Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mr_bourrbone
    bu adres yaklaşık 1 saattir açılmıyor, KADIKÖY (İst) bu settopboxlar nerede satılacak, bilgisi olan? adres, telefon???

Neta Bayii:
    Ataman Elektronik 2163494029
    Halitağa Cad. No:42 Kadıköy Merkez

ya da

Türksat Abone Merkezi 216 327 5599
    Acıbadem Mah. Sarayardı Cad. Kemal Apt. No: 31/1-B Kadıköy/İstanbul

Yalnız set top boxların henüz satılmaya başlandığını zannetmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr_bourrbone

Merhaba; Herkes "Yayın alabilme" üzerine hayal ederek yazıyor doğal olarak; benim de düşüncem bu yönde...

Ancak; HD Set Top Box alıp da; HD Yayın izleyememek mümkün mü? bunu bilen var mı? Örnek olarak, Philips 32"PFL7962/12 var; bildigim kadarıyla DVBC yok, DVBT var. Ancak arkada bir de kard slotu da(giriş yeri de) mevcut(PCMCIA gibi birşey yazıyor). Tv fullHD değil, 1366*768 çözünülürlükte...

Bu tvye yarın set top bpx'ın HDlisini alıp getirirsek; HD Europsort izlememe ihtimali var mı?
    Bir de bu settopboxları Turksat görevlisi mi eve getirecek? Yoksa biz dışarıdan(Turksat Bayi, vb.) mı alacağız?

Not. Pzt'den beri, kablo tvdeki tüm kanalların görüntülerine inanammıyorum!!! Huleyn, şimdi verdiğimiz paraya değdi işte, neredeydi bu görüntü kalitesi bunca zamandır dedim kendi kendime...
    Not: Daire 2.kat, ama apartman boyu kısa, o yüzden uydu, DT; DS filan daireden almıyor... ))
    [Çatıya da yönetim, kiremit kırılır diye(!!!) izin vermiyor )) Bi ara uydu istendi, onu da ben ve benim gibi
    birkaç evsahibi istemedi; biz DT istedik...] Herneyse, iyiki varsın Turksat diyelim konuyu kapatalım ))

Merhabalar,

37" Sony ile izliyoruz kablo ile televizyonu. Pazartesi günü senin hissettiğin kalite artışını hissetmedik. Kadıköy'ün göbeğindeyiz. Sizin konumunuz nedir?

Saygılarımla..

• quote:

Orjinalden alıntı: fıratbozkurt

quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

musteri hizmetleri ile az once yaptıgım gorusme sonrası sunları ozetleyebilirim;

1 kasımda kesin kayıt baslıyor (kayıt internet uzerinden de yapılabiliyor) aktivasyon 1 hafta icinde oluyor
    dvb-c tuner ve kart slotu olanlar (orn x3500) box set almasına gerek yok
    35 ytl mutlaka alınıyor
    HD olan kanallar eurosport ve discovery

oradan mı yanlış söylediler yoksa siz mi yanlış yazdınız bilmiyorum ama discovery'nin değil national geographic channel'ın HD'si geliyor

bu sekilde soylediler hocam belki ben yanlıs anlamısımdır ama yanlıs yazmaıgıma eminim
    bosver zaten. HD olsunda TRT3 olsun :)

• quote:

Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

arkadaşım.senin sorunun kendi televizyonun la ozaman..sen ilk mesajında formdan bahsetmişsin.. herhalde forma sd diye ekleyipte hd neo ile eurosport u izleyecek halin yook demi..eğer öle bi niyetin varsa bence pek heveslenme..adamlar sinayi bir kasımdan itibaren vereceklerini sölüyorlar.burada sanmıyorum kimsenin hd yayın izlediğini. benim tuner konusunda araştırmaya ihtiyacımda yok.ben kendi tv min özelliklerini biliyosam diğerlerinden banane.. ilk mesajını okuma zahmetinde bulunursan eğer; sorumun amacı dediğin yer ile ilk mesajın arasında bayağı bir fark olduğunu görürsün.ne sorduğunuda bilmiyosun sen herhalde

o zaman bilmediğiniz bir konu hakkında yorum yapıp, ahkam kesip, terbiyesizlik etmeyeceksiniz sayın ABSOLUT

diğer yazdıkların hakkında polemiğe dahi girmeye tenezzül etmiyorum.....

• quote:

Orjinalden alıntı: cese

quote:

arkadaşım.senin sorunun kendi televizyonun la ozaman..sen ilk mesajında formdan bahsetmişsin.. herhalde forma sd diye ekleyipte hd neo ile eurosport u izleyecek halin yook demi..eğer öle bi niyetin varsa bence pek heveslenme..adamlar sinayi bir kasımdan itibaren vereceklerini sölüyorlar.burada sanmıyorum kimsenin hd yayın izlediğini. benim tuner konusunda araştırmaya ihtiyacımda yok.ben kendi tv min özelliklerini biliyosam diğerlerinden banane.. ilk mesajını okuma zahmetinde bulunursan eğer; sorumun amacı dediğin yer ile ilk mesajın arasında bayağı bir fark olduğunu görürsün.ne sorduğunuda bilmiyosun sen herhalde

o zaman bilmediğiniz bir konu hakkında yorum yapıp, ahkam kesip, terbiyesizlik etmeyeceksiniz sayın ABSOLUT

diğer yazdıkların hakkında polemiğe dahi girmeye tenezzül etmiyorum.....

