Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cocobongo

arkadaşlar diğer platformlarda ve uyduda dıgıtal radyo yayınları var fakat teledünyada gözükmüyor acaba neden??

önce bi doğru düzgün tv kanalı getirsinler
    55 tane dijital yayın yapan kanal var zaten bi de radyo kosyalar TV kanallarına hiç yer kalmazdı.
  • 40w4000 tipi lcd tv'im var kutuyu almaya gerek kalamdan hd kanallar ve dijital yayın için başvurabilirmiyim acaba ?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar sorularınız aynı olmaya başladı zaten 3 sayfa konu bir zahmet okuyalım.
    3 sayfa bile okuyamayan toplum olduk ya yuh yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanthunder -- 23 Ekim 2008; 23:06:15 >
  • Aranıza yeni katılan bir çömez olarak bildiklerimi paylaşmak isteğindeyim.. Efendim genel olarak sorulan DVB-C olayına deyineyecek olursak, iki şekilde ele almamız mümkün
    bir kısım tvler içerisinde sadece yapılan kablolu digital yayınlardaki SD kanalları izlememize olanak şağlayan tuner ler mevcut; ( bu teledunyanın 85 ytl ye satışa sundugu set up box alma gereksinimizi ortadan kaldırıyor) örnek: sony v4000 serisi
    diğer bir kısımda ise yapılan kablolu digital yayınlardaki SD kanallara ek olarak HD kanallarıda izlememize olanak şağlayan tuner ler mevcut; ( bu teledunyanın 210 ytl ye satışa sundugu set up box alma gereksinimizi ortadan kaldırıyor) örnek: sony x3500

sonuç olarak ufak bir araştırma yaparsanız kullanmakta olduğunuz tv nin (varsa) hangi tip tunere sahip olduğunu öğrenebilir ( genelde offical web sitelerinde teknik detaylar altında tv üreticileri bu özellikleri belirtirler yada kullanma kılavuzunda mevcuttur) ve bu bilgi ile gerekiyorsa set up box a para harcarsınız.. Ayrıca dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada ileride turksat yayını şifrelediği zaman karşılaşılacak olan problem, bu durumda tvnizde her iki tunerden biri olsada PCMCIA Kart Yuvası olmaması durumunda set up box almaktan başka bir çare kalmıyor çünkü bu şifreyi çözen ve turksat tarafından ileride dağıtılacak olan kartların takılacağı slot. (fakat genelde içerisinde tuner olan tv modellerinde PCMCIA bulunuyor)

Son olarak kendimden örnek vereyim, şu anda sony 32v4000 kullanmaktayım bu modelde sadece SD kanalları izlememe olanak sağlayan DVB-C tuner mevcut bu sebeple kısa vadede , HD set up box'ın fiyatı düşene, herhangi bir cazip kampanya yakalayana yada HD kanal sayısı artana kadar sayısal kablo aboneliğine geçip sadece SD kanalları izlemeyi daha sonra duruma göre HD set up box almayı düşünüyorum...

• arkadaşlar, ankara çayyolunda oturuyorum..kablo tv abonesiyim ve DVB-C özellikli lcd kullanıyorum..dün akşam arama yaptırdığımda tv 19 tane dijital kanal buldu..gördüğüm kadarıyla analog yayınla önemli bir kalite farkı var..ama kanaldan kanala da oldukça farkediyo..örneğin cnbc-e nin yayını çok iyi iken tnt nin görüntüsü oldukça mat gibi..bu da sanırım yayın yapan kanalların kendi ayarları ile ilgili..

bulunan kanallar arasında eurosport hd ve ngeo hd de var ama görüntü yoktu ve kanal ayarlı değil gibi bir uyarı veriyordu..

kablo tv nin analog yayınından memnun olmadığım için uyduya geçmeyi düşünüyordum ama dijital yayının performansı tatminkar geldi bana..kısa vadede uyduya geçmeyi düşünenler varsa dijital yayını denemeden karar vermesin bence..
  • dvb-c özelliği olan tvim var ancak ankara hiç dijital yayın bulamıyorum. DTV''ye giriparattırıyorum hiç servis bulunamadı diyor.Test yayınlarını izleyebilmek için başka bir sey mi yapmak gerekiyo?
  • Nerden kutu alacağız belli oldu mu,yoksa kendilerimi getiriyorlar,bir'de 35 lira açma parası nedir,dijital yayınlar şifrelimi verilecek,şifreyi açmak için mi 35 lira istiyorlar
    İkinci bir kutuyu kendimiz dışardan alsak,seyretme imkanı olur mu,olmaz mı?
    Bence çok belirsizlik var,kasımın birinde kime seyrettirecekler acaba,eski abonesi olarak bana dijital yayın geçmek istermisiniz
    diye soran bile olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 24 Ekim 2008; 11:44:40 >
  • TV de MpEG-4 decoder yoksa HD DVB-C yayınları çözemiyor olabilir

quote:

Orjinalden alıntı: kocapraz

bulunan kanallar arasında eurosport hd ve ngeo hd de var ama görüntü yoktu ve kanal ayarlı değil gibi bir uyarı veriyordu..

