Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40d3500 sony modelıne sahıbım.cıhazda entegre dvb-c tuner var,gene set top box almam gereklımı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre492

Turksat müşteri hizmetleriyle konuştum dijital yayınlar 1 kasımda izmirde başlayacakmış , ancak TV de DVB-T tuner olsa da yine de set top box almak gerekiyor diyor, röportaj yapılan arkadaş aksini söylüyor, hangisine inanmak gerekir ??

siz buraya DVB-T yazmışsınız. eğer çağrı merkezine de DVB-T diye sorduysanız aldığınız cevap doğrudur, çünkü DVB-T kablo tv yayınını değil karasal dijital yayını destekler. ama eğer burada yanlış yazmışsanız ve çağrı merkezine DVB-C diye sormuşsanız iki görevlinin sözlerinde bir çelişki var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tegora -- 18 Ekim 2008; 17:05:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nold0r

40d3500 sony modelıne sahıbım.cıhazda entegre dvb-c tuner var,gene set top box almam gereklımı?

Yukarıda yazdığım gibi, eğer halihazırda TurkSAT KabloTV abonesiyseniz ve Dijital test yayının verildiği illerden birinde yaşıyorsanız eksta bir alıcı cihaza ihtiyaç duymaksızın SD standardında dijital yayın alabiliyor olmanız lazım.

Ek özellikler bir tarafa, ''Set Top Box'' dedikleri, en nihayetinde bir DVB-C alıcısıdır. Sizin televizyonunuzda bu alıcı built-in olarak yer almakta, öyle ise ekstradan bir harici alıcıya ihtiyaç duymamanız lazım.
  • dıjıtal kanalları arattıgımda 14 tane kanal buluor.izmir/karşıyaka/bostanli yoresindeyim.ancak seçilen program ayarli değil diyor tv de ve gostermior.bunun sebebi ne olabilir.kanallari buluor ama gostermıor.sinyal orta seviede gezior
  • ya peki benim tv de DTV denen birşey var bu ne oluyor
    42lg5000
  • 10 ytl gibi uygun bir fiyatla HD yayın verirseler, oyun oynama dışında da HDTV'lerin hakkını vermeye başlarız demektir.Umarım her zaman olduğu gibi uzadıkça uzamaz bu süreçler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: andy1

TELEDÜNYA, 1 Kasım 2008�den itibaren Ankara, İstanbul ve İzmir�de HD yayınlarını başlatıyor. 2009 yılı Şubat ayından itibaren, kablo TV altyapısı bulunan 21 ilde, dijital ve HD yayınlarımızı izleybilirsiniz

Kesin tarih 1 Kasım 2008 mi Şubat 2009 mu ?
  • arkadaşlar kim ne derse desin ben bu ttnet den bıktım usandım
    3 aydan beri delicene kotayı aşıyorum sıkıldım artık saçmalıktan
    şimdi bu uydu neti almak mantıklımı yoksa kasımı bekleyip kampanya falan yapmalarını
    bekleyelim.
    pazartesi gidip iptal ettrecem ttnet i sizce ne yapmalıyım bir arkadaş kasım da kampanya ile
    wireless modem falan verilecekmiş demiş kablolu var evde olmadı set-up bax falan başvururuz
    bir tavsiye verin.
  • sanmıyorum.çunku şifre girecekler sanırım
  • quote:

Oturduğum apartman uyduya ters yönde olduğundan ve yönetim kararı gereği çatıya çanak montajı yapamadığımızdan uydu üzerinden dijital yayın alamıyorum. Şu anda TurkSAT KabloTV ve TurkTELEKOM ADSL aboneliklerim bulunmakta. Yeni sistem, bir paket halinde(DVB-C + KabloNET) ve kablosuz internet modemi hediyeli olarak satışa sunulduğu anda, ADSL aboneliğimi iptal ederek HD yayınları çözebilen bir DVB-C alıcı satın alıp üye olmayı dört gözle bekliyorum.

sanırım epey bekleyeceksiniz
    Turksat bugüne kadar bu şekilde bir kampanya yapmadı, bundan sonra yapacağını da zannetmiyorum. Yapacağı kampanyalar kurulum bedeli almamak şeklinde veya limitsiz internete 2 yıl kontratla dijital paket +3.5 YTL gibi olacaktır. Bedava wireless router + kablo modem vereceğini hiç zannetmiyorum.

ADSL'de de modem'leri bedavaya verdiklerini mi zannediyorsunuz? Pahalıya sattıkları adsl aboneleğine sizi bağlamak adına veriyorlar modemleri.

• Şu sorulara net cevap gelirse sevinirim;

1-Kasımda başlayan olayda kaç tane digital kanal var, bu kanallar neler, kaçı türk?

2-Sundukları digital yayının kalitesi nasıl? Biliyorsunuz analog çamur, digital dedikleri şeyin kalitesi, kaliteli bir uydu receiverdan aldığımız görüntüyü aratmayacak kadar iyi mi?

