Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mertb

Dijital yayınları alabilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Ev içi splitter kullanıyormusunuz. Yani bir Tv nizde dijital yayınları izlerken diğerlerinde analog yayınları izlemeye devam edebiliyormusunuz. Sorumun özü splitter kullanılması dijital yayınları engelliyor mu veya sinyal kalitesini düşürerek dijital yayınlarda kesintiye veya bozulmaya neden oluyor mu?

teşekkürler.

Analog ve digital yayını splitter ile aynı anda 2 tv ile izledim. Ancak sinyal kalitesi konusunda sağlıklı bir yorum yapmak şimdilik zor, zira digitalde 6 kanal alabiliyorum (İst-Fenerbahçe'de)
  • Arkadaslar forumda surekli ayni seyler konusulmaya basladi, sorulan sorularin bircogunun cevabi zaten forumda verilmis ayrica en dogru ve guncel bilgiwww.teledunya.net sitesinde; kaynak gosterilmeden yaniltici bilgiler verilmekte teledunya icin 7+9.5 ytl alinacak diye bir bilgiyi nereden aldiniz acaba ogrenmek istiyorum zira teledunya web sitesinde tarifeler bolumunde "01.05.2009'a kadar KABLO TV + TELEDÜNYA 9.5 YTL" yazmaktadir. Bu bilgi burada yazan onceki postlarda da mevcut.

Hepimiz burada tecrubelerimizi paylasip, dogru bilgilere ulasmaya calisiyoruz. Lutfen soylentilerle yanlis bilgilendirmeyelim birbirimizi.

Tesekkurler...
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende Samsung A656A var ve normal kablo tv abonesiyim. Digital TV'yi seçip kanal aradığımda hiçbir kanal bulamıyorum. Samsung'un bu modelinde DVB-C özelliği olup olmadığını biliyor musunuz? Nereye baksam sadece "DVB" diye geçiyor, T midir C midir bilemedim. Bunun dışında kanalları yakalayabilmem için yapmam gereken birşey var mıdır?

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cramer

@noyancelebi

Tv deki DVB-c ile HD kanalları alabiliyomusun?
    görüntüler analog yayına göre nasıl ? Foto falan koyabilirsien bizde görelim.

hocam henuz lcd mi eve getirmedim yayını hazırlattımki cihaz geldiginde hd testi servise yaptırabileyim
  • Orjinalden alıntı: mastor1

noyancelebi

Kutusuz abone olduğuna göre şifreleme başlayınca abone kartı verecekler mi?

TV ye kartı direkt takabilecek misin?

Normalde TV lerde aynen uydu alıcılardaki gibi CI kart girişi değil modül girişi oluyor, önce modülü takıyorsun üstüne kartı takıyorsun yani kartı takmak için conax destekli PCMCI modül de almak gerekmiyor mu?

hocam cihazımda kart girisi oldugu icin extra kutu almama gerek yok bu arada yılbasından sonra sifrei sisteme gecerlerse kart satısı olacakmıs
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pekmezci

Merhaba arkadaşlar,

Bende Samsung A656A var ve normal kablo tv abonesiyim. Digital TV'yi seçip kanal aradığımda hiçbir kanal bulamıyorum. Samsung'un bu modelinde DVB-C özelliği olup olmadığını biliyor musunuz? Nereye baksam sadece "DVB" diye geçiyor, T midir C midir bilemedim. Bunun dışında kanalları yakalayabilmem için yapmam gereken birşey var mıdır?

teşekkürler

DVB-T var hocam onda
  • Eyvallah teşekkürler. STB şart olucak yani bize. Hadi hayırlısı.

quote:

Orjinalden alıntı: noyancelebi

quote:

Merhaba arkadaşlar,

teşekkürler

DVB-T var hocam onda

• zaten albani hocada bu cihazları external kullanın diyor.

