Şimdi Ara

Türkiye'den vergi iadesi - imei sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Avrupa'da otururum var ve Türkiye'den vergi iadesi alabiliyorum. Buradan telefon alıp vergi iadesi aldığım zaman içerisindeki IMEI adresi BTK tarafından siliniyor mu yoksa silinmiyor mu? Bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Onu bilmiyorum ÖTV iadesi de varsa büyük ihtimalle kaydı siliyorlardır ancak oturumunuz varsa kayıtsız cihaz alsanız bile zaten kayıt süresini yılda 2 kere uzatma hakkınız olacağı için 6+6 ay kullanım hakkı ile pek sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye’de yabancı ülke ikametgahı olan kişiler tax-Free kapsamında satın aldıkları elektronik cihazlar için vergi iadesi alabilir. Ancak, BTK (yurtdışında ikameti olan kişilerin vergi iadesi aldıkları telefonların IMEI numaralarını otomatik olarak silmez veya engellemez. Bununla birlikte, eğer cihaz Türkiye’ye giriş yapar ve yurtdışından getirilen telefon olarak kaydedilmezse, 120 gün sonra IMEI kullanıma kapanır. Eğer cihazı Türkiye’de sürekli kullanacaksan e-Devlet üzerinden yurtdışı telefon kayıt işlemini yapmanız ve harç ödemeniz gerekir. Aksi takdirde BTK tarafından belirlenen sürede IMEI pasif hale gelir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.