Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle,Üstad Mesut Çevik'e teşekkürler...

Fuara gitme şansım olmadığından detaylı bilgi almış oldum.Ben kablo tv + kablo internet abonesiyim.Şu anda aylık 7.-YTL ödeyenlerin dijital yayın aldıklarında bir de 9,5.-YTL daha ödeyeceklerini zannediyordum ki böyle değil miş. + 2,5YTL daha ödenerek hem analog hem de dijital yayın izlenebilecek olması iyi olmuş.Ancak şimdilik kanal sayısı çok yetersiz analog da (Yalova) 62 kanal çıkıyor.Dijital olarak verdikleri kanalların pek çoğu da analog da mevcut.Bu şartlarda dijital e geçmek yersiz olur diye düşünüyorum.
  • Sevgili Technics,

Bu hikaye en az 10 senedir devam ediyor. Adamlar yıllardır fatura zarfının içine sayısal yayın broşür reklamları koyup durdurlar ve biz ilk defa Cebit 2008'de birşeyler olabileceğini görmeye başlıyoruz...

quote:

Orjinalden alıntı: Technics

4 gözle beklediğim bir şeydi...geldi gelecek dediler durdular son 5 yıldır.. geçte olsa adının bahsedilmesi bile güzel..Seviyorum kablo tv olayını çünkü
  • Formel,

Kablo TV servisi aynen belirttiğin gibi. Adamlar sadece ölçüm yapmakla görevli zannediyorlar kendilerini. Hiçbir tesisata el sürmek istemiyorlar. Eve elektrikçi bile çağırsan sonuç alma şansın bunların yanında daha fazla olabilir...

Yaşadığın sorunla ilgili, benim evde de dağıtım sebebiyle görüntü berbattı (kablo tv ve dt bir kabloyu paylaşıyor). Öncelikle kaliteli bir anten kablosu karlanmadan kurtardı ve gerçek netliği sağladı. Aşağıdaki konuda paylaştığım gibi belki yükseltici ile bazı kanallarda devam eden geçici parazitlenmeye de çare bulabilirim...

http://forum.donanimhaber.com/m_27018903/mpage_1/key_//tm.htm#27022066

quote:

Orjinalden alıntı: Formel

Hele şükür yav güzel bir haber gerçekten.Çünkü şu an kullandığım kablolu yayın rezalet ötesi.Show tv trt1 daha 10 gibi kanalı izleyemiyorum desem yeridir.Show tv nin yayın yaptığı frankansa STV'nin frekansı giriyor.Görüntü karmakarışık 1 senedir çözemediler servis 7 defa geldiler bişey yapamayız dediler.oturduğunuz yerdeki STV nin frekansı çok yüksek bu yüzden etkiliyor dediler.Hatta tv deki kablo girişine kabloyu çıkartıp parmağımı dayadığımda karşımda STV'yi görüyorum Nerdeyse iptal ettirecektim.Kurtlar vasdisi böyle izlenmiyor çünkü uydu alıcaktım.Neyse dijitele geçiyor çok şükür 9,5 ytl de bişey değil. Adama da yüklenmeyin kamera karşısında çoğu kişi heyecanlanır Ben üniversitedesınıfın önünde sunum yaparken söyliyeceklerimi unutmuştum dilim damağım kurumuştu kıpkırmızı olmuştum Bak yine hatırladım ter bastı

