Şimdi Ara

Celal Şengör: Depremde Türkiye bağımsızlığını kaybedecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
13.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jeoloji profesörü Celal Şengör, en ‘çetin’ depremin İstanbul’da meydana geleceğini belirterek, “Türkiye’nin durumu deprem açısından bakıldığında tam bir felaket ve bu felaket geldiğinde Türkiye bağımsızlığını kaybedecek” dedi.

Habertürk’ten Ümran Avcı ve Öznur Karslı’ya konuşan Şengör, olası İstanbul depremine dair verileri şöyle anlattı: “Yeşilköy’de, Tuzla’da depremin şiddeti 10’u buluyor, diğer sahil bölgelerinde 8’i buluyor. Bu, binaların yarısı gidecek demektir. Depremin şiddeti 10’u bulduğu zaman ayakta neredeyse bina kalmıyor. İstanbul’un üzerinde kurulduğu jeolojinin özelliklerinden, yapı envanterinin kötülüğünden ve hâlâ yüklenen nüfus nedeniyle bir felaket ve çılgınlık. İstanbul’u 7.6’lık bir deprem vurduğu zaman başa çıkmanız mümkün değil. Türkiye batıya doğru senede 2.5-3 santimetre kayıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin batısı bir elin parmakları gibi genişliyor. Bölgedeki depremler bu açılmanın yarattığı depremlerdir.”

‘Asıl tehlike Edremit civarı’
    Kırılacak fayın boyunun belli olduğunu, bu yüzden İstanbul’da deprem büyüklüğünü 7.6 olarak öngördüklerini aktaran Şengör, Türkiye’nin durumunda her depremin bir başka depremi tetikleyebileceğini söyledi.

Şengör şöyle devam etti: “1999 depremi İstanbul’u depreme hazırladı. İstanbul eli kulağında. Zeminin karakterinden ötürü depremin şiddeti çeşitlilik gösteriyor. Şu anda asıl tehlike Edremit civarı. Ayvacık, Behramkale ve sahil kısmında 7 büyüklüğünde deprem olabilir. Bin senedir o bölgede deprem olmamış, orada biriken yamulmayı düşünebiliyor musunuz? Bu kadar hızlı gerilen Ege’deki faylar ölmez. Girit, 9 büyüklüğünde deprem üretirse Anadolu’ya etkisi korkunç olur, burada rahat konuşamayız. Santorini Adası’nı yerle bir eden volkanik patlama olursa facia olur.”

‘Yardım için Avrupa’ya el açacaksınız!’
    Türkiye’nin özellikle ‘İstanbul’u vuracak’ bir deprem için hazır olmadığını belirten Şengör, “Yapacak fazla bir şey yok, felaketi bekliyoruz. Bu felaket geldiğinde Türkiye bağımsızlığını kaybedecek. Muhtaç olacak. Yardım için Avrupa’ya el açacaksınız! İstanbul’un yıkıldığını düşünebiliyor musunuz? Hangi gelirle ayağa kalkacak? Hangi uzmanlıkla kaybolmuş, zarar görmüş, kültürel varlıklar tamir edilecek?” diye konuştu.

http://www.diken.com.tr/uzman-gorusu-depremde-turkiye-bagimsizligini-kaybedecek/

• Doğru malesef. Tedbir sıfır. Bilinç sıfır. Elde ne var? Borçlar, berbat ekonomi, birbirini gırtlaklamaya hazır halk, zayıflatılmış ve yozlaşmış kurum ve kuruluşlar, kan emici suç şebekeleri ve örgütleri, çoğunluğu cahil bir kitle. Bu şekilde zor zamanları 'nah' geçeriz.
  • Belkide bunun için önlem almıyorlardır nede olsa hedefleri BOP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 27 Ocak 2020; 18:12:29 >
  • Abartma adeyist purofüsör

Önce Allah sonrada Reyizimiz bu depreme asla izin vermeyecektir inşaAllah

Selam ve dahi kelam ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle abarti, oyle bir sey olmaz. Ancak tehlike iceride, orasina yuzde yuz eminim. Burada bile devlete dusmanca yazilar yazan, icleri nefretle dolmus o kadar kisi var ki... Depremde daha fazla insanimiz hayatini kaybetmedi diye uzulen kisiler var. Esas tehlike budur, bunu cozmemiz gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Kesinlikle abarti, oyle bir sey olmaz. Ancak tehlike iceride, orasina yuzde yuz eminim. Burada bile devlete dusmanca yazilar yazan, icleri nefretle dolmus o kadar kisi var ki... Depremde daha fazla insanimiz hayatini kaybetmedi diye uzulen kisiler var. Esas tehlike budur, bunu cozmemiz gerekiyor.
    Abartı filan yok İstanbul da 7 ölçekli bir deprem olduğu takdirde olacakları hayal bile edemezsin.