dvb-c tuner i bildigim kadarıyla loeve ve sony nin x-z serilerinde bulunuyor
  • Bizdeki de ne şans yahu? İstanbulun göbeğinde havalimanına, Bakırköye 10 dakikalık yerde oturuyoruz ama gelgelelim ki teledünya efendi 20 senelik altyapısını değiştirme zahmetinde bulunmuyor. Ayrıca çatıya çanak koyamama durumu bizim apartmanda da var. Giriş katında oturduğumuz ve de 3A uydusunu göremediğimiz için çanak takamıyoruz. Teledünya ya muhtacız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 3 Kasım 2008; 23:35:36 >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

teşekkürler

Eğer televizyonunuzun digital ayarlar menüsünde "kablo" ve "anten" olarak iki ayrı seçenek varsa hem DVB-C, hem DVB-T destekliyor demektir. Sadece "anten" ayarlarından bahsediliyor, "kablo" lafı geçmiyorsa sadece DVB-T destekliyor olması muhtemel..

Sony'de digital otomatik tarama menüsünde frekans, sembol hızı gibi bazı ayarlar mevcut. Bugün öğrendiğime göre teledünya için sembol hızı olarak 6.9 Msym/s seçilmeliymiş. Frekansta ise 121 Mhz den başlayan 10 segment varmış ama gerek frekans, gerekse de ağ geçidi ayarının "otomatik" olarak seçilmesi yeterliymiş. Aslında sembol hızı da "otomatik" olarak ayarlanabiliyor ama benim TV sembol hızı otomatikte iken kanalları bulamıyordu, 6.9 seçince 53 kanalı şak diye buldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: mertb

Dijital yayınları alabilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Ev içi splitter kullanıyormusunuz. Yani bir Tv nizde dijital yayınları izlerken diğerlerinde analog yayınları izlemeye devam edebiliyormusunuz. Sorumun özü splitter kullanılması dijital yayınları engelliyor mu veya sinyal kalitesini düşürerek dijital yayınlarda kesintiye veya bozulmaya neden oluyor mu?

teşekkürler.

En sonunda bu akşam Teledünya kanallarını yeniden yakaladım. Geçmişte de test yayınlarını izledğim için var olan bir miktar tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki splitter rahatlıkla kullanılabiliyor ve bir tarafta analog izlerken diğer tarafta digital sorunsuz izlenebiliyor. Splitter ile sinyal kalitesinde düşme elbetteki oluyor ama sanırım epey zayıflamadıkça sorun olmuyor. Mesela ben ev içinde 4'e dağıtıyorum ve TV'ye gelen sinyal orta şiddette kalıyor ve yayın sorunsuz izleniyor. Ama tv'ye girmeden önce korumalı prizin koruma soketinden geçirince sinyal düzeyi "zayıf" seviyesine iniyor (yaklaşık %25'ler) ve digital yayında bozulmalar, karelenmeler, kesintiler oluşmaya başlıyor.

• Yaklaşık 3 saattir Eurosportun HD yayınında sadece ses var görüntü yok ama ekran özelliğinden görüntü olmasa bile HD olduğu anlaşılıyor. Çünkü ekranı 4/3 ekran formatı seçeneği kayboluyor. Ayrıca dikkat ettim 1080/25Hz yazıyor 46W4000 tvmde. Diğer kanallarda 576/25Hz yazıyor.
  • quote:

@noyancelebi

Analog yayındaki son iyileştirmeden sonra aradaki fark azaldı, ama hala digital'deki görüntü çok daha temiz ve gürültüsüz.

Resim ne kadar fikir verebilir bilemiyorum ama buyrun buna bir göz atın isterseniz:

• quote:

Orjinalden alıntı: drag

quote:

@noyancelebi

Analog yayındaki son iyileştirmeden sonra aradaki fark azaldı, ama hala digital'deki görüntü çok daha temiz ve gürültüsüz.

Resim ne kadar fikir verebilir bilemiyorum ama buyrun buna bir göz atın isterseniz:

Kardeş şimdi bir sorum olacak. Dijital yayında kanallar 16:9 formatında mı yoksa 4:3 formatında mı? Resimden dikkat ettiğim kadarı ile 4:3 formatında gibi duruyor. Çünkü görüntü şişik. Bir de eğer mümkün ise aynı kanalı analogdan çekip gönderebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 3 Kasım 2008; 23:32:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hus655

Yaklaşık 3 saattir Eurosportun HD yayınında sadece ses var görüntü yok ama ekran özelliğinden görüntü olmasa bile HD olduğu anlaşılıyor. Çünkü ekranı 4/3 ekran formatı seçeneği kayboluyor. Ayrıca dikkat ettim 1080/25Hz yazıyor 46W4000 tvmde. Diğer kanallarda 576/25Hz yazıyor.

