Şimdi Ara

CENAZE... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
9.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım sana katılıyorum ne kadar küfür etsende arkandayım benim de böyle girişimlerim oldu
    ama benide bu AVRUPA birliyi denen melanet şey yıktı çünki gümrükler açık biz onlara deyil onlar bize
    satıyor .... herkez hak ettiyi gibi yaşıyor aslında ...... bu ne lüxlük kardeşim üretim olmayan bir ülkede
    har vurup harman savuruyoruz az üretiyorsak az yiyeceyiz ama malesef bu ülkede böyle olmuyor
    şu arabaların şu otobüslerin lüxlüklerine bakarmısınız daha borcu bitmeden yeni bir modeli çıkıyor
    ve bilin bakalım paralar nereye gidiyor tofaşa neler oldu biliyormusunuz bizler böyle herşeyimizi
    dişarıdan alır ve borç lanırsak yakında bir çakı bıçak bile üretemeyız....EEEEYYYY TÜRK GENÇLİYİ UYANIN

SAYGILARIMLA
  • mecliste uyuklamak, yandaşlarına ihale vermek, ben iş kuracam diyenede vergi vergi vergi kanını iliğini sömürene kadar iş yerini kapatana kadar vergi adı altında haraç toplayacaksın. düşünene değer vermeyeceksin. hazırı yiyeceksin. üretenmi o da ne türkiyede hemde. eğer varsa vurun kafasına o da tüketmeye başlasın.
  • arge faaliyetleri diye kosgebiydi,tubitakıydı, dunya kadar paralar akıtıyolar, nereye gidiyor bu paralar acaba ,acaba gercekten birşeyler ureteyim geliştireyim diyebilen insanlara ulaşabiliyor mu? bakın gercekten biraz araştırın bu destekleri alan çoğu şirket bizim şoyle bir arge faaliyetimiz var bunun için destek alalım diyenlerden mi oluşuyor, yoksa lan şoyle şoyle destekler varmış, bizde bir proje uyduralımda destek alalım, olursada bişeyler uretiriz beleşe diyenlerden mi oluşuyor, inanın ikinci gruptakiler daha cok, dogru duzgun arge faaliyeti yapanlar daha çok savunma sanayi şirketleri ki ulkemizin savunma sanayine ayırdığı pasta bir çok şirketin iştahını açıyor ve italyanı şusu busu vesteli oyu buyu gereksizi savunma sanayi işine giriyor, peki ya işte kafası çalışan her alanda ureteyim geliştireyim derdinde olan insanlarımız, bunca caba bunca emek, eger ciddi bir sermaye yoksa işte itin kopeğin azağına bakmak zorunda kalıyor ve sonuç husran, yazıklar olsun diyorum...

• evet burak arkadaşımız 1.5 sene ugraşmış vede aslanlar gibide türk malıdır diye yazmış eh be kardeşim
    eh be kardeşim naptın se hiç üzerine türk malıdır diye yazılırmı sanyo pioner kenwood gibi yazılar yazmalıydın .... yani üçkagıtçı sahtekar olmadan olmuyor bizi bu dünya bir türlü sevemedi ama ben genede
    söylemeden duramıyorum ((((( DOSTLUGUMUZA GÜVENİN DÜŞMANLIGIMIZDAN KORKUN ))))) dünyalılar..

• kardeş başın sağolsun. Böyle giderse daha çok cenazeler verecezz..

• ne biçim ülke anlamıyorum. geceler boyu argede sabahla , kodlarla kafayı sıyır , yıllarca oku , kafa patlat , tonlarca cebinden para harca , MÜHENDİSLİĞİN BABASINI yap... karnını zor doyurursun bu ülkede. Bilginin , çabanın , emeğin , alın terinin karşılığı sadece giden zamanın , emeğin , stresin.
    Seni çok iyi anlıyorum burak arkadaşım , allah sabır versin hepimize diyorum , yine de bir mühendis olarak emeğini takdirle karşılıyorum.
  • arkadaşım geçmiş olsun allah kolaylık versin.

