Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla standı gördum dijital yayın diye durup bakbadım bile 6-7 senedir aynı tantana
  • izmirde de hizmet var bende kasım ayı ortalarında almayı düşünüyorum....
  • bırakın böyle saçma sapan işleri yahu alın bir Digiturk PLUS bakın keyfinize kayıt edin tekrar izleyin bir süür özellik + HD tabiki ucuzlayınca digiturk'un normali zaten dijital değilmi ?
  • ucuzlayacağını hiç zannetmiyorum...
  • digitürk plus kaç ytl kablo hd kaç ytl.arada uçurum var.cihazları saymazsak kablolu aylık 10-12 ytl iken;digtürk bunun 2-3 misli.nası oluyoda digitürk alın diyosunuz.fiyat farkı çok fazla.neyse bi bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 17 Ekim 2008; 10:31:11 >
  • quote:

bırakın böyle saçma sapan işleri yahu alın bir Digiturk PLUS bakın keyfinize kayıt edin tekrar izleyin bir süür özellik + HD tabiki ucuzlayınca digiturk'un normali zaten dijital değilmi ?

bütün foruma alıp armağan etsene hocam :)
  • Beyler kötülediğiniz kurum hepimizin malı olan TürkSAT'tır.
    Övmek istediğiniz şirketler ise şahıslara aittir.
    Bütün dünyada kullanılan bir sistemdir.Hatta Amerika'da internet ve tv hizmetlerinin %80 i kablo üzerinden verilmektedir.
    Sistemin kötü yönetilmesi,sistemin kötü ve saçma olduğunu göstermez.
    Türksat'ı kim yönetiyor,hükümetin atadığı kişiler.Hükümeti kim seçti vatandaşlar yani bizler.
    İyi hizmet istiyorsanız bu işleri en iyi şekilde yapacağına inandığınız kişileri seçersiniz.
    KabloNET ve KabloTV'nin gelişmemesinde acaba başta TTNET olmak üzere DT ve DS'ın etkisi varmıdır diye de merak ediyorum.
    Birde KabloNET ve KabloTV gibi iki güzel marka ismin varken bunları UyduNET ve TeleDünya gibi kötü isimlerle değiştirmek kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum.
    HD yayın için HDMI çıkışlı ve kayıt yapabilen Motorola ve Samsung un dvb-c receiverları var.Bizdeki sisteme olup olmayacağını bilmiyorum ama sistem başlayınca belli olur.
    Sonuç olarak sınırlı sayıda ilde hizmet vermesine rağmen yaklaşık 1.200.000 abonesi olan KabloTV aboneleri için çok geçte olsa güzel bir gelişme.

• öncelikle Turksat'ı kutlamak lazım.. senelerdir amaçladıkları sistemi artık hayata geçiriyorlar.. evlenmeden önce oturduğum evde kablonet kullanıcısıydım ve abone olduğum süre içinde en ufak problemle karşılaşmamıştım.. bu yüzden özlemiyor değilim.. şuan oturduğum evde olsa, bir dakika durmam kablonete geçerim.. işte problemde aslında burada gösteriyor kendini.. Turksat keşke yeteri kadar genişleyebilse de bu tür hizmetlerden herkes faydalanabilse.. aslında bunu da anlamıyorum, önce hizmet verdiğin çevreyi genişlet, ondan sonra ekstra hizmet ver.. çünkü ne kadar müşteri varsa, ekstra hizmet vererek kazanabileceğin o kadar gelirin var demektir.. bakıyorum da forumda yazılanlara, birçok kullanıcının artık evinde DVB-C destekli panel TV'ler var.. ama bu kullanıcıların oturduğu bölgede kablotv yok.. acaba genişlemeyi düşünüyorlar mı, bu konuda ayrıntılı bilgisi olan var mı?

edit: mesut çevik'e tebrikler bu arada.. gayet profesyonel işler yapıyorsunuz.. aynen devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapati -- 17 Ekim 2008; 13:26:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bu broşürdeki neta abone merkezlerine ben geçen cumartesi sorduğumda henüz cihaz yok hafta içi gelebilir demişlerdi.

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

İşte Turksat'ın 85 ytl ye vereceği SD özellikli DVB-C alıcısı.

İstanbul Ankara İzmir ve Manisa daki Neta abone merkezlerinin telefonları da broşürde verilmiş.

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

İstanbul Bahçeşehirdeki belirtilen numarayı aradım birkaç güne kadar kutuları beklediklerini söyledi ve satışına başlanacakmış.

