonra alamadığı vergileri asgari ücretlinin emeklinin sırtına biniyorlar gidin almanız gereken vergileri kuruşuna kadar alın. Hangi işletme şirket vergi kaçırıyorsa da tepesine binin maddi olarak. Ödemiyorsa daha ağır yaptırımlar getirin. Yine ödemezse ticaretten men edin olsun bitsin.
-
Maaşlı kesim maaşı eline almadan vergisi kesiliyor. Esnaf niye ödemesin? Esnaf gariban falan değil. Devletin yapması gereken şey binlerce gelir uzmanı, saha elemanı almak. Hem iibf mezunlarına iş olur hem de vergi geliri çok artar. Hatta internet üzerinden hizmet satanların bile ensesine yapışacaklar.
Ha vergi artınca esnaf yine vatandaşa yükler dersen o zaman ürün pahalı olur satamaz. Batar. Şu dövizciler, gümüş satanlar ve kuyumcularla özel olarak uğraşılmalı.
-
eskiden esnafın dükkanına girdiğin zaman arkada duvarda asılı "fiyatlarımıza kdv dahildir" yazardı sen fiş alacağım desen bile fiş olursa 120 lira demezdi.
Zenginlerin vergisi silinsin
Tarikatlara vergisiz para
Büyük fabrikalarda %85 üzeri yurtdışı ihracat yapılana vergi azaltılması yapılsın
Bu tarz şeylere ceza oh be gülüm ne güzel dünya. Birde bunların kralcıları çıkıp ortalığı alevlendirsin sizde yalnız günaha ortak oluyorsunuz. Hırsızlığa gidip göz kulak olanlarda çalmasa bile hırsızın ortağı haberiniz ola olurda ahirette yan yana gelince inkar edemeyeceksiniz ve benim haberim yoktu diyemeceksiniz!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScarletOverKiLL -- 19 Nisan 2024; 2:40:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu yazilan cizilen seyler uygulamaya gecerse eger halk bunun cezasini iktidara keser bence. Sen kalk onun bunun milyonlarca tl veegi cezasini sil ama adaminnhesabina para gelmis bunun vergisini cezasini faizini almaya çalış. Nasil ayiracaksin ?
Milyon yada milyar milyar silinen vergiler ne?
onlar resmi işlem olduğu için adaletli, adil mi oluyor?
Parayı kazanırken en baştan işveren gelir vergisini senin adına devlete ödüyor, sen vergisi düşülmüş paranla vergi ödeyerek harcama yapmaya devam ediyorsun vs vs vs.... adalet ? işler en baştan çarpık ilerliyor...
-
Başka bir kullanıcı da benzer bir mesaj atmış, ama haklı olduğumu bildiği için hemen arkasından engellemiş beni
Başkalarının yaptığı ayıp, hata ve ahlaksızlıklar, sizin aynı şekilde davranmanız için bir izin değildir. X kişi, Y kurum çalıyor diye hırsızlık yapmak meşru değildir. Hatta işin daha kötüsü, sizin hırsızlık yapmanız, vergi kaçırmanız, sizi o eleştirdiğiniz kişiler ve kurumlar gibi yapar. Açıkçası ben onlarla aynı kefeye konmak istemezdim.
Vergi adaletsizliği, vergilerin yüksek olduğu konusuna katılıyorum. Ben standart bir ofis işinde çalışıyorum. Gelir vergisi ödüyorum. Kirada oturuyorum, ev sahibim ona ödediğim kira üzerinden gelir vergisi ödüyor. Bütün yediğim, içtiğim, harcadığımın KDV'sini ödüyorum. Harcamadığım, biriktirdiğim parayı faize koyuyorum, kazandığım üzerinden yine vergi ödüyorum. Aynı para 100 kere vergilendiriliyor. Haksızlık mı, evet. Hırsızlık yapmak için bir sebep mi? Hayır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 19 Nisan 2024; 10:54:48 >
-
İnanma dediklerine. Pşyasaya korku verip iban kullanımını kısıtşamaya çalışıyorlar.
Evinden , vergi kaydı-koydu olmadan satış yapanlar için belki bir ihtimal, ve / veya Kaydı var, satış yapıyor ama fatura kesmeyenler için...
Yemeksepetinden, yediğim yemeklerin faturasını almayı başaramadım. Alabilen var mı ? Şikayetvar.com bile yazdım ilgileniyoruz falan filan ortada kimse yok. Efendim 3 gün içindeymiş. Bırakın üç günü yediğimin saati dolmadan fatura- fiş istiyorum yok Allah yok...
-
Şimdi ne yapsın devlet, zaten diğer tarafı affediyorum diye küçük hırsızları görmezden geliyordu. Şimdi, onlara soracak satış yaptın vergini veriyor musun diye ? Kaydın var mı ? Mali Müşavir'in nereden ? Aaaa , Suriyeli miydin ? Bak çalışma izninde yok diye...
-
Ak partisi sözcüsü Akbaş haberi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X