Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony V4500'den itibaren E serisi,W serisi,X serisi ve Z serisinde HD mpeg 4 dekoder varmış.
  • İmzandan gördüğüm kadarıyla X3500 var sende de, tıpkı gaziantep'teki arkadaştaki gibi.

Yani bu ES-HD olayı sanırım sony'nin HD tuner'ıyla ilgili. Bu konuda sony'den güncelleme talep etmek gerekiyor, ama nasıl?

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

quote:

Orjinalden alıntı: oner7

Arkadaşım tebrikler.
    Sana birkaç sorum var.

Sen hiç şifresiz yayın varken yayını izlemeyi deneme imkanın oldu mu? Eğer olduysa şifresiz yayındayken ES-HD'yi izleyebiliyor muydun?

Eurosport-HD'yi seyredebildiğini söylemişsin. Bu konuda emin misin? Çünkü Sony'nin HD-decoderinin ES-HD'yi çözme konusunda sıkıntısı var. Bir daha bakabilir misin?

Ben İzmirde oturuyorum ve yayın şu anda şifresiz. ES-HD dışında tüm kanalları izleyebiliyorum. Onu da anteni çıkarıp tekrar takınca izleyebiliyorum ama kanal değiştirince gidiyor.(Modül ve smartcard yok)

Senin bu raporuna kadar ES-HD kanalını sorunsuz bir şekilde STB olmadan izleyen olmadı. Bu forumda senin gibi conax modül ve smartcard kombinasyonu kullanan birkaç arkadaş var. Bildiğim kadarıyla onlar da ES-HD izleyemiyor.

Şimdi şunu tespit etmemiz lazım, ya senin X3500'de farklı bir HD-tuner var "ki bu durumda yayın şifresizken de ES-HD'yi izleyebiliyor olman gerekiyordu", yada conax+smartcard kombinasyonu kullanınca ES-HD izlenebilir oluyor.

Biraz karışık oldu ama sanırım sorunu anlatabildim. Şimdi sen de anlatmak istediğimi anladıysan detaylı bir cevap bekliyorum.

Not: Şifre yokken deneme şansın hiç olmadıysa, tabii sağlıklı bir yanıt alamayacağız.
    Bu arada conax+smartcard kombinasyonu ile ES-HD izleyebilen varsa TV modeliyle birlikte belirtmelerini rica ediyorum.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Değerli arkadaşlar, bu akşam teledünya servisi geldi.Yanlarında sadece abonelik kartı getirdiler.Gelen genç arkadaş kartı bana verdi.X3500 e taktığım conax modülü tv kapalıyken çıkarıp kartı taktım ve tv deki modül yuvasına taktım .X3500 ü açıp dijitale geçtim.Zaten kanalları taratmıştım ama yeniden taratıp 71 veya 72 kanal buldum(Şuan bakamıyorum hanım dizi seyrediyor:) ) daha sonra kanalları dolaştım ama hiç birini açmadı....:(
    Tam modülü ne yapacağım diye düşünürken kartı acaba ters mi taktım diye düşünüp,kartı ters çevirdim...ve 2-3 saniye içinde kanalları göstermeye başladı.NationaGHD iyi açtım.gösteriyor.Daha sonra eurosport HD yi açtım duraksamaksızın onuda açtı.Tabii sevincimi tahmin edersiniz.Servis çocuk abi hiç ümidim yoktu dedi.Ama çok şaşırdığını ,aslında bunu duyduğunu denediği bir kaç tv de kartı nereye sokacaklarına karar veremediklerini daha doğrusu yerini bulamadıklarını söyledi.Bende kendisine bu tv de HD tv tuner olduğunu bu modül ile denemezse zaten sonuç alınamayacağını anlattım.Bu şekilde ilk siz seyrediyorsunuz burda dediler ve gittiler.
    Evet artık analog kablo tv mutfakta digital salonda tüm kanalları mükemmel gösteriyor.Benim oturduğum bölgede kablo tv altyapısı yeni olduğu için tv de sinyal seviyesi son haddinde gösteriyor.zaten analog kablo tv de çok netti.

Uydu receiveri ile mukayese edersem SD kanallar dreambox ile aynı kalitede biraz daha keskin hatta.Hd ise çok nefis Mkv falan izliyorum zaman zaman ama HD bir yayın olması daha heyecan verici.
    2,5 ytl fark ise değer, ayrıca birde STB almadığım için cihaz kirliliğindende kurtuldum.
    Fotograf çektiğimde yükleyeceğim.Birde Conax modülü bu kadar zamlı ve kazık fiyattan satan kayacenter firmasına bu fiyatı dolayısı ile üzüldüğümü söylemek isterim.

