Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _köle_

bu akşam yine tele dünyayı aradım durumun vehametini anlamış bulunmaktayım.

telefondaki bayanın verdiği bilgiye göre bulunduğum bölgede kablo internet yoksa teledünya yayınıda olamayacakmış ancak yeterli düzeyde taleb olursa bu yayını verebileceklermiş.

burda bölge derken neyi kastettiğini bilmiyorum belki sokak belkide de bina olabilir lakin iki sokak yukarımızda kablo internet kullanan insalar tanıyorum.

bina kastedilmiş. örneğin bizim sokakta sadece bir binada var ve ne yazık ki o bizim bina değil. sizin binada olup olmadığını http://online.turksat.com.tr/sebeke.php adresinden sorgulayabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: fıratbozkurt

quote:

telefondaki bayanın verdiği bilgiye göre bulunduğum bölgede kablo internet yoksa teledünya yayınıda olamayacakmış ancak yeterli düzeyde taleb olursa bu yayını verebileceklermiş.

burda bölge derken neyi kastettiğini bilmiyorum belki sokak belkide de bina olabilir lakin iki sokak yukarımızda kablo internet kullanan insalar tanıyorum.

bina kastedilmiş. örneğin bizim sokakta sadece bir binada var ve ne yazık ki o bizim bina değil. sizin binada olup olmadığını http://online.turksat.com.tr/sebeke.php adresinden sorgulayabilirsiniz.

aynen bende vaktiyle baktığımda bir iki bina da vardı halen daha aynı, böyle yaparlarsa potansiyel müşterilerilerinide kaybedecelerinin farkındalar heralde.

• quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

Arkadaşlar frekans değişikliğinden sonra, atv de logolarda (reklam vs.) renklerde bozulma, kanal d ve bazı kanallarda da seste cızırtı olmaya başladı.. Bu sorunları yaşayanlarınız varmı?

evet aynı sorunları ben de yaşıyorum ama tahminim düzelecektir ya da mecburen digitale gecicez
  • :) binayı caddeyi bırak bizim mahallede yokmuş beaa vay anasını 21. yüzyılda ülkemin durumu bu bahsettiğim yerde başkent...
    quote:

quote:

quote:

aynen bende vaktiyle baktığımda bir iki bina da vardı halen daha aynı, böyle yaparlarsa potansiyel müşterilerilerinide kaybedecelerinin farkındalar heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erro -- 4 Kasım 2008; 15:48:04 >

• Seste cızırtı olayı sadece kabloda değil yeni uyduya geçildikten sonra uydudan direkt alınan kanallarda da zaman zaman oluyor ve düzeliyor, henüz birtakım ayarlamalar devam ediyor olabilir. Kablo kanallarına da uydudan alınan kanallar aktarılıyor bu nedenle olabilir.

Fakat yeni uydudan alınan yerli kanallarda da gözle görülür bir iyileşme var, renkler daha canlı ve netlik çok daha iyi.

Tüm kanallarda ses 2 kanal stereo olmuş, artan netlik yanında TNT, CNBC-E, NTV, Kanal D gibi bazı kanallarda virtual surround ses alabiliyorsunuz.

Aynı kalite artışı analog kablo kanallarına da yansımış.............

quote:

Orjinalden alıntı: thor1

quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

Arkadaşlar frekans değişikliğinden sonra, atv de logolarda (reklam vs.) renklerde bozulma, kanal d ve bazı kanallarda da seste cızırtı olmaya başladı.. Bu sorunları yaşayanlarınız varmı?

evet aynı sorunları ben de yaşıyorum ama tahminim düzelecektir ya da mecburen digitale gecicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 4 Kasım 2008; 15:59:30 >

• Kablo alamıyorsanız sizde ilk fırsatta uyduya geçin 60 cm lik tek çanak Türksat yeterli olur, süper görüntü + ses alırsınız. Hem de aylık fatura muhabbeti olmaz....Güneye bakan bir balkonunuz veya pencereniz varsa yeter...

quote:

Orjinalden alıntı: erro

:) binayı caddeyi bırak bizim mahallede yokmuş beaa vay anasını 21. yüzyılda ülkemin durumu bu bahsettiğim yerde başkent...
    quote:

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 4 Kasım 2008; 16:01:16 >

• hala kablosu olmayan iller var ya, tey tey . bakınız elazığ ama interneti laf söylemeyin üzerim
  • Günlerdir burayı izliyorum genelde herkez diğerine yardımı olsun diye burda fikirlerini veya başından geçenleri yazıyor. Bu nedenle bende bendekini paylaşmak istedim. Yukarıda da belirttiğim gibi dünden beri Eurosport HD yayınını sadece ses olarak alıyordum. Ama bugün kanallarda hızlı gezinirken birden görüntü olarakta gelmeye başladı. Bunu birkaç denemeden sonra sadece 8. kanaldaki samanyolu haber kanalındayken kumandadan 51 (Çünkü benim Tv de 51 de Eurosport HD) yazdığımda kendi geçince direkt ses ve görüntü geliyor. Diger tüm kanallardan denedim ama sadece ne işse anlamadım samanyolu haberden geçince oluyor. Anlayan varsa lütfen belirtsin.
  • Saat 15.30 itibarı ile Set Top Box kurulumu yapıldı.Ancak HD ayınları yapılmadıgı bir aralıga denk geldiği için HD ler hakkında birşey döyliyemeyeceğim.Diğer kanallar uydudan farklı değil.Cihazın kanal geçişleri cok hızlı.Kartın tanımı henüz yapılmadıgı için(nedense) var veya yok zaten farketmiyor su anda.

