Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam aldıgın yeri buradan yada ozelden belirtebilirmisin bizde oradan alalım
  • Neyi aldığım yeri sayın noyancelebi?
  • hocam aboneligi baslattıgın yeri.zira 4440126 dan stb siz yaptıramadık
  • Aboneliği Gaziantepte Türksat kablonet ,teledünya abone merkezinden yaptım.Bizzat kendim gittim.
  • sevgili prosecutor

conax modülü nasıl aldığını anlatabirsen çok mabule geçer
    ürünün kaya centerden siparişi nasıl verdin?telefon veya internetlemi? ödemeyi ne şekil yaptın ürününherhangi bie kodu felan varmı
    teşekkür ederim.
  • Ben konya sokaktaki magazalarından ankaradaki bir arkaşıma rica ederek aldırdım.Yukarıdaki mesajlarda kayacenter daki ürün sayfasının linki mevcut.Ama neredeyse 1 hafta önce 100 ytl idi satılmaya başlayınca 130 yapmış insafsızlar.

Ayrıca bende eskiden kalma nokia receiverimde takılı Dragon modül var acaba onda çalışırmı yarın bir deneyim diyorum.Onlarda 5in1 modüllerdi.Conax kart çalıştırmaması için bir sebep yok...yani düz mantıkla.
    Şimdi aklıma geldi;modülün üzerinde sadece şifrelenmiş mpeg2 yayınlar için olduuna dair bir ibare var ama mpeg4 HD ler içinde işe yarıyor..Bu zaten daha önceki mesajlarda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 24 Mart 2009; 11:05:08 >
  • sevgili prosecutor

çok teşekkür ederim
  • tesekkurler hocam bizde sansımızı burada birdaha deneyelim bakalım
  • Arkadaşım tebrikler.
    Sana birkaç sorum var.

Sen hiç şifresiz yayın varken yayını izlemeyi deneme imkanın oldu mu? Eğer olduysa şifresiz yayındayken ES-HD'yi izleyebiliyor muydun?

Eurosport-HD'yi seyredebildiğini söylemişsin. Bu konuda emin misin? Çünkü Sony'nin HD-decoderinin ES-HD'yi çözme konusunda sıkıntısı var. Bir daha bakabilir misin?

Ben İzmirde oturuyorum ve yayın şu anda şifresiz. ES-HD dışında tüm kanalları izleyebiliyorum. Onu da anteni çıkarıp tekrar takınca izleyebiliyorum ama kanal değiştirince gidiyor.(Modül ve smartcard yok)

Senin bu raporuna kadar ES-HD kanalını sorunsuz bir şekilde STB olmadan izleyen olmadı. Bu forumda senin gibi conax modül ve smartcard kombinasyonu kullanan birkaç arkadaş var. Bildiğim kadarıyla onlar da ES-HD izleyemiyor.

Şimdi şunu tespit etmemiz lazım, ya senin X3500'de farklı bir HD-tuner var "ki bu durumda yayın şifresizken de ES-HD'yi izleyebiliyor olman gerekiyordu", yada conax+smartcard kombinasyonu kullanınca ES-HD izlenebilir oluyor.

Biraz karışık oldu ama sanırım sorunu anlatabildim. Şimdi sen de anlatmak istediğimi anladıysan detaylı bir cevap bekliyorum.

Not: Şifre yokken deneme şansın hiç olmadıysa, tabii sağlıklı bir yanıt alamayacağız.
    Bu arada conax+smartcard kombinasyonu ile ES-HD izleyebilen varsa TV modeliyle birlikte belirtmelerini rica ediyorum.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Değerli arkadaşlar, bu akşam teledünya servisi geldi.Yanlarında sadece abonelik kartı getirdiler.Gelen genç arkadaş kartı bana verdi.X3500 e taktığım conax modülü tv kapalıyken çıkarıp kartı taktım ve tv deki modül yuvasına taktım .X3500 ü açıp dijitale geçtim.Zaten kanalları taratmıştım ama yeniden taratıp 71 veya 72 kanal buldum(Şuan bakamıyorum hanım dizi seyrediyor:) ) daha sonra kanalları dolaştım ama hiç birini açmadı....:(
    Tam modülü ne yapacağım diye düşünürken kartı acaba ters mi taktım diye düşünüp,kartı ters çevirdim...ve 2-3 saniye içinde kanalları göstermeye başladı.NationaGHD iyi açtım.gösteriyor.Daha sonra eurosport HD yi açtım duraksamaksızın onuda açtı.Tabii sevincimi tahmin edersiniz.Servis çocuk abi hiç ümidim yoktu dedi.Ama çok şaşırdığını ,aslında bunu duyduğunu denediği bir kaç tv de kartı nereye sokacaklarına karar veremediklerini daha doğrusu yerini bulamadıklarını söyledi.Bende kendisine bu tv de HD tv tuner olduğunu bu modül ile denemezse zaten sonuç alınamayacağını anlattım.Bu şekilde ilk siz seyrediyorsunuz burda dediler ve gittiler.
    Evet artık analog kablo tv mutfakta digital salonda tüm kanalları mükemmel gösteriyor.Benim oturduğum bölgede kablo tv altyapısı yeni olduğu için tv de sinyal seviyesi son haddinde gösteriyor.zaten analog kablo tv de çok netti.