Bu arada kimin yan hesabısın bilmiyorum ama çok sıkıcı olmaya başladı bu abartılı mesaj olayı. Kimse böyle saçma sapan mesajlar atmayınca bari hesap açıp kendimiz yazalım diye düşündünüz galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Abartı filan yok İstanbul da 7 ölçekli bir deprem olduğu takdirde olacakları hayal bile edemezsin.

Bu arada kimin yan hesabısın bilmiyorum ama çok sıkıcı olmaya başladı bu abartılı mesaj olayı. Kimse böyle saçma sapan mesajlar atmayınca bari hesap açıp kendimiz yazalım diye düşündünüz galiba.

Alıntıları Göster
    Celal Şengör: Depremde Türkiye bağımsızlığını kaybedecek

Abartili mi bu simdi? Hastaligi, depremi savunan, her firsatta devlet yikilsin diye soylemlerde bulunan kisiler sanirim benim hayal urunum kusura bakma.

Neyse, Allah herkese hakkini teslim eder.

• quote:

Abartili mi bu simdi? Hastaligi, depremi savunan, her firsatta devlet yikilsin diye soylemlerde bulunan kisiler sanirim benim hayal urunum kusura bakma.

Neyse, Allah herkese hakkini teslim eder.

Alıntıları Göster
    İyide o zaten azılı troll. Kusura bakma ama ben senin mesajlara bakınca tipik bir CHP seçmeni görüyorum.

• Türkiye şu an da bağımsız değil zaten. Deprem olunca daha da kötü olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRTFR -- 28 Ocak 2020; 11:2:6 >
  • Sende zil takar oynarsın artık Şengör işin gücün fitne fesat be

• Ya hahaha şu medya maymunu şaklabanı ciddiye alıyosunuz.
  • SuperHans kullanıcısına yanıt
    Keşke haklı olsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim istanbul depremi yapar lafım yok diyeli bu adam daha bir ay olmadı. Şöhret soytarısı.

• Celal Şengör'e laf yetiştireceğinize yetkililere yazın. adam gibi bir çok belli bilim adamıda aynı şeyi söylüyor.
    Celal Şengör Dünya çapında tanınan bir bilim adamı ve ön yargılı olmayın adamın bilgisi beyni derya deniz. Herkese laf söyleyebilirsiniz ama Celal Şengöre laf söylettirmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperHans

Ya hahaha şu medya maymunu şaklabanı ciddiye alıyosunuz.
    Medya maymunu??
    O adamın eğitiminin 1000de 1ine sahip olmayan insanların celal hocaya hakaret edebiliyor.

• quote:

Kesinlikle abarti, oyle bir sey olmaz. Ancak tehlike iceride, orasina yuzde yuz eminim. Burada bile devlete dusmanca yazilar yazan, icleri nefretle dolmus o kadar kisi var ki... Depremde daha fazla insanimiz hayatini kaybetmedi diye uzulen kisiler var. Esas tehlike budur, bunu cozmemiz gerekiyor.
    Yillarca "devlet icinde devlet kurdunuz, devleti tarikatcilar sardi" derken de ayni seyi soyluyordunuz. Bakiyorum hic degismemissiniz. Gerci bir tarikattan(fethullah) diger tarikata(suleymanci) gecmeyi kabul edenler nasil akillanir ki.

• Prof. Sengör o halde suan TR nin bagimsiz oldugunumu itiraf etmis.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Bir insanın aldığı akademik eğitim, onu kaliteli insan yapmaz.Bu coğrafya asirlardir depremi yasiyor, depremi konusuyor.Celal hocaya bakiyorsun, dinle veya tarihle ilgili cikislarla gundeme geliyor.İşi ile ilgili gundeme geldigini hatirlamiyorum.

• Şiddetin tuzlada 10u bulacağını düşünmüyorum yarısı yeni yapılar tabi sağlam yapılmışlarsa.

• Gel buraya çözelim..
    Hadi bakalım.
    Haddini bileceksin öyle boş boş atmayacaksın insanlar hakkında ! Neymiş nefret doluymuş..Neymiş insanlar depremde ölmemiş üzülenler varmış.Hadi lan oradan !

Yazılanları oturma organınla anlarsanız ve düşünürseniz böyle oluyor işte arkadaşlar.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.