Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın teledünya'yı aramayı düşünüyorum. Numarası neydi bu adamların bilen var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bykanca

quote:

Orjinalden alıntı: dalu

arkadaşlar turksat uydusundaki değişimden sonra kablo tv acayip düzeldi.
    hayatımda bu kadar net seyretmemiştim. ist. ataköyde oturuyorum.
    set box alıp kuran yokmu, yorumlarınızı bekliyoruz.

Ben Bahçelievlerdeyim. Seninkinin tam aksine bende de değişimden sonra kalite ciddi bir şekilde düştü. Kanallarda parazitlenmeler, karıncalı görüntü, bazı kanallarda seste cızırtı.

istanbul avcılar, bende de durum aynı. eskisi daha iyiydi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dallamos

quote:

Orjinalden alıntı: Næccm

quote:

Orjinalden alıntı: gun

Kablo gerçek gücünü göstermeye başladı.
    410 kanal + 10 Megabit internet bağlantısı hepsi bir kablo üzerinden hemde hava durumundan şundan bundan etkilenmeyen bir sistemle. Yurt dışında inanılmaz güçlü olan kablo sistemler, Türkiye'de ihmal edilmesi nedeniyle bugün önümüzde D-Smart ve Digiturk gibi platformlar var eğer ki ihmal edilmemiş olsalar bunlar başımıza gelmezdi.

bence kablonetin en buyuk eksigi alt yapi misal olmayan bolgelere goturseler bu hizmet kablo net mesala ben 1 dakika dusunmez aninda birakirim ttneti ama el mahkum iste

+1903

Ben de 2 sene önce yeni eve taşınırken ev sahibinin "binada kablo TV tesisatı var" demesine aldanıp fazlaca araştırmadan tutmuştum evi.

Ama gelin görün ki evimin önündeki Kablo TV kutusundan bizim apartmana bir hat çekmemişler, çekmeleri de mümkün değilmiş. "Neden?" dedim; "Sizin binanın girişi diğer sokakta, o sokakta da Kablo TV şebekesi yok." Her ne hikmetse çevredeki bütün sokaklarda olan Kablo TV şebekesi bir tek bizim sokakta yokmuş. Sebebi de içler acısı: Şebeke altyapısı kurulurken bizim sokağı "UNUTMUŞLAR".... Şu anda da hiçbir altyapı genişletme projeleri yokmuş.

10-15 metre mesafeden bir kablo çekip apartmana kutu koymaktan bile aciz bu Turksat.

o çektikleri çamaşır ipi değil dostum... Bu kadar basite indirgeme acizlikle falan hiç ilgisi yok.

• Arkadaslar sesteki cızırtı malesef bendede var nedeni ise nasıl saglandıgı belli olmayan stereo ses! Samsung tvde manuel olarak monoya alarak cozuyorum sorunu bilginize tvnizde benzeri bir ayar mevcutsa deneyebilirsiniz.
  • 4440126 dan kablolu yayın hattına baglanıp sikayetinizi bildireceksiniz hemen servis gonderiyorlar ses olayı ve goruntu olayı cozuluyor

bu arada sabah teledunya yı aradım set up box sız bir sekilde kaydımı yaptırdım cihazda gelince hd yayınları seyredebilecegim
  • bende de 40x3500 var ist/bahçelievlerdeyim normal şartlar altında herhangi bir başvuru yapmadan bu digital kanalları görme imkanı olabiliyor mu ?

ben şahsen denedim bulmadım televizyon menüsünün içerisinde digital kablo/karasal siye bir bölüm vardı arama yaptığımda herhangi bir kanal bulamadı digital kana aboneliğini açtırmam ile alakılı bir durum mudur bu yoksa başka birşeymi ?

ben adamlara sadece abonelik istiyorum desem 35+9,5 ytl harici para vermem gerekecek mi bu kutu olayını zorunlu tutuyorlar mı abonelikte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _köle_ -- 3 Kasım 2008; 14:24:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _köle_

bende de 40x3500 var ista/ bahçelievlerdeyim normal şartlar altında herhangi bir başvuru yapmadan bu digital kanalları görme imkanı olabiliyor mu ?

ben şahsen denedim bulmadım televizyon menüsünün içerisinde digital kopla/karasal siye bir bölüm vardı arama yaptığımda herhangi bir kanal bulamadı digital kana aboneliğini açtırmam ile alakılı bir durum mudur bu yoksa başka birşeymi ?