• Yani analog ta 2 tv ye paylaştırılarak sorunsuz izlenebilen yayın, digitale geçişte aynı kablo tesisatı ile
    sadece her tv için ayrı kutu alarak sorunsuz izlenebilecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 17 Ekim 2008; 15:08:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_runo

Yani analog ta 2 tv ye paylaştırılarak sorunsuz izlenebilen yayın, digitale geçişte aynı kablo tesisatı ile
    sadece her tv için ayrı kutu alarak sorunsuz izlenebilecek mi?

dijital yayını birkaç cihaz alıp birkaç tv'de izleyebilirsiniz. ya da bir cihaz alıp bir tv'de dijital, diğerlerinde analog yayın izleyebilirsiniz.
  • uydunun yayınımı yoksa bu bunun kalitesi mi daha iyi?
  • 1 kasıım'da Ankara, İstanbul ve İzmir'de dijital yayın başlıyormuş:)

http://www.teledunya.net/icerik/yeni_dunya/index.php
  • quote:

Orjinalden alıntı: Næccm

quote:

Orjinalden alıntı: gun

Kablo gerçek gücünü göstermeye başladı.
    410 kanal + 10 Megabit internet bağlantısı hepsi bir kablo üzerinden hemde hava durumundan şundan bundan etkilenmeyen bir sistemle. Yurt dışında inanılmaz güçlü olan kablo sistemler, Türkiye'de ihmal edilmesi nedeniyle bugün önümüzde D-Smart ve Digiturk gibi platformlar var eğer ki ihmal edilmemiş olsalar bunlar başımıza gelmezdi.

bence kablonetin en buyuk eksigi alt yapi misal olmayan bolgelere goturseler bu hizmet kablo net mesala ben 1 dakika dusunmez aninda birakirim ttneti ama el mahkum iste

Kapısına imam gelen bakkal perdesini aralar..Elleri mahkum almaya

• quote:

Orjinalden alıntı: sinanx

uydunun yayınımı yoksa bu bunun kalitesi mi daha iyi?

yayın kalitesi olarak uyduyla aynı kalitede olacak. teledünya'nın avantajı çanak antene gerek olmadığından görüntü kirliliğini önlemesi, çanak parası ödemeniz gerekmemesi, yayın kabloyla geldiği için kötü hava koşullarından etkilenmemesi ve frekans değişikliklerinde yeni ayarlama gerektirmemesi.
  • TELEDÜNYA, Türkiye ve dünyada büyük bir beğeniyle izlenen çok sayıda televizyon kanalını, üstün görüntü ve ses kalitesinin yanı sıra ekonomik fiyatla izleyebileceğiniz bir yayın platformu. Bu platformda, 2�si full HD (yüksek çözünürlüklü), 56�sı standart dijital ve 55�i analog olmak üzere, dünyanın çeşitli ülkelerinden toplam 113 kanal yer alıyor.

TELEDÜNYA, 1 Kasım 2008�den itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir�de HD yayınlarını başlatıyor. 2009 yılı Şubat ayından itibaren, kablo TV altyapısı bulunan 21 ilde, dijital ve HD yayınlarımızı izleybilirsiniz
    TELEDÜNYA�da; İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya gibi Avrupa ülkelerinden, Japonya, Kore ve Kazakistan�dan yeni televizyon kanalları ile tanışacaksınız.

TELEDÜNYA�ya abone olarak, kablo TV şebekesine bağlayacağınız SET TOP BOX ile dijital yayın kalitesine ulaşabilirsiniz.

TELEDÜNYA çanak anten gerektirmez. Bu özellik; hem çanak antenlerin ortaya çıkardığı görüntü kirliliğini, hem de izlediğiniz yayının kötü hava koşullarından etkilenmesini önler.

TELEDÜNYA�da bağlantınız, uluslararası iletişimde kullanılan uydu destekli kablo TV hattı üzerinden gerçekleştirilir. Ulusal ve uluslararası ünlü kanalların yayınları size, dijital ve full HD kalitesi ile ulaşır. Dijital ve full HD teknolojisi en canlı görüntü, en net ses demektir.

TELEDÜNYA platformundaki kanallar, ailenizle bir arada seyir keyfi yaşayabilmeniz için özenle seçilmiştir.

TELEDÜNYA'da interaktif hizmetlerden de yararlanabilirsiniz. 2009 yılı başından itibaren başlayacak interaktif yayın hizmetiyle eğitim programlarında sorular sorabilir ve televizyonda sınavlara katılabilir, sonuçlarını anında görebilirsiniz. İnteraktif yayınlarla ayrıca; TV kumandasıyla video ve müzik indirebilir, kredi kartı numarası girerek alış-veriş de yapabilirsiniz. Bu işlemlerin tamamını tek bir kumanda ile gerçekleştirebilirsiniz.

TELEDÜNYA, HD kalitesindeki yayın hizmetini sizlere ekonomik fiyatlarla ulaştırır. Ayda yalnızca 9,5 YTL abone ücreti ile

TELEDÜNYA yayınlarını izleyebilirsiniz.