• Olayın tüm akışını baştan beri bildiğimden , bu forumdaki küfürler ilk kez gözüme bu kadar sevimli göründü.
    Maalesef ben de burak dostum gibi kafamı duvarlara vurmaktan bıktığım için , elektroniği terk ederek ( 5 i amatör , 20 si profesyonel olmak kaydı ile 25 yıllık emeğimi ve hobi mi !!! ) tekstilde muhasebeci olmak durumunda kaldım.
    Aynı sevimsiz ve şerefli !!! tür insanlar sayesinde de yılbaşından itibaren kel alaka bir sektöre geçmeyi düşünüyorum.
    Düşünebiliyor musunuz , 1994 yılında , mecbur kalmadıkça yeni birşeyler öğrenmemeye karar vermiş olan bendeniz acizane , 2006 yılında yani 12 yıldan çok daha eski bilgilerimle 40 yıllık bir firmada Ar-Ge yapabiliyorsam ( üstelik de firmada benden ehil bir kimse yoksa yani firmanın beyni isem !!!! ) ve bu tipler deliler gibi para kazandığı halde ben sadece kimseye muhtaç olmadan ayaklarımın üzerinde durma çabası verme mücadelesi veriyorsam varın bu ülkenin sonunu siz hayal edin.
    Bu arada bir noktayı daha belirteyim: Ben bir elektronik müh. ya da teknisyeni diplomasına değil , iktisat diplomasına sahibim ve de burak arkadaşımın da benden farklı bir eğitiminin olmadığına da dikkat çekelim !!!
    Allah sonumuzu hayreylesin ve Burak kardeşimin cihazına da Rahmet eylesin diyorum sadece...
    Saygılar.

• anlaşılamamak hepimizin sorunu. malesef iyi bir yaşam deyince herkezin aklına gününü gün etmek karşı cinsle yavşakça ilişkilere girmek, en iyi semtlerde oturmak, en iyi arabalarla gezmek geliyor. yeni neslin zihniyetine tecavüz ettiler. türkiyede üniversitede yapılanların bilimsellikle alkası yok. üniversite geyikten başka bişey deyil. bütün sınıf arkadaşlarımın hayali okulu bitirince devlet memuru olmak yattığı yerden para kazanmak. bu böyle oldukça bizden bi b.. olmaz. biz gerçeği yaşayan bir avuç insanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nefti_sd -- 1 Ekim 2006; 23:56:59 >
  • Amerikan zihniyeti üretme tüket. Boşuna Amerikaya tüketim toplumu demiyorlar. Bu toplum bizede el attı sözde değerlerini bize enjekte etti. İşte muhteşem değerleri : CocaCola, Hamburgerciler, Starbucks ( sanki bizim kahvemiz yok ) Reklamda bir çocuk elinde CocaCola olan herkesin birbirne ne kadar saygılı olduğunu görüyor sanki Kola olmazsa mutlu bir Aile olunmaz gibi Empoze ediliyor.
    Burak sonuna kadar haklısın bu ülke artık öyle bir yola girdi ki sonu ne olur tahayyül edemiyorum. Artık Emek verek bir şey yapmak var etmek, Üretmek enayilik olarak görülmeye başlanıyor. Emek vererek iş yapmak değersiz oldu. Artık işi bilen değil işi bilenin emeğinden para kazanmayı bilenler parayı buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 2 Ekim 2006; 10:05:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Amerikan zihniyeti üretme tüket. Boşuna Amerikaya tüketim toplumu demiyorlar. Bu toplum bizede el attı sözde değerlerini bize enjekte etti. İşte muhteşem değerleri : CocaCola, Hamburgerciler, Starbucks ( sanki bizim kahvemiz yok ) Reklamda bir çocuk elinde CocaCola olan herkesin birbirne ne kadar saygılı olduğunu görüyor sanki Kola olmazsa mutlu bir Aile olunmaz gibi Empoze ediliyor.
    Burak sonuna kadar haklısın bu ülke artık öyle bir yola girdi ki sonu ne olur tahayyül edemiyorum. Artık Emek verek bir şey yapmak var etmek, Üretmek enayilik olarak görülmeye başlanıyor. Emek vererek iş yapmak değersiz oldu. Artık işi bilen değil işi bilenin emeğinden para kazanmayı bilenler parayı buluyor.

