Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: CYSTEIN

Hepsi mükemmel de Mayıs 2009'dan sonra 9.5 YTL ne olacak.. Benim kafamı da bu zorluyor.. STB'leri aldıktan sonra adam 9.5 YTL'yi 29.5 YTL yapıyorum derse ne yapabiliriz?

Buna açık kapı bırakmışlar bu da bence bi artniyet olduğunu gösterir.
    Yani yayınlar stabil olur ve talep çoğalırsa -Tayyibin doğalgaz zammı gibi- gözünüzün yaşına bakmam basarım zammı demektir.
  • dün bende abone oldum sadece 35ytl verdim şimdilik STB almayacam dedim akşam eve geldiğimde televizyondan tarama yaptığımda 14 tane kanal buldu (televizyon sony 40x3500) fakat kanalları hiç bir düzgün çekmiyordu çarşamba güne gelecekler fakat geldiklerinde ekstradan bir şey yapacaklar mı televizyondan sinyal seviyesine baktığımda çok düşük gösteriyordu salona giden hattı ayırdığımda bir nebze düzeldi ama yeterli, değildi bunun için bir ayarlama yapıyorlarmı ?

muhtemelen yakın zamanda kart dağıtmaya başlayacaklar bunun için televizyomun arkasında PCMCIA Var (DVB Tuner için) diyo açıklamasında kartı buraya ne şekilde takabilir haricen bir şey almam gerekir mi ?
  • ben pek fazla zam yapacaklarını düşünmüyorum en azından mevcut sayısal-1 paketi bir iki kanal ilavesiyle bu fiyata böyle devam eder ama sözleşmede yazan sayısal paket-2..3..4 abonelikleri kaça patlar veya güzel kanalları paketlere serperek birden fazla paket satmaya çalışırlar mı olabilir ayrıca digiturk ile dsmartta kampanyaların artmasını bekliyorum
  • Ben yazdığım mesajdan vazgeçtim. Daha çok para alıp düzgün hizmet versinler. Bu konu altına daha önceden yazdığım gibi 27 Ekim sonrası herkesin aksine bizim binada ses ve görüntü kalitesi artacağına azaldı. O tarihten beri 2 kez arıza kaydı bıraktım, birinde gelen giden oldu mu bilemiyorum. Diğerinde aynı gün değil ertesi gün mesai saatinde gelmişler, "Evde bulunamadı" demişler arıza kaydını kaparken.. Bugün nihayet bir eleman geldi. TV'ye baktı bu görüntüde sorun yok dedi. Uzun uzun anlattım kendisine, Mart ayından beri bundan daha iyi görüntü ve ses alıyordum dedim. En nihayetinde eleman kabul etti sorunu -ki şu anda NTV'de sesler cızır cızır- ancak yapabileceği bir şey olmadığını mahalledeki ana utulara bir aparat takıldığını söyledi. Açtım 126'ya telefon, dedim böyle böyle; eleman benim yapacağım bir şey yok dedi, görevli kontrol etti bilgileri, neticede bana verilen cevap şöyle;

- Evet, bazı bölgelerde geçiş sonrası sorun var, düzeltiliyor yavaş yavaş, sizinki de düzelecektir..

Peki süre verebilir misin diye sordum, yanıltmamak için süre veremeyeceklerini söylediler. Fatura öderken eşit olduum diğer kullanıcılarla hizmet alırken neden eşit olamıyorum anlamadım.. _köle_ sanırım senle sorunumuz aynı. Bir nedenden dolayı evlerimize gelen yayının kalitesi düşük. Bakalım sıra bize ne zaman gelir de ilgilenilir.. Bu arad oturduğum yer Kadıköy'ün göbeğinde. Stada yürüyerek 5 dakika mesafedeyim. Bana hizmet ulaşamıyorsa periferdekilere sabır dilemek lazım..

Saygılarımla..

• Ben istanbul/ bahçelievlerde oturuyorum bu kanal değişimleri sırasında analog yayında gözle görülür bir düzelme olmuştu ama fazla uzun sürmedi bozuldu bakalım ne kadar daha böyle devam edecek
  • _köle_,

Biz o düzelmeyi hiç göremedik ne yazık ki. 27 Ekim'den beri çamur gibi bir görüntü ve cızır cızır bir ses -bazı kanallarda-. Düzelmeyi bıraktım, eski haline gelse öpüp başıma koyacağım..
  • bende bazı kanallarda açık sarı renklerde piksellenmeler oluyor, karıncalı bi görüntü oluşuyor. Acaba geçici bi süre için mi böyle yoksa gelip aparat falan mı takmaları gerekiyor. Var mı aynı sorunu yaşayan?
  • İşin bir de Paket-2, Paket-3'ü yapıp yapmayacakları tarafı var.
    Dijitale geçmek için senelerdir uğraşan Türksat, acaba güzel ve ilgi çekecek kanalları bulup platforma dahil edebilecek mi? Yoksa kablo tv'de senelerdir değişmeyen kanalları dijital verip duracak mı? Teledünya'nın, Digiturk ve D-Smart'a rakip olmasını çok istiyorum ama açıkcası çok fazla da bir umudum yok.

quote:

Orjinalden alıntı: thor1

ben pek fazla zam yapacaklarını düşünmüyorum en azından mevcut sayısal-1 paketi bir iki kanal ilavesiyle bu fiyata böyle devam eder ama sözleşmede yazan sayısal paket-2..3..4 abonelikleri kaça patlar veya güzel kanalları paketlere serperek birden fazla paket satmaya çalışırlar mı olabilir ayrıca digiturk ile dsmartta kampanyaların artmasını bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: MuSoniC

bende bazı kanallarda açık sarı renklerde piksellenmeler oluyor, karıncalı bi görüntü oluşuyor. Acaba geçici bi süre için mi böyle yoksa gelip aparat falan mı takmaları gerekiyor. Var mı aynı sorunu yaşayan?

