Şimdi Ara

Vergi vermeden vergi numarası alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, hobi amaçlı bir iş yeri tuttum kendime ama elektrik için vergi numarası isteniyor. Başka da çözüm sunamıyorlar, ben nasıl bir iş kolu seçmeliyim ki vergi numarası alabileyim ama vergi vermek zorunda kalmayayım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up

• Merhaba, interaktif vergi dairesine e devlet şifrenle giriş yapıp, bilgilerim > sicil kaydım menüsünden öğrenebilirsin.

kişisel bilgiler kısmındaki tc nin yanında yazan 10 haneli rakam vergi numarandır. Ama dikkat et ticari amaç güderse vergi dairesi çöker tepene.

• MuzluKolonya M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bakıyorum hemen.

Hocam vergi numarası ticari amaç dışında hangi durumlarda kullanılıyor ki? Mesela ben vergi numarası alsam bu vergi numarasıyla ne bileyim fiş miş kessem vergimi düzgün bir şekilde veremez miyim? İlla ki şirket kurulması mı gerekir? Bu soruyu internet kazançları ve freelancer için soruyorum.

• siz maaşlı personel olsanız bile potansiyel gelir vergisi mükellefi oluyorsunuz ve herkesin vergi numarası vardır. şirket kurmadan vergi numarası kira gelirleri, diğer kazaç ve iratlar vb gibi gelirlerin beyanında vergi dairesine bildirilirken kullanılıyor :)

Şirket kurmadan (vergi levhan çıkmadan) fiş fatura kesemessin. e ticaret vb yapamazsın. sadece sosyal medyada (twicth-youtube vb) sosyal medya kazanç istisnası var. orda şirket kurmadan direkt vergilendiriliyorsun gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra.

Durumu hallettm bir şekilde, vergi numarası yetmiyormuş vergi levhası istediler. Biz de depo gösterdik dükkanı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.