Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çabaların için teşekkürler. Olay sayende çok net anlaşıldı. Tahmin ettiğim gibi W4000/E4000 HD tuner'ında bir problem var ve belki de firmware ile çözülebilir.

Bence olayın ayar ile bir ilgisi yok. Çünkü,

Sizin kullandığınız smartcard+modül kombinasyonu sadece ve sadece şifreyi çözer. HD yayını çözmek panelin işidir.
    Bende yayın şifresiz olduğuna göre ve tüm kanalları(ES-HD dışında) izleyebildiğime göre sorun Sony'nin HD-Tuner'inde veya yazılımında. Bu da kesin.

Şimdi esas iş bunu Sony'nin teknik servisine anlatmakta ve çözüm beklemekte.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Değerli arkadaşlar,denemeyi yaptım.W4000 tv ye conax modül ve kart kombinasyonunu taktım.Tüm kannaları buldu ve gösterdi ancak maalesef ES-HD de Ses var görüntü yok.NG-HD normal.Bu durumda sanırım W4000 yazılımında bir sorun var diye düşünüyorum.Belkide conax modülün setup ına girip bir bakmak lazım.Doğrusu bu benim aklıma eve geldiğimde geldi.Artık bu sorunla karşılaşan arkadaşların.ellerindeki modülün setup ı ile oynamalarını tavsiye ederim.Tabii orijinal ayarları unutmamak kaydıyla.Eve tekrar dönünce modülü X3500 e yerleştirdim.ES-HD dahil hepsi sorunsuz.demek x3500 e bu kadar parayı boşuna vermemişiz.

• ben sony'e bu konu ile ilgili bir e-mail atmayı düşünüyorum. bakalım ne diyecekler. bu bence de herkesin dediği gibi bir firmware ile çözülecekmiş gibi görünüyor. NGC de problem olmayıp ESP de problem olması bunu gösteriyor.
  • hatipoglu

Resimlerle çok güzel anlatmışsın, eline sağlık

Bende de Sony 40S4000 modeli var, herhalde senin seyrettiğin gibi ben de seyredebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 26 Mart 2009; 12:55:29 >
  • Hatipoğlu arkadaşım, conax modül ve teledünya kartıyla ilgili resimlerin cok güzel ve anlaşılırdı, böylelikle ilk kez uygulamalı olarakda anlamış olduk çok teşekkürler sana.
  • Hatipoğluna teşekküerler güzelbir çalışma benim işime yarayacak.

malesef bende HD tunere dikkat etmeden alanalardanım. Ama sd yayında fena diil.
  • Haykil1 hangi model var sende?
    Sonyse SD nasıl?
    40S4000 olan arkadaşa üzülerek tvsinin içinde HD tuner olamdığını söylüyorum.Bu tunerin değişim var mı diye SonyE mesaj atmıştım.Siz de atarsanız bana destek olursunuz koskaca forumda 2 kişiden başka ilgilenen olmadı.Ama bu konu 7 model Sony LCD tvyi ilgilendiriyor.

Karakizil şimdi tv kartın vardır da onun özellikleri neler?DVB-C destekliyor mu?Vs
    İzleyebilmen için gereken malzemeler:
    1-DVB-C destekli PC TV kartı avermedia falan çok çeşitli markalarda var.
    2-Conax modülü(şifre çözmek için)
    3-Bu conax modülünü takmak için CI modülü yine çok kolay bulabilirsin.
    4-Bunları güzelce monte edip yayına hazırladıktan sonra Turksat bayisine gibip STB olduğunu söylemek ve sadece kart almak istediğinizi söylemek.
    Dip not:Mantıken bu yapının %100 çalışmas gerek çünkü bu yaptığımız Bilgisayar içinde Settopbox oluşturmak gibi bir şey.Siz yine de çok iyi bilgisayar ve donanım bilen birine sorun.
    İşte Size lazım olan aslı iki parça bilgisayara takmak için,

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

Sitesini vereyim çok güzel bir model herşeyi destekliyor Epg time shift(Zamnı ileri veya geri alma(DT+ da olan bir özellik) SD HD dolby digital.Eğer burda
    bulursanız ve ucuzsa alınabilir.
    Bu da linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 26 Mart 2009; 16:57:29 >

• conax modül ile dijital yayın izleyen arkadaşlarımıza bir sorum olacak...
    acaba dijitalde kanal sıralamasını kendinize göre ayarlayabiliyor musunuz yoksa otomatik arama sonucunda hangi sırada geliyorsa o şekilde mi izleniyor?
    ayrıca istanbul'dan conax modül nereden temin edebiliriz?
    daha önce soruldu ise özür diler, şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crower74 -- 26 Mart 2009; 20:42:06 >
  • Sony tv de kanal sıramasını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.Bunu favori listesioluşturarak yapıyorsunuz.
  • bugun bahcelievler kablotv abone merkezini aradım ve stb siz yapılabilecegini soylediler yarın hallediyorum :)

ebayde 70 usd ye conax modul satılıyor amazon.de de de 35 euro ya satılıyor

bir sorum olacak

digiturk cryptowork ile calısıyor bir crypto work modulu bulsak DT kartını lcd ye taksak anten girisinede DT uydusundan gelen kabloyu taksak aynı sekilde kullanabilirmiyiz.
  • Sayin prosecutor,

TV'nizin CA modul menusunden CA subscription status (abonelik durumu) bilgilerine girince, tarih olarak ne gozukmekte? simdiden tesekkurler.