Hocam Amerikan zihniyeti üretme-tüket demişsin ama bunca teknolojik gelişmenin birçoğu Amerikadan çıkmadı mı (burada bu tartışmaları yapmamızı sağlayan internet de dahil). Burdan Amerika'yı savunduğum anlaşılmasın ama sapla samanı da karıştırmamak lazım.Amerika dediğiniz 200 milyonluk bir ülke.Orda en teknolojik işleri yapan adamlar da var ,kara cahil diyebileceğimiz (belki de çoğu) insanlar da.
    Evet bizlere tüketim kültürünün aşılandığı çok doğru.Özellikle Özal dönemi ve sonrasında.
    Hani şöyle bir söz vardır:"karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak".Buradaki arkadaşların birçoğu bunu yapmaya çalışıyorlar zaten.Bazıları da haklı olarak isyan ediyor.Ama arkadaşlar bu bir "savaş" .Bence kendimizi "Çanakkale'deki dedelerimizden farklı konumda görmemeliyiz.Onlar cephede savaştı,bağımsızlık için.Biz de aynı bağımsızlık için lab.larda,atölyeler de savaşacağız.Ha cephede yeniden savaşmak gerekirse onu da yaparız ,o ayrı konu.
    Tamam artık biliyoruz ki Türkiye' de birileri gençliği zehirliyor,birileri Türkiye'yi en olmadık belalarla uğraştırıyor.Peki biz bunlara karşı sızlanmaktan başka ne yapabiliyoruz.Savaşta "düşman bana bomba atıyor ama" diye sızlanmak gibi birşey bu.Oyunun kuralları bu ve kuralları biz koymuyoruz.Savaşmaktan başka çare de yok.Sanayici kendi cephesinde,elektronikçi kendi cephesinde,iktisatçı kendi cephesine savaşacak.Hepimiz üstümüze düşeni yaparsak ancak refaha çıkabiliriz.
    Yani iş bizde başlayıp yine bizde bitiyor.Biraz dolmuşum ben de anlaşılan.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunnn -- 2 Ekim 2006; 11:09:15 >

• Tamamda coşkuncum biraz konuşalım birazda görüş belirtelim diyoruz herkez kulagını tıkıyor
    sesini yükselttigindede veya bir kızılaya yürüyelim desek üzerine polisi salıyorlar napalım bilmiyorum
    adamı zorla terorist yapar bunlar yani ( bre vurun kellesini ) muhabbeti
  • Atatürk'ün Bursa Nutku'nu okumamızı tavsiye ediyorum herkese:
    http://www.devletim.com/ataturk_bursa_nutku.asp
  • Demişsin. Ben bu konulardaki karşı çıkışlarımı yazmadım bir şey yapmıyormuşum gibi görmüşsün. Kola içmiyor starbucks a gitmiyor yerli malı tüketmeye Ülkem insanına dertek olmaya çalışıyorum.
    Şunu belirteyim Bilinçli ve vatan severbiriyim fakat bireysel çabalarım çoğu zaman ülkem insanı tarafından önüne set çekilerek durduruluyor. Arkadaşımızın serzenişinde olduğu gibi bende bir ürün ortaya koymakta zorlanıyorum ama yapıyorum.
    Ben Amerikan toplumu bir şey bulmadı icat etmedi demedim neden ben böyle demişim gibi beni eleştirekl yazmışsın anlayamadım. Ben Amerikan toplumu Tüketmeyi empoze ediyor dedim dikkatli okursan ruhunu yakalayacaksın.

Saygılar.
    Melih
    quote:

Orjinalden alıntı: coskunnn

quote:

Amerikan zihniyeti üretme tüket. Boşuna Amerikaya tüketim toplumu demiyorlar. Bu toplum bizede el attı sözde değerlerini bize enjekte etti. İşte muhteşem değerleri : CocaCola, Hamburgerciler, Starbucks ( sanki bizim kahvemiz yok ) Reklamda bir çocuk elinde CocaCola olan herkesin birbirne ne kadar saygılı olduğunu görüyor sanki Kola olmazsa mutlu bir Aile olunmaz gibi Empoze ediliyor.