Uydu receiveri ile mukayese edersem SD kanallar dreambox ile aynı kalitede biraz daha keskin hatta.Hd ise çok nefis Mkv falan izliyorum zaman zaman ama HD bir yayın olması daha heyecan verici.
    2,5 ytl fark ise değer, ayrıca birde STB almadığım için cihaz kirliliğindende kurtuldum.
    Fotograf çektiğimde yükleyeceğim.Birde Conax modülü bu kadar zamlı ve kazık fiyattan satan kayacenter firmasına bu fiyatı dolayısı ile üzüldüğümü söylemek isterim.

Tekrar ediyorum türksat satış noktalarına gidip benim cihazım var denilirse bu tür sadece kartlı aboneliği verirler vermemeleri için bir sebep yok.
    Abone olurken özellikle HD istediğinizi işaretlemeniz gerekiyor.Bu durum kartımı farklı kılıyor bilmiyorum.O an sevinçten unuttum soramadım.Eğer size olumsuz cevap verirlerse Gaziantep Türksatı arasınlar.
    Ayrıca burada speedy yanlış bilgi veriyor sanırım.Çünkü kartın numarası vs gibi durumlar yok servis direkt kartı bana verdi ve modüle taktım.Kart içinse 10 ytl gibi bir ücret sözkonusu değil.Sadece kurulum ücreti diye 35 ytl ücret var oda faturaya yansıyacakmış.

• 1.Ben yanlış bilgi vermiyorum kendi düşüncemi söylüyorum kartla ilgili.
    2.Ben de karttan para alınmıyor diye biliyordum ve 10tl bedelin olmadığını söylüyordum taa ki Absolut adlı bir arkadaş Tahattütnameye bakmamı söyleyin ce sanırım 2. maddeydi Orada kart karşılığı.... bedel alınır.Bu bedel kartın bozulması çalınması veya kaybolmasına karşılık alnınan bir bedeldir diyor.
    Siz de isterseniz bakabilirsiniz.

Bence zaten kartın üstünde nu. yazmaz.Chıpte kayıtlıdır o da makinada okunur.Eğer böyleyse.(Eğer teledünya kendini düşünüp Kart-kutu uyumu yaparsa işler karışır.)
    Ne şimdi adam önce HD yi seçti sonra fiyat mayıstan sonra fazla geldi SD ye geçti kart mı değişecek böyle bir mantık öngörülemez.
    Kartta numara yoksa bile Abonelik numarası vardır.Her şey o abonelik numarası üzerinden yapılır.
    Nasıl TTNet te sınırlıdan sınırsıza bir işlemle geçilebiliyorsa...

5in1 modülden kastın nedir?
    Turksat'a göre sadece CAS7 uyumlu conaxlarla çalışıyormuş.Versiyon 7.0 olması gerek eski model olmadığından çalımayabilir.

10Tl den 130 tl ye çıkması Döviz ile alakalıdır.€ nun artması falan.Aslında saçma normalde stokları olması gerekir.Tabi bu ürün yeni satılmaya başlandığı için stok da yok haliyle hem kurdan hem de kurnazlıktan etkileniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 24 Mart 2009; 16:41:38 >

• ben de uzun zamandır 62 kanal vardı şimdi 72 olmuş.NTV spor Disco + NTG SD vs kanallar.
  • Arkadaşlar Ankara'dayım, bugün benim de kablo tv ve teledünya bağlandı. Yalnızca kart aldım, kart için ücret talep etmediler, eğer kaybedersem tekrar çıkartmam için 10 tl alınacakmış. Televizyonum 40E4000

Technisat Modülü takmadan önce DW-TV, bir azeri televizyonu, FB-TV ve iki adet radyoyu dijtal'den alabiliyor. Kartı takıp tarattım, 66 TV 2 radyo kanalı buldu. ES-HD dediğiniz gibi ses var görüntü yok. Teledünya'nın bir HD tanıtım kanalı var, onda görüntüler çok yavaş oynuyor ama zannederim yayından? NG-HD ise sorunsuz.

