Şimdi Ara

Çelik boru tamiri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
17.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    binanın ana su borusunda çok hafif bir paslanma ve su sızıntısı tespit ettim.Sızıntı olan yer igne ucu kadar,belli bile olmuyor.Bu sızıntıyı nasıl durdurabilirim?Çelik macun denedim fakat işe yaramadı.Tavsiyeleriniz.

• Sızıntıyı kurutman lazım...Bir ısı kaynağı ile kurutup epoksi ile dene....İki ayrı maddeyi karıştırıp süreceksin.....üstüne ısıyı ver çabuk kurusun....Altta su damlası varsa tutar tutmaz bilmiyorum....Kuruyunca çok sert cam gibi bir madde halini alıyor...Çekiçle balyozla vur boru kırılır o kopmaz... .Bauhausta var.... Alırken son kullanma tarihine dikkat et....Sonucu burada yazarsan sevinirim...Kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 3 Mayıs 2010; 20:00:44 >
  • belediye işçileri patlakları onarmak için patlak yere kurşun döküyorlar belki işe yarayabilir
  • Sızıntı olan bolgeyı kurutup, paslanmayı temizlemeniz gerekmektedir. Daha sonra bakır boru kaynağı gıbı olan çelık teller var aynı şekılde sıızntı olan noktaya saluma yardımıyla celık telı erıtıp kaynak yapmanız gerekır. Bu sekılde sorun cozulecektır. Daha sonra uzerını antıpas ıle boyayabılırsınız.

Kolay gelsın...
  • Binanız anladığım kadarıyla 10 yaş üzeri? Hiç o tür işlerle uğraşmayın çünkü burunun içinin ne hal aldığını tahmin bile edemezsiniz.Kesim çözüm yolu Plastik boruyla değişim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Sızıntı olan bolgeyı kurutup, paslanmayı temizlemeniz gerekmektedir. Daha sonra bakır boru kaynağı gıbı olan çelık teller var aynı şekılde sıızntı olan noktaya saluma yardımıyla celık telı erıtıp kaynak yapmanız gerekır. Bu sekılde sorun cozulecektır. Daha sonra uzerını antıpas ıle boyayabılırsınız.

Kolay gelsın...

Bİzim ustaya bir sorayım,haberi varmı böyle bir uygulamadan.Tavsiye için Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasap34

Binanız anladığım kadarıyla 10 yaş üzeri? Hiç o tür işlerle uğraşmayın çünkü burunun içinin ne hal aldığını tahmin bile edemezsiniz.Kesim çözüm yolu Plastik boruyla değişim.

Evet 10 yaş üzeri ama bu sene idariyeten sızıntıyı durdurmalıyım.Ancak seneye boruları degiştirmeyi düşünüyorum.İnşallah o zamana kadar sorun çıkarmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matkap Tamiri
    8 yıl önce açıldı
    çelik kapı sabit durmuyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dün gece uyurken düşündüm.. Önce vanayı kapat basınç düşsün...Flaster yara bandının dolgun olan iç kısmını 5 kuruş kadar kes sızıntının üzerine yapıştır, kapat. Üzerine 1 Lira büyüklüğünde epoxi bol bol sür...ve aniden ısıt...Pürmüz olur yada şaloma her ne bulursan ...Alttan su bandı geçip yukarı çıkmadan epoxi kurudumu işlem tamam...En çok 5 dak...tutar...kolay gelsin.. Uygulama sonucunu burada yazarsan başkalarına faydası olur..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 7 Mayıs 2010; 12:55:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Dün gece uyurken düşündüm.. Önce vanayı kapat basınç düşsün...Flaster yara bandının dolgun olan iç kısmını 5 kuruş kadar kes sızıntının üzerine yapıştır, kapat. Üzerine 1 Lira büyüklüğünde epoxi bol bol sür...ve aniden ısıt...Pürmüz olur yada şaloma her ne bulursan ...Alttan su bandı geçip yukarı çıkmadan epoxi kurudumu işlem tamam...En çok 5 dak...tutar...kolay gelsin.. Uygulama sonucunu burada yazarsan başkalarına faydası olur..Saygılarımla..

Epoksiyide deneyecegim.Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: loko

quote:

Orijinalden alıntı: EMRE_SAGANAK

Sızıntı olan bolgeyı kurutup, paslanmayı temizlemeniz gerekmektedir. Daha sonra bakır boru kaynağı gıbı olan çelık teller var aynı şekılde sıızntı olan noktaya saluma yardımıyla celık telı erıtıp kaynak yapmanız gerekır. Bu sekılde sorun cozulecektır. Daha sonra uzerını antıpas ıle boyayabılırsınız.

Kolay gelsın...

Bİzim ustaya bir sorayım,haberi varmı böyle bir uygulamadan.Tavsiye için Teşekkürler.

bu uygulamayı her ustanın yapabiliceğini sanmıyorum. Birazzahmetli bir iştir. Birde sizin borular çelik borumu galvaniz borumu? Galvaniz ise kısmı olarak boruyu değiştirmelisiniz. Plastik boruyla bunu yapabilirsiniz kısmı olarak değiştirin daha net bir çözüm olur.

• yada hocam al şamriyel lastiğini boruyu saracak şekilde kes sonrada vidalı hortum kelepçeleri var biliyorsun onlarla şamriyeli sardıktan sonra bigüzel sıkıştır bi denemeye değer bence çok pahalıya patlamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: furniture78

yada hocam al şamriyel lastiğini boruyu saracak şekilde kes sonrada vidalı hortum kelepçeleri var biliyorsun onlarla şamriyeli sardıktan sonra bigüzel sıkıştır bi denemeye değer bence çok pahalıya patlamaz

kalıcı bir çözüm olmaz,paslanan bölümü makyaj gibi oluyor biraz,arkadaşlar kalıcı çözümleri belirtmişler zaten.
  • Bizim buralardaki basınç çok yüksek oldugundan,tavsiye edilen geçici çözümler işe yaramıyor.Yoldan geçen ana su borusu patladıgından sularımız kesilmişti.Fırsat budur diyerek sızıntı yapan yeri zımparalaım,sonra temizledim ve çelik macunu karıştırarak arızalı yere uyguladım.2 saat sonra üstüne tekrar çelik macunu uyguladım.Ana yoldaki arıza giderildi,bizede sular geldi.Arızalı yere baktım 2 gündür bir sorun yok.Yaptıgım tamirat işe yaramış.
  • quote:

loko Tarih 23 Mayıs 2010; 19:15:48
    Bizim buralardaki basınç çok yüksek oldugundan,tavsiye edilen geçici çözümler işe yaramıyor.Yoldan geçen ana su borusu patladıgından sularımız kesilmişti.Fırsat budur diyerek sızıntı yapan yeri zımparalaım,sonra temizledim ve çelik macunu karıştırarak arızalı yere uyguladım.2 saat sonra üstüne tekrar çelik macunu uyguladım.Ana yoldaki arıza giderildi,bizede sular geldi.Arızalı yere baktım 2 gündür bir sorun yok.Yaptıgım tamirat işe yaramış.

Genleşme farkı fazla olmaz ise başka yerden kaçak yapana kadar idare eder
  • Hocam sunfix kullanın bu işlerde bire bir. Çift komponentli bir hamur
  • Konu çok eski ama başkaları da belki bu durumla karşılaşabilir diye yazıyorum. Bu durumlar için kurulmuş olan özel bir firma var. Chester turkey yazarsanız google da görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.