Hocam Amerikan zihniyeti üretme-tüket demişsin ama bunca teknolojik gelişmenin birçoğu Amerikadan çıkmadı mı (burada bu tartışmaları yapmamızı sağlayan internet de dahil). Burdan Amerika'yı savunduğum anlaşılmasın ama sapla samanı da karıştırmamak lazım.Amerika dediğiniz 200 milyonluk bir ülke.Orda en teknolojik işleri yapan adamlar da var ,kara cahil diyebileceğimiz (belki de çoğu) insanlar da.
    Evet bizlere tüketim kültürünün aşılandığı çok doğru.Özellikle Özal dönemi ve sonrasında.
    Hani şöyle bir söz vardır:"karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak".Buradaki arkadaşların birçoğu bunu yapmaya çalışıyorlar zaten.Bazıları da haklı olarak isyan ediyor.Ama arkadaşlar bu bir "savaş" .Bence kendimizi "Çanakkale'deki dedelerimizden farklı konumda görmemeliyiz.Onlar cephede savaştı,bağımsızlık için.Biz de aynı bağımsızlık için lab.larda,atölyeler de savaşacağız.Ha cephede yeniden savaşmak gerekirse onu da yaparız ,o ayrı konu.
    Tamam artık biliyoruz ki Türkiye' de birileri gençliği zehirliyor,birileri Türkiye'yi en olmadık belalarla uğraştırıyor.Peki biz bunlara karşı sızlanmaktan başka ne yapabiliyoruz.Savaşta "düşman bana bomba atıyor ama" diye sızlanmak gibi birşey bu.Oyunun kuralları bu ve kuralları biz koymuyoruz.Savaşmaktan başka çare de yok.Sanayici kendi cephesinde,elektronikçi kendi cephesinde,iktisatçı kendi cephesine savaşacak.Hepimiz üstümüze düşeni yaparsak ancak refaha çıkabiliriz.
    Yani iş bizde başlayıp yine bizde bitiyor.Biraz dolmuşum ben de anlaşılan.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 2 Ekim 2006; 13:16:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: coskunnn

quote:

Herkes bir çok şeyi Amerika'lıların bulduğunu sanır.Yok öyle birşey.Bulunmuş şeyleri
    az-çok geliştirmişlerdir o kadar.
    Ayrıca gerek Avrupa gerekse de Amerika'ya bilimi aşılayan Türk-İslam kültürüdür,Osmanlı Kültürü'dür.
    Afedersiniz ama batılılar tuvaletlerini lazımlıklara yaparken Anadolu'da Mimar Sinan şahaserler yapıyordu.
    Onlar fıçıda aynı suyla yirmi kişi yıkanırken bizim çok güzel hamamlarımız vardı.
    Ortaçağ'da Avrupalı ressamlar kendi sidikleri ile boya karıştırıyordu bağlayıcı olarak.
    Sonradan bu resimler milyon dolar ediyor ona şaşıyorum.
    Bizde ise Ebru sanatı,Hat sanatı göz dolduruyordu.
    Bizdeki Tıp,Matematik,Astronomi v.b. daha söylemedim bile.
    Onlarda dünya yuvarlak diyeni asıyorlardı.
    Kendi soylarını soplarını bilmeden Irak'ta orada burada demokrasi bekçiliği yapıyor rezil herifler.
    Onların tek bildiği sömürgedir,petroldür.Zaten çalıp çırpmaya alışkınlar.
    Edison denen dingilin buldum dediği bir çok şey Tesla'nındır.

Amerika'nın asıl yerlileri Aztekler,Mayalar,İnkalar'dır.Onların da kendi çağlarında gelişmiş bir yaşamları vardı.
    Bugün Amerika'nın bir çok yerindekiler asıl Amerika'lı değildir.
    Kızılderililere yardım diye verdikleri battaniyelere çiçek viriüsü bulaştırıp çoğunu katleden bir zihniyet işte.
    Özgürlük Bildirgesi mi bir haltları var işte.Onu Fatih 550 sene önce 21 yaşında yazmıştı.