Analog yayınlatı malum rezalet, ne kadar bir oranda iyileşme olacak ve daha önemlisi kanal içeriği arkadaşlar, gidipte çok izlediğim kanallar yine çamursa
    boşu boşuna tantana yine...
  • o modelde sadece DVB-T var, yani kutu gerekli.
    DVB-C'li televizyonlarin kutuya ihtiyaci yok, cunku sifreli yayin da olsa CAM card slotuna Turksat'tan alacaginiz kartinizi takip sifre cozersiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

SONY KDL-26P3000 LCD TV var bizde.

SONY web sitesine girdim.

DVB yani Digital Video Broadcasting işareti var.

Türksat'ın sunacağı Digital yayın kutusuz olurmu acaba?

http://www.sony.com.tr/product/t15-p-series/kdl-26p3000

• hd yayınlar için şöyle bir "kutu" alınacak sanırım

http://www.ma.com.tr/ci/yonetim/OHC3700C_Turksat.pdf

Kasım 1 diye hemen heveslenmeyin, kablo altyapısı heryerde uygun olmadığı için dijitale geçiş her yerde hemen olamayacak, bazı yerlerin geçişi yılbaşını ( ama hangi yılbaşı :P) bulur diyorlar.

Şifreleme konusu halen çok açık değil, özellikle tematik kanallara modüllü üyelik vereceklerini sanmam
  • Aynı tv den kullanıyorum. SONY 40D3500
    İzmir / Üçkuyular dan arama yapmaktan yoruldum.
    Hiç yayın bulamıyorum. Arama sonrasında sinyal seviyesi bölümüne baktığım zaman sinyal yok diyor.
    Fakat frekans bölümlerinde rakamlar 3-5 saniye değişip 0 a dönüyor.
    Acaba tv de mi problem var, yoksa benim bulunduğum alanda mı yayın yok nasıl anlayabilirim ?

quote:

Orjinalden alıntı: nold0r

dıjıtal kanalları arattıgımda 14 tane kanal buluor.izmir/karşıyaka/bostanli yoresindeyim.ancak seçilen program ayarli değil diyor tv de ve gostermior.bunun sebebi ne olabilir.kanallari buluor ama gostermıor.sinyal orta seviede gezior
  • bizim ilçede kablo tv olsa derhal alırdım ama neyazıkki yıllardır getirmediler, abuksubuk semtlerde bile var ama istanbulun göbeğindeki böylesine kalabalık bir ilçede yok
  • İşte 210 ytl lik HD alıcının özellikleri:

Transport Stream: MPEG-2 ISO/IEC 13818-1 TS

Profil Seviyesi: H.264 AVC HP@L4, MP@L3, MPEG-2 MP@ML, MP@HL

Video Formatı: 4:3, 16:9 Letterbox(Varsayılan)

Video Çözünürlügü: 1080i, 720P, 480P/576P, 480i/576i

Audio Decoding: MPEG-1 layer I ve II, MPEG-2 BC AAC, HE-AAC, HE-AAC V.2

Audio Kanal: Mono, Dual channel, Stereo, Joint stereo, Multi channel(5.1)

Teletext: OSD, VBI

Altyazı: OSD

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Ekim 2008; 15:38:55 >

• DVB-C tunerli televizyonlarda bulunan CA modul slotu icin Turksat'tan sifre cozucu kart satilacagi bilgisini guvenilir bir kaynaktan alabilen var mi?
    Tesekkurler.

quote:

Orjinalden alıntı: lecoqtr

o modelde sadece DVB-T var, yani kutu gerekli.
    DVB-C'li televizyonlarin kutuya ihtiyaci yok, cunku sifreli yayin da olsa CAM card slotuna Turksat'tan alacaginiz kartinizi takip sifre cozersiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: METALLICA

SONY KDL-26P3000 LCD TV var bizde.

SONY web sitesine girdim.

DVB yani Digital Video Broadcasting işareti var.

Türksat'ın sunacağı Digital yayın kutusuz olurmu acaba?

http://www.sony.com.tr/product/t15-p-series/kdl-26p3000

• Bu gün Hürriyet Gazetesinde yarım sayfalık TELEDÜNYA reklamı yayınlandı. 9.5 YTL HD digital yayın diyor
    ama kutu fiyatları hakkında bir şey yok kanal listesindede yaklaşık 90 kanal ismi var birde telefon no var mesaj yollayınca kaydınız alındı en kısa sürede aranacaksınız diyor. Bu ilan Kablocuların birşeyler yapma aşamasında olduğunu gösteriyor ama bakalım ilk kutuyu kim alacak,ilk yayını kim izleyecek.
  • televizyonda da reklamları yayınlanmaya başlamış teledünyanın
  • teledünya başvuru formu web sitesine konmuş:
    http://www.teledunya.net/basvuru_formu.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tegora -- 21 Ekim 2008; 19:05:39 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.