Şimdi Ara

Çek Cumhuriyetindeyim sorularınız varsa buyrun (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
10
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeş bana ordan 20 TL gittigidiyor ÇEK'İ verirmisin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtn2013

Hocam doğru diyorsun da F blokda arkadaslar ban yediler ama diğer bloklarsa A ve B bloklarda hala çekenler var hemen her gün

Ben de uzun bir süre o şekilde indirdim. Bir arkadaşın internetini kestiler ve uyarıda bulundular, sonraki tespitte mahkeme ile uğraşmak zorunda kalabileceğini söylediler. Anladığım kadarı ile telif hakları konusunda hassaslar. Zaten meşhur bir Bulgar torrent sitesi var (forumda genellikle mamunda diyorlar), o burada doğrudan yasaklı.

Düzeltme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexel -- 29 Aralık 2016; 19:25:20 >
  • drexel D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ben zaten PC kullanmıyorum da arkadasları uyarayim yinede, sagol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu sorulara daha tecrübeli olan Prag ı benden daha iyi tanıyan Drexel hocam daha iyi cevap verir.

1- Sıcak biradan kasıt ne anlamadım, ama tecrübem dahilinde şunları söyleyebilirim: Öncelikle, buradaki biralar alkol derecelerine göre sınıflandırılıyorlar. 6,8,10,11,12,13,15,19 derece biraları tattım. Bizim bildiğimiz tarzda tam olarak hangisinin yüzde olarak ne kadar alkol içerdiği belli değil. 12 derece bira kabaca %4.8 alkol içeriyor. Bunun dışında benim başlarda beğenmeyip şu sıralar beğendiğim "Ryze Horka" tipi biralar var. Bu biralar genelde tatlı değil, biz deki efes malt ve tuborg malt gibi. 19 derece bira da tattım, bu biralar acı ve içimi zor. Ne kadar alkol içerdiklerini bilmiyorum ama kabaca %8 vardır diye tahmin ediyorum. Bira kültürü pek olmayan bendenizin tecrübeleri bu kadar. Sadece 12 dereceden yüksek biralar acı oluyor.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Pivo sayfasından alkol aralıklarını aldım aşağıda görebilirsin. Daha fazla bilgi için bu sayfa translate edilip okunabilir.

Orientacní obsah alkoholu[17] stupen (Derece) Nealkoholické(Alkolsüz)-[Alkol yüzdesi:~0.5%] 8°-[Alkol yüzdesi:~2%] 10°- [Alkol yüzdesi:~3 - 4%] 12°-[Alkol yüzdesi:4 - 5% i více (daha fazla)]

2- O mekanın ismi Kavarna Slavia. Ben 2 kez gittim. Fiyatları çok pahalı değil, duvarın birinde Nazım'ın resmi var. Onun dışında Nazım'la ilgili ben pek bir şey göremedim. Her gidişimde kalabalıktı. En azından bir kahve içmek için uğranabilir.
    3- Söylediklerine ek olarak ulusal belediye binasında klasik müzik dinletilerine katılabilirsin. Tabii ki bu senin ne ile ilgilendiğine bağlı. Hatta çok ünlü grupların Prag'taki konserlerine bakıp, bilet alıp gidebilirsin.
    4- Ekim ayında nispeten 10-15 derece arasında kasımda 5-10 arasında seyrediyor. Aralık-Ocak-Şubat ve mart başında genellikle -10 - +5 derece arasında hava sıcaklığı. Hava genellikle kapalı ve yağmurlu oluyor kışın.
    5- Benim için kendini sevdiren özellikleri, birbirine her alanda (örn. trafik, bar vs.) saygılı, kendine dikkat eden, spor yapan insanlar. Dillerini biraz bildikten sonra ülke daha da sevimli oluyor. Bazı şeyler daha ucuz. Alkol zaten hep söylenmiş, alkol dışında ucuz olup aklıma gelen kaliteli giyim (tabii ki Türkiye'ye kıyasla - Alpine Pro, Jack Wolfskin, Nord Blanc, North Finder vs. gibi markalar). Elektronik ucuz değil. 3.5 yıl önce paramız değerli olduğunda 1 Türk Lirası 10 Çek Kronuydu, şu an 7.2 Kron. Burada enflasyon yok ama bizim paramızın değer kaybından dolayı benim için enflasyon 3.5 sene içinde %28 civarı.

Umarım biraz da olsa soruları cevaplayabilmişimdir.

Düzeltme: Birinci cevaptaki alkol yüzdeleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drexel -- 29 Aralık 2016; 19:28:55 >

• bir çekli bir çekliye gel berabar çek dükkanı açalım çekikleri tavlayıp sabır çekelim diyormu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso227 -- 29 Aralık 2016; 19:24:5 >
  • Absinthe ın orjinali çek cumhuriyetindeymiş doğru mudur?
  • mtn2013 kullanıcısına yanıt
    Bak o olur işte muhtelemen de o dur zaten
  • Meydana çıkıp nihattttt diye bagirmayi denedin mi
  • 1one club gercekten guzel mekan..gıdeceklere onerırım..ozellıkle 12 den sonra...ayrıca budapeste vıyana prag yapmıs bırı olarak soyleyecegım budapeste ve prag guzel gercekten....sankı cnc tezgahtan cıkmıslar:) onlar cnc den cıktılarsa bızımkıler nereden gelmısler:) bu arada ordekmeshur ama pahalı..yaklasık 20-25 euroya gelıyor meydan cıvarı...en guzelı guzel bır turk lokantası bulursanız abanın...heryer porky hum bacon etı var...ıgrenc otesı....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim okul çek cumhuriyetine pardubice'ye gönderiyor kazanabilirsin seneye gitmeyi düşünüyorum. Orası Hakkı'nda Bilgin var mı?Parasından değersiz diye çek istiyorum çünkü diğer ülkeler Euro kullanıyor seneye Euro iyice artar diye tahmin ediyorum ki bu hali bile benim için çok fazla.