Bütün bunların üstüne en çok neye kafam bozuluyor biliyor musunuz ?
    Bizde senelerdir böyle rezil,beş para etmez bir topluma el pençe divan duruluyor.
    Dört tane adamın yazdığı 200 yıllık uydurma bir tarihi olan topluma.
    Ondan sonra 'burak' arkadaş gibi kendi değerlerimize fırsat verilmez.
    Yoksa U.S.A'deki amcalar az para kazanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 2 Ekim 2006; 15:38:34 >

• selamlar.
    arkadaşlar BURAK kardeşimiz olayın açıklamasını yapmıştı kendi lisan-ı halince , ancak forum yönetimince kısa bir süreliğine uzaklaştırılmış cevabi yazısındaki kelimalar yüzünden.
    Olayın özeti şöyle:
    bir firmada yaklaşık 1 yıl gibi çalışarak bu cihazın biraz daha basit bir şeklini gerçekleştirdi. ancak bu proje hiçbir zaman üretime geçirilmedi.
    Bunun üzerine arkadaşımız işten ayrılarak kendi imkanları ile bunu üretmeye karar verdi. Burada da karşısına laboratuar ve imkansızlıklar çıktı maalesef.
    En azından birkaç test cihazını temin edebilmek uğruna bir zamanlar benim de çalıştığım bir firmaya proje olarak benzeri bir cihazı geliştirdi. Ve bu yaklaşık 7-8 aylık çabanın sonucunda birkaç laboratuar cihazını ücret olarak aldı. bu dönem içerisinde de sektörde iyi bilinen bir firmada pro-audio cihaz tamiri yaparak geçimini sağlamak zorunda kaldı. Bunun manası ise geceleri sabahlamak zorunluluğu !!!
    Bu kez tamir servisi olarak çalışan firma projeye heveslendi. Son aşama resimlerdeki cihaz oldu. Ve tam üretim aşamasında o firma da , yan çizerek " bu kadar maliyetli olacağını düşünmüyorduk !!! " dedi. Halbuki işin başlangıç günlerinden beri maliyet kabaca belli idi ve bir artış da olmadı son aşamada.
    Cihaz test edilirken CROWN marka cihazla karşılaştırıldı ve aradaki fark tamamen ihmel edilebilecek seviyede idi. Ancak fiyatı , INTER-M marka uzakdoğu malı paçavra bir cihazla oranlanmaya kalkıldı. Zaten olayın bu kısmı niçin ilerleyemediğimizi ve zihniyetimizin bozukluğunu anlatmaya sanırım yeterli olacaktır.
    Kardeşimiz bu can acısı ile yazdığı kötü kelimelere bu yüzden diyecek birşey bulamıyorum. Yine de tüm arkadaşlardan , dostumuz adına özür diliyorum.
    Saygılar.

• @coskun, @melih.yanadaglar @silicon

aslında uc arkadaşımıza da katılıyorum, nasıl oluyor derseniz
    --amerika her turlu imkanını kullanarak kendi toplumuda dahil insanlara oncelikle dusunme sorgulama diyor, kendi toplumuda dahil diyorum cunku birazcık dusune sorgulayan bi toplum bu buştu başa getirmezdi, ancak benim izin verdiğim boyutlarda benim ihtiyaclarım dogrultusunda dusun,uret ve geliştir diyor(gerekirse amerikaya buyur ediyor)
    --çağımızın baba devleti amerikadır(baba derken yanlış anlaşılmasın hemen her alanda(iktiasadi,bilimsel,teknolojik vs) diğer devletler ancak onu takip edebilmektedir) ve gucunu bilimi teknolojiyi ve ekonomiyi buyuk oranda tekeline almasına borcludur.
    -- evet bir donemler ilimin gelişmesinde çinliler, bir donemde ozellikle tıp alanında türk islam kültürü öncülük etmiştir, hala ibni sinanın kitapları bizden çok o korkunç dediğimiz batılılar tarafından okunur

bence ardaki yanlış anlamalar uzerinde okadar durmalıyım, esas olarak gelmemiz gereken nokta coskunn arkadaşımızın belirttiği sızlanmak yerine, olaylarda edilgen olup zamanda suruklenmek yerine, kendi etkinliğimizi nasıl ortaya koyabiliriz, nasıl söz sahibi olabiliriz, ozellikle elektronikciler olarak nasıl savaş verebiliriz bunun uzerine konuşmak gerekir die dusunuyorum.