TELEDÜNYA�da hızlı ve kaliteli teknik servis hizmetinden yararlanabilir, kablo ve yedek parça gibi malzemelere ücret ödemezsiniz.

TELEDÜNYA ile evdeki her televizyonda farklı kanal izleyebilirsiniz. Frekanslar değiştirildiğinde yeniden ayarlamak zorunda kalmaz, aynı şebeke üzerinden internet hizmeti de alabilirsiniz.

• hepimizin malıda hani hizmet kardeşim ... BANA HİZMET GETİRMEKTEN ACİZ OLAN BİR KURUM BENİM DEĞİLDİR ... adı Türksat ama bana gelmeyen hizmet için gözümde sıfırdır ... son teknolojik imkanlarla en geç 3-4 haftada bulunduğum bölgeye hizmet getirebilecek kapaistede değillerse alsınlar dijital yayınlarını müsait bir şekilde kullansınlar ... ilk önce müşterinin ayağına hizmeti götür sonra hizmet kaliteni geliştir ... tekrar söylüyorum , yazıklar olsun Türksatın hizmet politikasına , yazıklar olsun onu yönetenlere ...
    quote:

Orjinalden alıntı: thomson

Beyler kötülediğiniz kurum hepimizin malı olan TürkSAT'tır.
    Övmek istediğiniz şirketler ise şahıslara aittir.
    Bütün dünyada kullanılan bir sistemdir.Hatta Amerika'da internet ve tv hizmetlerinin %80 i kablo üzerinden verilmektedir.
    Sistemin kötü yönetilmesi,sistemin kötü ve saçma olduğunu göstermez.
    Türksat'ı kim yönetiyor,hükümetin atadığı kişiler.Hükümeti kim seçti vatandaşlar yani bizler.
    İyi hizmet istiyorsanız bu işleri en iyi şekilde yapacağına inandığınız kişileri seçersiniz.
    KabloNET ve KabloTV'nin gelişmemesinde acaba başta TTNET olmak üzere DT ve DS'ın etkisi varmıdır diye de merak ediyorum.
    Birde KabloNET ve KabloTV gibi iki güzel marka ismin varken bunları UyduNET ve TeleDünya gibi kötü isimlerle değiştirmek kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum.
    HD yayın için HDMI çıkışlı ve kayıt yapabilen Motorola ve Samsung un dvb-c receiverları var.Bizdeki sisteme olup olmayacağını bilmiyorum ama sistem başlayınca belli olur.
    Sonuç olarak sınırlı sayıda ilde hizmet vermesine rağmen yaklaşık 1.200.000 abonesi olan KabloTV aboneleri için çok geçte olsa güzel bir gelişme.

• Turksat müşteri hizmetleriyle konuştum dijital yayınlar 1 kasımda izmirde başlayacakmış , ancak TV de DVB-T tuner olsa da yine de set top box almak gerekiyor diyor, röportaj yapılan arkadaş aksini söylüyor, hangisine inanmak gerekir ??
  • ARKADAŞLAR TÜRKSATÇILARIN DÜNYA UMURLARINDA DEGİL...Boş yere umutlanmayın..hepsi bol maaşla gününü gün etme hesabında. geçen yıl Bahçeşehir 2. kısıma geldim yerleştim.daha önce Ataköyde kablo yayın alıyordum... Neyse burada normal antenler yetersiz kalıyor..herkesin balkonu evi, penceresi hep çanak dolmuş..o kadar çirkin...kablo tv araştırdım yok...Türksat yayını aradım yok...çanak taktırmaya kalktım tek çanak 350 lira istediler...Siteye merkezi büyük çanak konacak diye bu parayı vermedim. gidip 2 yıllık başlangıç paketi DİJİTÜRK aldım...içinde şu var..Bu var... peki..Eve kuruldu...Bir ay sonra var dedikleri her yayın kesildi. Promasyonmuş...Bizde .cascavlak 18 kanala kaldık. kanal var hep fasa fiso...Seyredilen normal antenle aldıklarımız..belli kanallar..Digerleri hep ayrı ücrete tabi...2 yıllık peşin ödedim. Yüz defa pişmanım.....Boşu boşuna para veriyorum...Şimşek çaktı, yagmur yagdı dijitürk YOK...kesiliyor.. Bahadır Elektronik Avcılara telefon...Gelen yok..Sıra çok....Ayrıca 20 L. servis parası...Gelip hemen çalıştırıp gidiyorlar...TURKSAT TİCARİ BİR İŞLETME OLSA BURADA TAM 20.000 KİŞİLİK BİR YERLEŞİM YERİ VAR....Buraya hala gelecekler...Hala gelecekler...İşte para...İşte abone...İnsanlar bile bile kaz gibi yolunuyorlar...tam bir yıl geçti. En ufak bir çaba, gayret, çalışma yok..ÇÜNKÜ MAAŞ GARANTİ....Boşuna umutlanıyoruz...Ve bekliyoruz... Uydudan direkt baglantılı internet dediler...Oda laf çıktı...Sonuç yok....GEL PARA KAZAN..İŞTE MEYDAN...BOMBOŞ...KİMSE YOK....Nerede ? Kimi arıyoruz ?....Saygılarımla...

