Şimdi Ara

Celal Şengör: Depremde Türkiye bağımsızlığını kaybedecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
13.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Millet aman dikkatli olalım tedbir alalım demek yerine

FETÖCÜ FİTNECİ FÜCÜRCÜ demeye başlamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Alamancı zihniyeti bu. Bu yorumlar cidden gerçek, troll falan degil yani . Bizzat çevremden biliyorum bu tayfayı ben. Bu alamancı arkadaşlar gerçekten çooook farklı dünyalarda yaşıyorlar. En azılı muhalif ya da iktidar yandaşı dahi bunların önünde diz çöker tövbe ister o derece.

Bu şahıs %99 ihtimal zamanında banlanan orhanosmanoglu ( tam olarak hatırlamıyorum ama nicki buna benzerdi ). Yazım şekli, üslubu birebir uyuyor. 6-7 tane fake hesabı vardı yönetime banlattırdım. Sanırım yine görev başına geçmiş

Konuyla ilgili yorumuma gelirsek, bu depremle bir şey olmayacagını iddia edenler İstanbul, ülkenin ekonomisinin yüzde kaçını sırtlıyor sadece ona baksınlar. Başka diyecegim yok

Alıntıları Göster
    Almancılar ile hiç muhataplığım olmadı o yüzden yorumunu doğru kabul ediyorum.

Bemim akrabalarım var isveçte ama onlarlada görüşmedim hiç

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• açıklamalarında doğru kısımlar kadar yanlış kısımlarda var. Mesela ;

Edremit bölgesinde değil ama Balıkesir'den başlayıp Aydın ' a kadar dikey inen bir fay var ve son zamanlarda burası aktif sürekli Akhisar ' da olan depremlerden anlaşılıyor bu. Türkiye ' nin Arap yarımadası plakasının Türkiye ' ye baskı uygulamasından sebep batıya doğru kaydığı doğru ve İran ' da olan depremler de bununla alakalı. Elazığ depreminin olması yine Arap plakasının baskısından sonra İran ' da olan 5 üzeri depremlerin tetiklemesinin sonucu. Şimdi bakıyosun Kuzey Anadolu Fay ' ı Maraş'tan başlayıp Erzincan üzerinden Sivas , Ankara , Bolu , Yalova , Adalar ve Silivri Tekirdağ ' a kadar uzanıyor ve sürekli Araplardan gelen yüklenmeyle baskı altında enerji biriktiriyor. Marmara Denizi'nde 7 - 7.5 arasında bir deprem olacağı aşikar. İstanbul ' da bazı bölgeler sismik dalgalanmayla belki 8 şiddetinde hissedecek bazı bölgelerse zeminin etkisiyle daha az hissedecek burasını bilemeyiz ama deprem şiddetinin 10 şeklinde hissedilmesinin imkanı yok. Olsa bile o seviyeye gelene kadar yerle bir olur zaten biryerler.

99 Depremini yaşamış aylarca sokaklarda yatmış biri olarak , evet bu deprem sonrasında büyük bir ekonomik kriz , açlık , hastalıklar olacak. Marketler bakkallarda gıda bulunamayacak belki altyapı çökeceği için kredi kartları bankamatikler çalışmayacak ( 5 lik depremde bile hatların çöktüğü en güzel örnek) belki suriye li kardeşleriniz gelip yağmalayacak , tecavüzler olacak ( 99 depreminde doğudan kamyonlarla gelip insanları yağmaladılar tecavüz ettiler parmaktaki yüzüğü almak için parmak kestiler )
    bunların her birisi ihtimaldir. Zaten dışa bağımlı bir ülke iken burası o depremden sonra daha fazla dışa muhtaç olacak.

Allah yine de fırsat vermesin hepimizi ailesine sevdiklerine bağışlasın. Bunların hepsi birer senaryo tabi ama görünen köy de kılavuz istemiyor.

• Bizans Kargası kullanıcısına yanıt
    Yayınlarının ve araştırmalarının çoğunu yabancı ülkelerde yayınlıyor çünkü. Ondan hatırlamıyor olabilirsin.

• İnsanlar ölümü hakediyor. 10 yıllardır herkes baş bas bağırıyor İstanbul yıkılacak diye. Orada yaşayanlar neden hala orada ?

Abi kurbanlık koyun gibi olumunuzu bekleyeceğini de taşınıp gitsenize canınızdan daha mı değerli ?