once herkes kendinden başlamalı bana gore, sonra ulaşabildiğimizden insanları değiştirmeye çaba sarfetmeliiz, sonra ülkemizi , sonrada dünyayı değiştirmeliyiz. (acayip uçasım vardı )

• Evet hemen hemen tüm arkadaşların aynı fikirde olmaları en azından geleceğe biraz olsun ümitle bakmamızı sağlayabilir. untayk ,melih.yanardağlar ,silicon ve diğer arkadaşlar. Sizin değerli fikirleriniz beni ümitli olmaya teşvik ediyor.
    Burak arkadaşımız gerçekten üzüntü duyuyordur... Ama İnşaALLAH önüne daha büyük fırsatlar gelir de projelerini gerçekleştirebilir...

Dediğini gibi Türkiye de kendi projesini geliştirebilen ,bir ürün ortaya çıkarmak için çabalayan insanlara Pek değer verilmiyor... Yıllarca İstanbul Üniversitesi Rektörü ünlü Araklamacı (çalıntı kitap yazarı) Kemal Alemdaroğlu gibi kişiler Türkiye nin en iyi Profosörleri olarak vitrine çıktılar...
    ŞAHİT OLDUĞUMBİR OLAY:
    Benim üniversitedeki hocam 1993 yılında otomobiller için yeni ve verimi arttıran ve yakıtı maximum seviyede ateşleme yapan bir sistemi TÜBİTAK a ve ODTÜ ye sunduğunda sen Teknik Öğretmensin senin bu projeni onca ODTÜ lü Prof. Doç. varken destekleyemeyiz gibisinden tuhaf gerekçelerle geri çevirdiler... Bir kaç ay sonra ise Fransa dan Oyak Renault fabrikasından uzmanlar gelip görüşüp Hocayı aldılar... Fransa ya götürdüler... Onu geri çeviren Profesör denen şahıslar ise yıllarca nutuk atmaya devam ettiler...
    Bu ve bunun gibi neler var... Allah Sonumuzu Hayr eylesin...

• İş yerimdeydim yazamadım şimdi evdeyim iftar keyfinden sonra yazayım dedim.

Türk ölür ve cehenneme gider. Zebanı türk'ü sonsuza kadar yanacağı kazanın başına götürürken aynı zamamda tanıtır geldiği yeri "burası Almanların yandığı kazan " der.
    Türk Almanların yandığpı kazana doğru bakarak geçerken yanından bir Almanın arkadaşlarınında yardımı ile içinden atlayarak kaçmaya çalıştığını görür. Kazanın dibinde bekleyen nöbetçi zebaniler hemen Almanı yakalar tekrar kazana geri atarlar.
    Bu olay Türklerin yandığı kazana gelinceye kadar İngilizlerde, Fransızlarda, İtalyanlarda, İspanyollarda,Amerikalılırda, Japonlarda, v.s v.s aynı şey tekrarlanır.
    Herseferinde arkadaşlarının yardımı ile kazandan kaçanları zebaniler kazana geri atarlar.
    Sonunda Türklerin kazanının yanına gelirler ama Ölen Türk ne görsün Türklerin yandığı kazanın dibinde Nöbetci Zebani yok "Herhalde Türkler günahların herkesten daha iyi farkında kaçmıyor cezalarını çekiyorlar" diye düşünür ve birazda gurur duyar.
    Yinede dayanamayarak zebaniye döner ve " Neden Türklerin kazanın dibinde Nöbetçi yok" diye sorar. Zebani "gerek yok ki onlar kendilerinden biri kaçmaya çalıştığında biri onu tutup zaten içeri çekiyor" der.

@coskunnn" bunca teknolojik gelişmenin birçoğu Amerikadan çıkmadı mı " Evet çıktı ama Amerikalılar bulmadı. Dikkat edersen ABD yani Amerika Birleşik Devletleri Amerika içinde Amerikalı ( yerlisi olarak ) çok az. Mehmet Öz Amerikaya gitti Yapay Kalp kapakçığını buldu. Şimdi bunu Amerikalımı buldu yoksa Türk'mü. Yahudi asılılı Alman Einstain Atom bombasını Amerikadayken buldu şimdi bunu Amerikamı buldu. Tabii ki hayır. Amerika cevher gördüğü beyinleri kendi saflarına katmak için reddedilmesi zor teklifler ve imkanlar sunuyor bize bunlartdan biri sunulsa herhalde küçük dilimizi yutarız.

