Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • d3500, u4000,v4000 gibi modellerde mpeg4 hd avc tuner olmadığından HD yayınları izleyemezsiniz. w4000 ve yukarı modellerde var bu tuner. Fakat digital yayınlarda bir sorun yok. Onları ek bir kutuya gerek olmadan seyredebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

d3500, u4000,v4000 gibi modellerde mpeg4 hd avc tuner olmadığından HD yayınları izleyemezsiniz. w4000 ve yukarı modellerde var bu tuner. Fakat digital yayınlarda bir sorun yok. Onları ek bir kutuya gerek olmadan seyredebilirsiniz.

Tahmin ettiğim gibiymiş, zaten dediğim gibi normal dijital yayınları izliyorum, HD'de olmayı versin, set top box almaya şu aşamada değeceğini düşünmüyorum, onu alana kadar amazon'dan 15 HD DVD daha alırım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre.karasan -- 31 Ekim 2008; 13:03:05 >
  • DVB-C yayınlarında tuner HD desketlemediği için başvuru formundaki SD mi HD mi sorusuna
    nasıl bir cevap vermeli ki ?

Anladığım kadarıyla HD dersek 2 HD kanalı çözemeyeceği için açamayacak
    Merak ettiğim SD dersek görüntü kalitesinde kötüleşme olur mu yoksa aynı mı olur ?
  • Fakat yılbaşından sonrası için Conax modülü ve abone kartı temin edilmesi şart olacak, şifreleme başlayınca abone kartını takıp izlemeniz gerekecek.

Sony servislerinde Conax uyumlu modül varmı acaba?

Bundan sonra satın alınacak TV lerde DVB-C / T , MPEG-4 HD decoder ve ayrıca modül girişinin olması önemli bir kriter olmalı bence, bu özellikler olmayan modelleri tercih etmek istemem....

quote:

Orjinalden alıntı: emre.karasan

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

d3500, u4000,v4000 gibi modellerde mpeg4 hd avc tuner olmadığından HD yayınları izleyemezsiniz. w4000 ve yukarı modellerde var bu tuner. Fakat digital yayınlarda bir sorun yok. Onları ek bir kutuya gerek olmadan seyredebilirsiniz.

Tahmin ettiğim gibiymiş, zaten dediğim gibi normal dijital yayınları izliyorum, HD'de olmayı versin, set top box almaya şu aşamada değeceğini düşünmüyorum, onu alana kadar amazon'dan 15 HD DVD daha alırım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 31 Ekim 2008; 14:23:03 >

• 32D3000 televizyonumda biraz önce tam tarama yaptırdım.16 kanal buldu.İstanbul sahrayıceditteyim.Bu kanallarında 2 tanesi yani HD olanları göstermiyor.Görüntü ve ses çok iyi diyebilirim. Acaba bu bölgeye az kanal yayını mı verildi telefon açıp sormak lazım. Zaman içerisinde sistem oturur diye düşünüyorum.
    Memlekete hayırlı olsun...
  • Mastor1, bendeki TV'lerde kart giriş yuvası var, hatta geçen kullanım kılavuzuna şöyle bir göz atmıştım, aboneli servisler için kart giriş yuvası diyordu sanırım, sanırım senin soruna cevap olabilir, ama yanılıyor olabilirim, eve gidince tekrar bakarım.
  • ok teşekkürler kablo tv bağlantısı varsa bir DVB-C taraması yaptır bakalım sayısal kanalları alıyor mu?

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: armoni59

32D3000 televizyonumda biraz önce tam tarama yaptırdım.16 kanal buldu.İstanbul sahrayıceditteyim.Bu kanallarında 2 tanesi yani HD olanları göstermiyor.Görüntü ve ses çok iyi diyebilirim. Acaba bu bölgeye az kanal yayını mı verildi telefon açıp sormak lazım. Zaman içerisinde sistem oturur diye düşünüyorum.
    Memlekete hayırlı olsun...

Bende Pizzahut'ın yakınında oturmaktayım.
    32v4000 var bende de.
    Baktığınızda her aramada kanal sayısı farklı sayılarda çıkabiliyor.
    Tam olarak arama yaptırmanızı tavsiye ederim.
    Gerçi şuan hiç kanal bulunmuyor ama ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

quote:

benim merak ettiğim turksattın satacağı HD set top boxlar in hepsi aynı marka ve model mi yoksa dsmart gbi farklı markaların aynı işlevi gören settopboxları mı olacak ?

wellwell

Şimdilik Pozitek marka HD alıcıyı 210 ytl ye vereceklermiş, ama Conax modül desteği olan başka marka HD DVB-C alıcısı kendin temin edebilirsen conax modül ve abone kartı takıp kullanabilirsin.

dostum neta marka vereceklermiş , seninkini ilk kez duyuyorum...???
  • quote:

Orjinalden alıntı: projist

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

quote:

benim merak ettiğim turksattın satacağı HD set top boxlar in hepsi aynı marka ve model mi yoksa dsmart gbi farklı markaların aynı işlevi gören settopboxları mı olacak ?

wellwell

Şimdilik Pozitek marka HD alıcıyı 210 ytl ye vereceklermiş, ama Conax modül desteği olan başka marka HD DVB-C alıcısı kendin temin edebilirsen conax modül ve abone kartı takıp kullanabilirsin.

dostum neta marka vereceklermiş , seninkini ilk kez duyuyorum...???