Dünyada en son yerlesecegim yer İstanbul'dur...

Ayrıca İstanbul derhal Türkiye'nin merkezi olmaktan çıkartılmalı. Önemli kurumlar diğer büyük illere taşınmalı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Yalnız ben Atatürkçü değilim. Şengör destekçisi de değilim. Sadece diğer arkadaşın dediğini onaylamak için "Evet kendisi Atatürk milliyetçisi." dedim.

• Buyur burdan yak diyorsun. İnan artık senin atatürkçü olmamana da şaşırmıyorum. Havanda su dövüyoruz. Kel başa şimşir tarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

Kesinlikle abarti, oyle bir sey olmaz. Ancak tehlike iceride, orasina yuzde yuz eminim. Burada bile devlete dusmanca yazilar yazan, icleri nefretle dolmus o kadar kisi var ki... Depremde daha fazla insanimiz hayatini kaybetmedi diye uzulen kisiler var. Esas tehlike budur, bunu cozmemiz gerekiyor.
    Şaka mı bu? 2001 krizinin en büyük nedenlerinden birisi 99 depremleriydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

tipik bir AKP seçmeni diyecektin galiba treth.

Sen yok deyince akpde o tipler yok olmuyor.
    Senin yan hesabın olabilir kafa aynı senin kafa
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

İnsanlar ölümü hakediyor. 10 yıllardır herkes baş bas bağırıyor İstanbul yıkılacak diye. Orada yaşayanlar neden hala orada ?

Abi kurbanlık koyun gibi olumunuzu bekleyeceğini de taşınıp gitsenize canınızdan daha mı değerli ?

Ayrıca İstanbul derhal Türkiye'nin merkezi olmaktan çıkartılmalı. Önemli kurumlar diğer büyük illere taşınmalı...
    Şu an taşınmazları satsak direkt küçük bir şehirde hayat kurmak mümkün ama gel gelelim ki bu kadar insanın iş ihtiyacını sağlayacak yatırım ufak şehirlerde yok. Herkes iş adamı da değil yani herkes iş kurmayı da beceremez.

Mecburuz burada durmaya hazıra dağ dayanmaz diye bir laf var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FarklıAkıl

İnsanlar ölümü hakediyor. 10 yıllardır herkes baş bas bağırıyor İstanbul yıkılacak diye. Orada yaşayanlar neden hala orada ?

Hocam versin bana aynı parayı hatta yüzde 80, gidip yerleşeyim o şehre. Samimiyetimle söylüyorum.

İzmir'e gitmeye niyetlendim. Adamlar komik komik rakamlar söylüyorlar. Yapacak bir şey yok, saplandık kaldık buraya.
  • Tr de deprem olmasi tek kisinin isine gelir.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Konuyu niye Kemal Paşa'ya çekiyorsun ki? Ben Şengör'ün Sırp olmasından ve benim ırka önem verdiğimi söylüyorum. Bana ne altı oktan.

• doğru ama gel gör ki önlem alan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bizans Kargası

Bir insanın aldığı akademik eğitim, onu kaliteli insan yapmaz.Bu coğrafya asirlardir depremi yasiyor, depremi konusuyor.Celal hocaya bakiyorsun, dinle veya tarihle ilgili cikislarla gundeme geliyor.İşi ile ilgili gundeme geldigini hatirlamiyorum.
    Çomar Lütfen
  • onderweb kullanıcısına yanıt
    ben senin gibiler icin koymustum.lütfen dediğim halde neden rahatsiz ediyorsun?

• Bu kişi block listenizde. Bloğu kaldır

• En çok Şener Üşümezsoy'a güveniyorum.
    Hep dedi, "nerde bu fay" diye.
    Dün habertürk te, oldukça doyurucu açıklamalarda bulundu.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Sana daha çok benziyor. Senin olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Abartı filan yok İstanbul da 7 ölçekli bir deprem olduğu takdirde olacakları hayal bile edemezsin.

Bu arada kimin yan hesabısın bilmiyorum ama çok sıkıcı olmaya başladı bu abartılı mesaj olayı. Kimse böyle saçma sapan mesajlar atmayınca bari hesap açıp kendimiz yazalım diye düşündünüz galiba.

Alıntıları Göster
    sende rahatsiz olduysan tamamdir bu is

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.