• Bundan bir sene önce bir iki kanal da hafif karlanma olduğu için çağırmıştım servisi yükseltici falan taktılar yemin ediyorum bütün kanallar cam gibi oldu 8 yıldır aboneyim o zamana kadar böyle netlik görmemiştim en dandik kanalı bile izleyesim gelmişti En ufak bir parazitlenme dalgalanma yoktu,dijitalden farksızdı.Bir hafta bu şekilde devam etti.Sonra hepimizin başına geldiği üzere kablotvnin tipik yayını kesildi 6 saat gelmedi sonra geldiğinde rezalet görüntülerle 1 yıldır yaşıyorum.3 tvye dağıtılmış ve de kablointernete de sahibim herşey güzel giderken birden böyle olmasını anlayamıyorum.Servistekiler frekans mükemmel herşey yolunda diyor yükselticide takılmış diyor zaten.Şu an Show tv de dalgalanma mevcut ileri derecede bazen siyah beyaz olup ses gidiyor.Acaba diyorum kablotvnin kablosunu mu değiştirsem şu manyetik korumalı mı nedir.İnanın çok uğraştım servistekilerle papaz olduk En sonunda bıkmıştım.Lcd tv de alıcağım için yakın zamanda uydu alıcağım kesindi.Dijital yayını beklemekten vazgeçmiştim.Ama bu sıralar gelen haberlere bakıcak olursak sanırım bu sefer geçte olsa olucak bu iş.Bir kaç ay daha saberedip dijitale geçicem.

• kablo tvde şu dalgalanma bi iki gündür show tv ve starda bende de var.şu dijital yayın açıklansın da biz de dijitale geçelim.
  • Bende adama uyuz oldum ya anlatımı çok kötü!

Bu haberi uzun zamandır bekliyordum. Geç bile kalındı aslında. Digiturk plus daki bazı fonksiyonlar bunda da olacak. 410 kanal gerçekten çok fazla! Ancak HD yayın yapan kanal sayısını sordu sadece 2 kanalın ismini verdi!!

Rakipleriyle yarışacağı için fiyat olarak Digiturk ve D-Smart dan daha ucuz olacağını tahmin ediyorum. İnşallah bizi utandırmaz Telekom. Kablo TV abonesiyim yakında bilgi verirler bize.
  • Adama çok yüklenmişsiniz

Belli ki heyecanlanmış, normaldir

Sonunda Kablo TV dijitale geçiyor, süper bir haber teşekkürler haber için
  • bursada kaç aydır ntvspor yok sorunca yer yok diyorlar, fakat aynı dönemde mehtap tv stvhaber ülketv kanal24 gibi ne kadar cemaat kanalı varsa verdiler yayına
  • bazı arkadaşların dediğine katılıyorum ... bu Türksattan birşey çıkmaz ... niye diyecek olursanız ; Konya'da oturuyorum ve benim bulunduğum mahallenin( yeni otogar'a 25m) yaklaşık 200m aşağısında kablo tv var ... ben kablotv değil fakat adsl'den kurtulup kablonet kullanmak istiyorum ... 2000 yılında eve taşındığım yıllarda fazla bir bina , dolayısıyla potansiyel yoktu ve bizim oraya proje olmadığını söylediler ... yıl 2008 çevremizdeki bina ve potansiyel abone sayısı artmasına rağmen başvuru için gittiğimde halen projelerinin olmadığını , eğer bulunduğum bölgeden 40-50 kişi gidip 24 ay süreli sözleşmeli abone olursa oradan gelecek parayla yatırım yapılabileceğini söylemesi üzerine ( artık ne kadar sürede hat döşenip kullanmaya başlarız orası da belli değil) Türksat isimli firmanın ciddiyeti konusunda şüphe etmeye başladım ... sen hizmeti götür ondan sonra müşteri bekle değil mi ama ? yeni kurulmuş adi bir firma da değilsin ama böyle bir cevap ve hizmet politikası için siz ne düşünürsünüz merak ediyorum ...

• İşte Turksat'ın 85 ytl ye vereceği SD özellikli DVB-C alıcısı.

İstanbul Ankara İzmir ve Manisa daki Neta abone merkezlerinin telefonları da broşürde verilmiş.

