Şimdi Ara

Çekingenliği, asosyalliği aşmak için yaptıklarım ama değişen bir şey yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendimi bildim bileli çekingenim iletişim kurmakta zorluk yaşıyorum:
    Terapi gör dediler 1,5 sene terapi gördüm (en sonunda psikolog ofisinde bir olay oldu sonra ben onları aramadım onlar beni aramadı)
    İşe gir dediler 7 aydır part time çalışıyorum günde yüzlerce farklı insan görüyorum
    aynı zamanda şu an üniversitedeyim
    ama gel gelelim halen sosyal sorunlar tam gaz devam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kişiliğinin bazı özelliklerini kabul et, tam olarak hepsini değiştiremesen de zamanla bazıları değişir bazıları kalır. Kendin gibi olmaktan utanmak yerine bunu avantaja çevir ve çekingen ve çok da sosyal olmayı gerektirmeye işler seç kendine ki sıkıntı çıkmasın. Zaten çok sosyal insanlar da o işleri tercih etmeyeceği için en azından sevdiğin şekilde rahatsız olmadan çalışırsın.
  • Kişiliğinin bazı özelliklerini kabul et, tam olarak hepsini değiştiremesen de zamanla bazıları değişir bazıları kalır. Kendin gibi olmaktan utanmak yerine bunu avantaja çevir ve çekingen ve çok da sosyal olmayı gerektirmeye işler seç kendine ki sıkıntı çıkmasın. Zaten çok sosyal insanlar da o işleri tercih etmeyeceği için en azından sevdiğin şekilde rahatsız olmadan çalışırsın.
  • ben de aynıyım terapiyi reddettim iş güç sıkıntıda açıkcası bu saatten sonra karakterimin değişeceğini sanmıyorum. asosyal ve çekingenlik yeni bir durum değil 2003ten beri böyleyim ben de.
  • Bu çalıştığın 7 ayda hiçbir gelişme olmadi mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karıya git 100 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

Bu çalıştığın 7 ayda hiçbir gelişme olmadi mı?
    Dolar 6tl domates sogan 10 tl oldu maası yarı yarıya deger katbettı daha nolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali9949 -- 12 Mayıs 2019; 18:44:12 >
  • Bazı insanlar boyle olur herkes ayni degil tamamen kişilikle alakali.hadi rol yap nereye kadar.bazı insanlarda disadonuk onlarda cekingen olamazlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet, bazı insanlar çekingendir fakat o halleriyle de mutludurlar. Sen çekingenliğini aşmaya çalışıyorsan "bu halini kabul" et diyenlere kulak asma. Sanıyor musunuz ki dışa dönük olmak kolay bir şey? Kendinden mutlu olmayan birisi dışa dönük karakterde olsa ne yazar? Her neyse, isteklerinin/hayallerinin üzerine git, onları başardıkça kendini daha çok sayıp/sevmeye başlayacaksın.
  • Para ve tip yoksa aşamazsın

• Asosyalliğe alıştım zoruma gitse de kaderin benim yüzümü güldürmeyeceğini anladım artık insanlar hep sosyal ve özgüveni yüksek ama ben artık vazgeçtim özgüveni yüksek olanlar çevresi tarafından çok ilgi görüyorlar çünkü onların paraları var çevresindeki insanlara sürekli bir şeyler ikram ediyorlar.
    Ben ise bir süre insanlara bir şeyler ikram etmeyi denedim ama kader onlardan yana gülüyor.

• Hocam çekingen misin yoksa sosyal fobin mi var?İkisi farklı şeyler.Sosyal fobiliysen düzelmesi çok zor zira beyindeki bir bozuklukla alakalı olan psikiyatrik bir hastalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plato. -- 12 Mayıs 2019; 21:15:13 >
  • Sana bi kitap önereyim Hayati yeniden keşfet
    Kesinlikle oku bir kaç kez oku hayatin farklı bir varyosyana evrilecek.

• Çekingenlik zamanla yenilecek bir şey öyle bir anda kaybolmuyor maalesef sana tavsiyem sosyal arkadaş ortamlarında takıl, 7 aydır çalışıyor musun ? yedi ayda kendinde hiç değişme olmadı mı? illaki olur , iş hayatı , okul gibi yada aile gibi değil daha soğuk ve acımasız ve sen kendini düşünmezsen emin ol kimse seni düşünmez ,O Yüzden sana tavsiyem çekingen, utangaç içine kapanma kesinlikle bunları üzerinden bir an önce atmaya bak hayata daha sağlam durabilmen için.
  • Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar içinde bulunduğum durumdan memnun değilim. Umarım aşabilirim bu sorunu
  • Kendinde özgüvenini düşürdüğünü düşündüğün ne varsa tek tek liste yap üzerine yoğunlaş kiloluysan kilo ver dişlerin kötüyse dişçiye git kültürsüzsen kitap oku diksiyonun kötüyse diksiyon kurslarına git

• Herkes gibi yaşamak zorunda değilsin yaşasan ne olacak başın göğe mi erecek.Bazen içindeki alevi sıcak tutan istenç nesnesine erişmemektir

Ve varoluş acıdır
  • Hocam sorunumuz şu konuşmaya başlayınca ''ulan bir aptallık yapacağım ve bu aptallığı da kıvıramayacağım'' korkusu
  • Mesajlarda çalışma süren içinde gelişme oldu mu diye soranlar olmuş milimlik bir gelişme oldu ancak sorun şu çalışırken insanlarla mesafeli bir dil kullanıyorum ve çalıştığım yerde çoğunlukla ingilizce temel kelimeler kullanıyorum çoğu müşteri turist.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.