Bu arada moderatörlerden birisi kutusuz kullanım konusundaki tartışmalar için ayrı sabit bir başlık oluştursa, sorunlarımızı orada paylaşsak daha iyi olur sanki.

İlk izlenimlerim, dijital SD yayının, Hiremco X3 ile aldığım uydu yayınından daha iyi olmadığı yönünde. Uygun bir fırsatta resimler çekip göstermeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 24 Mart 2009; 20:04:00 >

• ya kafayı yiyecegim nasıl stb siz alabiliyorsunuz
  • Ya arkadaşlar ben mesajları okurken kafam karıştı stb bilmem ne bilmem ne derken.

Benim 32lg5000 serisi bir lcd tv var yanlız bu fullHD değil HD ready bu tv ile bu bahsedilen kablotv nin digital yayınını seyretme imkanım var mı ve ne yapmalıyım ayrıca digiturk reciverim var şayet imkanım varsa digiturkü koyacam bi kenara. DCR DT9001 model bir reciver bu digiturkun ki ? bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum...
  • Gaziantepte ES-HD ses ve görüntülü seyrediliyor.Şimdi denedim.
    Ancak şifresiz yayını yakalayamadığım için daha öncesi için bir şey söyleyemeyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 24 Mart 2009; 23:11:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oner7

Arkadaşım tebrikler.
    Sana birkaç sorum var.

Sen hiç şifresiz yayın varken yayını izlemeyi deneme imkanın oldu mu? Eğer olduysa şifresiz yayındayken ES-HD'yi izleyebiliyor muydun?

Eurosport-HD'yi seyredebildiğini söylemişsin. Bu konuda emin misin? Çünkü Sony'nin HD-decoderinin ES-HD'yi çözme konusunda sıkıntısı var. Bir daha bakabilir misin?

Ben İzmirde oturuyorum ve yayın şu anda şifresiz. ES-HD dışında tüm kanalları izleyebiliyorum. Onu da anteni çıkarıp tekrar takınca izleyebiliyorum ama kanal değiştirince gidiyor.(Modül ve smartcard yok)

Senin bu raporuna kadar ES-HD kanalını sorunsuz bir şekilde STB olmadan izleyen olmadı. Bu forumda senin gibi conax modül ve smartcard kombinasyonu kullanan birkaç arkadaş var. Bildiğim kadarıyla onlar da ES-HD izleyemiyor.

Şimdi şunu tespit etmemiz lazım, ya senin X3500'de farklı bir HD-tuner var "ki bu durumda yayın şifresizken de ES-HD'yi izleyebiliyor olman gerekiyordu", yada conax+smartcard kombinasyonu kullanınca ES-HD izlenebilir oluyor.

Biraz karışık oldu ama sanırım sorunu anlatabildim. Şimdi sen de anlatmak istediğimi anladıysan detaylı bir cevap bekliyorum.

Not: Şifre yokken deneme şansın hiç olmadıysa, tabii sağlıklı bir yanıt alamayacağız.
    Bu arada conax+smartcard kombinasyonu ile ES-HD izleyebilen varsa TV modeliyle birlikte belirtmelerini rica ediyorum.

Saygılar

quote:

Değerli arkadaşlar, bu akşam teledünya servisi geldi.Yanlarında sadece abonelik kartı getirdiler.Gelen genç arkadaş kartı bana verdi.X3500 e taktığım conax modülü tv kapalıyken çıkarıp kartı taktım ve tv deki modül yuvasına taktım .X3500 ü açıp dijitale geçtim.Zaten kanalları taratmıştım ama yeniden taratıp 71 veya 72 kanal buldum(Şuan bakamıyorum hanım dizi seyrediyor:) ) daha sonra kanalları dolaştım ama hiç birini açmadı....:(
    Tam modülü ne yapacağım diye düşünürken kartı acaba ters mi taktım diye düşünüp,kartı ters çevirdim...ve 2-3 saniye içinde kanalları göstermeye başladı.NationaGHD iyi açtım.gösteriyor.Daha sonra eurosport HD yi açtım duraksamaksızın onuda açtı.Tabii sevincimi tahmin edersiniz.Servis çocuk abi hiç ümidim yoktu dedi.Ama çok şaşırdığını ,aslında bunu duyduğunu denediği bir kaç tv de kartı nereye sokacaklarına karar veremediklerini daha doğrusu yerini bulamadıklarını söyledi.Bende kendisine bu tv de HD tv tuner olduğunu bu modül ile denemezse zaten sonuç alınamayacağını anlattım.Bu şekilde ilk siz seyrediyorsunuz burda dediler ve gittiler.
    Evet artık analog kablo tv mutfakta digital salonda tüm kanalları mükemmel gösteriyor.Benim oturduğum bölgede kablo tv altyapısı yeni olduğu için tv de sinyal seviyesi son haddinde gösteriyor.zaten analog kablo tv de çok netti.

Uydu receiveri ile mukayese edersem SD kanallar dreambox ile aynı kalitede biraz daha keskin hatta.Hd ise çok nefis Mkv falan izliyorum zaman zaman ama HD bir yayın olması daha heyecan verici.
    2,5 ytl fark ise değer, ayrıca birde STB almadığım için cihaz kirliliğindende kurtuldum.
    Fotograf çektiğimde yükleyeceğim.Birde Conax modülü bu kadar zamlı ve kazık fiyattan satan kayacenter firmasına bu fiyatı dolayısı ile üzüldüğümü söylemek isterim.

Tekrar ediyorum türksat satış noktalarına gidip benim cihazım var denilirse bu tür sadece kartlı aboneliği verirler vermemeleri için bir sebep yok.
    Abone olurken özellikle HD istediğinizi işaretlemeniz gerekiyor.Bu durum kartımı farklı kılıyor bilmiyorum.O an sevinçten unuttum soramadım.Eğer size olumsuz cevap verirlerse Gaziantep Türksatı arasınlar.
    Ayrıca burada speedy yanlış bilgi veriyor sanırım.Çünkü kartın numarası vs gibi durumlar yok servis direkt kartı bana verdi ve modüle taktım.Kart içinse 10 ytl gibi bir ücret sözkonusu değil.Sadece kurulum ücreti diye 35 ytl ücret var oda faturaya yansıyacakmış.

dostum ben sifresizken tum yayınları alabiliyordum

• quote:

Gaziantepte ES-HD ses ve görüntülü seyrediliyor.Şimdi denedim.
    Ancak şifresiz yayını yakalayamadığım için daha öncesi için bir şey söyleyemeyeceğim.

İlginç, demek ki Gaziantep ile İstanbul yayını ya da şifrelemesi arasında bir farklılık var ya da başka bir şeyi gözden kaçırıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 24 Mart 2009; 23:58:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: handofdoom

Ya arkadaşlar ben mesajları okurken kafam karıştı stb bilmem ne bilmem ne derken.

Benim 32lg5000 serisi bir lcd tv var yanlız bu fullHD değil HD ready bu tv ile bu bahsedilen kablotv nin digital yayınını seyretme imkanım var mı ve ne yapmalıyım ayrıca digiturk reciverim var şayet imkanım varsa digiturkü koyacam bi kenara. DCR DT9001 model bir reciver bu digiturkun ki ? bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum...

LG'nin sitesine gidip kontrol edin DVB-C desteği var mı diye. DVB-C desteği bile olsa HD olan kanalları alabilmeniz için MPEG4 desteği de gerekiyor.
  • LG tv modelinizde DVB-T vardır.Malesef kablo tv için kutu almanız gerekmektedir.
    Uzak doğuda genelde DVB-T olduğundandır.
    Sanırım İstanbul'da kartın parasını peşin alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 25 Mart 2009; 11:39:51 >
  • 72 kanal + 2 radyo var insan biraz daha radyo ekler.Bende uzun zamandır 62 kanaldı dedim heralde tuner bulmuyor alırsam kutuyla alyım da sorun çıkmasın diye şimdi geldi ama kutusz alırsam üstüne teledünya herhangi bir gıcıklık yapmasından endişeliyim....
    Eurosport HD sanırım Ankara'da ve İstanbul'da çeşitli yerlerde sorunlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 25 Mart 2009; 11:41:50 >
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.