Şimdi Ara

ÇEKME KARAVAN HAKINDA BİLGİSİ OLAN ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
27.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MRB BU ARA ÇOKTAN BERİ HAYAL ETTİM ESKİDE OLSA Bİ KARAVAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM BİTANE BULDUMDA FAKAT ÇEKİ DEMİRİ ÇOK PAHALI TAKIYOLAR SADE ÇEKİ DEMİRİ 400-500 DİOLAR PROJE İŞLETME FALAN 700BULUR DEDİ 1-2 YER ANKARADA VARMI UYGUN BİYER TAKTIRCAM BİDE ALCAM KARAVANIN HERHANGİ Bİ SATIŞ BELGESİ FALAN YOKMUŞ 6 YIL ÖNCE HOLANDADAN GETİRMİŞ 750 KG ALTINA BİŞEY GEREKMİYO RUHSAT FALN GİBİ EKSTRA ONU BLİYOM BUDA 750 KG ALTI GİBİ ZATEN ONUDA NASI KONTUROL EDİYOLAR ANLAMDIMDA BEN ÇEKERKEN KARAVANI YOLDA TARTCAK HALERİ YOKYA GÖZÜYLE TARTMAZSA TABİBİ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM BUNU ALINCA ZATEN BİTON PARA GİTCEK SAGINI SOLUNU YAPTIRMAYA BARİ EKSTRA Bİ İŞ ÇIKMASIN ŞİMDİDEN TŞK:

• ben biraz araştırdımda biraz çetrefilli iş.750 kg yi geçerse onada ruhsat gerekiyo yanılmıyorsam ehliyetide d2 mi ne yapıyosun.ayrıca karavan kamplarına bağımlı oluyosun su elektrik ikmali gibi durumlar oluyo tuvalette biriken depoyu sen temizliyceksin karavan kampınada para veriyosun tabii.azami sürat 70 falan gibi durumları var ayrıca kullanmadığın zaman kimseyi rahatsız etmeyecek bir yer bulman lazım bunlar bana zor geldi seni bilmem şunuda ekleyim google dan saly karavan ve başoğlu karavan diye arattır ikiside bu işin uzmanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIMERIDER -- 13 Mart 2008; 14:17:20 >
  • Aracınız ne marka? Plan proje dahil 300 - 350 YTL arası bir rakama (Araca göre değişiyor) Antalya'da takabilirim.
  • aracım fiat bravo
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilyasfb

aracım fiat bravo

750 kg içindekilerle 1000 kgda Fiat Bravo biraz zorlanıp yıpranmazmı ?
  • valla pek zorlcanı zanetmiyom çünkü çok yük binmiyo zaten 750kg bile olsa yada 1000 onun dengelem sisteminden dolayı pek yük binmiyo mesela yokuşlardada pek tük binmiyo yokuş aşaga inerken karaketli bi körük var frene basınca körük öne geliyo ve karavanın tekerleride fran ypıyo yani körüklere karavanın balataları baglı sadece derdim trafik açısından yapmam gereken ekstra bişey varmı çeki demirini işletirmekten sonra(gerçi oda baya prostötürü varmışta onu taktırıp işletmek daha zormuş onu anladım)
  • bugün araştırmıştım karavanları bir forum sayfasında bunu buldum

1-0 km bir motokaravan büyüklüğüne bağlı olarak 40000-100000 ytl arası,çekme karavan ise 15000-25000 ytl arasındadır.
    2-Motokaravan yapacağınız araç 5 yaşından küçükse yüklü bir ötv farkı ödersiniz,çekme karavanın hiçbir vergisi yoktur.
    3-Motorkaravanların lastik,akü,yağ gibi amortisman gideri yüksektir, çekme karavanlarda yalnızca 2 lastik gideri olabilir.
    4-Motorkaravanların her sene muayene,zorunlu mali mesuliyet
    sigortası zorunluluğu vardır(avrupada karavanınızı uzun süreli kullanmayacağınız zaman plakalarınızı semt karakoluna götürüp sigorta ve vergilerini dondurabilirsiniz.) ,çekme karavanlarda bunlar yok.
    5-Motorkaravanlar çekme karavanlar gibi yol almak için başka bir araca ihtiyaç duymazlar.
    6-Motorkaravanların yaşam alanları seyir halinde iken kullanılır, çekme karavanlar seyir halinde iken asla kullanılmazlar.
    7-Motorkaravanların yakıt sarfiyatları normal sınırlar içindedir, çekme karavanları çeken araçlar yüzde 50 ye yakın daha fazla yakıt harcarlar.
    8-Türkiye yeryüzü şekli itibarıyle çok fazla dağlık
    olduğundan çekme karavan oldukça zorlar.
    9- Motorkaravanlar çekme karavanlara oranla daha hızlı seyrederler.
    10-Motokaravanlar hafta sonu kaçamakları gibi kısa tatiller ve kısa konaklamalı uzun seyahatler için daha uygundur.