Tekrar ediyorum türksat satış noktalarına gidip benim cihazım var denilirse bu tür sadece kartlı aboneliği verirler vermemeleri için bir sebep yok.
    Abone olurken özellikle HD istediğinizi işaretlemeniz gerekiyor.Bu durum kartımı farklı kılıyor bilmiyorum.O an sevinçten unuttum soramadım.Eğer size olumsuz cevap verirlerse Gaziantep Türksatı arasınlar.
    Ayrıca burada speedy yanlış bilgi veriyor sanırım.Çünkü kartın numarası vs gibi durumlar yok servis direkt kartı bana verdi ve modüle taktım.Kart içinse 10 ytl gibi bir ücret sözkonusu değil.Sadece kurulum ücreti diye 35 ytl ücret var oda faturaya yansıyacakmış.

dostum ben sifresizken tum yayınları alabiliyordum

• peki geriye kalan B D G L P S U serilerine ne olacak?.
    Full HD tv de HD tuner yok ama HDready çözünürlükte tv de HD tuner var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 25 Mart 2009; 20:34:06 >
  • Arkadaşlar,

Şu konuya bir açıklık getirelim.

Eurosport-HD kanalını ses ve görüntü ile STB'siz ve sorunsuz izleyen arkadaşlar buraya TV modelini, şehrini ve izleme yöntemini yazabilirlerse sorunu daha kolay çözebiliriz.

İzleme yöntemi derken STB olmadan izleyen arkadaşlardan rica ediyorum. STB ile problem yok onu anladık.

STB olmadan nasıl izlenir? 2 alternatif var, ya yayın o şehirde şifresizdir, yada kullanıcı conax modül+smartcard almıştır.

Panel : 40E4000
    Yayın : Şifresiz
    ES-HD : Ses var görüntü yok.

Saygılar
  • Kayacenter'ın yaptığı fiyat arttırımını kırmak için aynı modülü İstanbuldaki bir firmadan da alabilirsiniz. Alan arkadaşlar var, forumu incelerseniz görebilirsiniz.

Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: oner7

Arkadaşlar,

Şu konuya bir açıklık getirelim.

Eurosport-HD kanalını ses ve görüntü ile STB'siz ve sorunsuz izleyen arkadaşlar buraya TV modelini, şehrini ve izleme yöntemini yazabilirlerse sorunu daha kolay çözebiliriz.

İzleme yöntemi derken STB olmadan izleyen arkadaşlardan rica ediyorum. STB ile problem yok onu anladık.

STB olmadan nasıl izlenir? 2 alternatif var, ya yayın o şehirde şifresizdir, yada kullanıcı conax modül+smartcard almıştır.

Panel : 40E4000
    Yayın : Şifresiz
    ES-HD : Ses var görüntü yok.

Saygılar

Panel: 46W4000
    Yayın: Şifreli
    TV Tuneri + Conax Modül
    ESP HD: Ses var görüntü yok

• Panel : 40X3500
    Yayın : Şifreli,Conax modül+Kart
    ES-HD : Ses görüntü var.
  • Sizlere bir hususu sormak isterim ,böylece W4000 televizyonu olan arkadaşada yardımcı olmuş oluruz.
    Yakın bir arkadaşımın W4000 televizyonu var,ayrıca kablo tv abonesi.Benim evime çok yakın bir yerde oturuyor.Acaba modülü çıkarıp o tv de denesem sizce sonuç alabilirmiyim.Arkadaş kablo tv abonesi ancak teledünyaya abone değil.
  • hİÇBİR SORUN OLMAZ NORMALİNDE ONADA TELEDÜNYA YAYINI GELİYOR.
    ÇALIŞMASI GEREKİR %100
  • Bencede, arkadaşı aradım.15 dakika sonra oradayım :)
  • Kesinlikle çalışır.Tabi ki altyapı tamamen hazırsa.
  • Bu mesajı önce ilgili başka bir başlığa yazmıştım ama forum kategorisi olarak burası daha uygun gibi geldi, buraya aldım:

Daha önce de belirttiğim üzere Ankara'dayım. Sony 40E4000 model, MPEG4 destekli DVB-C alıcılı televizyonum için Teledünya aboneliği başlattım. Yalnızca kart verdiler ve kurulum ücreti dışında ayrı bir ücret talep etmediler. Conax modül de aldım. Aşağıda görüldüğü şekliyle kart+modülü televizyonuma taktım:

Conax modül ön yüz:

Conax modül arka yüz:

Teledünya abonelik kartı:

Bunlar da Kablo TV, Teledünya ve Hiremco x3 uydu alıcısı (HDMI) görüntüleri. Görüntülerden çok fazla anlaşılmıyor ama benim izlenimlerim Hiremco X3 uydu alıcısının daha kaliteli (daha canlı renkler, daha iyi kontrast) görüntü verdiği yönünde. Teledünya iyi hoş da görüntüler yeterince canlı ve keskin değil gibi (SD yayın için konuşuyorum, HD yayın iyi gözüküyor).

Kablo TV:

Teledünya:

Uydu (Hiremco x3):

Kablo TV:

Teledünya:

Uydu (Hiremco x3):

Bu da Teledünya EPG sayfası:

• iyi güzel resim koymuşsun da mümkünse küçülterek koysakdın sayfanın açılması çok gecikiyor.Evet ondan oluyor.Aslında bir yolu vardı ben de bilmiyorum bir kere eklmiştim çok küçük gösteriyordu üstüne tıklayınca başka bir sayfada büyüğü açılıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 25 Mart 2009; 20:43:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

iyi güzel resim koymuşsun da mümkünse küçülterek koysakdın sayfanın açılması çok gecikiyor.

Resimler zaten orjinal boyutta değil, bunlar orjinal 2048x1536 çözünürlükten 800x600'e küçültülmüş hali. Çok resim olduğu için zor açılıyor olabilir mi?
  • Değerli arkadaşlar,denemeyi yaptım.W4000 tv ye conax modül ve kart kombinasyonunu taktım.Tüm kanalları buldu ve gösterdi ancak maalesef ES-HD de Ses var görüntü yok.NG-HD normal.Bu durumda sanırım W4000 yazılımında bir sorun var diye düşünüyorum.Belkide conax modülün setup ına girip bir bakmak lazım.Doğrusu bu benim aklıma eve geldiğimde geldi.Artık bu sorunla karşılaşan arkadaşların.ellerindeki modülün setup ı ile oynamalarını tavsiye ederim.Tabii orijinal ayarları unutmamak kaydıyla.Eve tekrar dönünce modülü X3500 e yerleştirdim.ES-HD dahil hepsi sorunsuz.demek x3500 e bu kadar parayı boşuna vermemişiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 28 Mart 2009; 8:56:38 >
  • Modül ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.Aklıma gelmişken Tv nin gizli menüsünden(i+vol 5 mi neydi.Kullanım ömrü falan bir sürü şey yazar) ayarları değiştirmeyin çünkü bazıları geri gelmiyormuş.
    Normal menü değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Değerli arkadaşlar,denemeyi yaptım.W4000 tv ye conax modül ve kart kombinasyonunu taktım.Tüm kannaları buldu ve gösterdi ancak maalesef ES-HD de Ses var görüntü yok.NG-HD normal.Bu durumda sanırım W4000 yazılımında bir sorun var diye düşünüyorum.Belkide conax modülün setup ına girip bir bakmak lazım.Doğrusu bu benim aklıma eve geldiğimde geldi.Artık bu sorunla karşılaşan arkadaşların.ellerindeki modülün setup ı ile oynamalarını tavsiye ederim.Tabii orijinal ayarları unutmamak kaydıyla.Eve tekrar dönünce modülü X3500 e yerleştirdim.ES-HD dahil hepsi sorunsuz.demek x3500 e bu kadar parayı boşuna vermemişiz.

Önemli bir bilgi, E4000 serisi de W4000 ile aynı olduğundan aynı problem var. Sorun yalnızca bir ayar ise eğer x3500'deki ayarları bilsek de ona göre oynasak keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 25 Mart 2009; 20:46:50 >

• ben televizyonu bilgisayardan tv kartı ile izliyorum teledünya alsam hangi tv kartıyla izleyebilirim
  • bilgisayar CI slotu alman gerek.bilgisayardaki tuneri DVB-C çözenle değiştirmen gerek.(HD yayın için HD olanını bulmalısın)
    Conax modülü alman gerek
    Teledünya kartı alman abone olman gerek.
    Tvnin modeli nedir?
  • Speedy9355 banamı yazdın anlamadım ama tv yok bilgisayardan izliyorum tv kartı var
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.