Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla 9.5 ytl digital + analog ikisi birden, yanısıra analog yayın zaten çamur gibi hocam büyük ekran tv'niz varsa bence kapattırın analog yayınları insanın midesi kalkıyor o yayında

Fiyatlar oldukça uygun, 200 liraya hd receiver almanız zaten çok uygun olmasının yanısıra, aylık 9.5 ytl'ye kaliteli bir yayın + 2 hd yayın gerçekten iyi.
    Zaten Tr'deki hd yayınlardan esas olanları verdikleri ikisi, bunun dışında digitürk dsmart bi çuval para alıp ekstra olarak günde bir iki hd film veriyorlar, birde maçlar. Karşılaştırmak isterseniz dt+ yada dmart hd receiverlar 700-800 ytl civarında, aylıkta dsmart 30 ytl, digitürk maç izlemezeniz 50 ytl, lig maç olursa daha da okkalı. Ha o kadar para veriyorsunuz normal kanallar yine kötü kalitede.

• Bu konu çok karıştı mantıklı bir açıklama yapmak gerekir artık.

1.Şimdi SD,HD ve analog aynı kablo üzerinden geliyor.
    2.SD ve HD izlemek için yılbaşından sonra üye olmak gerekiyor, çünkü şifreli olacak.
    3.Aynı evde hem dijital hem de hem de analog yayını izleyebilirsiniz, çünkü yayın tek bir kablodan geliyor. Yani analog TV'ler eskisi gibi devam değişiklik yok.
    4.Her odada dijital yayın izlemek için (aynı uydu mantığıyla) her odaya bir box veya tuner'lı bir TV gerekmektedir.
    5.Ücret meselesine gelince, tabii ki her oda için 9.5ytl ödenmeyecek. Fakat box alınması gerekiyorsa, tabii ki box'ın fiyatı ödenecek.
    6.Peki DVB-C tuner'ı olan TV'lerden 3 tane var diyelim evde bu durumda ne olacak diyorsanız o konu daha belli değil. Çünkü yayın şifreli olacağı için her TV için bir smartcard almak gerekecek. Onun fiyatı şu anda 35YTL yani kurulum ücreti.
    7.Bence Turksat yılbaşından sonra kampanya yapıp kablolu yayın abonelerinden kurulum ücreti almayacak. Sadece box isteyenlerden tuner ücreti alacak. Smartcart'ı bile bedava vermesi gerekir diye düşünüyorum yada cüzzi bir fiyata.

quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Benim sorum olacak. Kablo TV abonesiyim 2 ayda bir ödüyoruz. Teledünya HD SET TOP BOX a abone olursam eski aboneliğim kalkacak mı? Kalkmayacaksa hem analog hem de dijitale ayrı ayrı mı ödeyecem? Ayrı ayrı ikisine birden ödeme yapmak istemiyorum. Ayrıca evde kablo tv salondan ve odadan izlenebiliyor. Set Top Box a geçince yine izleyebilecek miyim?

Ayrıca web sitesinde 59 kanaldan sadece 2 sinde HD yayın olduğu belirtilmiş. HD kanal sayısı yok denecek kadar az. İlerde kanalların sayısı artarsa ücrete fahiş zam yapacaklarını tahmin edebiliyorum. Şimdi sıf müşteri çekmek için fiyatı ucuz tutuyorlar. Okuduğum kadarıyla tarih verildiği halde HD yayın hala başlamamış!! Bence acele edilmemeli uyanık olmak lazım.

• ben abone oldum. hd box lı. sorularınız olursa cevaplayım. ben çok memnun kaldım. üsteki arkadaşın açıklamalarına katılıyorum.
  • 911GT3 ve oner7 ye yanıtlarından dolayı teşekkür ederim. Kafama takılan sorular aydınlandı. SD ve HD izlemek için yılbaşından sonra üye olmak gerekiyorsa Ocak ayına kadar beklemem daha iyi olacak benim için.
  • Hocam nasıl olsa o receiver parasını vereceksiniz, o kötü analog yayını izlemeyin bir iki ay daha, alın temiz temiz izleyin, hele birde büyük ekran tv'niz varsa zaten daha fazla işkenceye gerek yok, tv'nin hakkını verin Digital yayın zaten var, sadece hd gecikti benim bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 7 Kasım 2008; 15:01:51 >
  • Arkadaşın görüşlerine ialave olarak".Yılbaşına kadar bedava niye faydalanmayasınız?"
    quote:

Orjinalden alıntı: 911GT3

Hocam nasıl olsa o receiver parasını vereceksiniz, o kötü analog yayını izlemeyin bir iki ay daha, alın temiz temiz izleyin, hele birde büyük ekran tv'niz varsa zaten daha fazla işkenceye gerek yok, tv'nin hakkını verin Digital yayın zaten var, sadece hd gecikti benim bildiğim kadarıyla.
  • quote:

Hocam nasıl olsa o receiver parasını vereceksiniz, o kötü analog yayını izlemeyin bir iki ay daha, alın temiz temiz izleyin, hele birde büyük ekran tv'niz varsa zaten daha fazla işkenceye gerek yok, tv'nin hakkını verin Digital yayın zaten var, sadece hd gecikti benim bildiğim kadarıyla.

iyi guzelde SD yayinda analogdaki butun kanallar varmi varsa problem yok ama yoksa mecbur analog yayina devam edecez.
  • İlk başta verilen kanallar şunlar, sonradan yaklaşık 2 misline kadar çıkacakmış. Valla açık konuşıyım, plazma yada lcd tv sahibiysem analog isterse 5 bin kanal olsun o çamur görüntüyü izlemem, hele lcd'lerde tam facia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 8 Kasım 2008; 15:51:32 >

• quote:

İlk başta verilen kanallar şunlar, sonradan yaklaşık 2 misline kadar çıkacakmış. Valla açık konuşıyım, plazma yada lcd tv sahibiysem analog isterse 5 bin kanal olsun o çamur görüntüyü izlemem, hele lcd'lerde tam facia

Ya bende Digiturk'de var. Kablo TV'yi (analog) annem izliyor çünkü kumanda da geçiş yapmayı sevmiyor kolayına geliyor kablo tv. Bu kanalların %99'u hatta fazlası Digiturk'de mevcut.

Yeni kablo tv paketine geçmek için erken bence. HD izlenebilecek kanal yok gibi birşey. 2 kanal var ikiside bana hitap etmiyor. Dijital kanalların da zaten büyük kısmı hatta fazlası Digiturk'de var.
    Şimdilik erteledim, biraz daha beklemek lazım bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 8 Kasım 2008; 19:56:53 >

• eğer crt'den izliyorsanız değmez, ancak lcd yada plazmanız varsa sonuna kadar değer çünkü digitürk'ün normal yayın kalitesi kötüdür, yani demek istediğim bi dünya para verdiğimiz büyük ekran tv'lerimize verdiğimiz paraya biraz değsin diyorsak bu yayına geçilmeli, cuzi fiyatada hd veriyorlar ve en iyi kanalları veriyorlar, arada bakıp bu lcd böylede gösterebiliyormuş demekte lazım
  • digiturk ve dsmartın milleti yolduğu yeter. digital kablo tv hiç bişeye yaramasa bunların kaz gördüklerine başka gözle bakmalarını sağlar. zamanında superonlineye aylık 42 dolar artı kdv öderken imdadımıza ttnet aylık 7 ytl ile yetişmişti. yolunmak serbest.
  • bende hd abone olmak istiyorum biliyorum ucuzlayacak hatta kurulum aktivasyon stb bedava olacak ama o kadar bekleyemiyorum taksitle dalacağım bu işe,

hd kanallarda bir gelişme var mı arkadaşlar, national geographic başladımı,

birde pozitek kullanan arkadaşlara sormak istiyorum bu cihaz uydu alıcılardaki gibi sinyal seviyesini gösteriyormu, hdmi kabloyu veriyorlarmı yoksa gidip alayım mı, birde kanalları istediğimiz gibi sıralayabilyormuyuz,

analog yayınlar yine bozuldu bazı kanallarda yukarıdan aşağı ince çizikler peydahlandı siyah fonda ağaç gövdesindeki desene benziyor parazit gibi birşey analogun derdi bitmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: thor1

bende hd abone olmak istiyorum biliyorum ucuzlayacak hatta kurulum aktivasyon stb bedava olacak ama o kadar bekleyemiyorum

böyle bir ihtimalin olması neredeyse yok.ne şimdi nede daha sonra...kablolu tv yi digiturk le bir tutmayın..digi nin rakibi d-smart olduğu için böle kampanyalar yapması çok normal..fakat kablo nun rakibi yok.hedefide yok.kısıtlı alanlarda hizmet verdiğinden dolayı kampanya yapmaya ihtiyaç duymuyorlar..nereydese 10yıldır kablo kullanıcısıyım ne aylık indirim oldu nede fazladan kanal eklenip teledünya ya kadar kendini geliştirdi..tek hatırladığım 2007 nin yazında sadece 2aylığına kurulum ücretinin almayışları idi.oda sadece 2ay sürdü millet tatildeyken..
  • sinyal seviyesini gösteriyor. hdmi kablo yok. iyisini al. kanal sıralamasını ben bulamadım, yok diyenlerde oldu.
    quote:

Orjinalden alıntı: thor1

bende hd abone olmak istiyorum biliyorum ucuzlayacak hatta kurulum aktivasyon stb bedava olacak ama o kadar bekleyemiyorum taksitle dalacağım bu işe,

hd kanallarda bir gelişme var mı arkadaşlar, national geographic başladımı,

birde pozitek kullanan arkadaşlara sormak istiyorum bu cihaz uydu alıcılardaki gibi sinyal seviyesini gösteriyormu, hdmi kabloyu veriyorlarmı yoksa gidip alayım mı, birde kanalları istediğimiz gibi sıralayabilyormuyuz,

analog yayınlar yine bozuldu bazı kanallarda yukarıdan aşağı ince çizikler peydahlandı siyah fonda ağaç gövdesindeki desene benziyor parazit gibi birşey analogun derdi bitmez
  • Şimdi arkadaşlar benim kafam karman çorman oldu.Teledünya için henüz başvurumu yapmadım.Şimdilik gelişmeleri izlemeyi tercih ediyorum. Kafama takılanlar oldu. Şebekede Analog ( Bildiğimiz kablo tv yayını ) , SD ve HD olmak üzere 3 tip yayın mı var. Kablo TV kullanıyorsak Analog için herhangi bir üyelik v.s. gerekmiyor normal yayını izlemeye devam edebiliyoruz. Ama SD ve HD için başvuruda bulunarak SD veya HD STB almak mı gerekiyor. SD dedikleri yayın normal analog yayından daha mı iyi ?
  • Eskiden ne güzeldi. Kabloluyu tüm televizyonlara dağıt, ne ekstra cihaz nede başka birşey. Şimdi noldu güya dijital, her televizyona yok t-box yok kart şu bu derken gene masraf. Tamam yayınlar kaliteli, zaten teknolojiye göre kalitelide olmak zorunda ama bukadar karmaşıklaştırıp millleti masrafa sokmanın bir alemi yok. Kablomu takacam TVme ve yayınları izleyecem, hepsi bukadar olmalı. Herkesin evinde en az 2 tv oluyor.
  • digitürk ve dsmarta göre adamlar nerdeyse bedava, hatta yayın kalitesi ciddi manada daha iyi, hala masraf çok diyoruz biraz arsız değil miyiz arkadaşlar?
    uygun cihazlar olmadan bu kaliteli yayınları izlemenizin imkanı yok, adamlar bu cihazları ve yayın ücretini uygun tutuyorlar daha ne yapsınlar ki?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Şimdi arkadaşlar benim kafam karman çorman oldu.Teledünya için henüz başvurumu yapmadım.Şimdilik gelişmeleri izlemeyi tercih ediyorum. Kafama takılanlar oldu. Şebekede Analog ( Bildiğimiz kablo tv yayını ) , SD ve HD olmak üzere 3 tip yayın mı var. Kablo TV kullanıyorsak Analog için herhangi bir üyelik v.s. gerekmiyor normal yayını izlemeye devam edebiliyoruz. Ama SD ve HD için başvuruda bulunarak SD veya HD STB almak mı gerekiyor. SD dedikleri yayın normal analog yayından daha mı iyi ?

SD yayın şu anda çanak antenle izlenen uydu yayını kalitesinde olan yayın. yani analogdan daha iyi. HD ise onun bir üst seviyesi. Digiturk Plus ve HD-Smart'ın görüntü kalitesine eşdeğer. dediğiniz gibi bu yayınları izlemek için HD veya SD set-top-box almalısınız.

• Tüm sorularınızın cevabı "EVET"
    Panel TV niz varsa düşünmeden Teledünya alın derim.Henüz deneme yayını ama görüntü kalitesi uydudan daha güzel.Tabi HD kanalınızda oluyor ve bunlar aylık 9.5 YTL.
    quote:

Orjinalden alıntı: Sympatique

Şimdi arkadaşlar benim kafam karman çorman oldu.Teledünya için henüz başvurumu yapmadım.Şimdilik gelişmeleri izlemeyi tercih ediyorum. Kafama takılanlar oldu. Şebekede Analog ( Bildiğimiz kablo tv yayını ) , SD ve HD olmak üzere 3 tip yayın mı var. Kablo TV kullanıyorsak Analog için herhangi bir üyelik v.s. gerekmiyor normal yayını izlemeye devam edebiliyoruz. Ama SD ve HD için başvuruda bulunarak SD veya HD STB almak mı gerekiyor. SD dedikleri yayın normal analog yayından daha mı iyi ?
  • Hepsi mükemmel de Mayıs 2009'dan sonra 9.5 YTL ne olacak.. Benim kafamı da bu zorluyor.. STB'leri aldıktan sonra adam 9.5 YTL'yi 29.5 YTL yapıyorum derse ne yapabiliriz?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.