11-Çekme karavanlar uzun konaklamalı tatiller için daha uygun dur.
    12-Motorkaravanlar kamping ile gezilecek yerler arası ulaşım
    için vasıtaya ihtiyaç duyar ,çekme karavanlarda aracı karavandan ayırınca vasıtanız hazırdır.
    13-Türkiyede hiç bir karavan üreticisinde standart motokaravan üretimi yoktur önce araca sonrada iç dizaynına karar verirsiniz minumum 1-2 ayda ancak teslim alırsınız , çekme karavan imalatcılarda hazır olarak bulunur.
    14-Motorkaravanları evinizin önüne park edebilirsiniz ,çekme karavanlarda park yeri bulmak daha zordur .
    15-Motorkaravanlara genellikle kampinglerde tek ücret öderken
    çekme karavanlarda hem karavan hemde çekici için para ödersiniz.
    16-Aynı boydaki çekme karavanlarda şöför mahali olmadığından daha geniş yaşam alanı vardır.
    17-Seyir halinde ise çekme karavanlar hemen hemen otobüs boyutlarına ulaşır ki kullanması oldukca ustalık gerektirir.

• arkadaşlar tşk karvan aldım
  • ne aldın hocam, bende bu günlerde lmayı düşünüyorum. çekmemi motokaravan mı
  • Merhaba arkadaşlar isteyen varsa Caretta 1500 Turuncu renk (istenilen renge boyatılabilir) sıfır karavan bende var Kapalı güvenlikli otoparkta istanbuldaki arkadaşlar istediği zaman görebilir. İlgilenen arkadaşlar pm atsın lütfen. Sıfır fiyatından %20 indirimli vereceğim.

Arkadaşlar mayıs ayında karavanı sattın lütfen konu ile ilgili pm atmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcetintas -- 22 Temmuz 2014; 14:44:16 >
  • selamlar arkadaşlar yeni bir karavan aldım sanırım karavanım bilatl isimli arkadaşla aynı ERBA üstüne 2 adet 250 watt lık polikristal solar panel takacağım şimdi bu konuda sizlerden bazı yardımlar rica edeceğim.
    Birincisi tam sinüs akıllı invertör 3000 va 2400 watt almak niyetindeyim bu akıllı invertörler aynı zamanda şarj regülatörü görevini de görüyormuş.
    Karavanımda 1 adet buzdolabı 1 adet 37 ekran lcd tv birde uydu alıcı çalıştırmak niyetindeyim
    karavanımda 1 adet 60 Amper mutlu jel akü var oda ışıklandırma ve hidrofor çalıştırıyor buna göre ekstra olarak kaç Amper jel akü ve kaç adet almam gerek
    3 tip akıllı invertör öğrendim 800 watt invertör için 12 volt 2400 watt invertör için 24 volt 3000 watt akıllı invertör içinde 48 volt akü gerekli imiş bu konuda bilgisi olan var mı ?
    Aslına bakarsanız bu konuda hiç bilgim yok güneş paneli nasıl bağlanır seri mi yoksa paralel mi yada illede şarj regülatörü almam gerekir mi akıllı invertör tam sinüs diye satılıyor ama bazen modifiye sinüs oluyormuş bu ikisi arasında ne fark var
    İnanın o kadar çok soracağım şey var ki :)

• benim 4.25 çekme saly marka karavanım var. sıfır aldım aldığımada pişman oldum. tamir etmediğim yer kalmadı. ek yerleri komple açıldı fren sistemi muayeneden geçmedi başıma bir sürü iş açtı. çok masraf yaptım. 2 sefer teker rulmanı dağıldı. fren kampanasının döküm yeri kırıldı. 2 sefer yolda bıraktı. şaseleri paslandı. çekmecelerin ve dolapların güvenlik kilidi olmadığı için sürekli açılıyor. eşyalar dökülüyor. bu markayı tavsiye etmiyorum. sakın almayın tamir yeteneğiniz yoksa kullanamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanaryayk

benim 4.25 çekme saly marka karavanım var. sıfır aldım aldığımada pişman oldum. tamir etmediğim yer kalmadı. ek yerleri komple açıldı fren sistemi muayeneden geçmedi başıma bir sürü iş açtı. çok masraf yaptım. 2 sefer teker rulmanı dağıldı. fren kampanasının döküm yeri kırıldı. 2 sefer yolda bıraktı. şaseleri paslandı. çekmecelerin ve dolapların güvenlik kilidi olmadığı için sürekli açılıyor. eşyalar dökülüyor. bu markayı tavsiye etmiyorum. sakın almayın tamir yeteneğiniz yoksa kullanamazsınız.

Bu ne yaa !! Korku filmi gibi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.