üstte yazdığım gibi; benim ilgimi çekmeyen bir konu hakkında araştırma yapmadığım gibi; ne daha önce ne de şimdi bu konu hakkında ne ahkam kesiyor ne de yorum yapıyorum..

benim diğer yazdıklarımla zaten polemiğe girmeniz çok anlamsız olur..sizin polemiğe gireceğiniz tek konu; kafanızın içindeki düşünce ile parmaklarınız arasındaki iletişimdir..maalesef ne düşündüğünüzü parmaklarınıza aktaramadığınız gibi forumada yanlış aktarıyorsunuz..

umarım mesajınızı yazdıktan sonra "tamam" butonuna tıklamadan önce iyice okuyup, analiz edip foruma öyle mesaj yazarsınız..ben yaklaşık 4 yıldır burada, bunu yaparak mesaj yazıyorum...syg.

• cok güzel bir haber arkadaş ingiltereden dün geldi direk bir kafeye gittik adam aynen şöyle :)
    -ya gözüm ne cok hd ye alısmıs bu görüntü ne... tabi sonu küfür :)
    bizdede yaygınlaşsın su hıg-def
  • quote:

üstte yazdığım gibi; benim ilgimi çekmeyen bir konu hakkında araştırma yapmadığım gibi; ne daha önce ne de şimdi bu konu hakkında ne ahkam kesiyor ne de yorum yapıyorum..

benim diğer yazdıklarımla zaten polemiğe girmeniz çok anlamsız olur..sizin polemiğe gireceğiniz tek konu; kafanızın içindeki düşünce ile parmaklarınız arasındaki iletişimdir..maalesef ne düşündüğünüzü parmaklarınıza aktaramadığınız gibi forumada yanlış aktarıyorsunuz..
    umarım mesajınızı yazdıktan sonra "tamam" butonuna tıklamadan önce iyice okuyup, analiz edip foruma öyle mesaj yazarsınız..ben yaklaşık 4 yıldır burada, bunu yaparak mesaj yazıyorum...syg.

İşte bunda haklı olabilirsiniz, ALGIDA GÜÇLÜK problemimi kabul ediyorum.

Yorum ve yardımlarınız için teşekkürler.

Syg.

• TD Sitesinde 2 HD, 56 SD sayısal, 90 analog toplam 148 kanal hepsi 9.5 ytl diyor, 60 kanal için verilen liste:

Diğer kanallar için daha beklemek gerekiyor ...........

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 30 Ekim 2008; 12:19:27 >

• benim merak ettiğim turksattın satacağı HD set top boxlar in hepsi aynı marka ve model mi yoksa dsmart gbi farklı markaların aynı işlevi gören settopboxları mı olacak ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

TD Sitesinde 2 HD, 56 SD sayısal, 90 analog toplam 148 kanal hepsi 9.5 ytl diyor, 60 kanal için verilen liste:

Diğer kanallar için daha beklemek gerekiyor ...........

Bu kanalların Albenisi yok

• quote:

benim merak ettiğim turksattın satacağı HD set top boxlar in hepsi aynı marka ve model mi yoksa dsmart gbi farklı markaların aynı işlevi gören settopboxları mı olacak ?

wellwell

Şimdilik Pozitek marka HD alıcıyı 210 ytl ye vereceklermiş, ama Conax modül desteği olan başka marka HD DVB-C alıcısı kendin temin edebilirsen conax modül ve abone kartı takıp kullanabilirsin.

• nasıl peki bu alet iyi mi daha iyisi olarak önerebileceğiniz bir marka / model var mı?
    quote:

quote:

benim merak ettiğim turksattın satacağı HD set top boxlar in hepsi aynı marka ve model mi yoksa dsmart gbi farklı markaların aynı işlevi gören settopboxları mı olacak ?

wellwell

Şimdilik Pozitek marka HD alıcıyı 210 ytl ye vereceklermiş, ama Conax modül desteği olan başka marka HD DVB-C alıcısı kendin temin edebilirsen conax modül ve abone kartı takıp kullanabilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: wellwell

nasıl peki bu alet iyi mi daha iyisi olarak önerebileceğiniz bir marka / model var mı?

Kullanan olmuş mu bilmiyoruz ama 5.1 optik ses, HDMI vs... her bişeyi var görünüyor, fiyatına göre bence iyidir, 210 ytl ye değil HD, kaliteli bir SD uydu alıcı bile zor alırsın.