SD alıcılar Neta, HD alıcılar Pozitek marka

• SD'ler Neta. HD'ler Pozitek gözüküyor şu an için.
    Neta'nın ortaya koyduğu HD model yok henüz.
    İnşallah alternatifler çoğalır.
  • Pazartesi artik resmi olarak baslayacakmi bu dijital yayin tabi kutularinda satisa cikmasi gerekiyor.
  • Arkadaşlar,yarın 1 Kasım...

Hayırlı uğurlu olsun.Ben Yalova dayım.Biz Şubat 2009 da izlemeye başlayacağız sanırım.Az önce Teledünya nın sitesini gezerken ana sayfa da sağ alt tarafta ''YENİ FREKANS LİSTESİ'' diye bir ibare var.Tıklayınca ''Türksat 42 Doğu Tv Listesi'' çıkıyor.Altında ''Türksat Digital Tv ve Türksat Digital Radyo'' yayınları var.Bu TELEDÜNYA ile mi ilgili yoksa,TüRKSAT 3 A ya aktarılan yayınların frekansların mı vermiş?
    Burada 132 Tv ve 78 Rd kanalı mevcut.Nedir bu anlayamadım?..

http://www.teledunya.com/icerik/tarifeler/frekans.php

• yıllar önce sene 95 olabilir o zamanda 50 kanal başlangıç dahada artıcak demişlerdi bizde abone olmuştuk yıl 2008 54 kanal var bu kablo tv adamı sinir eder ben inanmıyorum adam başlangıç için 50 dıyor zamanındada öyle diyorlardı
  • Ben Ankara da 27 sinden beri her gün dijital arama yaptırdığımda sürekli değişikliklerle karşılaştım. 46w4000 serisi tv ile.Kanal sayısı 52 civarında ama bunlardan yaklaşık 30 kadarı çalışıyor. Ama sürekli yerdeğişiklikleri oluşmakta. Dijital yayın daha güzel ve net normal kabloya göre. Ayrıca birçok Türkçe ve ingilizce yayın yapan kanallarda dil seçme özelliği var. Örneğin TNT, e2, Discovery gibi. Ayrıca BBC Prime de alt yazı seçme özelliği var. İsterseniz kanalın sunduğu 4-5 dildeki alt yazıları gösterebiliyorsunuz. HD yayınlar ise hala yok. Yani ismi var ama görüntüleri yok.
  • Kadıköy'de oturuyoruz (Merkez). Turksat 3A devreye girip frekanslar değiştiğinden beri analog kablo tv yayınında ses ve görüntü kalitesinin düştüğünü hissediyoruz. NTV'de ses berbat mesela. TRT kanallarında da ilginç bir parazit oluşuyor seste. Sarı renklerde ilginç piksellenmeler oluşuyor. Pazartesi gününden önce gayet güzel izliyorduk yayınları. Dijital yayına geçmeye özendirmek için bilinçli yapılmış bir hareket olup olmadığını merak ediyorum doğrusu.. Aynı durumu yaşayan var mı acaba?

Saygılarımla..
  • Ankara Çayyolu'nda oturuyorum.
    gecen hafta icindeki tursat uydu değişiminden sonra, kablo tv'de bazi kanallarda seste hışırdamalar var. ornegin atv, kanald gibi.
    ayrica powerturk, shopping tv, gibi 3-4 kanalda goruntu kalitesi cok kotu oldu. bunlar için kablo tv arızayı da aramak istemiyorum.
    umarım digital yayında bu tür sorunlar olmaz.
  • evet . birebir aynı problemler

quote:

Orjinalden alıntı: CYSTEIN

Kadıköy'de oturuyoruz (Merkez). Turksat 3A devreye girip frekanslar değiştiğinden beri analog kablo tv yayınında ses ve görüntü kalitesinin düştüğünü hissediyoruz. NTV'de ses berbat mesela. TRT kanallarında da ilginç bir parazit oluşuyor seste. Sarı renklerde ilginç piksellenmeler oluşuyor. Pazartesi gününden önce gayet güzel izliyorduk yayınları. Dijital yayına geçmeye özendirmek için bilinçli yapılmış bir hareket olup olmadığını merak ediyorum doğrusu.. Aynı durumu yaşayan var mı acaba?

Saygılarımla..
  • aynı sorunlar bendede vardı bugun servis cagırdım 20 dk da geldiler ana kutudaki buyuk bir parcanın yenisini taktılar kanallar simdi cam gibi

bu arada hd yayın icin set box almadan kurulum istedim once olmaz dediler bayagı bir mucadele ettim sonra kabul ettiler (telefonda) fakat default larında set box olmadan kayıt ekranı gorunmedigi icin bu olaya bir el atmaları gerekiyormus sanırım sonuc:kaydımı yaptıramadım

birde sunu sormak istiyorum diger tv de kullanmak istersem next 2000 cıs receiver uzerinden bu sinyalleri alabilirmiyim
  • Kablo Tv kullanıcısı olarak TURKSAT 3 A uydusuna geçiş yapıldıktan sonra bir iki gün aksaklıklar yaşandı.(Yalova)

Şu an da ise yayınları ayna gibi seyrediyorum.Uydu değişimi bana yaradı.Demek ki bölge bölge sorunlar oluşabiliyor.Umarım herkes kablo tv yi net bir şekilde seyreder.Uydu değişimi olmadan önce normal çanakla alınan yayınlara baktığımda keşke kablo tv de böyle net çıksa derdim.Bu kadar düzeleceği aklımın ucundan bile geçmezdi.Darısı başınıza...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.