Marka POZİTEK
    Kanal sıralamasını sanırım kendin yapabiliyorsun(menüde birkaç seçenek gördüm)Favori listesi var.Yeni yeni ayırt edebiliyorum. Görüntü uydu dan daha dogal ve net(fark az ama var)ve cihaz gerçekten cok hızlı.

VEEE MALESEF HALA HD YAYIN YOK!!!!!!!!! VEREMEDİLER.

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın!

• hayırlı olsun kardeş senin ev ne tarafta ve kurulumu illa turksattakilermi yapıcak biz yapamıyormuyuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: incele

Saat 15.30 itibarı ile Set Top Box kurulumu yapıldı.Ancak HD ayınları yapılmadıgı bir aralıga denk geldiği için HD ler hakkında birşey döyliyemeyeceğim.Diğer kanallar uydudan farklı değil.Cihazın kanal geçişleri cok hızlı.Kartın tanımı henüz yapılmadıgı için(nedense) var veya yok zaten farketmiyor su anda.

Marka POZİTEK
    Kanal sıralamasını sanırım kendin yapabiliyorsun(menüde birkaç seçenek gördüm)Favori listesi var.Yeni yeni ayırt edebiliyorum. Görüntü uydu dan daha dogal ve net(fark az ama var)ve cihaz gerçekten cok hızlı.

Benim cihazla ilgili merak ettiğim bir konu var kullanma kılavuzunda bu bilgiye rastlamadım, hdmi ile bağlantı yaptığınızda tv kumandası ile bu cihaza kumanda edebiliyormusunuz ? Samsunglarda anynet panasoniclerde vieralink gibi isimleri var ama sonuçta hepsi aynı. Bu özelliğin olup olmadığını deneyebilirseniz çok makbule geçer...

• Bir Allahın kulu cevap vermedi. Dijitalde yayınlar 4:3 mü 16:9 mu?
  • Digitalden kastın normak digiturk gibi olansa 4:3 yok HD ise 16:9
  • quote:

quote:

bina kastedilmiş. örneğin bizim sokakta sadece bir binada var ve ne yazık ki o bizim bina değil. sizin binada olup olmadığını [link]http://online.turksat.com.tr/sebeke.php[/link] adresinden sorgulayabilirsiniz.

Yalan o sayfa, bağcıların hiçbiryerinde kablonet yok bana var diyor. Şebeke işi yüzünden teledünya işi fos çıkacak galiba bekleyelim bakalım yılbaşına kadar...

• Bende böyle bir fonksyon yok.Ama TV den dolayımı Decoderdan mı bilmiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: teme

quote:

Orjinalden alıntı: incele

Saat 15.30 itibarı ile Set Top Box kurulumu yapıldı.Ancak HD ayınları yapılmadıgı bir aralıga denk geldiği için HD ler hakkında birşey döyliyemeyeceğim.Diğer kanallar uydudan farklı değil.Cihazın kanal geçişleri cok hızlı.Kartın tanımı henüz yapılmadıgı için(nedense) var veya yok zaten farketmiyor su anda.

Marka POZİTEK

Benim cihazla ilgili merak ettiğim bir konu var kullanma kılavuzunda bu bilgiye rastlamadım, hdmi ile bağlantı yaptığınızda tv kumandası ile bu cihaza kumanda edebiliyormusunuz ? Samsunglarda anynet panasoniclerde vieralink gibi isimleri var ama sonuçta hepsi aynı. Bu özelliğin olup olmadığını deneyebilirseniz çok makbule geçer...

• Digital ya da analog yayinlar SD olarak 16:9 formatinda olabilir.
    HD yayin standardi direkt olarak 16:9 oranindadir.

Analog RTL kanali 16:9 yayin yapmaktadir, ayrica SD Digital DW (Deutsche Welle) TV kanali da 16:9 yayin yapmakta.
  • O zaman anladığım kadarıyla dijital kablo tv de kanallar 4:3 formatında. Lcd tvlerimiz de görüntüyü ekrana tam olarak yansıtmak için 4:3 görüntüyü uzatıp ekrana sığdırıyor. Bu durumda görüntü bozukluğu (şişiklik) oluşmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 5 Kasım 2008; 2:15:53 >
  • Kanallarin 4:3 oraninda olmasi platformlarla alakali bir durum degil yani DT, DS, ya da uydu receiverlar ile alakali bir durum degil.
    Tamamen yayinci kurulus ile alakali, suan icin Alman kanallarin bir cogu 16:9 oranini kullanmaya baslamis durumda.

Sisiklik dediginiz durum da bazi panellerde degisik oranlar ve teknikler sayesinde 4:3 yayini 16:9 ekrana gozu rahatsiz etmeyecek sekilde yansitabiliyor. (14:9, smart ya da kenar bosluklari ile orjinal 4:3 orani)
  • ben kablotv abonesiyim. salon, oturma odaları, mutfak ve balkonumdan tv seyredebiliyorum.

digital abonelikle birlikte analog yayınları da izlemeye devam edebilir miyim?

yani aylık 9,50 YTL'ye hem digital hem de analog yayınları birlikte izleme olanağım var mı?

not: cihazdan sadece bir tane alabilirim.
  • Anolog yayinlar oncekinden farkli olmadan ayni sekilde izlenebiliyor.

Dijital yayinlari izlemek istediginiz TV'lerde DVB-C tuner yok ise STB cihazlarindan edinmeniz gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.