Daha çok erken abonelikler başlayınca piyasaya değişik alternatif markalar gelecektir ama bunun fiyatı uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 30 Ekim 2008; 15:32:31 >
  • teşekkürler :)
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wellwell

nasıl peki bu alet iyi mi daha iyisi olarak önerebileceğiniz bir marka / model var mı?

Kullanan olmuş mu bilmiyoruz ama 5.1 optik ses, HDMI vs... her bişeyi var görünüyor, fiyatına göre bence iyidir, 210 ytl ye değil HD, kaliteli bir SD uydu alıcı bile zor alırsın.

Daha çok erken abonelikler başlayınca piyasaya değişik alternatif markalar gelecektir ama bunun fiyatı uygun
  • Sonunda bir hayal seneler sonra gerceklesti, 15 dk once kontrol ettim ve DVB-C yayin baslamis (31.10.2008 Saat 01:40).
    Istanbul - Altunizade'deyim. STB almadim, Sony Bravia 40W4000 ile izleyebiliyorum.
    Suan icin 53 kanal mevcut yeni bircok kanal var. HD yayinlardan sadece National Geographic HD diye duyrulan kanalda fuarda da gosterimde olan HD5 test yayini mevcut, Eurosport HD kanalinda henuz goruntu yok ama ses var, diger HD kanalda da durum ayni olsa sorun benden diye dusunecektim ama sanirim bu da testle ilgili bir durum olsa gerek belki sifreleme sistemini deniyorlardir.

Hepimize hayirli olsun.
  • Bende de Sony 32v4000 var ve ara ara 27 ekim'den beri kontrol ediyordum kablo tv üzerinde ki dijital yayını.
    Düne kadar kanallar oluşturulmuş ama görüntü yokken;Bugün öylesine bakmak istedim ve yayın olduğunu gözlemledim.
    Açıkcası her kanal stereo olmuş.
    Ayrıca diğer odamda Digiturk kullanmaktayım ve Digiturk denemesini öncesinde yapıp tv performansını gördüğüm için,kesinlikle kablo tv üzerinden gelen dijital yayın bence daha net.
    İst/Anadolu yakasında oturup televizyonunda DCB-C tuneri olan varsa bence deneme yapıp,gözlemlesinler.
  • Selam,
    Mecidiyeköy'de Sony 40W4000 ile 27 kanal bulundu. Kanalların çoğu net olarak çıkmıyor. Fakat NG Hd yayını süper net. Ayrıca Eurosport'ta sadece ses var . Umarım düzelir. Akşama tekrar arama yaptıracağım
  • ocularis

Yılbaşına kadar şifreleme yapılmayacağını fuarda söylemişlerdi,

Digitürkden daha net olması çok normal çünkü DVB-C tunerin TV nin üzerinde sayısal görüntüyü direkt çözüp ekrana aktarıyor, araya scart gibi digital / analog / dönüştürücü kısımlar girip görüntüyü bozmuyor.

Aynı sonucu DVB-T yayını da verebiliyor, harici bir anten bağlayıp TRT nin çamlıcadan yaptığı deneme yayınlarını izlediğinde scart bağlı uydu alıcısına göre daha net olduğunu görebiliyorum

İyi seyirler herkeze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 31 Ekim 2008; 9:22:44 >
  • Hadi hayırlı olsun. Umarım set top box satışlarına da hemen başlayabilirler.
    Türksat'ın bu işi eline yüzüne bulaştırmasından da korkuyorum açıkcası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocularis

Bende de Sony 32v4000 var ve ara ara 27 ekim'den beri kontrol ediyordum kablo tv üzerinde ki dijital yayını.
    Düne kadar kanallar oluşturulmuş ama görüntü yokken;Bugün öylesine bakmak istedim ve yayın olduğunu gözlemledim.
    Açıkcası her kanal stereo olmuş.
    Ayrıca diğer odamda Digiturk kullanmaktayım ve Digiturk denemesini öncesinde yapıp tv performansını gördüğüm için,kesinlikle kablo tv üzerinden gelen dijital yayın bence daha net.
    İst/Anadolu yakasında oturup televizyonunda DCB-C tuneri olan varsa bence deneme yapıp,gözlemlesinler.

Merhaba, Erenköy'de oturuyorum, bende dün gece nihayet Dijital Kablo TV yayını alanlar arasındayım, gözlemlerim arkadaşlarınkilerle aynı, görüntü kalitesi çok güzel, Dijiturk'ten sanırım daha iyi diyebilirim.
    54 civarında kanal vardı, ama birkaç tanesinde sinyal yoktu, 2 HD kanal olan Discovery ve NG'te de görüntü yoktu mesela, 32U4000'im kablo tv'ye bağlı, DVB-C tuner'i var ama HD yayın alabildiğinden emin değilim, kullanım kılavuzuna bakmam lazım, aklımda MPEG-2 aldığı kalmış, şöyle bir baktığımda.
    40D3500'de ise deneme yapmadım, eğer HD yayın alabilirsem güzel olur.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.