Şimdi Ara

çekişten düşme ve fazla yakma problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
31.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım 2006 ford connect TDCI. alalı 2,5 ay oldu fakat son 1 haftadır çekişte hissedilir derecede azalma ve yakıttada hissedilir derecede artma gözlemliyorum.bütün bu problemlerin nedeni ne olabilir acaba?ben hava filtresinden şüpheleniyorum fakat hava filtresi bu kadar erken kirlenebilirmi? bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.şimdiden herkese teşekkürler.

• kardeş turbo bozulmuş olmasın.
    ben 2002 tdi passatta 2 kere turbo patlattım.
    birisi engebeli yolda turbo hortumu zarar görmüş temassızlık varmış.
    diğeri de normal şehirler arası yolda giderken oldu.

araç çekişten çok fazla düştü.
    yokuşları adeta çıkmamaya başladı.çok fazla gürültü çıkarmaya başladı ve turbo sesi birisinde çok fazlaydı birisinde hiç çıkmıyordu.
    fazla tüketmeye başladı.
    mesela temassız haldeyken turbo hortumu,araçla seyir haldeyken 2500 e kadar güzelce çıkıyordu 2500 de biraz öne yığılıyor tekrar devirleniyordu.
    ve araçla sollama yaparken büyük tehlikeler atlattım.
    eğer turbo da sorun yoksa inşallah yoktur
    aracın pislik kaplaö-mış olabilir.
    malum yakıtların kalitesi düşük.
    kurum kaplamış olabilir.
    bunun çözümü bildiğim kadarıyla carbon clean ile hallediliyormuş.

benim yazdıklarımdan birini yaşıyorsan büyük ihtimal turbo arızalanmıştır.
    hemen servise git temassızlık gibi bir durum varsa hemen hallederler
    yoksa turboyu toptan değiştirme durumun olabilir.

selam ile...

• turbo felan diyince şaşırdım yaa.daha 2,5 aylık araba?öyle hor kullanan biriside değilim aracı.mazot desen euro dizelden başka koymam.
  • Turbodur patlatmışsındır servise git
  • kardeş dediğim gibi hemen servise git
    belki turbo hortumu temassızdır hemen yapılır kafan ağrımaz.
    fordu bilmiyorum garanti sistemi nasıl ama
    benim turbonunun birini garanti birini kasko değiştirdi.
    para ödemedim anlayacan.
    belki kullanıcı hatası yoktur garanti den yararlanırsın.

bu arada ağlama değmez ya.sanırım kasko ya da garanti yapar aracını sadece bir iki gün kafan ağrır o kadar.
    selamlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmetnizam

turbo felan diyince şaşırdım yaa.daha 2,5 aylık araba?öyle hor kullanan biriside değilim aracı.mazot desen euro dizelden başka koymam.
  • eyvallah arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler.cumartesi gidicem mecburen servise.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • codelinker kardeş. turbo sorununda araç serviste ne kadar süre kalır?herhangi bi bilgin varmı?ya bide kullanıcı bu kadar kısa sürede turboyu nasıl bozarki anlamadım gitti?
  • kesin turbo hortumu kardeş.....ben de aynı sorunu yaşadım....birinde taaa muğlada dağ bşında kala kaldım.servis geldi halletti.ama o günden bu yana sanki eski çekişi yok arabanın...seninki nasıl????bende de 90 hp deluxe var bu arada....gerçi epey geçmiş sen msj atalı ama.....her neyse bi cevap yazarsın artık:)
  • turbo da olabilir filtre de ama araban en azından garintede şuan motor yansa da korkma. fazla geciktirmeden tut servisin yolunu bence.
  • tahminim hava filtreside olabilir 2.5 aylık aracin turbosu yaanmaz yaginda bi kurumlama yaglama hortumunda bi problem olmadigi surece korkma hallederler sure olarakta parca ellerindeyse kisa surer ama ellerinde yok istanbuldan gelecek derlerse kork
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetnizam

aracım 2006 ford connect TDCI. alalı 2,5 ay oldu fakat son 1 haftadır çekişte hissedilir derecede azalma ve yakıttada hissedilir derecede artma gözlemliyorum.bütün bu problemlerin nedeni ne olabilir acaba?ben hava filtresinden şüpheleniyorum fakat hava filtresi bu kadar erken kirlenebilirmi? bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.şimdiden herkese teşekkürler.

ARKADAŞLAR NE DİORUZ SİZE FORD 2 YIL ZOR DAYANIR ÇEKİŞTEN DÜŞER TABİ MOTOR DEİŞTİR GEÇER MESALA MURAT 131 MOTORU TAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark-blue-59 -- 16 Eylül 2006; 18:10:09 >
  • yaw ford taka çekiş kalıtesi çok düşük almayın hem amerikan malı alınan her fordun ülkeye zararı çook biyük murat varken ne gerek var muartın ne eksiği var
  • arkadaş
    sorunun çözümü map sensöründen kaynaklanabilir.Manifold tan gelen hava oranına duyarlı olrak yakıt sistemine değer gönderen bir parçadır kontrol ettir.aracın kontağı on konumunda iken voltmetre ile sensör çıkışında 5 volt civarı değer görmen gerekir parça biraz pahalı ama sorun değil garantiden değiştirirler.
  • HAva fitresinden olabilir.Ben geçen hafta servise gittim focusun 30000 bakımı için hava filtresini çıkardı adam öyle pislenmişki bundan sonra 7.700 km de bir değiştircem.Hava filtresi değiştikten sonra hem arabanın çekişi arttı hemde daha az yakmaya başladı.Hava filtresi çok önemli bir kavram yani.
  • bendede ford connect var ve aynı olay benim başımada geldi turbo hortumu delinmiş servis garantiden değistirdi nedeninin aracı fazla sıkıştırmaktan kaylnaklandığını sölediler servisteki arkadaşlar ama bunun motora bi zararı olmadığını söylediler
  • quote:

Orjinalden alıntı: black_dark

yaw ford taka çekiş kalıtesi çok düşük almayın hem amerikan malı alınan her fordun ülkeye zararı çook biyük murat varken ne gerek var muartın ne eksiği var

adam arabasının sorununu anlatıo sen dion ford alma muraty araba mı bea al o zaman benim kullandiğim kartal (90 model kartal L ) YERLİ DEİL NOLCAK ŞİNDİ ATALIM DENİZE

BÖLE AT GÖZLÜÜ İLE BAKTIN MI OLMAZ SONA DALARSIN TARLAYA BAHÇEYE ÇIKAR O GÖZLÜKLERİ
  • TURBO PATLATMIŞSINDIR.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.