Ben de ayni sekilde gecen hafta smartcard alarak ayni modul ile aboneligimi baslattim fakat 2-3 gun once yayin kesildi(no access yaziyor ekranda), bahsettigim menuden tarih bilgilerini kontrol ettigimde son tarih olarak 23 Mart yazmakta, konu ile ilgili Teledunya ile gorustum ve abonelik bilgilerinin sisteme girilmedigi icin yayinimin kesildigini soylediler 1-2 gun icerisinde duzelir dediler ama sistemde calisma varmis halen beklemekteyim.

Yukarida tartisilmisti sanirim, bunu bilgi olsun diye yaziyorum; abonelik bilgileri Smartcard numarasina gore merkezden verilen sinyal ile yetkilendiriliyor, ileride PAYTV kanallari oldugunda da ayni sistemle izleme yetkileri kart numarasina gore tanimlanacak. Kart sistemlerinin hepsinde mantik aynidir zaten genel olarak. Smart kart icerisinde cesitli bilgiler yukludur, en basta da kart no veya abone no.

• quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

Haykil1 hangi model var sende?
    Sonyse SD nasıl?
    40S4000 olan arkadaşa üzülerek tvsinin içinde HD tuner olamdığını söylüyorum.Bu tunerin değişim var mı diye SonyE mesaj atmıştım.Siz de atarsanız bana destek olursunuz koskaca forumda 2 kişiden başka ilgilenen olmadı.Ama bu konu 7 model Sony LCD tvyi ilgilendiriyor.

Karakizil şimdi tv kartın vardır da onun özellikleri neler?DVB-C destekliyor mu?Vs
    İzleyebilmen için gereken malzemeler:
    1-DVB-C destekli PC TV kartı avermedia falan çok çeşitli markalarda var.
    2-Conax modülü(şifre çözmek için)
    3-Bu conax modülünü takmak için CI modülü yine çok kolay bulabilirsin.
    4-Bunları güzelce monte edip yayına hazırladıktan sonra Turksat bayisine gibip STB olduğunu söylemek ve sadece kart almak istediğinizi söylemek.
    Dip not:Mantıken bu yapının %100 çalışmas gerek çünkü bu yaptığımız Bilgisayar içinde Settopbox oluşturmak gibi bir şey.Siz yine de çok iyi bilgisayar ve donanım bilen birine sorun.
    İşte Size lazım olan aslı iki parça bilgisayara takmak için,

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

Sitesini vereyim çok güzel bir model herşeyi destekliyor Epg time shift(Zamnı ileri veya geri alma(DT+ da olan bir özellik) SD HD dolby digital.Eğer burda
    bulursanız ve ucuzsa alınabilir.
    Bu da linki

Ben zaten HD Tuner olmadığını biliyorum, onu daha çok high-end modellere koyuyorlar, lakin zaten ben sadece dijital SD yayınları seyretmek istiyorum. 2 tane kanal var şu an için Hd olarak. İleride ona da bir çözüm bulunabilir

• Sadece favori listesi oluşturarak değil. İstediğin kanalı istediğin sıraya kolayca taşıyarak da sıralama yapabiliyorsun.

Bu Sony'ye ait bir özellik, bunun conax modülle bir alakası yok.

Tekrar hatırlatıyorum. Conax modül bir decoder değil, sadece şifre çözücü, tv'nin tüm özelliklerini kullanmaya devam edebiliyorsunuz. İşin en güzel tarafı da bu zaten.

Bir zamanlar bana STB'yi savunan arkadaşlar, ben o zamanlar conax+smartcard'ın faydalarını anlatmaya çalışırken, şimdi pek ortalarda görünmüyorlar.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Sony tv de kanal sıramasını istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.Bunu favori listesioluşturarak yapıyorsunuz.
  • noyancelebi,DT uydu yayını olduğu için lcd tv de DVB-S özelliği olması lazım.varsa cryptowork modul ve kartla izlemek mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Kong İstanbulda -- 27 Mart 2009; 10:22:30 >
  • benim tv de ısrarla favori listesi oluşturmamı söylüyordu.bende öyle yaptım ama pek tv seyretmediğimden bu durum ile ilgilenemedim.
    Evde akşam abonelik bilgilerine bakarım.
    Eğer conax modül amazon.de de 35 euro ise kayacentere nalet olsun.Karaborsacılar.
  • DT + kablo tvyi birleştirme yöntemi Mantıken çalışması gerek.
    Şimdi bazı receiverler hem DVB-C hem DVB-S (veya T de) olabiliyor.Combo olanlar var.
    Kablo tv için DVB-C DT için DVB-S lazım.
    Sonra bir adet Combo receiver bulmamız gerek SD için arıyorsanız NETA da Combo var hem de çift kart yuvalı ve Conax gömülü veya gömülü değil.
    Şimdi gömülü olanda bir de ek CI girişi vardı.
    E-Bay veya herhangi bir yerden 2 hatta 3 in 1 CAM modülleri var Bildiğim kadarıyla Cryptoworks+Conax olan var çift kart girişli.Bunu da alıp Combo receivere takıyoruz.Tamam mı?
    Sonra TD ve DT Smart kartlarını modüle oradan da receivere herşe ok se setimizin çalışması gerek.