Aslında benim serzenişim Amerikaya değil kendimize. Elin oğlu almış başını ilerliyor biz hala kısır çekişmeler ve hasetlikler le birbirimizi yiyoruz. Bununla kalsak iyi Milletçe bir ezikliğimiz var. Türk Türk olmayan herkesi kendinden üstün görüyor ve el pençe divan duruyor ( meclisten dışarı Öz güveni olanlar hariç ) bu eziklik değilde ne.

Onarım için kartını aldığım fabrika sorumlusu bana " Aman yarına yetiştirelim Almanyadan montör gelecek geldiğinde sağlam görsün yoksa bize bozulur " dedi bende " Ne zaman biterse o zaman getiririm Ben işimi yaparım montör sizin sorununuz " dedim. Bu olay beni deli etti Hem montöre parasını ödeyeceksin hem adam Akşam 17:00 dedimi ne olursa olsun işi bırakacak ardından sen onu yemeğe götüreceksin ama yine saat başı para aldığı için yemek yediği saatin bile parasını ödeyeceksin. Bu yetmezmiş gibi birde kendini ve Milletini alçak bir seviyede göreceksin.

Ben kartlarımı Alman gelmeden zaten ertesi gün onardım. Teslim ettim paramıda aldım. Ama sözlerim ve söyleyiş şeklim biraz dokunmuş olacak bana bir daha iş vermedi. Dert etmiyorum bana iş çok.

• quote:

@coskunnn" bunca teknolojik gelişmenin birçoğu Amerikadan çıkmadı mı " Evet çıktı ama Amerikalılar bulmadı. Dikkat edersen ABD yani Amerika Birleşik Devletleri Amerika içinde Amerikalı ( yerlisi olarak ) çok az. Mehmet Öz Amerikaya gitti Yapay Kalp kapakçığını buldu. Şimdi bunu Amerikalımı buldu yoksa Türk'mü. Yahudi asılılı Alman Einstain Atom bombasını Amerikadayken buldu şimdi bunu Amerikamı buldu. Tabii ki hayır. Amerika cevher gördüğü beyinleri kendi saflarına katmak için reddedilmesi zor teklifler ve imkanlar sunuyor bize bunlartdan biri sunulsa herhalde küçük dilimizi yutarız.

Aslında benim serzenişim Amerikaya değil kendimize. Elin oğlu almış başını ilerliyor biz hala kısır çekişmeler ve hasetlikler le birbirimizi yiyoruz. Bununla kalsak iyi Milletçe bir ezikliğimiz var. Türk Türk olmayan herkesi kendinden üstün görüyor ve el pençe divan duruyor ( meclisten dışarı Öz güveni olanlar hariç ) bu eziklik değilde ne.

Universiteden sonra ABD'nin verdigi bursla buraya gelmis ve bilimsel calismalarini ABD'de surdurmekte olan birisi olarak bu amplifikatorle Amerika'nin ve Amerikan'nin bize sundugu imkanlarin ilgisini anlayamadim. Amerika'da saglanan olanak ve imkanlar olmasaydi elbette bu saydiginiz buluslarin cogu yapilamazdi. Bizim gibi duzinelerce Turk arastirmaci ve muhendise burada saglanilan imkanlarin Turkiye'de herhangi bir kurulusta verilmesi cok zor, hatta cogu durumda imkansiz. Amplifikator konusuna donersek gercekten hepimiz icin cok daha yararli olur.

(*): Bu arada Dr. Mehmet Oz herhangi bir tarihte Amerika'ya falan gitmemistir. Kendisi Cleveland (Ohio) dogumludur, zaten ABD'ye goc etmis bir Turk ailenin cocugu olarak ABD'de dogup buyumus, tum egitimini ABD'de almistir. Ustun egitiminde ve bilimsel formasyonunda Turk devletinin ya da Turk egitim sisteminin herhangi bir katkisi yoktur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.