• HD yayın için kutu şart gibi görünüyor..
  • bazı tv'ler dvb-c özellikli olmasına rağmen kimisi sadece sd yayınları, kimisi de hem sd hem hd yayınları açıyor.
  • ya KAblo TV Alt yapısı Yeterli değil bizim oraya gelene kadar 50 sene geçer :)
  • Kablo TV yeni frekans listesini bulabilen var mi?
    Turksat 3A ile birlikte Kablo TV kanallarinin da frekanslari degismis. Digital yayin icin bir on hazirlik olsa gerek.
  • SONY 40D3500 Tv kullanıyorum.

Başvuru formunda SD mi HD mi diye soruyor.
    Tv Full HD.

Ama DVB-C HD yayın uygun mudur ?
  • kablo tv nin yeni kanal listesi:

KABLO TV YENİ KANAL LİSTESİ

CH 05 KANAL 24
    CH 06 KANAL D
    CH 07 STAR TV
    CH 08 FOX
    CH 09 NTV
    CH 10
    CH 11 CNN TURK
    CH 12 ÜLKE TV

CH 21
    CH 22
    CH 23
    CH 24
    CH 25
    CH 26
    CH 27
    CH 28
    CH 29
    CH 30
    CH 31

CH 33 TV5 MONDE EUROPE
    CH 34 DREAM TV
    CH 35 FASHION ONE
    CH 36 POWERTURK
    CH 37 FLASH TV
    CH 38 SHOPPING TV
    CH 39 TURK Ç

CC 03
    CC 04 TRT 1
    CC 05 TRT 2
    CC 06 TRT GAP
    CC 07 ATV
    CC 08 SHOW TV
    CC 09 STV
    CC 10 KANAL 7
    CC 11 TGRT HABER
    CC 12 HABERTÜRK
    CC 13 SKYTÜRK
    CC 14 CNBC-E
    CC 15 TV8
    CC 16 KANAL A
    CC 17 KANAL 1
    CC 18 KANALTÜRK
    CC 19 CİNE 5
    CC 20 NBA TV
    CC 21 EUROSPORT
    CC 22 NTV SPOR
    CC 23 FB TV
    CC 24 CNN
    CC 25 BBC WORD
    CC 26 BBC PRIME
    CC 27 RTL
    CC 28 DISCOVERY
    CC 29 NATIONAL GEOGRAPHIC
    CC 30 TNT
    CC 31 TRT ÇOCUK
    CC 32 TRT INT
    CC 33 KANAL B
    CC 34 MTV
    CC 35 KRAL TV
    CC 36 NR 1
    CC 37
    CC 38 MESAJ TV
    CC 39 AZ TV
    CC 40 SES TV
    CC 41 OLAY TV

CH21 CH31 arası digital yayınlar için ayrılmış.

quote:

Orjinalden alıntı: CompassTR

Kablo TV yeni frekans listesini bulabilen var mi?
    Turksat 3A ile birlikte Kablo TV kanallarinin da frekanslari degismis. Digital yayin icin bir on hazirlik olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riveral -- 27 Ekim 2008; 17:16:58 >

• internet sitelerindeki bu resim var 1-2 kanal eklenmiş görünüyor bi önceki gösterdikleri resme göre
  • quote:

Orjinalden alıntı: cese

SONY 40D3500 Tv kullanıyorum.

Başvuru formunda SD mi HD mi diye soruyor.
    Tv Full HD.

Ama DVB-C HD yayın uygun mudur ?

hoca sen ne yaptın kafa bi milyon olmuş senin...

sen başvuru formuna hd olarak işaretle gerisi sorun değil..
  • benim anlamayamadığım durum; set-up box ları biz turksattan mı satın alacaz yoksa dışarıdan markasına göre neyse kendi bulundukları bayilerden mi temin edecez...
  • arkadaşlar TeleDünya'nın web sitesinde kanallar bölümünde 56 standart dijital, 90 analog, 2 HD olmak üzere toplam 148 kanal diyor. acaba yanlış mı yazmışlar? çünkü analog yayında maksimum 70 kanal olması lazım

link:http://www.teledunya.com/icerik/kanallar/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tegora -- 27 Ekim 2008; 17:52:15 >
  • bu arada satış noktaları da belli olmuş
    http://www.teledunya.com/icerik/satis_noktalari/index.php
  • tam tahmin ettiğim gibi bursa yok satış noktalarında
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.