DVB-C ve DVB-S destekli Receiver CI girişli + conax gömülü için sadece cryptoworks CAM modülü
    DVB-C DVB-S destekli receiver CI girişli Conax gömülü değilse Hem conax hem de cryptoworks destekli CAM modülü.
    Bu saydıklarımdan olan güzel bir receiver bilen biri varsa yazar mı?(tabi bunlar çok pahalıdır ama...)

Bu arada Sanırım DVB-S li tvler çok az var ya da çıkacak.Mesela Loewe TV modelinde olabilir adamlar Tvye HDD vs herşeyi koymuşlar direkt kayıt imkanı.

Sony nin Çok kaliteli olmayan bir modeline de koyduklarını gördüm hatta tv HD ready di.Bu gıcık bir durum.Çözüm demişsiniz ama ne olabilir?(Bir de şüphem TD nın bir şeyler yapıp kutusuz izlemeyi engellemesi.1 hafta önceye kadar 72 kanaldan 62 sini buluyordu tv.Bu göz önüne alınırsa yani TD şüphelerim yok değil?)

Kutu ile izleyenlere soru daha önce de sorulmuştu biliyorum ama tam bir cevap alamamıştım.Sorum HD stb ile kanal sıralamsı yok sanırım favori ile yapılıyor.Mesela 1. kanal TRT 1 ama bunu Favoride 5e aldım.Kumandadan 5 e basarsam ne olur?Heralde kutu alacağım da.
    Kutudaki EPG nasıl işliyor EPG den bakmak için ekran var heralde dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 27 Mart 2009; 20:51:42 >

• bugun kartımı aldım :)

conax icin almanyadan getirtme calısmalarım devam ediyor.

bir arkadasımız sormustu kaya elktronikin sattıgında meg-2 yazıyor diye hd ler seyrediliyormu acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

bugun kartımı aldım :)

conax icin almanyadan getirtme calısmalarım devam ediyor.

bir arkadasımız sormustu kaya elktronikin sattıgında meg-2 yazıyor diye hd ler seyrediliyormu acaba

ES-HD seyredilemiyor ama NG-HD kanalı seyrediliyor. ES-HD seyredilememe nedeninin TV modeli ile ilişkili olduğu tahmin ediliyor.
  • sanırım x3500 lerde o problem olmuyordu.bir an once almanyadan getirtmeliyim ebayde 69 usdye dusmus 6 pound da gonderim ucreti
  • arkadaslar ebayde conax modul 32 eurodan baslıyor.sanırım modulun conax acması yeterli technisat olmak zorunda degil

birde mpeg2/4 kartlar var onlarda 52 euro hangisini onerirsiniz lcdim x3500 oldugu icin sanırım ES-HD de sorun olmayacak ama daha sonra kanallar arttıkca sıkıntı olabilir

birde hem conax hem cryptowork kartlar var 86 usd icabında tak DT kartını hazıor receiverdan seyret

The advantages of MPEG-4 to MPEG-2 mean the broadcaster can deliver more channels, with better quality to their customers. With the MPEG-4 CAM, you can use your existing receiver or IDTV to take advantage of these new & exciting services.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyancelebi -- 28 Mart 2009; 2:56:55 >
  • arkadaslar ufak bir arastırmayla turksatın ihale deki belirledigi sartnameyi buldum conax ile ilgili sunlar yazıyor

5. ŞİFRELEME SİSTEMİ (CAS) İLE HEAD-END (HE) ENTEGRASYONU

5.1 Teklif edilen sistem CONAX CAS 7 ile sorunsuz çalışacaktır. Ayrıca hangi şifreleme sistemleriyle çalıştığı tablo halinde verilecektir.

5.2 Firma, kuracağı sistemin CONAX ile sorunsuz çalışacağını garanti edecektir.

5.3 Firma, CAS entegrasyonu için gerekli çalışmaları açıklayacaktır. Bu işlem için gerekli her türlü işçilik, sarf malzeme temini, yeni donanım ihtiyacı gibi kalemlerden ortaya çıkan bedel CAS Entegrasyon bedeli olarak teklife eklenecektir.

5.4 AYS üzerinden CA_Id verilerinin tanımlanarak EMM ve ECM oluşturulma talebinin Conax sistemine gönderilmesi, Conax’ tan gelen EMM ve ECM’in scrambler üzerinden paketler içine yerleştirilmesi ve çıkıştaki yayınların tümünün şifrelenmesi işlemleri firma sorumluluğundadır.

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.