İzleyememenizin neden tv'nizin sadece SD yayında DVB-C desteklemesidir. Örneğin X3500 hem SD hem de HD yayınları destekliyor.
  • ========
    ""quote:

Orjinalden alıntı: hus655

Yaklaşık 3 saattir Eurosportun HD yayınında sadece ses var görüntü yok ama ekran özelliğinden görüntü olmasa bile HD olduğu anlaşılıyor. Çünkü ekranı 4/3 ekran formatı seçeneği kayboluyor. Ayrıca dikkat ettim 1080/25Hz yazıyor 46W4000 tvmde. Diğer kanallarda 576/25Hz yazıyor."

İzleyememenizin neden tv'nizin sadece SD yayında DVB-C desteklemesidir. Örneğin X3500 hem SD hem de HD yayınları destekliyor."
    =========

Sony W4000 serisi DVB-C HD yayinlari destekler fakat son 2 gundur HD yayinlarda bir kesilme var, ben sifreleme denemeleri yapildigini dusunuyorum. Ben 40W4000 ile birkac gun once HD 1080/25Hz HD yayini izleyebiliyordum.

Ayri bir konu olarak PAL yayinlar 576/25Hz iken HD yayinlarin 1080/50Hz standardinda olmasi gerekmez mi? Bu konuda teknik bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim, ben henuz arastiramadim, kulak dolgunlugu oyle bir bilgi var aklimda yaniliyor olabilirim.

Tesekkurler

• quote:

Orjinalden alıntı: CompassTR

Ayri bir konu olarak PAL yayinlar 576/25Hz iken HD yayinlarin 1080/50Hz standardinda olmasi gerekmez mi? Bu konuda teknik bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim, ben henuz arastiramadim, kulak dolgunlugu oyle bir bilgi var aklimda yaniliyor olabilirim.

Tesekkurler

Eğer 1080p olsaydı dediğiniz gibi 1080/50Hz olurdu. Ama yayın 1080i olacağı için 1080/25Hz olacaktır. Zaten 1080p şeklinde bir TV yayını mümkün değil şu an için.
  • Arkadaşlar frekans değişikliğinden sonra, atv de logolarda (reklam vs.) renklerde bozulma, kanal d ve bazı kanallarda da seste cızırtı olmaya başladı.. Bu sorunları yaşayanlarınız varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: drag

quote:

Orjinalden alıntı: CompassTR

Tesekkurler

Eğer 1080p olsaydı dediğiniz gibi 1080/50Hz olurdu. Ama yayın 1080i olacağı için 1080/25Hz olacaktır. Zaten 1080p şeklinde bir TV yayını mümkün değil şu an için.

Tesekkurler, ben de biraz arastirdim dediginiz gibi suan icin 1080p yayin yapan bir kanal teknik nedenlerden dolayi mevcut degil. Hatta bazi spor kanallarinin 720p/50Hz yayin yaptiklarini ogrendim. Spor musabakalarinda akicilik onemli oldugundan 720p tercih ediliyormus.

• quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

Arkadaşlar frekans değişikliğinden sonra, atv de logolarda (reklam vs.) renklerde bozulma, kanal d ve bazı kanallarda da seste cızırtı olmaya başladı.. Bu sorunları yaşayanlarınız varmı?

dün seste cızırtılar için teknik servisi çağırdım, kısa sürede geldiler...
    sorunun dijitale geçişte stereo sesten kaynaklandığını, çoğu tv sistemlerinin mono ya uygun olduğu için bu problemin meydana geldiğini söylediler...
    çözümün merkezden olabileceğini, merkeze bildireceklerini ve kendilerinin apartman kutusundan birşey yapamayacaklarını anlattılar...
    sanırım merkezden SD yayın izlemeye devam edecekler için tekrar mono verilecek, dijitale geçip de STB alanlar ise stereo ses alabilecekler....
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.