|
Bildirim
|
Evet
|
Gerçekten de vatansever biri; Fethullah adlı göz torbalarından bile PİSLİK fışkıran, kendini Mehdi zanneden bir şizofrenin arkasından niye gitsin ki? Bunu hiç aklım almıyor.
Hepsi de rant, torpil için Fetöcü olmuş, çevrelerinden gelen uyarılara kulaklarını kapatıp onlara karşı Fethullah ...'sini savunmuş tiplerden oluşuyor. Bu Fetöcüler hala pişman bile değil, hiçbirinin pişmanız dediğini duymadım hala hocaefendi dedikleri şizofren ...'i savunmaya çalışıyorlar. Fethullah Gülen teröristtir, onun arkasından giden de teröristtir. Kendimi bildim bileli bu düşüncedeyim. |
Ben müslümanların bu cemaat ihtiyacını ve yapılanmasını anlamıyorum.
Hepimiz müslüman iken ve aynı Allah'a ve Peygambere inanıyor iken cemaat adı altında oluşumların gereksiz ve anlamsız olduğuna inanıyorum. Ve kim ki, bu oluşumun içinde yer alıp da, başkasının hakkını yiyecek bir eylemde bulunduysa, torpil yaptıysa, bir çıkar elde ettiyse Fethullah Gülen veya başka bir cemaatte bunu yapan/uygulayan kim varsa Allah bin türlü belasını versin. Eğer başkasının hakkını yerken kanunlara aykırı bir uygulama yaptıysa, eşitlik ilkesine aykırı davrandıysa kanunlar karşısında da suçludur. Fethullah Gülen için yıllar boyunca çok kişi "bu oluşum tehlikeli. çok taviz veriyorsunuz" dedi. Ben de dahil çevremdeki 1-2 kişiyi "dikkat edin, uzak durun, fazla bulaşmayın, kendi hayatınızı yaşayın" uyarmıştım. Forumlarda dikkatli olun demiştim. Bunları yazanlara ve söyleyenlere; televizyonlarda, meydanlarda, "sen Fethullah Gülen efendimiz hakkında böyle konuşamazsın" diyenleri ve onları deli gibi alkışlayanları unutmuyorum. Unutmayacağım da... Özetle bir insan neden bir cemaate üye olur ve her denileni yapar, maddi çıkar sağlamak amacı olmayanlar (para, mevki, atama, yükselme, görevlendirme, memuriyet vs.) için söylüyorum bunu.Eğer bunların birini cemaat yardımıyla elde ettiyse o da suça ortak olmuştur demektir benim gözümde. Ve eğer bu cemaat veya oluşum veya örgüt adı ne derseniz deyin, ülkenin yönetimini ele geçirmek için darbe girişiminde bulunduysa o cemaate üye olan ve bir şekilde o cemaat veya harekete maddi ve manevi hizmet etmiş olan herkes terörist bir örgüte üye olmuştur. Detaylıca incelenmeleri gerekiyor hepsinin. Yaptıkları destek, neden üye olmuşlar veya ne yapabilecekleri için üye olarak çağrılmışlar. Kime ne faydaları olmuş, ne torpiller işletmişler, ne suç işlemişler... Mesela ben bylock diye bir programı 15 temmuzdan sonra duydum. Bir insan neden sadece özel bir link ile indirilen bir mesajlaşma programını indirir ve kullanır. whatsapp veya sms gibi haberleşme neden yetmez de özel bir programa ihtiyaç duyar veya indirip kullanan neden bunu sorgulamaz? |
Anayasaca suç olan bir şeyi işlediyse suçtur?
Burada kişisel öfke ve kin duyguları ile bakmak hatalı yoruma neden olur. Ama anayasaca yasal olan, yok çocuğunu okula göndermiş, gazete almış, bankaya para yatırmış bunlar suç olması saçma olur. Örnek adam 2014'de adam bankaya para yatırmış sorun olmamış. Ama 3 yıl sonra 2017 aynı kişiye niye para yatırdın diye dava açılmış, ceza almış. O tarihte banka açık, izin vermişsin, para yatırmak serbest. Sonuçta hesap açıp kendi hesabına para yatırıyorsun, bir yere de vermyorsun. Bunlar ileride AİHM de ülkeye ceza olarak döner 17-25 Aralık 2013 gibi bir tarih koyup; öncesi mübah, sonrası günah olmasını da yasaya nasıl uydurmuşlar çok ilginç. Darbeye katılmış, planlamış, üst düzey yönetici, mahrem, soru çalmış, haksız görevde yükselmiş, bunları söylemeye gerek yok. Bunlar zaten her zaman suç. |
evet teroristliktir.
ancak 17-25 aralik baslangic notasi degildir. 1998dir. bu tarihten sonra bunlara destek verenler her turlu teroristtir. 2004 mgksindan sonra serh duserek bunlari kamudan ve tskdan atmayanlar bilerek ve isteyerek terore yardim ve yataklik etmistir. |
Bütün cemaatler ve dinci gruplar potansiyel teröristtir. Bunlardan ne vatana ne Islama ne de insanliga gram fayda gelmez.
|
Cemaatin poliste askeriyede kardolaştığı konusunda hemfikirim ancak o kadrolaşan cemaat mensuplarının sanki darbeye destek vermiş gibi cezalandırılması bana göre haksızlık.
Kardolaşmak ayrı şey darbe ayrı şey. Soru çalanı çalınan soru ile bir yere geleni ayrı değerlendirmeliyiz, darbeye bilerek katılanı ayrı değerlendirmeliyiz. 70 küsür ilin emniyet müdürü fetocuydu, polislerin belki de yarıdan çoğu fetöcüydü. ama doğru dürüst polisden darbeye katılım olmadı. Çünkü bilmiyorlardı. Neden bilmiyorlardı? Neden bunlara söylenmedi? Çünkü bilseler katılmaz belki de engellemeye çalışırlardı. Ama şimdi hepsi terörist sayılıyor. Bana göre çok açık şekilde "darbeye dahil olmayanlar terörist sayılamaz" Darbeyle alakası olmayan binlerce insanı terörist diye içeri atmak zulumdür. |
Bir yapılanma terör örgütüyse onun tüm üyeleri de otomatik olarak terörüsttir, herhangi bir eylem yapsın veya yapmasın
|
Evet öyledir. Halen dininizi yaşamak için veya insanlara yardım ulaştırmak için cemaatleri kullanıyorsanız da geleceğiniz şimdikinden farklı olmayacak.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 3 Nisan 2020; 16:29:36 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BDFFB04D -- 3 Nisan 2020; 16:29:28 > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 3 Nisan 2020; 19:8:59 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|