ben adamlara sadece abonelik istiyorum desem 35+9,5 ytl harici para vermem gerekecek mi bu kutu olayını zorunlu tutuyorlar mı abonelikte

yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla tv'niz karasal dijital yayın yani DVB-T uyumlu ama dijital kablo yayınlarını alabilmek için tv'nizin DVB-C uyumlu olması gerekir. DVB-C uyumlu tv'ler için set-top-box cihazına gerek olup olmadığıyla ilgili kesin bilgi yok ama siz bu televizyonla Teledünya'yı izlemek için kutu almak zorundasınız

• DVB-C de mevcut tv de ama okadar menülerde gezinmeme ve aramalarıma rağmen bu kanallardan herhangi birini bulamadım. Kısaca amacım bu televizconu dvb-c alıcısı sayesin kablodaki digital yayınları izlemek ama bunu yaparkende 35+9,5 harici para vermemek bu mümkün olabiliyormu bunu merak ediyorum. 3 gün önce teledünyayı arayıp sorduğumda telefondaki kadın pek tatmin edici bir cevap verememişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _köle_ -- 3 Kasım 2008; 14:34:54 >
  • quote:

DVB-C de mevcut tv de ama okadar menülerde gezinmeme ve aramalarıma rağmen bu kanallardan herhangi birini bulamadım. Kısaca amacım bu televizconu dvb-c alıcısı sayesin kablodaki digital yayınları izlemek ama bunu yaparkende 35+9,5 harici para vermemek bu mümkün olabiliyormu bunu merak ediyorum. 3 gün önce teledünyayı arayıp sorduğumda telefondaki kadın pek tatmin edici bir cevap verememişti.

bu sabah kutu istemeden 35+9,5 ytl vererek abone oldum cumartesi gunu kutu satısı zorunlu diyorlardı bugun hallettim
  • @noyancelebi

Tv deki DVB-c ile HD kanalları alabiliyomusun?
    görüntüler analog yayına göre nasıl ? Foto falan koyabilirsien bizde görelim.
  • Bence Kablo TV şu aralar nabız yokluyor , ilk teledünya yazdığında 9,5 YTL di şimdi 7 YTL analog 9,5 YTL de digital için alacaklar etti sana 16,5 YTL, Digiturk birsürü kanalı 9.9 YTL ye ayrıca lig tvli paketi 19 YTL ye satıyor, bu durumda Turksat yanlış yapıyor aslında 9,5 YTL ye analog+digital karışık vermesi lazımdı üstelik Digiturk Çanak vede receiver'i bedava verirken bunlar parayla satıyorlar. Bir miktar saçmalık var bu işte.

Ayrıca Analog yayını splitter ile 2 tv de izliyorum. Digital yayını 2 tv ye bölebilecekmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starforces -- 3 Kasım 2008; 15:41:55 >
  • noyancelebi

Kutusuz abone olduğuna göre şifreleme başlayınca abone kartı verecekler mi?

TV ye kartı direkt takabilecek misin?

Normalde TV lerde aynen uydu alıcılardaki gibi CI kart girişi değil modül girişi oluyor, önce modülü takıyorsun üstüne kartı takıyorsun yani kartı takmak için conax destekli PCMCI modül de almak gerekmiyor mu?

quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

quote:

DVB-C de mevcut tv de ama okadar menülerde gezinmeme ve aramalarıma rağmen bu kanallardan herhangi birini bulamadım. Kısaca amacım bu televizconu dvb-c alıcısı sayesin kablodaki digital yayınları izlemek ama bunu yaparkende 35+9,5 harici para vermemek bu mümkün olabiliyormu bunu merak ediyorum. 3 gün önce teledünyayı arayıp sorduğumda telefondaki kadın pek tatmin edici bir cevap verememişti.

bu sabah kutu istemeden 35+9,5 ytl vererek abone oldum cumartesi gunu kutu satısı zorunlu diyorlardı bugun hallettim

• Bildiğim kadarıyla DVB-C si olan, fakat MPEG-4 tuner'i olmayan tv'ler (mesela Sony D serisi) kablodan verilecek HD yayınları alamıyor. Acaba teledünyanın STB kutusunu takarsak bu tip tv'lerde HD yayınları izlemek mümkün olabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: macbaren

Bildiğim kadarıyla DVB-C si olan, fakat MPEG-4 tuner'i olmayan tv'ler (mesela Sony D serisi) kablodan verilecek HD yayınları alamıyor. Acaba teledünyanın STB kutusunu takarsak bu tip tv'lerde HD yayınları izlemek mümkün olabilir mi?