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 13 Ekim 2008; 14:29:52 >

• 10 megabit'i ben bir yenilik olarak gormuyorum...Ttnet'in Ataşehir ve civarinda baslattigi Quik.Net hizmetinde 20mbit ve 100mbit secenekleri aktif olarak kullanilmaya baslanmisken (bir arkadasim 20 mbit baglatti aylik 89 ytl oduyor 100mbit'ide 159 civari biseydi yanlis hatirlamiyorsam..) 10 mbit cok yetersiz.....Kablo tv'nin durumu zaten vahim butun adam gibi kanallari kaldirip yerine tarikat kanallarini koydular...

quote:

Orjinalden alıntı: gun

Kablo gerçek gücünü göstermeye başladı.
    410 kanal + 10 Megabit internet bağlantısı hepsi bir kablo üzerinden hemde hava durumundan şundan bundan etkilenmeyen bir sistemle. Yurt dışında inanılmaz güçlü olan kablo sistemler, Türkiye'de ihmal edilmesi nedeniyle bugün önümüzde D-Smart ve Digiturk gibi platformlar var eğer ki ihmal edilmemiş olsalar bunlar başımıza gelmezdi.

• quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

İşte Turksat'ın 85 ytl ye vereceği SD özellikli DVB-C alıcısı.

İstanbul Ankara İzmir ve Manisa daki Neta abone merkezlerinin telefonları da broşürde verilmiş.

broşürlere bakılırsa yayın ilk olarak istanbul, izmir, ankara ve manisa'da başlayacak. diğer illere de kısa zamanda gelir inş.
  • Katılıyorum ne kadar saçma sapan kanal varsa mevcut kabloluda.410 kanal da böyle olucaksa hiç yapmasınlar.Adam gibi doğru düzgün kaliteli 50 kanal olsun yeter de artar bize.Keşke daha fazla belgesel kanalı olsa.İptal ettirmememin tek nedeni de zaten Discovery Channel ve National Geographic kanalları. d-smartta discovery ve türevleri varken natioanal geo. yok, digitürkte ise national geo. varken discovery yok.Her ikisni veren kablolu bir tek.Birde Animal planet, national wild ,history channel verse mükemmel olucak Bir de bir ikitane de bunların HD'si tamamdır Çok şey istedim galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 13 Ekim 2008; 15:15:38 >

• fuara gidebilen arkadaşlar;
    kablo tv set top box ile dijital yayında lcd ve plazma performansları nasıldı, izlenimleriniz nedir?
  • crower

Uydu yayını ile kıyaslayabilirsin yani aynı kaliteyi alıyorsun, fakat çanak ve kanal frekans değişim işinden kurtuluyorsun.

Zaten uydulardan aldıkları sayısal DVB-S ve S2 yayını analoga dönmeden doğrudan DVB-C kodlayıp veriyorlarmış, Plazma yoktu LCD ler kuruluydu, HD yayın olarak eurosport vardı, görüntü kalitesi olarak Mediamarkt gibi showroomlarda görebileceğin SD ve HD uydu yayını ile aynı kabul edebilirsin.

quote:

Orjinalden alıntı: crower74

fuara gidebilen arkadaşlar;
    kablo tv set top box ile dijital yayında lcd ve plazma performansları nasıldı, izlenimleriniz nedir?
  • Bizim tv'de DVB-C özelliği var. Yine de set-top box alamamız gerekecek mi acaba?
  • kablotv bu altyapıyla kimseyle rekabet edemez.İstanbulda bile 3-5 yerde ancak var. diğer platformalar ise uydudan çıktığı için heryerde izlenebilir.
  • 1,200,000 civarında abonesi varmış
  • o deilde mesut hocam baya bi geliştirmiş kendini. yakında tv kanallarından teklif alır böyle giderse belkide alıyordur
  • Röportaj daki teledünya yetkilisi almanızın gerekmediğini söylüyor bu durumda. İzlemediniz herhalde?
    quote:

Orjinalden alıntı: teltel

Bizim tv'de DVB-C özelliği var. Yine de set-top box alamamız gerekecek mi acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.