Sen hibeli mi gittin? Aylık harcaman kaç para?
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Bende pardubice deyim. Küçük bir şehir , 1 dönem için ideal diyebilirim. Yurt fiyatlarından dolayı aylık 1000TL gidiyordur. ( Yurt fiyatı 500-600 civarı ) Parası değersiz diye düşünme 2 - 3 sene içinde paraları değerlendi , 3 sene önce 1TL 10CZK idi suan 1TL 7.3 - 7.5 civarinda . Harcamalar Turkiye gibi düşün.

• quote:

Bende pardubice deyim. Küçük bir şehir , 1 dönem için ideal diyebilirim. Yurt fiyatlarından dolayı aylık 1000TL gidiyordur. ( Yurt fiyatı 500-600 civarı ) Parası değersiz diye düşünme 2 - 3 sene içinde paraları değerlendi , 3 sene önce 1TL 10CZK idi suan 1TL 7.3 - 7.5 civarinda . Harcamalar Turkiye gibi düşün.

Hocam Türkiye'den aylık 1000 TL gelse sürünmeden okuyabiliriz yani değil mi? Hibe hariç mi dahil mi?
    Okul Almanya'ya Danimarka'ya falan da gönderiyor oralarda 1000 TL alsam 300€ bile etmiyor çok kötü bir durum gerçekten.

Hibe dahil 1000 tl demistim ben hibe hariç 1000 tl gelse kralsın

• quote:

Yemekleri hoşuma gitmiyor yemek kültürü çok zayıf , içki olarak Çek biralarının hepsinin tadına bakın , Küba rum ları ucuz onları deneyebilirsiniz , çek markası likörler falan var onları deneyin.

Hocam, İstanbul Kebap ve Paşa Kebap var Prag'da... Arada yemek içim iyi gelir. Ayrıca, mutlaka ama mutlaka bol bol gez. Her hafta sonu olmasa da iki haftada bir gezilmeli bence. Berlin, Münih, Viyana, Krakow, Budapeşt...

• Türkiye'de hangi üniversitedesiniz? Ben de iktisat okuyorum Marmara'da. Kaçıncı sınıfsınız bir de şu an?

Bir de yukarda bir mesajda zaten 14-15.00 gibi uyanıyoruz yazmışsınız dersler kaçta başlıyor bitiyor ki? Haftada kaç gün kaç saat dersiniz var? 2. Öğretim gibi bir şey de var mı orada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 30 Aralık 2016; 1:29:36 >
  • Prag halkı pragmatist mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Türkiye'de hangi üniversitedesiniz? Ben de iktisat okuyorum Marmara'da. Kaçıncı sınıfsınız bir de şu an?

Bir de yukarda bir mesajda zaten 14-15.00 gibi uyanıyoruz yazmışsınız dersler kaçta başlıyor bitiyor ki? Haftada kaç gün kaç saat dersiniz var? 2. Öğretim gibi bir şey de var mı orada?

Pamukkaledeyim. 2.sinif

Dersler bizdeki gibi sabah 8 de olan da var ogleden sonra 1 de olanlarda var ama aksamlari genelde hareketli oldugu icin uyulmuyor hocam , e bir sekilde hocalara bahane uretiliyor ve devamsizlik onemsiz hale geliyor ( her hoca icin gecerli degil ) . Haftada 4 gun dersim var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

Türkiye'de hangi üniversitedesiniz? Ben de iktisat okuyorum Marmara'da. Kaçıncı sınıfsınız bir de şu an?

Pamukkaledeyim. 2.sinif

Dersler bizdeki gibi sabah 8 de olan da var ogleden sonra 1 de olanlarda var ama aksamlari genelde hareketli oldugu icin uyulmuyor hocam , e bir sekilde hocalara bahane uretiliyor ve devamsizlik onemsiz hale geliyor ( her hoca icin gecerli degil ) . Haftada 4 gun dersim var.

2. Sınıf çok güzel ya ben de şu an 2. Sınıfım. Geçen sene girdim sınava kazanamadım ortalama 2.80 ama ingilizceden dolayı gidemedim. Bakalım şimdi İngilizce kursuna gidiyorum inş kazanırım bu sene.
    Bu sene kazanıp 3. Sınıfta gidemesem bile 3 te girip 4 te gitmeyi bile düşünüyorum. Okulun uzama ihtimali olsa bile giderim herhalde
    Doğru bir karar olur mu sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 30 Aralık 2016; 1:58:49 >

Acelemiz yok hocam uzasın bence herkes bu fırsatı bulamıyor fırsat varsa gelip gorulmeli avrupa , uzatmaya değer bana göre.

• Astronomik saat kulesinden Hard Rock Cafe'ye yürüdükten sonra saga dönünce bi kaç sokak aşağıda Brezilya restoranı var orası duruyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.