210 YTL lik STB ı aldığın taktirde televizyonunda DVB-C olup olmamasının bir önemi kalmaz.
    Önemli olan Full HD yada HD Ready olmasıdır.
    Eğer televizyonun HD Ready yada Full HD ise, 210 YTL lik STB ile HD yayınları izleyebilirsin.
  • Çalışlardaki Türksat abone merkezine hd kutu gelmiş isteyenler görebilir. Ancak yayın ve abonelik konsunda halen sıkıntılar mevcut çözülmesi için halen uğraşıyorlarmış.
  • quote:

Hem DVB-C, hem DVB-T uyumlu televizyonların digital ayar menülerinde Kablo ve Anten seçenekleri oluyor. Bu Teledünya için orada Kablo seçimi üzerinden arama yaptırmak gerekiyor. Yalnız henüz emin olmamakla birlikte bu Turksat'ın henüz tüm bölgelere sinyal dağıtmayı başaramadığından şüpheleniyorum. Zira benim televizyonumda da digital sinyal hala yok görünüyor. Halbuki geçmişte ben bunların test yayınlarını rahatlıkla izlemiştim. Eğer sizde de benzer bir sinyal olmaması durumu varsa ondan dolayı aramada hiçbir servis bulunamıyor olabilir. Semt olarak nerede oturuyorsunuz?

• Dijital yayınları alabilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Ev içi splitter kullanıyormusunuz. Yani bir Tv nizde dijital yayınları izlerken diğerlerinde analog yayınları izlemeye devam edebiliyormusunuz. Sorumun özü splitter kullanılması dijital yayınları engelliyor mu veya sinyal kalitesini düşürerek dijital yayınlarda kesintiye veya bozulmaya neden oluyor mu?

teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drag

quote:

Hem DVB-C, hem DVB-T uyumlu televizyonların digital ayar menülerinde Kablo ve Anten seçenekleri oluyor. Bu Teledünya için orada Kablo seçimi üzerinden arama yaptırmak gerekiyor. Yalnız henüz emin olmamakla birlikte bu Turksat'ın henüz tüm bölgelere sinyal dağıtmayı başaramadığından şüpheleniyorum. Zira benim televizyonumda da digital sinyal hala yok görünüyor. Halbuki geçmişte ben bunların test yayınlarını rahatlıkla izlemiştim. Eğer sizde de benzer bir sinyal olmaması durumu varsa ondan dolayı aramada hiçbir servis bulunamıyor olabilir. Semt olarak nerede oturuyorsunuz?

arkadaş üstteki mesajında istanbul/bahçelievlerde oturduğunu belirtmiş. ben de bahçelievlerdeyim. daha önce başka bir forumda bahçelievlerdeki alt yapının kablo tv'nin ilk altyapılarından biri olması dolayısıyla eski olduğunu ve bahçelievlerde dijitale geçişin daha uzun sürebileceğini duymuştum. ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

• quote:

Orjinalden alıntı: fıratbozkurt

quote:

Orjinalden alıntı: drag

quote:

arkadaş üstteki mesajında istanbul/bahçelievlerde oturduğunu belirtmiş. ben de bahçelievlerdeyim. daha önce başka bir forumda bahçelievlerdeki alt yapının kablo tv'nin ilk altyapılarından biri olması dolayısıyla eski olduğunu ve bahçelievlerde dijitale geçişin daha uzun sürebileceğini duymuştum. ne kadar doğru bilemiyorum tabi.

bizdeki de şans işte doğrudur burda hayli uzun süredir kablolu yayın mevcut yanlış hatırlamıyorsam 1992-93 cıvarlarında abone olmuştuk.
    hani ozamanda bu zamana pek fark yok desen yeridir. Apartmanın çatıya çanak koydursalar bunlarla hiç uğraşmamya işte el mahkum

7+9.5 ytl olursa hepsi kimse tenezzül etmez bence kabloya en başta ben sıfır yatırım bol kazanç iyi alıştılar beleşçiliğe ama hepsi düzden 10ytl olursa bence gayet makul olur tabi beklenilen kaliteyi verdikleri sürece

• bu akşam yine tele dünyayı aradım durumun vehametini anlamış bulunmaktayım.

telefondaki bayanın verdiği bilgiye göre bulunduğum bölgede kablo internet yoksa teledünya yayınıda olamayacakmış ancak yeterli düzeyde taleb olursa bu yayını verebileceklermiş.

burda bölge derken neyi kastettiğini bilmiyorum belki sokak belkide de bina olabilir lakin iki sokak yukarımızda kablo internet kullanan insalar tanıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.