Aynen, sarı renkler pikselleniyor.. Yukarıda size aktardığım cevabı aldım.. Düzelecekmiş ama belirsiz bir zamanda..
  • dijitalde skyturk haberturk kanal b ve rtl yokmuş peki bunları izlemek için stbyi mi kapatıcaz bu kadar kanalı yedeklemiş aynı yayına tekrar ücret alıyor bari tam yapsaydı
  • quote:

4.Her odada dijital yayın izlemek için (aynı uydu mantığıyla) her odaya bir box veya tuner'lı bir TV gerekmektedir.

HD kutuda hem HDMI çıkışı var hem Scart. Plazmaya HDMI'dan, CRT TV'ye de scart'tan sinyal verilemez mi?
  • dün akşam kablo tv kanalları bizim burada (izmir-güzelyalı) sıfırlandı.kanalları yerleştirdim geçen değişimde dün açtığımda tv ayarları gitmişti ve seste olan bozukluk gitmişti.fakat evet fakat görüntü kalitesi artmışken dün tekrar eski kalite ye düştü.
    ses bozuktu ama görüntü türksat 3 geçişinden sonra gözle görülür artmıştı.
    ben hd kutu alarak abone olacağım ayrıca şuan internetde de güzel bir kampanya var modem ve kurulum ücretsiz.ayrıca 1 mb 3 ay 19 sonra 39... bence güzel bir kampanya yeni evime hd ve neti kablo üzerinden alacağım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: lektem

quote:

4.Her odada dijital yayın izlemek için (aynı uydu mantığıyla) her odaya bir box veya tuner'lı bir TV gerekmektedir.

HD kutuda hem HDMI çıkışı var hem Scart. Plazmaya HDMI'dan, CRT TV'ye de scart'tan sinyal verilemez mi?

onu yapsanız bile kanal değişikliklerini kutudan yapmak zorundasınız ve bu yüzden iki tv'de birden aynı kanalı izlemek zorunda kalırsınız.
  • analog yayında discovery gittimmi ?
    Ankara da 2 gündür yok ve ya ben bulamıyorum .
    Varsa frekansını ?
  • Şu an itibarı ile bu işi ellerine yüzlerine bulaştırmış haldeler. Plansız ve programsız oldukları apaçık ortada. Sürekli değişiyor kanalların yerleri. Görüntü kalitesi artacağına sürekli azalıyor. İlgilenen yok, ne zaman ilgilenileceğine dair bilgi de yok. Şu anda kutu alsam korkarım adam gibi sinyal gelmediği için verimsiz olacak. Analog düzelene kadar dijitalle ilgili hiç bir girişimde bulunmayı düşünmüyorum..
  • @Cystein,

hani bunlar nerdeyse on yıldır dijital için test çalışmaları yapıyordu ne zeka varmış yaw on yıldır maymunlara test yaptırsalardı hiç olmazsa işi bilen eleman yetiştirmiş olurlardı

görüntü kalitesi bir ara düzelmişti hatalarını anladılar ve bozdular, renk patlaması oluyor mesela show da sarı renkler bir tuhaf
  • discovery ilk ayarda bende yoktu sonra geldi
    geliyo ama nereden belli değil :)
  • Analogda NTV'nin ses bende de cızırtı yapıyor. İstanbul Şişli.
  • Kanallar allak bullak oldu, hergün değişiyo yerleri, kafayı yiycem.
  • Arkadaşlar belki verilmiş olabilir,ancak ben yeni gördüm.Yine de bilgisi olmayanlar için vereyim.TRT nin teletext i sayfa 324 de yazıyor.
    TURKSAT A.Ş. NİN DÜZENLEMESİ:KABLO TV YAYINININ TRT KANAL SIRALAMALARI

Türksat A.Ş. tarafından yapılan yeni düzenleme nedeniyle,Ankara,İstanbul ve İzmir deki Kablo Tv yayınlarının kanal sıralamaları değişmiştir.Bu değişiklik kapsamında kurumumuz Tv kanallarının da Kablo Tv deki yerleri değişmiş olup,yeni kanal sıralamaları aşağıdadır:

TRT-1 S-04
    TRT-2 S-05
    TRT-3/GAP S-06
    TRT Çocuk/TRT-4 S-31
    TRT-INT S-32

01.12.2008

Gaziantep,Adana,Kocaeli,Mersin,Bursa,Konya,Eskişehir,Antalya ve Kayseri.

02.02.2009

Tekirdağ,Erzurum,Samsun,Zonguldak,Balıkesir,Denizli,Edirne ve Yalova.

Bu iller arasında Manisa yı yazmamışlar.

Ben YALOVA da olduğum için bizde ki kanal sıralamaları Şubat 2009 da değişecek demek ki.Hayırlısı olsun...

Bu arada sizlere bir sorum var:32'' LCD Tv lerin hangisinde DVB-C tuneri bulunuyor? Bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugeorya -- 11 Kasım 2008; 10:18:30 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.