• Dijital yayın olayını kısaca özetleyerek başlamak lazım sanırım. Önce standarda bir göz atalım:

DVB NEDİR?

DVB' nin tam açılımı, Digital Video Broadcasting yani Dijital Video Yayını' dır.

DVB, dünya çapında 35' ten fazla ülkede yer alan toplam 270 kurum ve kuruluşun, dijital video ve veri transferini ortak bir standart dahilinde sağlamak üzere yürüttüğü ve geliştirdiği bir projedir. Söz konusu 270 kurum ve kuruluş, yayıncı kuruluşlar (RAI,RTL,TV5 vb. ), üretici firmalar(Toshiba,Sony,Samsung vb.), ağ operatörleri(Swisscom,Deutsche Telekom vb.), yazılım geliştirme firmaları(Dolby Labs,Ocean Soft vb.) ve resmi kurumlardan (Projeye üye ülkelerin ulaştırma/telekomünikasyon bakanlıkları vb.) teşekkül etmektedir.

Bu 270 kuruluş, ortaklaşa olarak dijital yayın teknolojilerini geliştirmekte ve bu şekilde dijital yayıncılık standartlarını belirlemektedir.

DVB-S, DVB-C, DVB-T NEDİR?

Ülkemizde bugüne kadar yaygın olarak tanıdığımız tek sistem budur; DVB-Sattelite yani uydu üzerinden dijital video yayını anlamına gelmektedir. Evlerimizdeki uydu alıcı cihazların tamamında bu logo bulunmakta ve o cihazın DVB-S standartlarında üretildiğini göstermektedir.

TeleDÜNYA ile hayatımıza girecek olan standart ise budur; DVB-Cable yani kablo üzerinden dijital video yayını anlamına gelmektedir. TurkSAT' ın satacağı/dağıtacağı ve set top box (set üstü kutu) olarak adlandırılan tüm cihazlar ise bu standarda sahip olacaklar.

DVB-Terrestrial yani karasal dijital video yayını standardı ise, ülkemizde yine kısa süre öncesinde başlanan bir uygulamayla tanışmış olduğumuz bir teknolojidir. KabloTV ya da uydu tesisatı olmaksızın, karasal dvbt anteni ile alınabilen yayınların standardını belirler.

Hangi platform üzerinden olursa olsun, üzerinde konuştuğumuz şey en nihayetinde bir sinyal transferidir. DVB projesi tarafından ortaya konulan şey ise, bu sinyal transferinin belirli ortak diller üzerinden yapılmasına olanak sağlayacak standartların oluşturulmasıdır. Mantık basittir, örneğin DVB-S yayınını almak için bu şekilde gelen sinyali çözüp ekrana yansıtabilen bir alıcı kullanmak gerekir. Bu mantık DVB-C ve DVB-T için de aynıdır.

Piyasada sadece DVB-C yayınını çözebilen cihazlar bulunduğu gibi; tek kutuda her üç türden yayını çözmeye olanak sağlayan modeller de bulunmaktadır. Bu olay da basittir, üretici firma tek kutu içine üç adet alıcı sığdırmıştır.

Neyse konuyu dağıtmayalım; TeleDÜNYA platformu, Turksat Kablo şebekesi üzerinden yayın yapacaktır ve bu şebekeye üye herhangi bir terminale bağlanacak olan herhangi bir DVB-C alıcı, söz konusu yayını çözebilecektir.

Bu da demek oluyor ki, içinde DVB-C tuner bulunan yeni model TV' larınızda yayın almak için ayrı bir kutuya ihtiyacınız olmayacak. Ancak buna rağmen HD yayın için ayrı bir kutuya ihtiyacınız olabilir.

Netice itibarı ile uzun zamandır merakla beklenilen, gelişmeye çok müsait ve tüm dünyada yıllardır bulunan çok iyi bir sisteme kavuşmuş oluyoruz.

Oturduğum apartman uyduya ters yönde olduğundan ve yönetim kararı gereği çatıya çanak montajı yapamadığımızdan uydu üzerinden dijital yayın alamıyorum. Şu anda TurkSAT KabloTV ve TurkTELEKOM ADSL aboneliklerim bulunmakta. Yeni sistem, bir paket halinde(DVB-C + KabloNET) ve kablosuz internet modemi hediyeli olarak satışa sunulduğu anda, ADSL aboneliğimi iptal ederek HD yayınları çözebilen bir DVB-C alıcı satın alıp üye olmayı dört gözle bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.